Nya Tider, Vinter-tider...

I skrivandets stund så har den mörka kvällsnatten sänkt sig över Göteborg och jag huserar för närvarande på Spar Hotell här i Gårda, där jag bloggar från sköna sängen...

http://www.sparhotel.se/hotell/garda/



Efter endast några få timmars sömn...där jag även lyckades glömma bort att klockan skulle ställas om till vintertid (!), så var jag uppe i ottan (före ottan!) och körde igång med det allra sista av ihoppackandet av diverse grejor, samt finalen på flyttstädning och soptömning.

Inpackning (pressning) av det sista in i flyttlasset, ös-regn, snålblåst, och ett mindre kaos uppstod där ett tag...
Dock löste sig då det hele tillslut...
Nu är kära lyan rensad på varje liten pinal och det ekade tomt mellan väggarna då jag sa "hej då" och tackade för den här tiden...



Efter att jag checkat in på hotellet och torkat någorlunda så blev det en runda på stan med pappa med lite små-inköp, samt en mysig fika på Espresso HouseNK för att njuta av den stora latten med deras underbara scones och muffins till...mums!

Har även tagit en promenad nu ikväll, reflekterat över flytten och tagit mig lite tid att känna efter...
Över fem år i Göteborg, med allt vad det har inneburit.
Det har varit på ont och gott, men i det stora hela en fin tid som jag är väldigt tacksam över.
Dock är det aningens vemodigt att ta farväl (även om jag vet att stan står kvar...eller ja, blåser den bort en dag så blir jag ju inte förvånad ;p ) och jag kommer nog känna viss saknad.

Saknar även att min älskade Johan inte är här med mig ikväll.
Även om vi flyttar upp tillsammans, så hade det bara kännts så skönt att få tillbringa "sista" kvällen här och också åka upp tillsammans...
Har i alla fall fått höra hans röst då vi pratade i telefon för en stund sedan, då han rapporeterade sin nuvarande status i Hamburg, samt att allt bara var bra.
Känns skönt att höra...och jag förundras över hur han ibland kan kännas så nära, även fast han är så långt borta...kärlek <3

Men nya tider stundar och imorgon bär det iväg i den arla timman för att avklara de cirka 110 milen med bil upp till norr och vårt nya kapitel där!
Hoppas bara min lille rumpa överlever 12 timmar av sträck-sittning på ett skumpigt bilsäte (?!)

Strax dags att krypa ner mellan mjuka lakan och mysa till mig ordentligt...

Godnatt kära stad, godnatt kära läsare!

// Maryly


Liten vy över rummet från tidigare idag...


Göteborgs-kvällar

Återblick från en magisk gårdagskväll...
...då jag inte bara fick några timmar tillsammans med min älskade, utan även en grym kväll med Amaranthe on stage, pappa och norrlandsvänner vid min sida, samt efterföljande festligheter...lyckat! :D


På väg mot Lisebergshallen och konsert-kväll!


Sådant ska man ha!


Pappa (iklädd finaste tischan!) kollar in tekniken bakom scenen...


Basist-kramen..?!


Hårdrocksposé och telefonsamtal...


Bakom Visious Rumours som värmde upp inför...

...
Amaranthe




Bandet som helt klart ägde kvällen och avslutade med hejdundrande Hunger och eldsprutnings-show denna Göteborgs-kväll till ära!


Lite Hammerfall vid sidan av bidde det ju förstås också... ;)


En goding (eller två?!) i logen efteråt...

...där det även bjöds på diverse fakir-magi av Draco Spiritus...my god..!



Magnus kör nålen (?!) genom armen...



...och Fredrik krokar kinden

Helt galen...kul, och sannerligen oväntad efterfest som började i logen och fortsatte ut och vidare till både ett knö-fullt Rockbaren, samt ett relativt packat (!) Bishops Arms...



Goa Gubbar!


Sen natt, tidig morgon.
Tog en taxi hem med Johan till den alltför tomma lägenheten och hann med en liten fin avrundning innan det var dags för honom att bege sig tillbaka till "bus call" och ut på vägarna igen för att fortsätta turnén.
Det vill säga;åter till Rockänke-status för undertecknad.
Men dock såå tacksam för en riktigt kul kväll! :)

Idag
så vaknade samme undertecknad otillåtet tidigt med tanke på gårdagens bravader...


Mötte upp med käre far och tillsammans spenderade vi en heldag med diverse spotting, shopping (!) och mys-fika ute i staden.
Avverkade pappsens "lista" först, och sedan fick även jag en finfin present i form av ett par MC-boots jag spanat på ett tag och som pappa tyckte "skulle passa perfekt"...


Snajsiga! ;)

Väl hemma igen var det dags att ta hand om det praktiska.
Fortsatt flyttstädning med bland annat rengörande av ugnens grill-galler...vilket absolut måste tillhöra topplistan i "sjukt tråkigaste saker att rengöra"..!
MEN, ordning och reda...vilket i sin tur leder till att jag imorgon bara har "sista touchen" kvar innan det blir inpackning i flyttlasset av de pytte-kvarvarande grejorna, och sedan incheckning på hotell...gott!

I skrivandets stund så är jag nyss hemkommen efter en riktigt god middag med pappa, samt tv-sänd hockeymatch på O´Learys...
(Frölunda förlorade mot Timrå...det märktes...)


Smör-popcorn for starters...


Kol-grillad burgare och Ceasarsallad med grillad kyckling och vitlöksbröd...gottigott!

Sista natten i lägenheten.
Känns...
På många olika sätt.

Imorgon vankas "sista rycket" med flyttstädningen, men tills dess underhåller jag mig med fina Big Fish (älska Tim burton!) och diverse annan natt-tv...

Hoppas Ni har det bra där ute, allt gott!

// Maryly


Fullt ös!

Sitter och låter nagellacket torka samtidigt som jag laddar inför en kväll med fullt ös av bästa sort! ;D

Fullt ös har det väl i och för sig varit redan från den arla morgontimman, då det var tidig uppstigning och "ett sista ryck" med plock inför flyttlassandet.

Vid nio-tiden anslöt en tapper skara på fem hurtiga karlar och en brutta och tillsammans så klarade vi sex tappra av hela härligheten på cirkus 1 timma och 20 minuter...inte illa jobbat vill jag lova!
Ett underbart och stort TACK till alla inblandade!

Ekar dock lite tomt i lägenheten nu med endast en resväska, en tv och en bäddmadrass på golvet som fyller ut ytorna...

Härligt att få återse min kära, pusta ut tillsammans, te en fika, reflektera över allt, och mysa innan det var dags för honom att bege sig mot Lisebergshallen och förberedelser inför kvällen.
Åh, känslostorm är det inom mig nu...lycka, vemod, saknad, förhoppningar...ja säg det som inte ryms..?

Well, ska hursomhelst bli en jättekul kväll och jag ser fram emot att få ta farsgubben under armen och traska iväg för en kväll med Amaranthe (och några andra kvalitétsorkestrar... ;p ) och fortsätta med energin på topp!

Lev å må!

// Maryly


Raska fötter

Åh...nu känner jag tröttheten komma över mig...igen...kanske ännu mer idag än igår..!

Startade dagen i morgondimman med en redig runda på cirkus 1,7 mil till Mölndal, upp via Toltorpsdalen, runt Centrum och hem igen.
Peppad (?) av min tränings-app så orkade jag ta mig igenom det hele mestadels joggandes (i alla fall över en mil sammanhängande), men varvade sedan också med lite power walk.
Små-hoppandes vid diverse rödljus, samt ett pytte-stopp för fotografering av min (eller kanske de flest kvinnors?!) bil...from time, to time ;p



Duscha, piffa, slänga i sig något ätbart och sedan ut och iväg igen.
Massa ärenden som avklarades på stan och åter hemåt.
Allt till fots och det började verkligen kännas i benen...

Ytterligare organiserande och flyttpackande, samt grundlig städning av de ytor som tillät detta.

Telefonsamtal med rapport om att världens bästa pappa med vänner var på ingång i Göteborg och det var dags för mig att möta upp.
Kärt återseende av trötta resenärer som startat sin roadtrip från Lycksele redan klockan 05.00 och sedan kört i ett streck med bara något mindre stopp för att tanka...strongt jobbat!

Installerade min käre far på hotell, gick igenom lite praktiska saker inför morgondagens packning av alla grejor in till lastvagnen och bestämde oss sedan för att säga god natt.
Är så tacksam över att ha sådana fina föräldrar och vänner som ställer upp både för mig och Johan med så mycket...inte bara just nu, utan i vått och torrt! <3

Har nyss mumsat i mig något som kanske kan klassas som en middag(?)...kvällsmat i varje fall, och pustar nu äntligen ut bland filtarna i tv-soffan...
Längtar till att få avklara all packning imorgon, men främst för att få återse min älskade Johan...om än bara för några timmar.

Amaranthe on stage i Lisebergshallen imorgon -be there! ;D



Myser ned mig här nu och laddar inför morgondagen...

Allt gott!

// Maryly

Mitt i´t

Åh...nu känner jag tröttheten komma över mig...


Har äntligen satt mig ned i tv-soffan och pustar ut mitt ibland kaoset av flyttkartonger och "gud vet allt" som förtillfället belamrar lilla lyan.
Fortsatt sorterande, plockande och packande mest hela eftermiddagen och kvällning, men nu tror jag nästan varenda lite pinal är nedstoppad (läs; i vissa fall pressad) i det packutrymme som ges(!)
Låg på energi och funderar på om det kanse inte vore en bra idé att slänga ihop någon form av middagsmat..?

Eftersom varenda tallrik, glas och bestick är undanröjda så lever jag primitivt (och slipper därmed disk...alltid positivt!) och intar födan med plastbestick på papperstallrikar i olika storlekar, samt dricker ur blå platsglas varierat med pappersmuggar...hej miljö-vän.





Kyl, frys, och skafferi börjar eka skrämmande tomma och vid rätt nyligen genomförda inspektionsrunda fann jag bland annat; pasta, havregryn, krossade tomater, strössel, diverse kryddor, knäckebröd, russin, sallad, sylt, lök, tomater, äpplen, ost, smör, soppa, några ägg, samt rosévin...
Mmm...vilka läckerheter att kalasa på! ;p
Jag är sugen på pizza.

Lyssnade på radiokanalen Bandit Rock där man fick ringa in och berätta om vilken som var ens favorit-pizza...min favorit-pizza, kvällen till ära, är i sådana fall en pizza innehållandes ALLT...med extra ALLT...
...utom ananas.



Tillbaka till verkligheten från detta mat-delirium...det löser sig nog ;)

Tidig start i morgon mörkret då jag följde min kära Johan till Centralstationen och en liten klump av separationsångest i magen då jag vinkade farväl när han steg på tåget mot Köpenhamn och turnéstart.
Eller...inget farväl, utan "på återseende" som vi säger... <3

Liten löprunda ute i höstkylan följde efteråt och sedan en välbehövt värmande dusch innan det var dags att bege sig iväg in till stan och Salong Unik för att bli ompysslad och piffad...inte helt fel!
http://salongunik.se/

Shoppade även lite "krims-krams" till kommande Halloweenpartaj (har inte varit på en Halloweenfest på år och dar känns det som!) hemma med vännerna i gamla goa Lycksele, med efterföljande nattclub på Hotell Lappland.
Vampyrer är det (inte helt osannolika) temat för festen och det ska bli riktigt roligt!
Spånar på både passande makeup och outfit...




Lite ensamt i mörkret med regnet strilandes nedför rutorna...
Telefonsamtal och tv-underhållning får dominera kvällen, men i morgon anländer äntligen min käre far med vänner och släpvagn efter en (lååååååång) resa ner från norr och det ska bli så kul att ses igen! :)

Allt gott tills vidare!

// Maryly

Flyttpackande

Sådär ja...då gör undertecknad ett litet inhopp här mitt ibland röran av plock, pack och flyttkartonger!

Det är inte utan ett litet stygn av vemod i hjärtat som livet i Göteborg plockas ihop för att bytas ut mot ett nytt kapitel med Norrländskt leverne...men mycket roligt att se fram emot är det, och nya möjligheter, vilket var det som i slutändan fick avgöra detta beslut.

Det är inte utan ett stort stygn vemod i hjärtat (separationsångest de luxe!) som jag imorgon även återgår till ett liv som Rockänka...denna gång för en längre period.
Min älskade Johan ska ut och turnéra Europa runt med sitt Amaranthe i flera veckor framöver...visserligen blir det åter ett stopp här i Götet redan på Fredag, men det är bara en "kortis" med konsert under kvällen och redan på natten åker han vidare igen.
Åh, denna saknad!


Den 28/10 klockan 19.00 smäller det...don´t miss out!

Men, som sagt, oanade möjligheter innebär denna framtid...och jag är ganska säker på att jag kommer att ha mycket av "mitt" att fokusera på (!)
Och, mycket närmare till mina nära och kära... <3

Avrundade gårdagskvällen tillsammans med bio-mys och filmen Contagion, ingen rescension blir det...men en helt okej rulle att underhållas av :)

Fullt ös även idag, men planerna på att snart ta det lilla lugna och göra den här vackra höstkvällen mysig och lite extra speciell finns...

På återskrivande!

// Maryly


Flyttkaos..! ;p

Makeup -Examensdag

Den efterlängtade Fredagen stundade och den kunde knappast börjat bättre!

Solen strålade från hösthimlen då jag med pirrande mage väntade in två telefonsamtal, samt piffade mig i ordning för att sedan begemig iväg till Makeupstudion och examensdag.

Telefonsamtalen kom som väntat, tätt efterföljda till och med, och de två sakerna jag önskat -och hoppats på att kunna kombinera ser ut att bli till verklighet inom en snar framtid...
...jag har fått två nya jobb! :D

Det ena, där jag (av förklarliga skäl) först måste genomgå ett arbetsprov är tidigare rapporterade timanställning som Makeupartist på SVT i Umeå, där jag ska bestämma start-dag så fort jag "landat" där uppe i norr.

Det andra, är faktiskt ett jobb inom ett projekt om vilket jag sökt -och bloggat om för nästan ett år sedan (!)
Tro det eller ej, men här i dagarna så blev jag uppringd och "headhuntad" till en tjänst som projektledare för just detta projekt som lite kortfattat ligger inom ramarna för Lyckseles turism -och kulturnäring och går ut på ett arbete innefattandes marknadsföring och arrangerade av diverse event..!
Tjänsten är på 50%, startar 7/11, och (efter viss avstämning) går jobbet bra att kombinera med arbetet på SVT.

Helt otroligt...
Drömmer jag?
Jag har inom loppet av några dagar fått jobb inom de branscher där mina senaste utbildnings-satsningar ligger, och som jag hoppats så länge att hitta en väg in i.
Två rätt olika jobb, givande och stimulerande för själen.
OCH, icke att förglömma, det tredje arbete jag har med det egna företaget som frilansande Makeupartist..!

Lycka!

Glad i hågen och otroligt tacksam begav jag mig sedan mot skolan...släpandes på den nu skavda och härdade trolleyn ;)

Väl på Makeupstudion var det examensyra i luften!
Vi sminkade varandra lite Fredags-fina medan våra lärare tog oss avsides en och en för bedömning och betygssättning av de slutfotografier vi gjort makeup-prov till tidigare.
Ris och ros, och jag är jättenöjd med utfallet!

(tyvärr var slutbilderna för stora för att ladda upp...hänvisar till FB, samt kommande hemsida istället...)




Gratulationer och en "sista" piffing...

Efter bild-bedömningen så var det dags att korka upp bubblet och dela ut diplomen...
Det tackades och skålades, samt utdelades stora gratulationer till att vi nu äntligen var diplomerade Makeupartister!

Firade med fina flickorna och var jättenöjd över mitt diplom och finfina betyg inom de olika ämnena.
Efter gruppfoto, samt en hel massa kramar och lyckönskningar så var det sedan dags att säga farväl och tacka för mig och den härliga tiden på Makeupstudion...nöjd! :)


Tina häller upp bubblor


Skål och tack!


Diplomerad Makeupartist!


Efter att glädje och vemod blandats på denna avslutningsdag så mötte jag upp med min kära Johan för att fortsätta firandet med den gamla hederliga (och sista på ett tag...) aw:n på Hard Rock.
Det bidde faktiskt ett dubbelt firande då Johan, dagen till ära, avtackats på det jobb han nu lämnat till förmån för Amaranthe och framgångarna där...väl värd firar-dag med andra ord! 

Det bidde ett stopp på Dubban.
Det bidde ett stopp på 2112.



Sedan var det hemång som gällde...

Väl hemma överraskade min älskling mig med rosa bubblor, röda rosor och presenter för att gratulera både till jobb och examen;



Ett kort med vackra rader, blommor och bubbel, en mys-mössa mot Norrlandsvintern och en samlar-berlock som gick i makeupens-tecken...såklart ;)

Vilken underbar dag!

// Maryly





Makeup -det närmar sig...

...Halloween, Examensdag och Flytt..!

Onsdag och jag hade min kära Johan som modell då det vankades makeup för Halloween-tema medallehanda läskigheter (!)
En aning knepande och knåpande, men oj vilken kul lektion...passade undertecknad med teaterbakgrund som hand i handsken! :)


Min karl...The Zombie



Såren skapas med hjälp av vax och latex, Brännskador med hjälp av latex som "ruggas upp", till detta adderas cremebas, skuggor och fejkblod för den sköna döda effekten...hrm...



...aj.

Kvällen avrundades sedan (fullt återställda) med det sedvanliga pub-quizet på gamla goa Dubban...sista gången på ett bra tag...

Idag bidde det mest en dag med "vanlig" skönhetssminkning...och den påtagliga känslan om att dagarna på utbildningen snart är till ända.

Tidigare hemgång och imorgon vankas det examensdag..!
(då ska bland annat betyg för slutfoto och övrigt arbete utdelas, samt mingel med bubbel och gott!)

Tiden på Makeupstudion har gått fort, intensiva dagar har flugit förbi, och ny kunskap har blandats med praktiska utföranden.
Skratt, stress, pestationsångest.
Lyckade makeuper, mindre lyckade makeuper…
Kämparglöd och förhoppningar.
Nya vänner.

Samtidigt som jag är så nöjd att få avklara utbildningen och motta mitt diplom, så är det också med ett visst vemod i hjärtat…
Jag kommer att sakna den givande och roliga tiden på skolan tillsammans med alla härliga människor, men ser också väldigt mycket fram emot nästa steg och vad framtiden har att erbjuda en stolt Makeupartist som mig!

I skrivandets stund så sitter jag ner och tar en paus efter några timmar av rensande och flytt-packande...det är nära nu, riktigt nära..!
Blev bjuden på go´middag då min älskade lagade sin paradrätt "Köttfärsås och Spaghetti", fast med en tvist och riktigt spicy...mmm...me like! :)



Måste också erkänna att jag är rastlös och går som "åsnan mellan två höbalar" vad gäller ett beslut som måste fattas imorgon...
Jag har all anledning att vara glad...men ja...dessa beslut om framtiden...hm...
Hoppas på känslan om att två goda ting går att kombinera! :)

Ska ta det lilla lugna nu framför tv:n och önskar Er alla en fin kväll!

// Maryly


Specialeffekter

Dagarna på Makeupstudion lider mot sitt slut, och efter ett stressande och kämpande med slutproven var det idag underbart skönt att bara kunna slappna av och "leka loss" lite då temat var Specialeffekter.


Hårda tag...och Yours Trouly har fått sig en rejäl omgång makeup..! Blek-grå bas och efintliga skuggor som förstärks. Latex som ruggas upp på -och under näsan, röd skugga för "snyten" effekt, samt läppglans i snorrännan...mmm... ;p
Skärsår av vax, latex, låtsasblod och skuggor som pricken över hela härligheten!




Själv gick jag loss med pickadollen och skapade en redig skottskada på Karolina...

...som i sin tur hämnades genom att skära upp min underarm (!)


Makeupartist in rage..!
;)

Jättekul lektion och det blir helt klart till att testa mer av den här varan...faktiskt redan i skolan imorgon, men också hemma på kammaren.

Trots ovanstående, i vissas tycke och smak, rätt chockerande makeuper så är nog dagens mest chockerande händelse för undertecknad det telefonsamtal som mottogs vid middagstid ikväll.
Tyvärr kan jag i nuläget inte gå in på vad detta rörde sig om närmare...men ställd blev jag...och fantastiskt glad...och ja...jag brottas just nu med det "angenäma problemet" att välja mellan två ordentliga möjligheter...
Eller, i allra bästaste (ut)fall, kunna kombinera dem båda..!

I skrivandets stund är tankarna i ett enda virrvarr...samtidigt som en viss trötthet också gör sig påmind.
Jag kryper upp i soffan och ägnar resten av kvällenmed att titta på tv och mysa med min kära...

Allt gott!

// Maryly


En smula återställd... ;)

Makeup -slutprov dag 5

Vaknade imorse upp efter tio (!) timmars sömn till en ny och efterlängtad vecka :)

Nya tag och vetskapen om att detta var dagen då det sista i raden av Makeup-prov skulle avklaras, samt att förändringens vindar kändes påtaglit nära, gjorde mig på ypperligt gott humör!
Frukost och skön "förmiddagslunk" i hemmet med min älskade (när hände det på en vardag senast?), innan det var dags för mig att bege mig iväg till Makeupstudion och avklara det teoretiska.

Väl placerad med läsk, papper och penna så fick jag en smärre chock då provet delades ut.
Framför mig hade jag fyra A-4 sidor med frågor...närmare bestämt 86 stycken (!!!)
Och vi pratar inte korta "inrignings-alternativ" här inte... :p

Tre timmar senare och med skrivkramp de luxe (!) så hade jag dock avklarat hela härligheten och kunde lämna skolan med lätta steg.
Väl ute i friska luften så tog jag ett djupt andetag och kände att...ÄNTLIGEN så var fem dagar av prestationsångest och stenhård fokusering över (men också dagar av roligheter)...I made it! ;D
Och nu så ser jag fram emot de några få lättsamma och trevliga dagar som är kvar av utbildningstiden inför stundande examen på Fredag..!



En sväng till gymmet för att rensa tankarna (mest slippa tänka faktiskt...) och skaka av sig lite stress och press...gott!
Hem för dusch, middag, samt en lugn och skön kväll.

Sitter i skrivandets stund och knaprar på en Pingvinstång "Häxvrål" och ska strax lägga mig tillrätta i soffan och mysa ned mig tillsammans med Johan framför en bra film...
Bra start på veckan...nöjd. :)

// Maryly


Makeup -slutprov dag 4

Slutprov med de tre styckna tema-makeuperna, samt fotografering.

Uppe i ottan för en uppiggande dusch, fixandet av den egna frisyern, samt en sista check att allt som behövdes inför dagen var i ordning.
Iväg.
I tid...
...trodde jag.

Spårvagnsfel (inte helt ovanligt...aja baja Västtrafik!) och vagnbyte mitt i färden.
Tick-tack...stressnerverna gjorde sig tillkänna.
Avstigning, små-spingandes och ingen tid till att köpa morgonkaffet..!
Men jag hann.

Makeupstudion, upp-dukning och...andas.
Första hjälpen pulver-kaffe fick duga.
Klockan 08.00 satte första provet igång, en sotning som undertecknad utförde på sig själv med efterföljande fotografering.
Nöjd med resultatet :)

(ingen bild i nuläget, men titta eventuellt på föregående inlägg så förstår ni konceptet...)

Ladda om.
Klockan 10.00 och dags för det andra provet att gå av stapeln.
Fina Sofia satt som mycket bra modell, och genomförde sedan en riktigt snygg photoshoot.
Helt exemplariskt och jag är så nöjd!



Temat "Färg" med giftigt gröna nyanser och klarröd mun, frisyr men lockar a la 70-tal och rockig outfit

Tacka Sofia.
Ladda om.
Snabba ryck..!

Cirkus klockan 12.00 var det dags för det tredje och avslutande provet.
Detta var även det prov jag valt att "exprimentera" lite med, och som jag också visste skulle vara det mest tidskrävande...
Lite missar blev det måste jag erkänna...och även en del idéer som fick omarbetas eller sakas helt...men i slutändan blev det ändå ett lyckat resultat, fantastiskt bra representerat av proffsiga Johanna både under sittning och photoshoot.
Exemplariskt även där!



Crazy-Cabarét med röd-rosa toningar, mycket highligt och skimmer, samt lösfransar ed ett svep utan dess like (!) Håret stylades i stram sidbena med "Charleston-band" till en sexig show-outfit

Inget betyg utdelades under dagen, inga bilder från fotograferingaran har jag heller att bjuda på i nuläget, men förhoppningsvis så kan jag dela med mig av de båda till veckan...
Intensiv men riktigt rolig dag! :)

Trött i både kropp och hjärna...både av den intesiva fokuseringen och bristande intag av mat och dryck (dock ett enormt intag av koffein!), så var det skönt när det hele var avklarat, få packa ihop mig, och bege mig hemåt i strålande höstsol.
Andas.

Nu sitter jag här i hemmets lugna vrå efter att ha tagit en stunds vilo-paus i sköna soffan, pluggat lite makeup-teori inför morgondagens prov (det sista!), och väntar hem min älskade Johan från hans Japan-bravader <3
Och med tanke på dessa bravader så måste jag ju bara få bjuda på detta;





Sååå grymt...och helt rätt! ;D
Stoltheten...

Nu ska jag tända lite ljus i kvällningen och hoppas på en god middag och intressanta uppdateringar när kärleken min anläder...
Lugn och fin Söndagskväll, ladda om och ta nya friska tag imorgon!

// Maryly

Makeup -slutprovspaus

Löprunda ute i krispiga minusgrader i morgonsolens första strålar.
Tvätt, torka, hänga, vika.
Nybakat frukostbröd.
Redig start på denna "lediga" Lördag!

En dags paus från pågående period av makeup-slutprov och en prepp inför morgonagens tre sminkningar, samt efterföljande slutfotografering.
Har klurat och kladdat, skissat och testat, och äntligen kommit fram till vilka tre makeuper (med diverse acesoarer, samt frisyrer) det blir som får symbolisera ett förhoppningsvis lyckat slutresultat..?

Den första makeupen ut är Sotning, vilken undertecknad ska göra på sig själv (även hårstylingen) och sedan fotas med i svart-vitt.
Har tänkt mig ett uttryck som andas lite 60-tal, något i stil med nedan;



Den anda makeupen är en skönhetsmakeup med temat Färg, där jag tänkt mig en partyaktig sminkning i limegröna vs mörkare gröna toner, med lösfransar och klarröda läppar där tankenoch inspirationen är att den ska andas lite "giftig", lite "orm/reptil-aktig" ungefär som nedan;


Dock är det inte fina Johanna som sitter modell för denna sminkning igen, utan fina Sofia...däremot ställer Johanna upp som modell till...

...den tredje och avslutande sminkningen är valfri, där jag då valt att ge mig på temat Kabarét (!)

Visade ju min "mall" i föregående blogg-inlägg...men har nu omarbetat den en del och känner mig mer nöjd med vad jag i nuläget kommit fram till.
Makeupen kommer att gå i röd-rosa toner och influeras av lite olika komponenter som andas Show, Mask, Asien, Sex och Charleston...härlig blandning va (?!), om än lite "luddigt" uttryckt kanske... ;)



Annars så är jag relativt nyss hemkommen från en runda ute i staden med fika och lite shopping inför morgondagen bland annat.
Fick mig ett gott skratt på vägen ner från Kompassen mot Nordstan, tillsammans med flertalet andra förbipassagerare, då min uppmärksamhet fångades av ett gällt och ilsket hundskall.

Detta högljudda markerandet härstammade från en liten, liten Finnspets-valp (hur kan så mycket ljud rymmas i en sådan lite kropp?!) som passerades av en ack så mycket, mycket större Grand Danois...
Den sistnämde vände bara på huvudet mitt i sitt lugna lunkande och tittade trött på den lille bråkstaken som fortsatte sitt våldsamma gläfsande, samt blottade tänderna tillsammans med små uthopp mot sin (mycket troliga) överman.
Ett komiskt inslag i Lördagsvimlet tyckte vi som bevittnade det hele :D




Hittade även ett nytt nagellack från Isa Dora under rundan, i en härligt metallisk mörkgrön nyans som nu blivit en ny favorit;


Mhm...like it!

Funderar lite på vad jag kan tänkas knåpa ihop till middag..?
Känner inget direkt "sug" efter något...och så är det ju bara så sjukt tråkigt att äta ensam..!
Men, men...äta bör man och så vidare...så jag ska bege mig de tre stegen till kylen för att se vad som erbjuds :p

Kvällen blir troligen lugnet de luxe med lite telefonsamtal, makeupteori-pluggande och soffpotata sig framför tv:n...we´ll see...

På återskrivande!
(pga trolig tristress...)

// Maryly

Makeup -slutprov dag 3

Dagen började med en löprunda i minusgrader för att rensa tankarna...


Idag klockan 11 så skedde begravningen för min älskade mormor ♥

Familjen och släkten var samlade i Kälarne, min kära Johan befinner sig långt bort i Japan, och själv tvingades jag tyvärr stanna i Göteborg för att avklara mina slutprov på Makeupstudion...längtade verkligen -och längtar härifrån...önskade att jag kände mig mer laddad inför vad dagen skulle erbjuda och mindre ensam...

När klockan slog 11.00 så tände jag ett ljus för mormor, bad en stilla bön, skickade en varm tanke, och stod sedan tyst en stund och blandade känslor med minnen...



Sedan var det dags att ta tag i livet och bege sig...

Mindre nervöst idag, den tredje av provdagar, mest förvirrad då tankarna drog åt olika håll ungefär hela tiden.
Tack och lov för värmande ord och pepping från finfina tjejerna i klassen, olika människor i ens omgivning, samt snälla och duktiga Johanna som satt som modell för dagens makeuper.

Den ack så gruvsamma Marilyn Monroe-makeupen med "perfekt eyeliner och mun" var först ut;


Relativt ljus bas, mycket highlight, viss shading, mjuk glob -och droppskugga i naturlig ton, ljus lockskugga, lösfransar, eyeliner med vinge, rouge, klarröd mun, samt den berömda mouchen

Betygsättas, andas och ladda om!

Prov nummer två var Bröllopsmakeup i det klassiska utförandet;



Trots att jag sminkade i jordnära och bruna toner så var det ändå en "kall" makeup jag var ute efter, vilket vill säga; mjuk glob -och droppskugga i en grå-brun ton, ljust lock med skimmer, suddad droppskugga i svart, lösfransar och rak eyeliner, highlight av kindben och högsta punkten, viss shading, kall rosa rouge, samt matchande läppar i en metallisk rosa nyans..."snällt" och relativt klassiskt.

Drygt tre timmars sminkande (ja, proven är ju på tid...), varav två helt skilda makeuper som föll rätt väl ut i betygssättning (!)
Visst, lite "små-fel" hade jag gärna fixat till om jag hunnit...men ja...får nog ändå säga att det gick bra idag och jag är rätt nöjd med det jag åstadkom... ;p


Hemma nu...och trött.
Visst, det krävs en hel del fokusering och enerigi under makeup-proven, men kan ändå inte fatta hur jag kan bli så trött bara av alla dessa tankar..?
Det är mycket nu, men oj vad mycket som också hunnits med och blivit gjort..!
(man får faktiskt stanna upp och tänka så...)

Fredagkväll...mörkret har lagt sig, luften är kylig och höstigt krispig, stadens ljus lyser i kapp med en måne rund och gul som den finaste av hushållsostar.
De (obligatoriska) levande ljusen är tända och jag unnar mig faktiskt ett gott glas rosé även denna kväll.
Pratade nyss med min älskade mamma i telefon och fick en redogöresle över förmiddagens begravning.
En ljus och fin stund (mormor tyckte inte om vare sig svarta kläder eller sorgesamt leverne) där höstsolen och den närmsta familjen, samt släkten var närvarande, med en präst som kände henne väl och läste upp vackra minnesord från både undertecknad och andra.
Ett värdigt avsked av en fin människa.

Som sagt, dags att blicka framåt..och det är faktiskt en hel massa med roligheter som stundar :)
Skype
:ade med underbaraste Johan idag och fick bland annat senaste nytt från Japan;


Loud Park och en arena som Amaranthe ska spela på rymmer cirkus 37 000 pers...not bad, not bad at all! ;D

Så otroligt stolt över min fina karl (väl värd det!) även om jag måste erkänna att det kommer att bli tomt under täcket även i natt...
MEN, nu är det inte mycket kvar av vare sig Makeupartistutbildning eller Göteborgsvistelse...näe, dags återigen bli norrlänning (på heltid) för ett tag och nya dörrar som öppnas...

Ska ta och fixa mig lite käk nu och troligen även kolla in lite Idol från tv-soffan...kanske orkar jag även med lite plugg inför Söndagens slutfotografering och Måndagens teori-prov..?
Lugn kväll...

Allt gott!

// Maryly


En av tre makeuper inför slutfotograferingen; Kabarét.
En "mall" jag jobbat fram att utgå efter...troligen kommer vissa förändringar att göras tills dess, men detta är förlagan till min modell som ska representera sminkningen (tänk bort hår och klädsel, samt tillför styling med acessoarer i Moulin Rouge alternativt Burlesque-stil...)

Makeup -slutprov dag 2

Då var dag 2 av mina slutprov på Makeupstudion avklarade (puh!) och dessa gick bättre faktiskt än gårdagens.
Är dock inte helt supernöjd då det inte helt bidde det perfekta resultat som undertecknat önskat sig (självkritisk...mhm..!), men betyget föll väl ut och nu gäller det bara att ladda om för morgondagen :)

Min fina modell Johanna satt lika tålmodigt och duktigt idag som igår, och det första provet ut var en makeup för Fotografering med rött filter i mjukt/platt ljus.
Vilket lite kortfattat kan översättas med att man får tänka till i färgval då vissa färger dämpas eller ändras helt, samt att alla små detaljer blir mer synliga;


En makeup i gröna toner (som blir dovare med rött filter) med viss modellering, limegrön lockskugga, grön glob -och mjuk droppskugga, suddad svart fransskugga, kallt rosa rouge och starkt röda läppar...färg!

Andra provomgången var det dags för en Kvällsmakeup, vilket då betyder att man "krämar på" lite mer och även sätter lösfransar för ett mer effektfullt uttryck;


En makeup i kalla lila toner med en lockskugga i ljuslila, mjuk glob -och droppskugga någon nyans mörkare, svart intensitetskugga, suddad svart droppskugga, eyeliner, lösfransrad, rosa rouge och rosa glans

Imorgon gäller Bröllops-makeup och Marilyn Monroe-makeup...då det sistnämnda innefattar att sätta en "perfekt eyeliner" och "perfekt mun"...gruvsamt?
...ja (!)


Annars så sitter jag här i skrivandets stund och känner mig lite ensammen...
Mörkret har lagt sig, stjärnorna tindrar i höstkylan, och fullmånen lyser stark och rund från natthimlen.
Uppkrupen i tv-soffan, har tänt ljus, unnat mig själv tid för en liten "hemma-spa-kväll" med manikyr och pedikyr, samt ett glas gott rosé att förgylla denna Torsdagskväll med...



Saknar redan min älskade Johan, som troligen befinner sig i luften någonstans över världen (?!), och känner ett litet stygn i maggropen då jag tänker på hur ensamt det kommer bli under täcket i natt...

Lite uppdatering av "receptet" på morgondagens makeuper nu, samt lite tv-tittande innan det får bli Go´natt!

Love

// Maryly



Makeup -slutprov dag 1

Igår gick startskottet!
Första dagen i raden av mina makeup-slutprov på Makeupstudion gick av stapeln...

Nervöst var det, minst sagt, men hade en jättebra och tålmodig modell som satt för mig både vid genomförandet av en Dagsmakeup, samt en Sotning.
Efter sminkningarna blev det bedömning och för min del gick det hele rätt okej...
Sotningen tappade lite då raden av lösfransar vägrade sitta (köp inte lösfransar från budget-H&M!), lite surt men vet ju att jag gjort bättre ifrån mig förr, samt att det slutgiltiga betyget inte är fastställt än..! :)




Idag
är jag återigen alldeles nybliven Rockänka.
Min älskade Johan flyger till Japan med Amaranthe idag för att visa var skåpet ska stå på Loud Park-festivalen...och ja, njuta av livet som rockstjärnor i övrigt... ;)
http://www.loudpark.com/11/


Grymt!

Själv ska jag strax bege mig ut i den underbara höstsolen och iväg till Makeupstudion för dag 2 av slutprov...lite lätt nervös även idag, men jag ska absolut göra mitt bästa och hoppas det går vägen (!)

På återskrivande!

// Maryly

Makeup-organisering

Inne på andra dagen av en ny vecka, en vecka som går i ett intensivt tempo och där nerverna ligger lite utanpå kroppen ibland känns det som...

Tick-tack.
Tiden är här...redan inne på näst sista veckan (!) av min utbildning till Makeupartist nu, veckan då alla slutproven ska avklaras.
Planera; inlämningsuppgifter, teori-plugg, sminkningar, slutfotografering, modeller, kläder, acessoarer och allt som hör till...

-Onsdag: slutprov i Sotning & Dagsmakeup

-Torsdag: slutprov i Färgfoto i rött platt/mjukt ljus & Kvällsmakeup

-Fredag: slutprov i Marilyn Monroe-makeup & Bröllopsmakeup

-Söndag: slutfotografering med tre teman

*Sotning -makeup och fotografering av mig själv
*Skönhetsmakeup med temat "färg" -på modell
*Valfri makeup -Kabarét-makeup på modell

-Måndag: slutprov i Teori

Intensiva dagar, som sagt, och jag hoppas verkligen att allt går vägen nu när det är så nära till målet..!

Envis som jag är så hade jag i alla fall bestämt mig för att bli klar med alla inlämningsuppgifter till idag (är ju lite att ta igen i efterhand då jag jobbat en stor del av utbildningstiden också...), så jag satt och skrev (och suckade!) till sena kvällen igår...men ack så grymt skönt det var när jag sedan äntligen kunde bocka av allt på checklistan och känna att jag var färdig!
Nu kan jag "bara" ägna mig åt att fokusera på de makeuper som ska avklaras, samt förhoppningsvis hinna bygga lite på hemsidan..? :)

(sedan var det visst en flytt upp till norr som skulle organiseras den med..! ;p)


Oj! Nu kom visst tre karlar (lite oväntat!) in i lägenheten som ska kolla värmeskåp...
...
...
...flytt av otymplig stor-säng som stod ivägen, men det gick bra och allt såg bra ut.
Några finurliga kommentarer från gubbarna och så gick de...


Ja, dags även för undertecknad att ta tag i lite vardags-bestyr och sedan styra kosan mot Makeupstudion.
Idag är det övning inför slutprov som gäller...rätt fritt, så jag tänkte nog testa min kabarét-makeup tror jag..?

Allt gott!

// Maryly




Ro

Lördags-easet...

Lagom utvilad efter gårdagens Fredags-mys de luxe (som avslutades framför en fantastiskt dålig sräckfilm i tv-soffan) så bar det ut för en runda i staden med diverse ärenden som skulle avklaras.

Ett stopp på Makeupstore för att spana på lite nya produkter med lite frågor om ett eventuellt extraarbete för dem uppe i Umeå (?!), ett besök på både Buttericks och Panduro för inköp av penslar och acessoarer till nästa helgs slutfotografering (...hjälp, vad nervös jag blir då jag tänker på det..!), samt en del övrig "stö-shopping"...



Tre olika typer av makeuper kommer att reovisar på slutfotograferingen och dessa är:

- Gör om mig (undertecknad), antingen i en sotning eller Marilyn-makeup
- Valfri skönhetsmakeup på temat färg
- Valfri makeup

Har i nuläget inte helt beslutat mig för vilka det kommer att bli, men det lutar åt; sotning, kvällsmakeup och Kabaré-makeup...där den sistnämnda i sådanafall är den som kräver mest tid, men tror dessa val kan bli bra ändå :)





Sotning, party-makeup och Cabare...nåt i den stilen kanske..?


Ett ytterligare stopp, och en paus mitt i allt, bidde det även på The Dubliner "Dubban" där det verkligen var knöfullt av lördags-glada människor som, liksom vi, avjöt ett glas gott i avslappnad helg-anda.

Hem och förbereda middagen, försöka att undvika läxor och alla "måste-göra-saker" för att istället ha en helt ledig dag, och bara sitta ned och ta det lilla lugna...vilket råder i nuläget.
Vad, Om, Hur, När det eventuellt blir några festligheter senare ikväll får helt enkelt framtiden utvisa...

Telefonsamtal upp till norr och ett besked om att Östersundsposten idag publicerat dödsannonsen för min kära mormor...
En sista hälsning, ett hjortron som symbol för hur mycket hon älskade naturen och allt vad den gav, samt en så talande och vacker dikt...vilken hon själv skrivit (förmodligen "kopierat", men mamma hittade den bland hennes anteckningar och förstod att det var en favorit...ett självklart val) och...saknad...



All kärlek <3

// Maryly

Fredags-snabbis

En dag som började med ösregn och vad som kan liknas vid stormvindar (lyfte nästan från marken med makeup-trolleyn och allt då jag kämpade mig fram bland virvlande löv!), men avrundas med strålande sol och klarblå himmel i kvällningen.
Fredag -it is! :)

Ännu en vecka har passerat...en vecka som innehållit bland annat; firande, löprundor, plugg, flytt-planering, hushålssysslor, klipp -och klistrande, Manpower-aw, nytt pub-quiz ställe, bokningar, och diverse makeuper efter fantasins alla former och färger..!
Slutproven på utbildningen börjar närma sig och nerverna ger sig till känna (!)
Så mycket att göra, så lite tid...


AW på Brasseri Lipp där Manpower (som jag nu dock inte längre arbetar för) bjöd på både mat och dryck


Johan och Gabriel med efter-öl på Glenn Sportsbar´s pub-quiz-kväll


Undertecknad i en fantasi-makeup gjord av Victoria, där förlagan var en mask.
Sminkade även henne som hälften man-hälften kvinna...men den bilden ville hon inte att jag skulle lägga upp...och då får det vara så :)

Hemkommen från dagens makeup-prov; sminka en asiat.
Inte mycket mer avancerat än att sminka västerlänningar (eller någon annan etnicitet för den delen heller) och min modell var supertrevlig och bidde jättefin i rosa nyanser.



Fredags-feeling här hemma i köket med ett glas gott vitt, musik-popping och förberedelser av lite gottigott att äta till min älskling som snart kommer hem efter en roadtrip tur-och-retur Stockholm.

Kanske blir det lite fotboll på tv?
Kanske blir det lite koll på Idol?
Kanske blir det..?
Ja, kvällen väntas bli rätt lugn...men man kan ju aldrig riktigt veta... ;)

Trevlig start på helgen nu kära läsare!

// Maryly

Klippa-Klistra

Nyss hemkommen från dagens makeuplektion tema; Fantasi.

När jag drog min lilla (men ack så otympliga!) trolley längst vägen från busshållsplatsen och hem så var det lite små-skvitter i luften.
Nu, väl hemma, när jag tittar ut genom fönstret så är blåsten och regnt ett faktum...och, jag skojar inte, det regnar verkligen sidleds (!)...hösten är här.

Dagens trend/fantasi-makeup:


Sminkade mig själv dagen till ära...gillar verkligen att det spegelvänt står ON! ;p


Marilyn Monroe-makeup
som 2:a sminkning...utan den berömda mouchen dock...

Utbildningen börjar lida mot sitt slut och redan i nästa vecka (tick-tack tiden går...) är det dags för mig att avlägga mina slutprov (!)
Söker modeller och hoppas på svar! :)'
Har i nuläget inte helt bestämt mig för vilka makeuper som ska gå till slutfotograferingen, men testar och tänker så det knakar...*knak*...

Gårdagens praktik på Åhléns för Lumene gick bara fint.
Kändes väl lite halvt motiverande bara, då jag annars är van att vid jobb (för exempelvis L´Oreal) och få betalt...
Men, det ingick i utbildningen och jag fick faktiskt göra en hel "makeover" på en tjej som gått från blondin till rödhårig (varför?! ;p) samma dag och ville ha lite nya tips till den nya looken.




Onsdagskvällen väntas bli lugn och innehålla diverse läxor som måste avklaras.
Kvällens sedvanliga pub-quiz utgår därför, då även min kära Johan har fullt upp ikväll med rep för Amaranthe som beger sig iväg till Japan och Loud Park för ännu en hejdundrande spelning nästa vecka...inte illa!

Ska strax fixa lite middag, och sedan tänkte jag plocka fram den kreativa ådran igen och sätta mig ner för att klippa och klistra (det var inte igår!) ihop mitt lilla "klippotek" med referensbilder på olika sminkningar att jämföra med diverse kunder och uppdrag.
Ska även försöka att hinna att stämma av "To Do"-listan, samt skapa fler Moodboards att utgå från vad gäller veckans tema...
Mycket nu..och ja, stress-nerverna börjar kännas...men kul är det! :)

Lev å må gott folk!

// Maryly

Firande, Gratulationer och andra Bullar...

Trevligt firande och härliga gratulationer är vad som toppat helgen med avrundning, samt den nya veckans start!

LördagsfestligheterHard Rock där vi för-firade min älskade Johans födelsedag med middag och bowling.
Självklart hade jag också ordnat en liten överraskning i form av en redig Long Island Icetea med sprakande romersk eld som den skönsjungande personalen kom in med till "efterrätt"...Hurrar-rop och en skål för födelsedagsbarnet! ;D




Fina vännerna Manisha och Henke var med


Klackarna byttes ut mot ett par fula, men bestämt mer praktiska skor...


På banan


Johan samlar poäng!


Jag och Manisha fällde några äl valda (?!) också ;)

Efter bowlingen bidde det lite span på nattcluben, innan vi sedan gick vidare och avslutade festligheterna på gamla hederliga Rockbaren.

Söndagen var rätt lugn och bjöd på vackert väder.
Det blev en fika med Johan´s familj på Brogyllen, samt en skön promenad denna strålande höstdag...
(måste vara en ovanligt varm höst i år...gillar´t...)


Massa gott!


Vacker dag och en paus nere vid ån...

Måndag och ny vecka!
Kändes aningen konstigt att inte gå till jobbet som vanligt...men bra, mycket bra :)

Grattade min älskade Johan på hans 32:a födelsedag och hade förberett en liten påse med frukost och diverse godsaker för honom att ta med då han i ottan begav sig iväg till arbetet.
Lite lätt morgon-hes "ja må du leva..." och ett löfte om mer firande senare.

Avklarade lite makeup-läxa, några förberedelser inför kvällens födelsedagsfirande och begav mig sedan iväg för lektionen på Makeupstudion, 20-tal och Fantasi var temat för dagen;


Louise och jag spexade loss på varandra


Väl hemma igen (efter skola för mig, och jobb för Johan) så följde födelsedagsfirande med ballonger, serpentiner, spelande ljus (!), bubbel-skål, finfina presenter (varav jag glömde bort en som han istället får idag (!) haha...förvirring...) och en middag bestående av Pannkakor med sylt och grädde.
Hävdar ju att Pannkakor absolut inte är middag...men är vill min älskade ha det på sin födelsedag, så får han ju naturligtvis det! ;D



Lite vila på det hele, innan det sedan blev kaffe med fler gottigheter i form av kakor, bullar och den obligatoriska födelsedagstårtan...sockerchock de lux, men ack så mumsigt!


Make a wish...

Mätta och belåtna tog vi sedan en kvällspromenad och gjorde även ett litet stopp på Glenn Sportsbar, kvarters-puben, där vi skålade yttreligare en gång för födelsedagsbarnet innan vi sedan gick hem för att avrunda kvällen i bästa måndags-mys-stil :)


Tisdagens
underbart glada nyhet!



Sent igår kväll (23:20) så blev jag faster för första gången då min kära storebror Håkan och hans Helena fick en underbar liten tjej ♥
Välkommen till världen!

Vaknade upp med ett missat samtal (måste sovit som en stock!) och ett MMS från storebror med denna lilla vackra...
Allt hade gått bra (men väldigt fort, ca 30 minuter !) och när vi pratades vid i telefon här på morgonkvisten så var det mat-dags och alla mådde prima :)
Ser fram emot att åka upp och få vara en mer "närvarande" faster...inte så långt kvar innan vår flytt nu...längtar!


Dagens firande av det mer icke-mänskliga slaget står ett kärt bakverk i fokus för; Kanelbullens dag!
Och ja...det får nog firs lite det med...med en bulle eller två ;)




Ingen lektion i makeup för mig idag men snart ska ska jag bege mig till Åhléns för några timmars praktik för märket Lumene, något som ingår i utbildningen och betygsbedömning.
Ska bli intressant att träffa människor och testa nya produkter :)

Annars börjar utbildningen till Makeupartist gå mot sitt slut, och redan i nästa vecka går tre slutprov av stapeln och en slutfotografering under den efterföljande Söndagen (!)

Därav söker jag tjejer som kan tänka sig att sitta modell under hela nästa vecka, från klockan 13.45 och ett par timmar framåt på Makeupstudion här i Göteborg.
Jag söker även en eller två tjejer (gärna med erfarenhet) som kan tänka sig att ställa upp som modell på slutfotograferingen Söndagen 16/10 mellan klockan 8.00-14.00.
Vill Du?
Vet Du någon som är intresserad?
Kontakta mig så snart som möjligt! :)

Önskar Er en underbar dag!

// Maryly


Ut ur Dimman-In i Dimman

Undertecknad sitter i skrivandets stund och smuttar på lite bubbel, samt klurar på kvällens outfit..?!
Har i alla fall lyckas komma fram till två kandidater so far...en med 60-tals vibbar och den andra som andas bling-bling metal...typ ;p
Får väl se vart det hele slutar...

Ikväll vankas det festligheter där vi firar lite allt möjligt egentligen, men kanske främst lite för-firande för min älskade Johan som fyller år nu på Måndag :)
Hard Rock
is the place to be...i alla fall till en början...där vi ska äta middag med Manisha och hennes Henke innan det sedan blir bowling och natt-clubbande (kanske även en poteniell pub-runda?)...kul!





Annars så har det varit en rätt produktiv dag för Yours Truly måste jag säga.
Tidig start, redan klockan 05.00 faktiskt (!) då jag av någon outgrundlig anledning slog upp ögonen och var totalt klarvaken...hjälp...

Kunde inte somna om, utan gick upp och lade mig i tv-soffan och kollade på något program om hur de victorianska bönderna firade jul på History Channel...hm...
När programmet var slut zappades det sedan lite slött och sedan gick jag tillbaka till sängen och lyckades somna om tills klockan ringde 08.00 och det var dags för uppstigning nr 2.

Synen (eller vad man nu ska kalla det?) som mötte mig var;


Lite lätta Stephen King-vibbar där...

Morgon-piff och kaffet, sedan bar det ut och iväg på stan.
Avverkade listan (jo, sådan var mer än behövlig nu i tider där så mycket är på gång) med present-shopping, samt lite egen shopping och inhandlandet av diverse nödvändigheter.

Mötte upp med det aktuella födelsedagsbarnet då jag var klar och tillsammans tog vi en fika på Espresso HouseNK...scones och choklad-bulle...mums!



Trots mina tvivel på SMHI (och andra väderpresentatörer för den delen) så lättade den tjocka dimman och övergick till en helt klarblå himmel, solen tittade fram och plusgraderna steg på termometern.
Det visade sig bli en helt underbart härlig höst-lördag, perfekt för festligheter! ;D

Lite mer strosande efter go´fikat och sedan hemåt för att landa och ladda inför kvällen...
And here we are.

Som motpol till mitt bubbel så testar Johan dages öl; Spaten Oktoberfestbier




"En helt okej öl, inget speciellt men god" blir betyget från min kära.
Mitt eget betyg efter avsmakning blir rätt och slätt; lättdrucken :)

Innan jag avslutar måste jag bara få dela med mig av en grym makeover som jag fick se på You Tube igår i samband med vår lektion i asiatisk-makeup på Makeupstudion igår;

http://www.youtube.com/watch?v=gsqahGYl21w


Inte illa sminkat alltså, fantastiskt vad man kan "trolla" med makeup...

OCH så måste jag ju få bjuda på dagens absolut coolaste jycke;

http://www.youtube.com/watch?v=589qbANO7WY

Haha...heelt galet!
Johan tycker att vi ska ha en sådan...jag undrar över om de kanske finns i kattform..?! :D

Önskar en en jättefin Lördag kära läsare, take care!

// Maryly

RSS 2.0