Namnsdag...

...och singel-släpp, minst sagt en dag att fira lite! ;)

Börjar med att förklara min stolthet, gratulera och pusha för min älskade Johan och det sköna Amaranthe-gänget som idag släppte singeln Hunger...world wide!
En grymt hit och ett gött smakprov inför kommande skiva i April.

 

Hunger - Single, Amaranthe



Köp den på iTunes, där den i skrivandets stund ligger på 4:e plats på försäljningslistan för singlar (!), och kolla in  både bandets Facebook -och Myspacesida ;D

Lite, lite har det faktiskt fått vara "min" dag idag...min alldeles egna namnsdag :)
Tackar så jättemycket för den fina gratulationerna från de som kom ihåg denna lilla dag...alltid roligt att bli uppmärksammad!

;)

 

Sitter och myser i soffan nu och är mätt och belåten efter en underbart god indisk takeaway-middag som Johan fixade åt oss dagen till ära...mums!

Tar det piano resten av de vakna timmarna och kurar ihop mig bland kuddar och filtar för att kolla på kvällens sammandrag av den passerade nattens Oscarsgala...




En bra Måndag, en bra start på veckan.

Allt gott!

// Maryly


Melodifestivalen -deltävling 4

Kvällens stad: Malmö

Lite snabb-fakta:

* Sveriges nästan sydligaste stad, så sydlig så att den nästan tillhör kära grannlandet Danmark (många anser att den bör göra det)...så sydlig så att de som bor där nästan talar ett annat språk...eller mer låter som ett lite grötaktigt ljud (läs; danska)
* En alldeles, alldeles vacker stad är det dock...ofta med plusgrader då resten av landet fryser (även där mer gemensamt med danskarna) och med en byggnad vridet utformad som bär det skönklingande (?!) namnet efter den medicinska bemnämningen av den mänskliga överdelen.
* Zlatan...en gång i tiden var staden hans hemvist...
* En lång bro (över till...just det, Danmark...hm...)
* Sedan är det lite kravaller, lite laser-turkar, lite påga-tåg...och ja, you name it!



Kvällens musikaliska startfält känns relativt starkt, men det som förvånar mig lite är deltagarna; Nicke Borg och Melody Club...att de är med gör det hele lite intressantare.
Det som inte förvånar mig är deltagaren; Linda Bengtzing...punkt.

Annars så bidde det ett tidigt uppvaknande, för att vara Lördag, med Nyhetsmorgon, ett stort glas apelsinjuice och efterföljande piffing.

Hade bestämt mig för att kolla in Jobbmässan som hölls på Världskulturmuséet och begav mig dit försiktigt trippande på vägar som blivit glashala på grund av regn under natten.

Entrade mässan på röda mattan...men någon riktig "hit" var det inte.
Inte för mig i alla fall, då det var mest praktiska yrken som marknadsfördes med företag inom snarlika branscher där jag inte riktigt känner mig hemma.
Det blev en liten runda och ett mycket kortare besök än planerat.

Efter besöket var det dags för ett av undertecknads absoluta favvo-sysselsättning; shopping och allmän butiksspaning! ;)
Arbetade mig nerför Avenyn mot Nordstan...och spenderade faktiskt inte alldeles för mycket under färden.

Det kulor som dock spenderades, spenderade på;
Smink, underkläder, ett par skor, bubbel, lotto och så en god paus på Espresso House!



Hade faktiskt även planerat att överraska min finaste Johan idag...bara sådär...bara för att livet blir så mycket roligare med inslag av små överraskningar lite då och då :)

Så, när han slutat dagens arbete möttes vi upp och han fick gå och prova en skjorta som jag sedan köpte åt honom, fick en öl att testa från Systembolagets nya sortiment, samt även (bara för jag vet hur mycket han älskar det) en färsk doughnut med vit choklad från Jafari´s i Brunnsparken...inte helt fel att överraska med va?! ;)



Hemma nu och tar det lilla lugna i soffan...smuttar bubbel och bara njuter...

Dagen till ära har det faktiskt blivit hela två stycken test-öl...och ja, vi har faktiskt även en tredje på kylning ;p
De öl som testast hittills är;



Oppigårds Spring Ale, den nya i sortimentet som jag införskaffade åt min kära och som härstammar från Hedemora, Sverige.

Fruktig...påminde i doften om de fantastiska (hrm...) cocktail-bären (bara namnet!) man fick som barn i "fruktsalladen" på dagis.
Alldeles, alldeles för besk i smaken för mig...jättemycket grapefrukt-känsla som stannade kvar alldeles för länge, ingen presonlig favorit alltså.
Sambon tyckte; helt okej...fruktig men dock lite för besk.



Nästa öl för testning var...är (den är inte slut än!) Liberty Ale.
Nu snackar vi lite mer min smak här...
Lättdrucken, lite "knäckig/brödig" (knäckebrödig kanske?) doft, och helt okej...om än inte en jättefavorit kanske.
Sambon tyckte; fruktig och frisk, lagom besk men tyvärr med en doft av gammal disktrasa...men god ;p

Vad vankas till kvällen då mån tro?
Ja, någon hemma-meny blir det inte den här Lördagen...näe, ikväll kör vi en helkväll/natt ute med allt vad det innebär(!)
Troligen blir det dock schlager-yra i hemmet innan vi beger oss ut...men en diskussion (eller ja, spekulerande i alla fall...) om vad som lämpar sig för kommande timmar pågår i nuläget...  ;)

Önskar en underbar Lördag-kväll nu när solen så sakta sänker sig över götet...och det är bara så vackert att sitta här i panorama-rummet och blicka ut över livet i staden... <3

// Maryly


Take It Away...

Flexade ut en timma tidigare från jobbet idag och tog helg...är det inte underbart så säg! ;)

Eller ja, flexade och flexade...det var mer en belöning i form av en betald timmes ledighet för att vårt lilla team kommit med en massa bra idéer till företaget som belönas (precis som tidigare nämnda bio-biljett) på varierande och uppskattade sätt...vilket detta definitivt tillhörde!

Så...tidigare start på helgen, löning, en mysig AW med min kära...det börjar bra ;)

Sitter i skrivandets stund hemkommen, bänkad i tv-soffan framför Let´s Dance och väntar på min finaste som stuckit iväg en snabbis för att hämta lite mumsig take-away-middag att njuta av ikväll...en kväll då ingen av oss verkligen inte orkar göra någon som helst ansträgning i köket...
Gottgottigottgott!

Nej, det blir en myskväll i hemmets lugna...för som så ofta är man rätt sliten efter den gågna arbetsveckan och kan knappt tänka sig något skönare än att bara få "vara"...
Och så ska man väl (jo, jag erkänner!) ladda inför morgondagen också...

Har planer på relativt tidig uppstigning, besök på jobb-mässa, shopping, samt en middag och helkväll/natt ute i staden...och då förstår Ni ju att det gäller att ladda för att ligga på topp ;)

Men nu...sambon + middag är hemma...let´s njut! ;D

Puss!

// Maryly


Utan Snus...

...i 21 dagar försmäktar jag i denna tv-soffan.



Hehe...my god så ofräscht! ;p
(och nej...det är inte tjejen på bilden som skriver bloggen)

Näe, försmäktar det gör jag väl inte...men jag måste erkänna att jag lidit och fortfarande lider något oerhört vissa stunder när jag nu har klarat 3 hela veckor som snusfri!
(gäller i och för sig all nikotin/tobak för den delen)

Men det har varit/är allt annat än lätt...

Första dagen tänkte jag bara på snus...hela tiden.

Andra dagen tänkte jag på snus, döden och allmänt onda tankar...samt hann även med att vara både en elak bitch och en krossad själ mellan varven.

Nätterna med mardrömmar, hjärtklappning och få timmar av sömn ska vi inte tala om...

Och sådär höll det på några dagar, allt medan nikotinets gift letade sig ut ur min kropp och mitt sinne.

Men lätt...näe, det är det verkligen inte...och jag hade aldrig klarat av detta såhär pass länge om det inte funnits dessa nikotinfria substitut att tillgå och "lura" hjärnan med
Sitter i skrivandets stund med en liten Onico-mini under läppen och funderar om det är dessa man ska bli beroende av nu istället...lyckas man lura hjärnan så pass tro..?



Ska jag vara riktigt ärlig (med risk nu för att få en massa anti-tobak:are emot mig) så har jag faktiskt inte märkt en endaste positiv sak med att sluta snusa...okej då...kanske någon, men ingen jag kommer på bara sådär..?

Kommentarer som "Åh, jag känner mig genast mycket gladare och piggare", "Jag orkar mer på gymmet", "Jag sparar pengar", "Det är helt klart värt det" och yadayadayada med all denna hutlösa glädje ett snusfritt liv ger...
...till dessa säger jag NEJ!
Nej, nej och åter nej!

Kanske är består min kropp helt och fullt av massa snus-molekyler, kanske har jag blivit immun mot alla dessa positiva egenskaper som sägs komma efter ett snus-avslut...jag vet inte?

Det jag dock vet är att:

-Jag känner mig inte piggare ocg gladare, snarare tröttare pga sömnbrist och niko-kickar, samt bittrare och beskare än gud vet vad..?

-Jag orkar absolut inte mer på gymmet...snarare mindre där också pga trötthet...men i det stora hela är det "som vanligt" och ja, tröttheten kan väl iof bero på annat med...

-Jag sparar inga pengar...det köper jag istället substitut -godis -tuggummi -och kaffe för.

-Det är inte alls helt klart värt det! Jag förstår ju att -och varför det är värt det (i alla fall för hälsans skull eller om man blir gravid)...men har svårt i att se hur all skit (rent ut sagt) man får stå ut med i sitt mående kan göra det värt det i min situation.
Det kanske är mer värt det ändå...trots vissa sido-effekter för hälsan?

Behövde jag verkligen sluta snusa...but why?!

Antagligen är svaret på denna fråga JA.

Troligen eftersom det är abstinensen som fortfarande talar, och för att jag sitter här nu och knappar ner ett helt genomeländigt blogg-inlägg om denna dynga.
Troligen är det för mitt alldeles egna bästa, vilket jag nog vet innerst inne...annars skulle jag aldrig tagit initiativet till att sluta.
Troligen kommer nog också mer positiva känslor att väga över allt eftersom tiden går.
Troligen...förhoppningsvis...



Ja, då har man fått abstinensiera av sig denna Onsdagskväll...denna dag då arbetsveckan har passerat halvlek och helgen inte känns allt för långt borta ;)

Lugn hemmakväll efter jobbardag och ett redigt pass på gymmet.
En sen middag och nu tänker jag krypa ihop bland filtar och kuddar för att zappa bort resten av de vakna timmarna bland televisionens varierande utbud.
Helt okej.

Take Care och Tack för att Ni lyssnade ;)

// Maryly



Sköna Söndag

Helgen lider mot sitt slut (huuuga!) och mysiga lediga dagar har det varit...

Gårdagens Pizza-middag blev en riktig höjdare!
Sedan var det schlager i soffan, musik-popperi och en relativt lugn avrundning i natten :)



Sååå gott!
Och fullmånen lyste klart över natt-Göteborg...



Söndagen
har idag bjudit på ett strålande vackert vinterväder...klarblå himmel och sol, sol,sol!

Detta var jag ju själklart tvungen att ta tillvara på.
Efter en god frukost i vårt lilla panoramarum, så drog jag med mig Johan ut på en redig långpromenad runt Göteborgs östra delar och Härlanda Tjärn.

Riktigt friskt och uppiggande...väl behövt!


Stod stilla ett bra tag där ute på isen på Härlanda Tjärn och bara njöt av solens varma strålar...
...drabbades av en enorm längtan till våren, till lugnet, till Norrland.

Tar det lilla lugna i soffan nu efter timmarna utomhus och en god middag.
Snart dags att fixa lite kaffe och bulla upp diverse göttigheter...Söndags-mys framför tv:n resten av kvällen...precis så slött och onyttigt som det ska vara ;p

Allt gott!

// Maryly

Melodifestivalen -deltävling 3

Kvällens stad: Linköping

Lite snabb-fakta:

Få se nu...hm...Linköping...Linköping...Linköping...jaaa...hm...
...hm...
...
...
...jo! Cloetta Center, kvällens arena!

OCH
, såklart, de har något med flygplan att göra...förmodligen i alla fall, med tanke på att man möts av dessa vid in-ut fart i staden...och så härstammar ju självaste Lasse Winnerbäck där ifrån minsann!
Ja, det var nog det viktigaste... ;p



Lite svårt att förutsäga vilka som kommer att gå vidare, men jag skulle nog ändå tippa på: Eric Saade och Shirley´s Angels (vilket namn..!), och detta utan att ha någon som helst koll på hur de låter ännu.

Annars så har undertecknad njutit av en helt underbart vacker Lördag! :)

Vaknade upp till en gryning som övergick till en strålande sol från en klarblå himmel.
Med bara några få minusgrader ute, en inte allt för kall vind och hög, frisk luft så var det en självklarhet att inte sitta inne och slöa, utan bege sig ut och promenera in mot centrum för en dag i staden.

Eftersom min kära sambo jobbade så fick jag roa mig själv...vilket gick alldeles utmärkt det med ;)

Frukost på en av favoriterna; NK´s Espresso House, tidningsläsande med uppdateringar om världshändelserna, samt telefonerande upp till norr med planering inför kommande påskresa och eventuella Göteborgs-resa för min älskade lilla mamma (!)



Lite strosande i diverse butiker efter den goda frukosten...inhandlade lite nödvändigheter och shoppade en fin sjal bland annat...
Mötte sedan upp med Johan då han äntligen fått sluta arbetet för dagen och promenerade hemåt i solen.


.

Här hemma har eftermiddagen -förkvällen spenderats med poppandet av go musik och middagsförberedelser!


Riv-järns-skada...inte att leka med, jag lovar!
Farliga saker de där sk köksredskapen... ;p

Ikväll bjuder huset på något så simpelt, men ack så gott, som:
Pizza!

Med en liten "twist" i och för sig...

Hemmagjord och egenkomponerad med massa gott på!
Blir en höjdare känner jag, och sedan får vi se om det ska till någon dessert...i sådana fall får det nog bli en lättare fruktsallad med glass...Mmm... 



Höjer glaset med bubbel och önskar  Er en finfin Lördag...nu kör vi schlageryra igen! ;D

Puss

// Maryly


Thank God It Is...

Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit över...nja, kanske inte så jättemycket (trots dagens minus-grader) men väl i några högar här och där...

En vacker fullmåne är det dock ikväll, och vilket ljus den sprider!
(full är den också...helgen tillära ;p)





Fredag...thank god it is! ;)

Det är ju såklart alltid som härligast då helgen och ledighet stundar, men måste nog ändå medge att veckan som passerat bjudit på en hel del godbitar den med...

Exempel på detta; Hjärtedagen med kärlek, mys och allt som hör denna till, Pub-quiz på gemytliga Dubban, Filmtajm i sköna tv-soffan, Present från jobbet i form av biobiljetter (!) på grund av goda idéer jag bidragit med (!!), inbjudan till Företags-lunch, beviljande av efterlängtad (!) Påskledighet i norr, omförhandlandet av Arbetsvillkor, samt massa spännande nyheter här i hushållet vad gäller min älskade sambo och hans Amaranthe! ;)

Som sagt, en hel del att glädjas åt, men...allra, allra mest tror jag i allafall att det kändes som idag;

Att få önska kollegorna en trevlig helg och gå iväg ut från jobbet, in mot stan, i ett ergigivande ljus och strålande sol från en klarblå himmel, mot en efterlängtad After Work...
...kan man påbörja helgen på ett bättre sätt?! ;D
Solen, ljuset...jag älskar det!






Efter en mysig aw på "vårt" Hard Rock sitter jag nu här hemma och knappar i värmen och hemmets lugna vrå med ett glas gott vitt...rätt skönt måste jag medge...

Tv-programmet "Let´s Dance" har just dragit i gång och jag planerar verkligen ingenting annat en lugn kväll med min kära ikväll.

Det känns som att det var typ hundra saker mer jag hade för avsikt att blogga om ikväll...men eftersom jag i skrivandets stund inte kan samla tankarna nog att komma ihåg...så,ja...jag får väl helt enkelt spara dem till en annan gång och önska Er finfina läsare en skön start på helgen...AND let me know if your up to something good! ;)

PUSS!

// Maryly


Alla Hjärtans Dag <3

All You Need Is Love, Love Is In The Air, Can You Feel The Love Tonight...och allt det där...
...Alla Hjärtans Dag är det idag och ett stort Hurra för länge leve kärleken! ;D

Tidig start med en snabb hej-då-kyss från min kära som rusade till jobbet, en fin liten överraskning som mötte mig vid uppstigning (ja, jag hade faktiskt skickat med en liten en åt honom också...samt ett löfte om även en kvällsöverraskning ;) ), och sedan var det dags för mig att raskt promenera iväg till mitt dagsverk.


"Till min Underbarling"...från min söting :)

På jobbet.
Gelehjärtan, Chokladhjärtan, Vaniljhjärtan...you name it...varvat med de sedvanliga arbetsuppgifterna...
...men all kredd åt banken som firar ändå! ;)

Hemmets lugna och mysiga vrå...

Sitter nu här uppkrupen i soffan bland levande ljus, skön musik och med min älskade nära.
Överraskade -och blev själv överraskad ikväll med presenter, underbart vackra kärlekshälsningar, gott bubbel och god mat att njuta av.
Har verkligen haft en jättefin Alla Hjärtans Dag...och den är inte slut än ;)




Gotti gott gott, mys och finfina hjärte-presenter!
Til min kära bidde det lite smarriga göttighter, ett väl genomtänkt kort och en biljett till Foo Fighters i Stockholm!
Själv fick jag en vacker ros med tillhörande kort, lyxig choklad och helt underbara örhängen från Thomas Sabo...joy! ;)

Strax så vankas det även lite dessert här...
Har tittat lite på tv-programmet "Gynekologen i Askim" där (jo, faktiskt!) undertecknad var med i kvällens avsnitt!
Som statist på den lesbiska klubben... ;p
Minns väl hur vi arbetade en hel dag...en hel dag för dessa få sekunder...men, ändock, kul var det! :)




Annars då?
Jo, tack...helgen passerade i bravur...födelsedagsfirande hele Lördagsnatten lång, samt en långpromenad i härlig sol och ett Söndags-flöt med ett efterföljande socker-koma (chips, dip, potatis-stjärnor, diverse smågodis, kakor...ja, gud vet vad?!)...lite bilder får representera det gågna...



Grymt kul kväll på Rockbaren i glada vänners lag, och en jättefin och uppiggande promenix dagen efter...

Nu ska Yours Trouly återgå till att vara social och spendera resterande dela av kvällen med sin käresta...

Önskar Er allt gott kära läsare och hoppas verkligen Ni har en jättefin och kärleksfull Alla Hjärtans dag!
Ta hand om varandra!

LOVE    

// Maryly



PS; Ska Ni bara se en endaste kärleksfilm idag så rekommenderar jag min "all time favourite", den bästatse bästa...Moulin Rouge!


Melodifestivalen -deltävling 2

Kvällens stad: Göteborg

Hemmaplan!

Scandinavium, och jag är inte där(!)...inte i år tyvärr (minns fortfarande vilken yra det var förra året!), men ändå...så nära...


Alldeles nytagen utsiktisbild från lyan...Ni som vet var Scandinavium, kvällens scen, är känner säkert igen Er...Ni som inte vet...cirkus nedanför det höga huset som ser ut att ha en kamera-blixt på taket ;)

Lite snabb-fakta:

Skippar med att dra den ramsa jag drog i bloggen förra året...goa gubbar och gummor, räkor, spårvagnar, Sveriges framsida, Kålle å Ada, Ullevi, Feskekôrka, Liseberg, Avenyn...ja, ni fattar...
...och istället så presenteras nya fakta om...
...
...
...
...hm...näe, det blir ju ungefär detsamma i år igen va... ;p




Annars så var jag verkligen uppe med tuppen imorse!
Redan klockan 06:30 *beep* så steg jag ur sängen, gick fram till fönstren och blickade ut mot en stad där gryningen närmade sig, sakta men säkert...


Gryningsljus

Hade ingen ro i kroppen att krypa ner i sängen igen och somna om, så istället bidde det en lång dusch, piffing och ut för en runda i staden.
Inget dåligt beslut ändå med tanke på den vackra Lördag det faktiskt har varit.
Minusgrader, i och för sig, men klarblå himmel och strålande sol...underbart! :)


På språng

Frulle på NK och Espresso House som, till min stora lycka, nu även börjat servera cupcakes!
Tre smaker finns de i, än så länge, och ser bara sååå goda ut!
Testade ingen idag, men det kommer...I promise!

Sedan var det lite ärenden som skulle avklaras innan jag mötte upp med min kära, som slutat dagens arbete, handlade och begav oss hemåt igen.

Hemma och känner helg-lugnet...

Poppar glad-musik och har förberett:

Kvällens meny

* Citron -och dillmarinerade laxspett med räkor
* Ugnsrostade rotfrukter
* Tomat -och fetaostsallad, med aioli och nybakat lantbröd

Även en liten "lätt" dessert bestående av:

* Gratinerad melon, hallon och vit choklad, serverad med vaniljglass

Kan funka rätt bra va? ;)

Sedan blir det schlageryra igen minsann, samt att man tydligen även är  bjuden till födelsedagsfest kvällen till ära!
(någon" glömde att meddela detta och jag fick veta det först idag...hrm... ;p )
Jocke, en av de finfina sångarna i Amaranthe, fyller år och förhoppningsvis hinner vi dit för att fira honom innan det vankas utgång...

...annars vankas det utgång hursomhelst...och då hinner man alltid fira ändå...var vi nu än kan tänkas hamna..?! ;D

Näe, nu blir det lite bubbel, "sista piffen", go musik, dags för middagen att åka in i ugnen och sedan ladda för en riktigt, riktigt rolig kväll!



Allt gott kära läsare!

// Maryly

Jo, förresten!


Stötte på dessa konstigheter då jag stod och skulle göra i ordning Aiolin...
...vad är frigående ägg?
Jag visste inte att ägg kunde gå...att de ens hade ben...fast jo...kanske...han, eller "det", tecknade ägget i serien "Gustaf" (katten)...han kunde gå va..? ;p


Kortis

Sådär ja...

Tar en liten "kortis-uppdatering" såhär en Fredagskväll när helgen är påbörjad, men kvällningen närmar sig...
Är det inte typiskt egentligen?
Jag menar, man jobbar och sliter hela veckan för att så äntligen se fram emot helgen...och när denna sedan börjar...ja, då är man så trött efter jobbar-veckan så man knappt "hinner med" att ha ledigt innan det är dags att gå på´t igen...

Nu har undertecknad i och för sig inte haft en allt för jobbig arbetsvecka, men kan ändock, efter en välförtjänt AW, konstatera; det är grymt skönt med helg! ;D

Har gratulerat världens bästaste pappa idag på hans 64:e födelsedag!
Åren går...
Önskade att jag hade varit där, men får se till att lova att ta det nästa år istället, då är det ju i alla fall jubileum ;)

Tar det lilla lugna med myset framför tv:n...inte mycket ork, eller vilja heller för den delen, till annat ikväll.
Helgen får mjukstarta idag, imorgon är det Melodofestival här i Göteborg! ;D

Puss!

// Maryly






Sjukdagar

Lördag och schlager-yra i hemmet!
Även om det kanske var en yra i det lite lugnare laget så gick startskottet för Melodifestivalen 2011 och det bidde en mysig hemmakväll som spenderades mestadels framför tv:n.



God mat och skålande i gott bubbel! ;)

Redan mot natten började jag, även om jag vägrade att erkänna det, känna mig lite krasslig...och på Söndagsmorgonen så var det ett uppvaknande med frossa och rejält halsont som gällde.

Trots detta (ville fortfarande inte känns mig besegrad av någon släng av förkylning!) så blev det ändå en runda ut i staden...ingen bra idé...

Feber, frossa, halsont, hjärtklappning, trötthet, mardrömsnätter...
...sjukdagar.

Har stannat hemma från jobbet både igår och idag.
Mest legat och vilat...funderat och filosoferat.
Känt ledan.

Återigen denna känsla av en längtan bort från Göteborg, längtan efter ett stimulerande arbete och en mycket mer givande fritid än den i nuläget...

Vet inte om det bara beror på att jag känner mig krasslig och orkeslös, har någon form av mega-snus-abstinens (snart en vecka sedan sista prillan nu!), eller bara känner mig ensam och saknar mina nära och kära..?

Men just nu känns det i alla fall som att inget roligt eller vidare meningsfullt händer just mig...jag har liksom inget "mission" i livet...
Jag har lagt mina egna passioner åt sidan till förmån för andra.

Jag måste ändra på det här.
Jag måste ändra på det här nu.
En plan för mitt 2011, för mitt bästa 2011, måste på allvar börja ta form och genomföras!

* Sluta snusa -check!
* Träna och motionera -check!
* Hålla mig undan (så gott det går) från människor som sprider negativ energi och alltid verkar ha något att gnälla över, skvallra om, påpeka, eller klaga på -check!

...hrm...ja, det var (om än ynka) i alla fall en början.
Nästa steg blir att på allvar ta tag i det här med att hitta ett meningsfullt jobb inom den branch jag har erfarenhet från, samt önskar jobba inom mer än allt annat; musik/medie -och nöjesbranchen.

Vet Ni, kära läsare, något/någon som kan vara till hjälp för mig i detta?
Kontakter? Tips? Råd?
Tveka inte att höra av Er! :)
(Självklart måste jag ju bli bättre på att höra av mig till egna kontakter också...)

Vill inte vara den som gräver ner mig i självömkan, ångrar det jag aldrig gjorde och depprimerar ihop mig totalt...näe, dags att försöka peppa sig själv (om ingen annan gör det) och anstränga sig ännu lite mer.
Från och med nu.



Dock, helt utan glada nyheter som förekommit de senaste dagarna tänker jag inte lämna Er!

Fick ett telefonsamtal av min kära storebror (som önskade att han befunnit sig i Göteborg för detta tillfälle) med det glada beskedet om att jag ska bli faster till hösten! :D
Alla de varmaste lyckönskningarna och om än en nu ännu större saknad och längtan efter mina underbar i norr!

Sedan så rullar det glada livet på för fullt för min kära sambo och hans Amaranthe, som i dagarna varit upptagna med att spela in musikvideo för kommande singel-släpp...och har en massa mer spännande saker på g under våren...snacka om att leva sin dröm! :)

Känner mig piggare ikväll och det får nog allt bli till att masa sig iväg till jobbet imorgon ändå.
Ska ställa mig och köra igång ett storkok av chili con carne (spicy de luxe!) åt mig och min kära att ha till middag och lunchlådor.
Även om jag anar att det blir solo-middag för mig här framför tv:n ikväll...

Well, well...

// Maryly


Yummie!

Melodifestivalen -deltävling 1

Jajebums, då var det dags för den glittriga, glammiga och alldeles, alldeles underbara schlager-karusellen att börja snurra igen!
Den långa väntan är över för undertecknad Melodifestival-nörd, och några sköna helger med musik och glamour har jag nu att se fram emot...lycka! :D




Kvällens stad:
Luleå

Lite snabb-fakta:

*Ligger i norrland, underbara norrland med en underbart vacker kust (speciellt under ljusa sommarnätter då solen aldrig går ner!)
*Uttalas absolut inte LuleÅ...trots att det skrivs så är ändock det "rätta" uttalet på staden LulE...det vet man, annars är man inte från trakten ;p
*Stoltserar med en av Sveriges tre scenskolor, där yours trouly var på antagningsprov vår/vintern 2003...men lyckades tyvärr  inte knipa en av de fem stycken åtråvärda platserna...vem vet var man hade varit idag i så fall? ;)
*
Bond-bruden Maud Adams hemma arena...
*Apropå arena...staden har ett helt ok lag i hockey (det måste man tycka om man härstammar där uppifrån) och de gör sin entre på isen ur ett stort björn-gap...respekt....hrm...

Det finns säkert en massa, massa mer att säga om staden som är värd för starten av årets Melodifestival, men det lämnar jag åt andra att skriva om.




Uppladdningen har börjat och nu är det bara några timmar kvar!

Annars så började denna Lördag lugnt med några extra timmars sömn, lite piffing, soligt väder med plusgrader, och en supergod smoothie fullspäckad med vitaminer.

Ut för en runda i staden med brunch på mysiga Le PainVallgatan, allmänt strosande i diverse butiker och lite ärenden som skulle uträttas.
Inga direkta planer, inga tider att passa, ingen stress...bara skönt att vandra omkring och sedan vända kosan hemåt igen då det passade.



Hemma igen och, som sig bör på Lördagar, på med go musik, tända ljus, och skåla i bubbel samtidigt som min kära sambo smakar av veckans test-öl och noterar i boken ;)



Einbecher Ur-Bock Hell
En öl som gick hem hos mig!
Tyckte att doften påminde lite om källvatten (sen om det är för att jag förknippar det med titeln "becher" är ju en annan femma...), och att smaken påminde mycket om alla de andra "bockarna" jag uppskattar att dricka (läs: Grebbestad Maj -och julbock).
Ljus och lättdrucken, ingen lyx men helt okej.
Sambon tycker ungefär detsamma, påpekar dock att det var en aningen lite för mycket smak av sprit (?)

Sitter och tar det lilla lugna i soffan nu, bloggar och smuttar på mitt finfina bubbel med frysta hallon (mycket godare än öl...mycket mer party ;) ), och ska alldeles strax sätta igång med middagen.

Kvällens meny;

* Pepparbiff med Västerbottenostpaj, Fetaostsallad, smörstekta Champinjoner, hemmagjord Aioli (men myyycket vitlök!) och nybakad Olivchiabatta.
* Kaffe med avec och Chokladpraliner



Mumsigt och en bra uppladdning inför kvällens spektakel!
Ombyte till en mer festlig outfit, schlageryra framför tv:n och sedan får vi väl se...?!

Lovely Lördag!

// Maryly


Det är dagarna...

...som är dagarna, som är dagarna, som har passerat.
Och oj, oj, oj...hur ska jag kunna delge Er, kära läsare, allt som hänt och händer den senaste tiden utan att bli allt för intetsägande alternativt långrandig..?

MEN...låt mig göra ett tappert försök...

Vad hände nu sist jag bloggade, förutom det lilla livstecknet härom dagen, var var vi..?

Jo! Mitt uppe i flytten ja...den eländiga, men ack (ändå) så efterlänftade flytten!

Liiiiiiiite lätt panik där kvällen före, då vi satt där i ex-hemmet omringade av flyttkartonger, och för ett tag inte säkert visste om vi hade någon flytt-hjälp morgonen efter eller inte (!)
Det var några oroliga timmar, men det visade sig lite senare att det hela skulle komma att lösa sig...thank god! 

Tisdag den 25/1 -flyttdagen

Allt plockat å packat, morgon-kaffet intaget, bära, springa, lasta släp, och iväg!

Inte många meters körning från Odinsplatsen till Gårda...

Dock, allt nytt...

Byggning pågår, sista "finliret", bygg-gubbar, el-gubbar, stora bilar och maskiner,  ett "va ska ni flytta in nu?", ett "jaha du, det ska vi minsann" tillbaka, ett samsandes om parkering och hiss...och så igen; packa ur, bära, springa, lasta hiss och packa in i nya lyan...
...men vilken ny lägenhet det ändå var/är! :D

Jag kom upp till lägenheten först...
Och jag kan medge, det var inte långt till tårarna...
ALLT helt nytt, helt fräscht, top floor och med vääärldens utsikt...och det är vårt alldeles egna!




Panorama utsikt från 7:e våningen över dels Lunden/Örgryte, dels Gårda/Scandinavium mm, dels Stampen och Mölndals-ån.
ALLT nytt, till och med lappar och plastskydd fick avlägsnas...

Efter ett städande och "Adjö" av den gamla lägenheten  var det dags att på allvar installera sig och landa i det nya.
Hade tagit ledigt både flytt-dagen och dagen efter...och det behövdes!

För...hur nytt och grymt schysst allt kan kännas när man flyttar in såhär (i ett helt område med ett sk "ny-tänk") så förekommer tyvärr (kanske oundvikligen?) vissa "barnsjukdomar".
Jag listar våra:

- Värmen i elementen i vårt panorama-rum fungerade icke...vilket resulterade i en kväll med endast +12 grader och en onödigt dyr taxi-resa för att hämta ett värme element.
Fortfarande itnte helt okej, men bättre efter klagomål och kontroll...

- Varmvatten...som endast bidde till kallvatten i duschen då "de" kopplat fel...vilket ledde till en dusch på gymmet, men (och all kredd för den snabba åtgärden!) det var den enda nödlösningen innan det hele var fullt fungerande igen.

- Internet
Vi bor numer i ett hus med fibernät och det hela blev med ens mer komplicerat...
Nya leverantörer, ny informationh, det tar tid...med...allt (!)

-TV
...ja, herregud...vad ska man säga?
Beställt av Serverado...dagarna gick, ingen digitalbox blev skickad och (trots ihärdigt telefonerande) kunde ingen svara på varför...
Med lite "tjat/hot -light" så skickades äntligen boxen och...halleluja, vi kan hänga med i vad som händer och sker i världen via televisionen igen!
(har aldrig varit sååå nöjd med att äga en iphone som under desa dagar!)

- Allmän byggplats och bygg-oväsende...men det kan man överleva ;)

...det blir bra det här, det blir det verkligen!

OCH, det viktiga är...vi säger till -vi får det fixat!




Mycket "ny-tänk" som exempelvis; datoiserad tidsbokning för tvätt, drop-in tvätt, bil-pool, cyckel-pool, uthyrnings lägenhet för familj, vänner och bekanta, elektroniska nycklar sk "tags" (till...allt!), omådets miljö mm mm...

Som sagt, vi installerade oss...
Dagen efter inflytt var det dag att välkomna en sprojlans ny tv, med tillhörande blueray och ljudsystem!
Hade bestämt oss för att köra på Samsung (mycket för den snygga designen och goda omdömet) och vi är mycket nöjda :)


Johan Packar upp godsakerna...


Vår finfina led-tv... ;)


Fredagen var det helg minsann, och mys...inte minst!
Blev en skön hemma-kväll med fin utsikt, mycket gott att mumsa på (tapas-buffé!) och en välförtjänt ledighet!





Lördagen efter denna underbara hemma-mys kväll bidde det utgång i Göteborg´s natten som startade med den välkända, och udnderbart goda, räkmackan på Gothia Towers finfina Heaven 23.



My god...
sååå gött!



Världens bästa utsikt, middag och bar...en underbar kväll helt enkelt! ;)

God kväll!

Lite dagen efter, lite IKEA, lite Söndag helt enkelt...
Lite Måndag...who cares...?
Lite Tisadag...okej gym-pass deluxe då.
MEN...

..sen kommer ju Onsdag (ja, var är vi nu...herregud...2011-02-02 tror jag bestämt).
Och Yours Trouly har ju tydligen också bestämt att nåt ("det") exeptionella ska hända då...
...jag ska börja "mitt nya liv"
Så...jag, bland annat, slutar snusa...
...
...
...
...jag dör, man jag klarar mig...alltså dör jag inte...men ja, fy f*n...det känns så i alla fall...!

Jag försöker verkligen, jag lovar Er, men det är inte lätt...
Är i skrivandets stund inne på min 3:e dag som nikotin-fri...och ja...det går...men det hade inte gått utan de nitkotin-fria alternativ som finns att tiilå i dessa svåra stunder (kickup-mint för närvarande).

Naturligtvis är målet att inte använda sig av dessa substitut heller (även om de är både nitkotin -och tobaksfria), men attans vad de hjälper nu...och det är det som är huvudsaken (!)

Ännu en jobbar-vecka är över. ännu fler timmar a avkoppling väntar, ännu en helg stundar..!
Älskar´t!



// Maryly




Livstecken

Det har varit mycket den sista tiden...

Tittar in en snabbis för att visa på ett litet livstecken, samt meddela att jag inom kort kommer med en utförligare redogörelse för den senaste veckans förehavanden och allmänna nyheter i livet!

Stay tuned...allt gott så länge! :)

// Maryly

RSS 2.0