Inför -Svensktoppen

Upp i ottan (ja, nästan i alla fall) var vad som gällde då undertecknad startade denna Lördag.

Tog en uppigande dusch, samlade ihop mitt pick och pack, kysste älsklingen "hej då" och styrde kosan mot spårvagnen och Liseberg för dagens makeup-arbete inför Svensktoppen.

Blixtar och dunder, magiska under...näe, det sistanämnda var det ont om...men tryckande kvav luft, regn och ett väldans åskoväder (fick höra senare att blixten slagit ner i masten uppe på höjden ovanför oss!) var vad man befann sig i under den korta resans gång och under uppsamlingen av oss makeupartister utanför stora entrén.


Typ... ;p

I logerna bakom Lisebergs Stora Scen var den fuktiga värmen och bristen på luft (och plats!) ett faktum...men det var bara att gilla läget och köra på efter bästa förmåga och dags-schema.
Fort gick det och själva arbetet avlöpte i något som närmast kan liknas vid en "löpande-band-princip" där de olika artisterna som skulle förskönas avlöste varandra.

Först ut var ett band från Umeå (heja Norrland!) som jag var med och sminkade..."bigger boat" nånting (?), efter följde sångaren från ett Uppsala-band, samt en medlem av ett band...någonstans...söder ifrån..?
Hrm... ;p
Alla tävlade de hursom, om jag nu förstått det hele rätt (ja, ni ser ju hur "bra" koll jag har...), om att komma in på den åtråvärda Svensktoppen i slutändan.

Riktigt rolig förmiddag och riktigt trevliga människor mötte mig vilket håll jag än vände blicken åt, go stämning och en jättekul erfarenhet! :)


Fina flickor i makeup logen...


Genrep för Norrland efter makeup-session (ja, solen tittade fram ett tag där...ett litet tag...)

En sväng förbi stor-ICA för lite inköp och sedan hem för att diska penslar och piffa sig själv Lördags-fin.
Bidde en sotad look med något sånär countrychich-outfit innan det sedan bar iväg ut i staden...

Löningshelg = MYCKET folk ute!

Mötte upp med bästaste Johan som kom direkt från jobbet och strosade sedan runt i några affärer en stund innan han föreslog en paus med ett gott glas på Hard Rock...vilket jag inte var sen att tacka nej till ;)
Regnet fullkomligt vräkte ner och det  var riktigt mysigt att sitta där inne och småprata bland helg-glada människor, levande ljus, skön musik och titta ut på de förbipasserande i grå-rasket.

Rätt som vi satt där så kom en servitör in med en stor ishink och en flaska bubbel till bordet bredvid...och bara en stund senare hördes jubel och applåder från övrig personal...
...det visade sig vara ett frieri som undertecknad glatt fick bevittna!
(och ja...rörd till tårar blev jag ju naturligtvis också...:)
Inte illa...såå glad man kan bli över att se lyckan i de käras ögon... :)

Hemma nu, landar lite, bubblar lite, samt funderar över potentiella utgångs-alternativ för kvällen...
(det var visst Wrestling på Trädgår´n bland annat..?!)
Lär ju vara en del folk i rörelse (märk väl ordvisten ;p)...både på grund av efterlängtade kulor på kontot, men också för att Midnattsloppet går av stapeln här i Göteborg klockan 22.00 -->?


Rosa bubbel me gubbe...finfin twist en gå-trist värstkust-Lördag...

Ska strax sätta igång med middagen, och huset bjuder ikväll på;
Hemma-komponerad tapas buffé!
Sallad, Chorizo i en hitte-på chiliröra, citron -och vitlöksmarinerad Kyckling, stekt Ris, friterade Ost-tortillas, samt en köpt (aj,aj!) Aioli ;)
Gottigott!

Lev å må!

// Maryly


Dagens personliga makeup; mineral-bas, highlight under bryn, kall rouge i rosa nyans, grundskuggning, fransmarkering, sotade ögon i "Antracit" (grå), svart intensitetskugga, sotad droppskugga i "Antracit" eyeliner, mascara, samt ett ljusrosa läppstift blandat med glans.



5-år av Västkust

Jaha...då var det Fredag minsann och helgen stundar återigen!

Ett litet hipp, hipp, hurra eftersom detta även är 5-års dagen boendes i Göteborg för undertecknad (!)

Det sägs ju att efter cirkus fem år på ett och samma ställe, ett och samma jobb etc...så börjar det bli dags att tänka om, tänka på nytt, för att inte stagnera i utvecklingen eller "fastna i gamla hjulspår"...vilket i sådana fall stämmer alldeles överrens med mina egna tankar och framtida planering ;)

Göteborg har aldrig varit "hem" för mig (även om staden och allt vad den gågna tiden inneburit -och betytt) och, trots en eventuell saknad, så känns det skönt att vara på väg igen...på väg mott förnyelse och spännande möjligheter..!
OCH, rent krasst, Göteborg finns ju "alltid" kvar...percis som så mycket annat ;p 

Skönt med lite extra sovmorgon i morse.
Hann med lite tvätt, städ, och personlig piffing innan det sedan bar iväg för en runda ute i staden (löning...oja, det märktes..!) och en fika innan dagens timmar på Makeupstudion skulle avklaras.

Delprov på temat "Reklam", där jag valt ute en skönhetsprodukt att sedan anpassa min makeup efter.
Hade valt parfymen Sensi Armani, White Notes att göra reklam för...




Tyvärr, vilket jag märkte redan i början (vi sminkade på under tidspress igen) så gick min vision inte hand i hand med det resultat jag hoppades på...så det fick helt enkelt bli ett tappert försök av vad det blev med lite "improviserande" under arbetets gång...



Före-efter bilder på Maria.
(och nej, som vanligt så ser man inte allt för väl detaljerna i iPhone-kameran) 
Jag sminkade henne i en blek bas med guldskimmer över, highlight, fransmarkering, svärtade fransar, grundskuggning, gul-guldig lockskugga, brons-guldig globskugga, markerade bryn, aprikos-rosa rouge, samt guldglansiga läppar med highlight mitt på för "plutet"...
Helt okej makeup, men inte riktigt min vision som sagt.


Maria, i sin tur, sminkade undertecknad för sin reklam "mood-gloss" dvs; ett läppglans som tydligen ändrar färg efter humöret (?!)
Fokus lades på munnen (såklart) med läppstift, det moodiga-glosset och highlight, men även med en lättare variant av övrig makeup; bas, fransmarkering, bryn, skuggor, rouge och mascara.
Vet inte riktigt vilket "mood" jag befann mig i när resultatet visades upp för läraren...kanske "Dirty Thoughts" som var ett av de föreslagna -och i färg passande exemplen som visades upp på förpackningen
;D

Efter lektionens slut kom min kära Johan och mötte upp på skolan, och sedan traskades det vidare ut i den (dagen till ära) sköna sommareftermiddagen (kanske den sista..?!) för ett stopp vid "första bästa" pub, ett gott glas, nedvarvning och en skål för helgen!

Hemma nu och bara relalalaxar...

Mätt efter en underbart god indisk middag (!), och tar ett glas gott vitt, poppar musik och har en fin mysig kväll med min älskade...
(måste även kolla in den annalkande stor-stormen som rapporteras dra in över New York...storm of the century? Day after tomorrow? Enligt yr.no, som ju brukar ha rätt, ska det regna...men "varmt och gott med svag bris" ;p )

Löning till trots...kvällen blir lugn då tidig uppstigning hägrar imorgon.
Makeup  på Liseberg inför Svensktoppen står på schemat...ska bli såå kul!

Önskar Er en finfin start på helgen!

// Maryly

Framtidstro

Idag, mitt uppe i arbetet med diverse ärenden på kontoret, kom så äntligen telefonsamtalet jag väntat på...
Förhoppningsfullt, spännande, undrande, nervöst, pirrigt, roligt...och tjoho!

Det diskuterades och föreslogs, samt en överrenskommelse om att ta det hele ett steg i taget.
Men, som det ser ut i nuläget...så hägrar ett arbete som Makeupartist på SVT inom en framtid...jisses...
Jag ska nu först och främst fokusera på utbildningen och kämpa på som attan för att få mitt eftertraktade diplom (!), när de veckorna sedan är över så bär det av upp till Umeå för ett vamt välkommnande och möjligheten till provjobb...något som då i sin tur även kan leda till en fastare form av tjänst efter ytterligare avstämmning.

Foten är i alla fall äntligen inne nu...äntligen...det betyder väldigt mycket, och såå glad och förväntansfull är jag! :D



På lätta steg (det är det i och för sig alltid...skulle vara trolleyn jag alltid släpar på som tynger lite då ;p) bar det sedan vid lunchtid vidare iväg från jobbet till dagens makeuplektion.

Vi började med att gå igenom gårdagens teoretiska prov och det verkande som om alla i klassen, undertecknad inräknad, klarat av detta utan några större felskrivningar...puh...
Sedan följde en runda då vi skulle öva oss lite mer på olika ansiktsformer, ögon, näsa, mun, symmetri och allt som är av vikt att veta för att så bra som möjligt anpassa en makeup efter en persons drag.

Var och en av oss blev grundligt utstirrade och vårt utseende påpekades (dock, väldigt snällt och försiktigt/sakligt) exempelvis; vad vi hade för eventuella saker som urskiljde sig, om något var lite osymmetriskt, något som var vackert och man gärna kunde framhäva med etc...
Kändes lite underligt...men inte jobbigt på något sätt...och jag tror att de flesta i överlag är ganska medvetna om hur man ser ut och vad man är mer -eller mindre nöjd med i sitt yttre.
Se och lär.



När vi var färdiga med att studera varandras sköna nunor så var det återigen dags att ställa tick-tack-klockan för en snabb makeup a´la tv/film (passande va?!) på 15 minuter, och sedan ytterligare 15 tickande minuter för att fixa håret och på så sätt också skapa helheten.
Ett, två, kör!

Tick-tack
Tick-tack
Riiiiiiiiiiiiiiiiing!


Jag sminkade Emma, relativt naturlig, med en tunn bas och rouge i en kallare rosa ton. Lock, dropp -och globskugga i ljusare respektive mörkare grå toner, en fransmarkering, mascara, samt läppglans.
Håret (ser man tyvärr inte så bra på bilden) var tänkt att bli en tuperad och något lockigare form av Birgitte bardot-stil...men plattången och jag samarbetade inte...så lockarna blev mest...bus? ;p
Hann i alla fall med allt på utsatt tid och fick helt okej feedback.

Hemgång och mötas av en kär sambo som gratulerade till dagens goda nyhet med en present, samt även bjöd på mumsig takeaway-middag :)

I skrivandets stund är jag mätt och belåten...och otroligt tacksam över att jag kunnat ta ut en semesterdag och unna mig lite sovmorgon och "egen-tid" imorgon...måste nog bara få landa i allt och stanna upp för att sortera tankarna...

Mörka moln tynger kvällshimlen och varslar om regn och eventuellt åskoväder..?
Luftfuktigheten är så hög så den nästan ger en Medelhavskänsla (men bara nästan!) och det känns skönt at vara nyduschad, stylad i bästa mys-pys-outfiten och bara ha en alldeles lugn hemmakväll med min älskade <3

Vilken dag...

Allt gott!

// Maryly


Grooming-day

Mitt i veku´n...lill-Lördag.
(apropå Lördag...den kommande så har jag eventuellt ett makeup-jobb på Liseberg för Svensktoppen...men mer om det vid ett senare tillfälle...)

Men, då vill jag då absolut bums påpeka att denna Onsdag (som det ju faktiskt är) inte kunnat likna sig vid en avslappnad och ledig helgdag på något sätt.

Dock, inte desto mindre händelserik och rolig för det!

Kontorsjobb -ja, det kan vi stryka direkt...än om dessa jobbartimmar flyger så snabbt förbi att de knappt märks av längre (!)
Avklarade hursom, och sedan bar det av till Makeupstudion.

Dagens lektion behandlade temat Grooming, en lätt "touch up" för män.
Åtta förväntansfulla tjejer samlades vid arbetsborden och hade alla någon att vänta på...allt från pojkvänner till syskon som skulle få äran att förskönas mer än vad de vardagligtvis kanske (?!) var vana vid.

Liten kort genomgång och sedan en demo av läraren som plockade in en av de manliga som satt ute i välkomstrummet...
...nämligen min ;)
Så, dagens demonstartion av arbete hölls alltså på (halva ansiktet) på kära Johan, som sedan fick tvätta av sig för att ta plats i min stol, och undertecknad med smink-klass-kompisar fick sedan cirkus 25 minuter på oss att arbeta.
Klockan ställdes...tick-tack, tick-tack...



Före-efterbild på Johan. Så naturligt som möjligt med; lätt cremebas runt ögon och små "skavanker", mineralpuder, fransmarkering, svärtning av ögonfransar, samt rouge i naturlig ton.
Inte stor skillnad...vilket var meningen.

Efter en bedömning av resultatet, såväl innomhus som utomhus i dagsljus, så kunde jag nöjt konstatera att jag inte fått en endaste påpekning eller korrigering vad gällande helhet eller detaljer :)

Pöjkarna, killarna, grabbarna, kararlna, männen (you name it!) avlägsnade sig sedan, och det var dags för oss mer feminina varelser att åter slå oss ned vid våra arbetsplatser och ta itu med efterföljande teori-prov.
För undertecknad kändes det hele rätt okej, även om jag kom på mig själv med att ett mer intensivt övande på vissa detaljer inte skulle vara fel...

Hem för städning av lyan, lite upp-piffning, och sedan ut igen tillsammans med min kära för det sedvanliga Onsdag-pubquizzet på Dubban...med Nachotallrik inräknad såklart ;) 

Hemkommen, än en gång, och i skrivandets stund känner jag mig helt nöjd med dagen och en fin kväll...dock inte lika nöjd med den tidiga uppstigningen som morgondagen innebär... ;p 
Lite lätt frustrerad också över att ännu inte fått något slutgilitgt telefonsamtal eller besked från SVT...MEN, får ge mig till tåls då jag vet att de har mycket att göra...

...så, lev å må vänner...OCH glöm inte att höra av Er för modellering eller eventuellt annat samarbete!

// Maryly


Goda Nyheter

Sitter ner och pustar ut efter ännu en lång dag...

Har avklarat både jobb, makeup-prov, middag, och dagens anteckningar i makeup-loggboken.
Men vilken dag det varit ändå!

I förmiddags var jag bland annat i kontakt med kära Maud, makeupansvarig på SVT, och fick vad som verkar vara riktigt goda nyheter rörande en framtid där *peppar, peppar*
Hon och en kollega var alldeles i språng till att ha ett möte med ledningen där höstens arbete, och min inblandning, skulle diskuteras (!) och lovade att återkomma med mer information imorgon...
Som alltid var hon en riktigt snabbverkande injektion av positiv energi, och sa att hon såg fram emot att ta hand om mig när jag väl kom upp till norr... ;)
Tänk att ett litet telefonsamtal kan göra en så glad!
( Åh, håll tummarna för mig nu...att detta kan bli mer än "bara" en praktik!)

Det presenterades även fler goda nyheter under dagen rörande min älskade Johan och framgångarna med Amaranthe;



http://www.facebook.com/#!/notes/rockbladet/intervju-amaranthe-en-ny-saga-inom-den-svenska-metalfabriken/186391291431421

http://www.amaranthe.se

Hela 3 miljoner spelningar på Spotify, en finfin artikel i Rockbladet, och dessutom är bandets alldeles egna hemsida igång för fullt med senaste nytt och allmännyttig information...inte illa, inte illa alls...check it out! ;D


Dagens
lektion -och avstämningsprov på Makeupstudion kom att handla om Film -och naturlig makeup, att sminka osminkat.
Vi gick igenom en del teoretiska lärdomar först, innan det sedan blev dags för praktiskt handlande.
Endast 15 minuter fick vi på oss att lägga en näst intill "osynlig" makeup som sedan både synades inomhus och utomhus, i såväl solljus som skugga.
Tajt med tiden...men det gick den här gången också!



Före-efter bild på min fina klasskompis Karolina som sminkats med naturlig bas, liten ifyllning av bryn, grundskuggning, fransmarkering -och skugga, svärtade fransar, rouge och naturliga läppar med en färg en ton inte långt från "orginalet"

Som vanligt, en fantastisk rolig dag...och jag trivs som fisken i vattnet!

Imorgon vankas det Grooming, manlig makeup (jupp, Johan ställer upp!), med efterföljade prov i teori...(!)
Vilket får mig att påminnas om att jag nu borde sätta mig med näsan över läxbok och anteckningar...
...sagt och gjort, så får det bli!

Allt gott!

// Maryly





Kompromiss

Ny vecka, nya intensiviteter, slitigt jobb och spännande möjligheter!

Segheten de luxe och en enorm ansträngning att kliva upp ur sängen imorse efter natt-jobb och lite för sent tv-tittande.
Duschade "zombie-style" och lyckades i alla fall piggna till så pass mycket att jag fick med mig vad jag behövde i pick och pack, samt tog mig i tid till jobbet.

Kaffe och sedan var det bara att köra på...
Timmarna på kontoret avklarades relativt snabbt och väl på plats i Makeupstudions lokaler var jag, om än lite lätt nervös, redo att avklara dagens prov.

Min fina modell Mikaela anlände efter en liten lektionsgenomgång och placerade sig snällt i stolen vid min arbetsplats.
Med utgång från den Moodboard jag skapat -och inspirerats av var det sedan dags att skrida till verket med passande makeup och hårstyling.

Lite "kill your darlings" bidde det tyvärr för undertecknad, då min idé lutade mer åt "fantasi och trend-makeup" (vilket vi kommer att arbeta med mer under framtida lektioner) än den mer naturliga det var meningen att jag skulle lägga idag.
Det fick istället bli en kompromiss idag (med lite detaljer som inte riktigt går hand i hand).
Därav är jag väl inte helt nöjd då jag hade en annan vision än slutresultatet, men helt okej ändå.
Får väl pröva att "sväva ut" lite mer hemma för att testa idén fullt ut istället... ;)


Mikaela, då jag endast lagt lite täckande bas och en fransmarkering




Makeupen; en ljus bas, highlight för högre kindben, ifyllda bryn med endast lite nopping, fransskuggor, samt ögonskuggor i olika varma röda toner, markerande rouge för "glödande" kinder, bleka läppar och en frisyr bestående av två enkla flätor med repsnöre och hårband.
Helheten; Norrland/same/bohem-kultur, där varmt möter kallt.

En snabb genomgång av skuggor inför Onsdagens teoriprov (!!!) och sedan hade timmarna på skolan än en gång flugit förbi...

MEN, från och med den här veckan och fram till utbildningensslut behöver jag modeller till olika sittningar praktiskt taget varje vardag (allt som oftast klockan 14.00 - 17.00), så kan och vill Du eller någon du känner..?!
Tveka inte att kontakta mig då med de tider/datum som kan vara aktuella! :)

Hemma nu och pustar ut efter en god (och välbehövd!) middag...
Spånar lite på det kommande data-inköpet, men tror jag har bestämt mig (se föregående inlägg) för den lille rosa!
Ska försöka avrunda kvällen mycket tidigare än vad jag normalt annars gör, då jag känner att bristen på sköna timmars sömn nu börjar bli ett faktum...trötter...


Önskar Er en go´kväll!

// Maryly


The Mood

Kvällning och jag sitter, lite lätt söndags-slö, med pyssel och knåp i form av en Moodboard till morgondagens makeup lektion.
Letar inspiration, inspireras, och skapar...
(bara älskar att få vara lite kreativ igen!)

Moodboard, en "känslo-tavla", ett slags "klipp-och-klistra" kollage med diverse bilder som tillsammans skapar ett tema att utgå från i arbetet.
Min idé till tema var först den samiska kulturen, men då datorn bara strular och en viss problematik uppstod med att hitta de bilder jag ville ha (oj, vad det verkligen lutar mer och mer åt ett data-inköp...snarast!) så vidgade jag mina vyer och låter Norrland/naturen vara den röda tråden.

Har spånat både på makeup, frisyr, samt eventuella accessoarer och har i nuläget kommit fram till en idé med en så naturlig makeup som möjligt; en blek bas, svagt markerande ögon, samt mer framträdade rouge och skuggor i varma "blossande" färger...tänk en kall dag utomhus ungefär...
Busigt hår med flätor och eventuellt några sidenband, repsnöre och silversmycken till.
Kan förhoppningsvis funka..?


Inte riktigt klar än...men något i den här stilen att inspireras av...

Lördagkvällen bidde relativt lugn...
En god middag tillsammans med älsklingen min och sedan en runda ut i staden på ett folkfyllt Kulturkalas.
Kollade in både Soundtrack Of Our Lives och Mustasch innan vi, återigen, kände oss rätt gamla och slitna och gick hem för att mysa ned oss i soffan framför natt-filmen.
Det har varit intensiva dagar de senaste, riktigt roliga dagar(!)...men de börjar också ta ut sin rätt... ;p



Soundtrack Of Our Lives på Kungstorget


Mustasch på Götaplatsen

Söndag var det idag ja...och oj, vad jag äntligen unnade mig en sovmorgon...så skönt!
Idag var även dagen då jag satte upp min allra första "arga-lapp";



Som läses kan här ovan...inte mycket att hetsa upp sig över vad gäller de futtiga pengarna, men det är bara själva grejen...varför..?
Det värsta var också att Johan, tidigt på morgonen, hörde hur det skramlade till där ute bland flaskorna och sedan en dörr som smällde igen...så vi misstänker ju, tyvärr, att det är någon av grannarna...

En solig promenad in till centrum, där många söndagsflanerare var i rörelse och Kulturkalaset höll sina finaler här och där på de olika festplatserna.
Tjo och tjim när en karneval drog fram längst Avenyn, lite fönstershopping och sedan hem igen...


Karneval i stan!

...bara för att upptäcka att den arga-lapp jag satt upp nu var nedriven.
Någon som kände sig träffad?
Med tanke på vilka som bor i huset (läs; vuxna "städade" familjer") så är det ju riktigt pinsamt...

Jag fixade ihop en finfin söndagsmiddag medan Johan uppdaterade mig om senaste nytt från kvällstidningen.
Åt med god aptit och sedan var det dags för min kära att bege sig iväg för möte med bandet...
...och här sitter jag nu.

Ska lägga "sista touchen" på Moodboarden, packa ihop inför morgondagen, se över planeringen inför kommande vecka, och sedan placera mig i soffan och koppla bort hjärnan (!) ;)

Hoppas Ni haft en fin kväll och önskar en bra start på den nya veckan!

// Maryly





Kulturkalas-kalajs

Nu har helgen stundat och är mitt i sin allsköns glans!

MEN...för att återkoppla lite till passerade händelser;







Avatar och grymma Evergray öste på Kungstorgets scen på Torsdagskvällen, dit undertecknad Rockänka hade begett sig för att få en liten dos av hårdrock samtidigt som den kära sambon entrade scenen på Harry B James i Stockholm.

Den efterföljande Fredagen spenderades sedan med en liten sovmorgon, ett morgonpass innehållandes städning av lyan (hade tagit ut en semesterdag från Nordea), samt förberedelser inför eftermiddagens praktiska prov i makeup; "helhet med skönhetsmakeup och hårstyling".

Riktigt kul var det då min fina modell för dagen, Johanna, dök upp och det blev en återförening efter att vi inte sett varandra på nästan 10 år (!)
Senast vi umgicks var under den kära (och fantastiskt givande!) tiden med teaterklassen uppe i underbara lilla Forsa, en mil utanför Hudiksvall, på en skola i de Härjedalska skogarna.
Så ja...det var verkligen ett kärt återseende och det bidde ju en del uppdateringar under de två timmar som provet pågick...
Godkänd :)


Makeup i kalla toner, antracitgrå och lila med inslag av rosa. Statement-frisyr som...ja...blev en blandning av lite olika årtionden och verkligen kom till i "skapandets stund" ;)

Hem för att pussa lite på Rockstjärnan som landat efter bravaderna i Hufvudstaden, slänga ihop en spontan och helt okej toast skagen-middag, svira om, och sedan begav vi oss ut och iväg igen till Brewhouse.
Kvällen till ära bjöd både nya och gamla vänner i Death Destruction på ösig metal on stage!





Avnjöt showen tillsammans med en god kall, men sedan gjorde sig tröttheten påmind och vi begav oss hemåt för allmänt soff-häng och natt-tv.
Oldies... ;p

Lördag
och sköna sovmorgon...trodde jag.
Vaknade av någon outgrundlig (?!) anledning redan klockan 07.30 och ja...eftersom jag ändå hade lite ärenden att uträtta under dagen så var det väl lika bra att stiga upp då...

Morgonkaffe, lång-dusch med efterföljande piffing, en sväng till Bakluckan för att köpa nybakat bröd, och sedan ut i staden.

Strålande sol och en känsla av att sommaren ännu inte helt är över.
Besökte lite olika teknikaffärer då jag planerar ett data-inköp, modell; "något enklare som uppfyller mina arbetsbehov, samt är smidig att ha med överallt"
Tittade, beskrev, frågade, informerades, och troligen lutar det åt kandidaten nedan;


Finfin är den... ;)

Kulturkalaset huserar ju, som sagt, här i Göteborg och hade precis börjat vakna till liv.
Vi tog en sväng runt matstånden på Gustav Adolfs Torg, en titt med smakprov inne i Saluhallen, paus vid kanalen, och stosande längst med Avenyn.





Efter några timmars uträttande av nödvändigheter, samt skönt city-stros så styrde vi åter kosan hemåt.

I skrivandets stund poppas musik och jag tar det lilla lugna innan det är dags att ta itu med kvällens middag.
(måste dock erkänna att jag är riktigt sugen på en Kräftskiva..?!)
Senare ikväll blir det ännu en sväng ut i kalasyran, där bland andra Soundtrack Of Or Lives och Mustasch är två heta kandidater att underhållas av...

Hoppas på en riktigt kul kväll och önskar Er detsamma!

// Maryly


Dagarnas

Hej, hej, hallå bloggen!
Lång tid, ingen sedd...
Det är, som sagt, fullt ös nu och alltför glest mellan uppdateringarna för min smak (oh my, where to start!)...MEN, här kommer en;

Måndagens makeup-jobb:






Jag, fotografen Sophie och modellen Julia åkte ut till Hönö och fotade bilder i ett jättevackert strandhus "country-chic", som kommer användas både till portfolio-byggande och visas på en mässa i Stockholm.
Försenade av en färja som bestämde sig att "kaputta" så blev det mest "basic-jobb" och avrundning i sena natte-timmen...
Lärorikt och kul!

Tisdagens-fantasi



Jobbar-dag, skola-dag (nåt gym hinns knappt med längre!), där det sistnämnda handlade om en ren "lek-och-kladd-lektion" utan gränser...

Efter att stämt av med min modell lite (det måste man ju ändå göra, i alla fall i just den här utbildningssituationen) så bidde det ett lite "lagom" uttryck...
Riktigt rolig lektion...och jag hade gärna svävat ut mer...men det får bli lite hemma-jobb, vem ställer upp?! :D

Onsdagens sociala vila
...i alla fall ifrån jobb och teoretiskt pluggande under kvällen.

Nordea-jobb, ilande iväg med trolleyn, lunch på spårvagnen och entra Makeupstudion för dagens  lektion;



Bröllopsmakeup.
Först och främst; "det kunden vill ha, det ska den få".
Oftast "lätt" och neutralt ändå, och min "brud" för dagen hade valt att matcha sin makeup med buketten i grönt och vitt/ljusa färger...




(smyg-rekalm) ;)

Hann hem en vända för att piffa till mig (man hinner ju typ aldrig det nuförtiden då man hela tiden piffar amdra ;p ), landa pyttelite, innan det sedan bar ut och iväg till det sedvanliga pub-quizet på The Dubliner...med den sedvanliga Nacho-tallriken förstås (!)
Sedvanligen vann vi ju inte den här kvällen heller...
...men sedvanligen var det ju nära... ;)


Torsdagens summerande

Ja, just det, detta jag nu håller på med...

Hemkommen från en Nordea-förmiddag, samt efterföljande eftermiddag på Makeupstudion med hårstyling.
Såå kul!
Tror nästan jag funderar på att utbilda mig till hårstylist efter makeuputbildningen..?!
Vi kommer att få lära oss grunderna, så kallade “Quick-fix” (7-10 minuter). Och även inspireras till slutfotograferingen och koppla samman detta som en “röd tråd” med makeupen.

Läraren Nina anlände med positiv attityd, grymma redskap och produkter från Goldwell (se hemsida mm för mer information) som är det märke Makeupstudion samarbetar med.
Dagens uppgift var också lite av en “lek-lektion” , där vi fick inspiration till -och ska testa en “Statement-frisyr”.
= ingen “vanlig” frisyr, utan tänk catwalk och crazy!

Jag…ja, jag vet nog inte riktigt vad jag gör…men jag testar i alla fall på Maria med början i en tuperad “hel-mohikan” mitt på huvudet, slätt hår på sidorna. Fäster den med nålar och låter den avslutas i en slarvig fiskbensfläta. Adderar sedan några lös-flätor och det blir en crazy avslutning av flätor i olika former!



Crazy -it is...

Ser redan fram emot nästa lektion...och...hjälp...imorgon har jag prov(!)
Praktiskt prov i skönhet och hår, helheten...håll tummarna!

Hemma nu och pustar ut...
Det har varit en intensiv vecka som inte är slut än, men imorgon har jag tagit ute en semesterdag från Nordea och ska unna mig att sova till...ja, i alla fall klockan 08.00 ;p

Rockänka är jag också, även om det den här gången "bara" rör sig om ena dagen till den andra.
Min fina Johan har åkt till Hufvudstaden med Amaranthe för att giga på Bandit Rock-festen som hålls på Harry B James ikväll...don´t miss out om Du är i närheten!
Jag önskar att jag var det...

Dock, det är Kulturkalaset i Göteborg den här veckan, och kvällen till ära så bjuds det faktiskt både på strålande kvällssol och hårdrock...så ja...undertecknad funderar nog på en liten sväng ut ändå..?
Evergray och Circus On Fire är två heta kandidater...





Hoppas allt bara är bra med er kära läsare...OCH imorgon stundar helgen igen! ;)

Allt gott!

// Maryly

Söndags-puss!

Söndag -it is...punkt.
(De flesta vet ju  ändå "mellan tummen och pekfingret" hur sådana allmänt brukar arta sig)

Har dock varit en ovanligt produktiv dag för undertecknad som även startade dagen ovanligt tidigt (redan klockan 07.00 uj, uj..) efter en relativt sen utekväll igår;



Makeup-hemma-läxa utfördes på fina Manisha, som i och för sig fick hela "kittet" (bas, highlight, bryn och skuggor) men där det var munnen som det skulle vara fokus på...



God middag, musikpopperi och utgång till bland annat sköna 2112, där jag halvt om halvt omedvetet orsakade en potentiell skilsmässa (!) som jag sedan tappert skulle försöka medla mellan, samt fick uppbackning -och hade ett trevligt samtal med en av ägarna...slutet gott
:)

Uppe med tuppen idag som sagt...
Skred till verket direkt och satte mig vid datorn för att renskriva veckans makeup-loggbok, därefter följde lite mailande och förberedelser inför morgondagens makeup-jobb (måste skilja på två jobb nu...och en utbildning... ;p ), innan det sedan blev en uppiggande dusch och en runda med fika ute i staden.

Luftfuktigheten har varit hög och åskan har hängt i luften hela dagen.
Just nu har en oroväckande mörk molnmassa lagt sig som ett lock över Göteborg, regnet har tagit vid, och jag väntar bara på den urladdningen...

Kändes trist och ensamt att vakna upp utan min älskade Johan...som förresten går on stage praktiskt taget i skrivandets stund (!) på Bloodstockfestivalen i England, fullt ös!
Men, å andra sidan...jag har varit grymt effektiv och fått mycket nyttigt gjort i kampen för att mota bort den uschliga Söndags-ångesten..!

Väl hemma efter stads-rundan så gick jag igenom ännu mer utbildningsmaterial, lite planering och schemaläggande, samt ytterligare förberedelser inför morgondagens jobb...ja, lite lätt (!) nervös skulle jag nog vilja påstå att jag är...
Är insatt i "scenen", har spanat in modellen och skissat för makeup i passande stil och toner, samt checkat av listan på vad som ska packas med.
Fotograferingen sker ute på öarna i kvällsljus och det kommer bli en lång dag för mig...men förväntansfull! :)




Efter att alldeles nyss avslutat ett arbete med att klippa ut bilder föreställande diverse teman, former, och färger, så har jag också hunnit med att träna en "perfekt mun" på mig själv.
Inte det lättaste att utföra detta på sig själv faktiskt...mest med tanke på att den teknik jag nu lärt mig inte går att genomföra på rätt sätt direkt...well, det bidde nån form av resultat att visa upp på kommande lektion i alla fall;



Nu kurrar dock magen och jag ska slänga ihop lite rester från gårdagens middag; chili -och citronmarinerad kyckling + en matig sallad, dip, och ett gott bröd...funkar ;)

Resterande Söndagskväll förblir lugn med lite soffa-slöande, tv-tittande och eventuellt vidare studier i läroboken...
Hoppas Ni haft en finfin helg och önskar en bra start på en ny vecka!

Puss!

// Maryly


Hips ´n Lips

Jajebums -Lördag it is! ;)

Börjar dock med en tillbakablick på en mycket glad och alldeles förträfflig Fredag;

Yours Trouly var uppe i ottan, ja faktiskt innan larmet på iPhonen riffade igång (ett gitarr-riff väcker mig varje morgon), antagligen på grund av lite nerver inför det annalkande provet på Makeupstudion...
Morgon-piffen och sedan tog jag min lilla trolley, hastade iväg till arbetet och jobbade några trötta timmar.
Solen strålade från en klarblå himmel och bådade om en lovande start på helgen.

Efter avslutat arbete och lunch var det så dags för mitt första avstämningsprov i makeup; Clean Beauty.
Innan jag och mina klasskompisar startade så gick vår lärare igenom upplägget, samt påpekade att vi även kunde köra på med lite starkare make än vad som annars skulle ge ett alldeles för osminkat uttryck.
Vi hälsade våra modeller som anlänt välkomna, småpratade lite och sedan ställdes klockan.
Tick-tack...60 minuters nedräkning...och kör!

Lite stress och nervositet kändes det nog allt i början, men jag kopplade bort det rätt snart och faktiskt riktigt njöt av lite parktisk-makeup-action.
Fina Sun var en alldeles exemplarisk modell, lätt att jobba med och kul att höra lite uppdateringar om både den senaste tiden, samt framtida planer...henne tar vi igen! ;)

Var klar innan klockan ringde för avslut och ja...i det stora hela rätt nöjd faktiskt.
Visst, jag såg några pyttedetaljer jag kunde korrigerat när jag tog en mer ingående koll under tiden lärarens bedömning pågick...men godkänd bidde jag allt och glad är jag för det!


Sun, min fina modell! (glömde dock att ta en "före" bild...)

Ett stort TACK och hej till min modell efter provet avslutats, och sedan var det dags för mig att fortsätta med en lektion i airbrush...såå kul! Och vilket resultat sen!
Läraren körde demon på mig, sprayade både foundation och rouge...och när dagen sedan avrundades gick jag hem med snyggt fadade toner och intrycket av en "perfekt" hy...nöjd(!)
Helt sanslöst vad man faktiskt kan göra med olika makeuptekniker...inte undra på att alla filmstjärnor, modeller och allt vad det nu kan vara ser så grymt fräscha och snygga ut...hehe...


Airbrush i ansiktet, fantastiskt jämnt och naturligt resultat (btw, vill verkligen ha en bättre och mer "rättvis" kamera än den i iPhonen..!)

Hemma en sväng för att lämna ifrån mig mitt pick och pack, svira om till en mer festlig outfit och sedan var det ut och iväg in till staden igen med min älskade Johan som sällskap.
Helgen till ära går ju Way Out West av stapeln här i Göteborg, inget jag tänker besöka men mycket folk är det i rörelse...

Vi satte oss först på Hard Rocks uteservering och käkade i kvälssolen, sedan bar det iväg till Magnus & Magnus och deras otroligt unika och mysiga Backyard där vi också överraskades av kvällens celebrityspotting; Prince!
En snabb titt förbi Bliss, innan vi slutligen hamnade på Puta Madre där vi verkligen kände oss hemma för kvällen.

Det var faktiskt första gången jag var där, och jag kan inte fatta att det stället glidit mig förbi..?!
Vilken charm det stället har!
http://putamadre.se/

De enorma tårtorna var det första som slog mig (inte helt otroligt ;p), tunga röda sammetsgardiner, takterass, ja hela intreören med diverse lull-lull (allt från vinglas till gamla nakenbilder!) som dessutom ackompanjerades av jazziga toner från 40-50-tal fick det att kännas som att åka tillbaka i tiden på riktigt.
Eller som min kära sambo så passande uttryckte det; "Som att vara med i en Indiana Jones film" :) 
Den tar vi också igen!



Backyard boy


Och här åker Prince -himself iväg från hotellet till festivalspelningen


Ja...sånt här kan man också få se en Fredagskväll på Magasinsgatan...


I skumrasket på Puta Madre...


Idag tog undertecknad en efterlängtad sovmorgon med efterföljande långa varma dusch och stora koppen kaffe.
Sedan kom vemodet då det var dags att vinka av Johan och inta Rockänka-status igen.
Dock är det bara en kortis-Rockänka-period den här gången då min kära åker till England med Amaranthe för att spela på Bloodstock och kommer hem sen Måndag igen
http://www.bloodstock.uk.com/

Så, i bästa Rockänka-stil...as usual...så har det njutits av en solig dag i staden med lite shopping, samt förberedelser inför kvällens lilla tjejkväll!

Fina Manisha kommer hit för ett försenat födelsedagsfirande (hennes), god mat, uppdateringar och svaller, makeup-modellande (bland annat min läxa; Perfekt mun), bubblor, och utgång som eventuellt kan erbjuda lite höftskak..?! ;D

I skrivandets stund poppas det musik och jag ska strax förbereda både mat och hinna med en liten egen uppiffning.
Hoppas Ni har en härlig Lördag gott folk och take care!

// Maryly



Make it!

Tjo! Glad är jag idag, lite gladare än vanligt tror jag minsann ;D

Gårdagskvällen
var mycket trevlig och spenderades på The Dubliner med pub-quizet som nu är tillbaka efter semestern, några glas gott, samt en tallrik ost med nachos till...my god, vilket ost-berg det var(!)

Idag innehöll även förmiddagen på jobbet ett mycket trevligt inslag och ett överraskande telefonsamtal!
Det var en mode -och reklamfotograf som hade fått mina kontaktuppgifter via Makeupstudion och sedan ringde för att höra om jag var intresserad av att göra ett jobb för en reklamfotografering redan nu kommande Måndag (?!)

Jag blev jätteglad och var ju inte direkt sen att tacka ja...och nu ser jag förväntansfullt fram emot mitt allra första jobb som Makeupartist!
Inte illa efter endast en och en halv veckas utbildning... ;)

Apropå utbildningen...vi hade lektion i tekniken "Perfekt mun" idag...huuga, bara namnet ger ju en prestationsångest att börja med...
En perfekt mun tar igenomsnitt ca 10-15 minuter att  åstadkomma, används bland annat till Bröllopsmakeuper och håller som attan.

Vi fick 30 minuter på oss...och ja...hållbarheten var det nog inget fel på i mitt fall, men perfekt...nej, det skulle jag verkligen inte säga...
Det var mycket svårare än jag trodde, samt ett pill -och precsisionsarbete utan dess like (!) men helt klart en (som vanligt) rolig och lärorik lektion :)


Perfekt mun...alltså inte den jag sminkade idag...öva, öva!


Hemma, kvällning och riktigt trötter...
Har nyss skrivit klart den här veckans Makeup-loggbok, tvättat penslar, läst läxan, kollatpotentiella visitkort, och förberett lite inför morgondagens (första!) avstämmningsprov, Clean Beauty
Lite smått nervös är jag nog, men det känns även grymt kul att testas "på riktigt" in action.


Något åt det här hållet...


Lite sömn på det kanske?
Ja, så får det allt bli väldigt, väldigt snart...
Först ska jag bara krypa upp i soffan jämte min älskade sambo, pussa på honom lite extra då jag återigen blir Rockänka till helgen...och för att han bara är så go och förtjänar det förstås! <3

Allt gott!

// Maryly


I all hast...

...titar jag förbi bloggen och säger hej hej hallå!
Som sagt, det är mycket nu för undertecknad som desvärre har lite problematik med att få till kontenuerliga och uppdaterande inlägg...

...samt även, i skrivandets stund, har svårt att få jobbet gjort då datasystemen ligger nere :p

En skön helg har passerat sedan senast författade inlägg, en ny vecka påbörjats, och idag är det redan halvlek!
Jag kämpar på med att kombinera både jobb och Makeupartistutbildning, där den senare bara är ett rent och skärt nöje (om än mycket jobb!) och passar mig verkligen som handen i handsken! :)

Ska strax hasta iväg till ovannämnda utbildning på Makeupstudion, där vi i veckan arbetat mycket med basen och skuggor av diverse slag.
Har mitt förts prov redan nu på Fredag, Clean Beauty, och ja...jag börjar nog bli smått nervös ändå (!)

I övrigt är jag mest glad för att saker och ting verkar lösa sig smidigare än jag trott och på bästa sätt dessutom, fick exempelvis ett underbart lättande besked idag... ;)

Kvällarna har handlat väldigt mycket om studierna, men ikväll funderar jag faktiskt på att ta lite time-out och eventuellt gå på pub-quiz med min kära...får se hur det känns med tröttheten, samt om vi vågar oss ut i vätan mellan monster-skyfallen..?!

Hoppas på ett snart, mycket snart, återskrivande...allt gott så länge!

// Maryly


En vecka

Oj, oj, oj vilka intensiva men roliga dagar som har passerat i undertecknads liv och leverne det senaste!
(Jaaa, förlåt för den dåliga uppdateringen, men det har verkligen varit så sjuuuukt mycket!)

Över en vecka har nu passerat sedan senaste "riktiga" blogg-inlägg, och jag ska i all smidighet nedan försöka att sammanfatta den på ett någorlunda kortfattat och lättsamt sätt; 

Mini-roadtripp, Turning Torso-picknick, Hotellvistelse, Festivalbesök, Skåne-sighteseeing, Förberedelser och Makeupartistutbildnings-start...för att bara nämna "svepet".
So, let´s start from the very beginning...eller i alla fall där jag avslutade senast...

Lördag

Upp i den relativt tidiga morgontimman, färdigpackade, koffeinfyllda och uppfräschade drog vi iväg med bilen.
Tillsammans med min älskade Johan styrde jag kosan ut på E6:an söderut mot dagens slutmål; Malmö.
Snabbt och smidigt avverkade vi mil efter mil allt medan morgonsolen blandades med några moln som bjöd på små och väldigt lokala regnskurar.

Väl framme i Malmö så blev vårt första stopp nere vid havet och Turning Torso.
Där strosade vi omkring ett tag och tittade på den fascinerande arkitekturen, det levande kvarteret med människor som både utövade morgon-zumba och beachvolleyboll, hundar som glatt (och galet!) skuttade fram, samt diverse flanörer innan vi sedan köpte varsin stor latte och satte oss ned på bryggan, med utsikt över Öresundsbron och Danmark, och njöt av våra goda picknick-mackor till kaffet.





Tog en runda runt inne i Malmö stadskärna och upptäckte hur mysig staden faktiskt är.
Fantastiskt tjo och tjim var det dock på Lilla Torg, där vi möttes av skrålande allsång och uteserveringar som fullkomligt vällde över med fotbollssupportrar...uppvärmning inför matchen mellan Djurgården-Malmö...jisses vad livat det var!




Vi slog oss ändå ner för en god kall på Mello Yellow och roades av spektaklet.

Inceckning på det underbart charmiga och anrika Mayfair Hotel Tunneln.
Vilket hotell, kan starkt rekommenderas!
Inte minst för att vi (av någon outgrundlig anledning? Tur?) blev uppgraderade till en de luxe svit bland bjälkarna på topfloor...inte illa ;)







Wall Of Fame i korridoren på några av de celebriteter som huserat på hotellet

Myste, skålade i bubblor och "landande" lite på hotellet, innandet sedan blev dags att bege oss till Centralstationen och vidare med tåg till Helsingborgsfestivalen.


Johan framför Kärnan.
Lite småskvitter om vartannat, så paraflaxet var en god idé att ha med i beredskap


Vy över Helsingborg, vackra stad...


Promenad längst norra hamnen i solnedgången...det var så vackert så det gjorde ont...


Festivalmat...dagen till ära bidde det Älgkebab med vitlöksås och (!) lingonsylt, detta sköljdes ned med hederlig "jägardricka" (lingonsaft ;) )

Festivalyra, glada människor och allmänt ståhej!
Vi njöt av att vara där, och tog sedan tåget tillbaka till Malmö i kvällningen...


Natt-ankomst på hotellets entré-matta...

...och på morgonen såg det ut såhär;


...de är de små detaljerna som räknas ;)

Söndag

Spenderade natten i underbart sköna sängar och avnjöt sedan en fantastisk god hotellfrukost där verkligen inget saknades enligt undertecknad med sambo...love it!



Kaffe, färskpressad apelsinjuice, fil med massor av goda müsliblandningar, färsk frukt, nybakat bröd, ostar, kex, bacon, äggröra, diverse skagen-röror, pankakor med sylt och grädde, mini-muffins...you name it!
Alla dessa ljuvligheter intogs i den pampiga Riddarsalen ackoponjerat av svaga Beatles-toner i bakgrunden...

Mätta (!) och belåtna tog vi sedan en liten sväng runt Malmö stadskärna i morgonsolen och sedan var det dags att checka ut och bege oss vidare...


Mölle By The Sea...


Stannade till i vackra Mölle där vi vandrade runt nere i hamnen och beundrade det pittoreska lilla samhället vid det stora glittrande havet...

...och sedan vidare för ännu ett stopp; Kullens Fyr, en så ortoligt vacker plats som jag verkligen ville visa för min älskade Johan.





En härligt strålande sommardag med picknick på filten och en utsikt som aldrig går att se sig mätt på...att få slappna av och bara vara...tillsammans med den du älskar...då är livet underbart!

Trots att vi inte riktigt ville slita oss från våran mini-semester-dröm så var det tillslut ändå dags att bege sig iväg...tillbaka till Göteborg, tillbaka till vardag och verklighet.

Tacksam för en underbar helg...

Måndag

Nystart.
Stegen till jobbet kändes lättare, mest med tanke på vetskapen om att jag nu började arbeta halvtid, och i magen rörde sig nog ändå några fjärilar ändå...detta mest med tanke på att jag idag även skulle påbörja min utbildning!

Timmarna på kontoret avverkades förvånansvärt snabbt...sedan bar det i väg till Vasastan och Makeupstudion.
Första dagen på den efterlängtade utbildningen och första steget på vägen som jag hoppas ska ta mig ända fram till slutmålet; ett yrke som professionell Makeupartist!

Vi träffades, jag och mina sju klasskompisar, glada och förväntansfulla hälsar vi på varandra, på våra lärare, småpratar och tar sedan varsin arbetsplats som vi slår oss ned vid.
Intervjuer av varandra, presentationer inför klassen av både lärare och elever, utdelning av information, förstudiematerial och läroböcker.
Jag är redo med anteckningsbok och pennan i högsta hugg.
Nu börjar det.


Här huserar vi i ljusa, fräscha lokaler


Redo för arbete!


Genomgång av förstudiematerial, schema-upplägg och dagens läxa...vilket sedan följdes åt av "lilla Julafton" då vi fick varsin trolley fylld med massa gottigheter att botanisera -och hushålla med.
Stämningen var på topp! ;D



Min finfina väska...och den kommer att hänga med nu dag ut och dag in i 12 veckor framöver...och förhoppningsvis även efter dessa...

MYCKET att ta in och MÅNGA nya intryck.
Det kommer att bli en tuff och intensiv tid framöver, där jag verkligen kommer att få visa -och erfara vad som krävs...men sååå otroligt roligt!
Det känns bara så rätt :)

Efterföljande dagar

...har sett ut ungefär som följer;

Hastar från jobbet på Nordea, slänger i mig lunchen på spårvagnen, drar min lilla trolley så försiktigt det bara går i någorlunda högt tempo och anländer till Makeupstudion för ännu en förväntansfull dag..!

Lektionerna är intensiva, bjuder alltid på en repetition av det jag lärt mig föregående dag blandat med nya lärdomar.
Timmarna bara flyger förbi...och jag älskar det, oj vad jag älskar det!

Trots en rätt hög stress-faktor den här veckan så ser jag ändå fram emot varje timma jag får spendera vid min arbetsstation på studion och allt kul som komma skall.
Dock önskar jag (efter att ha suttit uppe till ca 01.00 på nätterna med diverse arbete) att jag endast hade utbildningen att fokusera på...men,men det får gå ändå...och det gör det.

Planerar att starta ytterligare en blogg, just rörande mitt yrke som Makeupartist där jag "bara" bloggar om dessa förehavanden, men det får komma lite längre fram  i tiden...first things first!

Dock, bjussar på ett litet "arbets-exempel";



Min klasskompis Maria (även hon!) före -och efter en makeup lagd av mig en lektion där vi tränat skuggor mm.

Annars då?
Jotack, det har inte blivit så jättemycket mer än just fokusering på jobb och utbildning denna vecka...

...MEN, jag och Johan hann faktiskt med en sväng på Glenn´s Sportsbar för att kolla lite på matchen mellan IFK-AIK i Torsdags, samt även en runda ute igår, Fredag, då vi det bidde en sväng förbi både Parken och Rover.



En go kall på Glenn´s å lite hederligt fotbolls-vröööl ;p



Grymma Hessam och Damir med sitt Circus On FireParken´s scen
Riktigt,  riktigt bra...check them out;
http://www.myspace.com/circusonfire



Vidare med goa vänner + möte med nytillkomna partajare på finfina öl-puben Rover...long time no see...

Idag

Bidde det absolut ingen sovmorgon alls för undertecknad...
Nej, det bidde ett tidigt besök för att fixa till frippan som föregående veckas frisör tyvärr lyckades att misslyckas med.
(tur man vågar säga att man är missnöjd ibland och inte alltid är sådär "Svensson-feg" bara för att vara snäll...)

Mycket mer nöjd med dagens resultat vankades det sedan lite makeup-repetitioner, samt en runda på stan med min kära sambo för diverse inköp och allmänt strosande.

Väl hemma igen så har det testats två nya öl denna Lördag till ära;


Sigtuna Harvets Ale och Bigfoot Ale

Båda lite för beska för min smak...och den senare "på tok fö besk" för min sambos...
Ingen av dem som var en riktig hit alltså, men ska man testa så ska man :)

Strax dags för middag och sedan erbjuder kvällen eventuellt en utgång med inbjudan till sommarens sista Jungle BoogiePark Lane...alternativt något annat trevligt ställe..?!

Minst sagt en händelserik vecka har passerat, en vecka att verkligen vara tacksam över.
Och nu är det nya tider som råder...I like! ;)

Allt gott!

// Maryly


Det är mycket nu...

...jätte, jätte, jättemycket!
Men kul! ;D

Och det kommer en mer detaljerad uppdatering om senaste tidens alla möjliga förehavanden inom en snar framtid...promise!

// Maryly


RSS 2.0