Eftermiddagsrader

Jodå, de mörka molnen bjöd på regn och det blev till att ta vagnen in till centrum.
Riktigt Värstkustväder...som så ofta.

Dock!
Tänkte, och lät så inte heller, mig nedslås av gråmulenheten utan åt en god frulle, avklarade mina ärenden, strosade runt lite i butikerna och shoppade både det ena och det andra innan jag sedan mötte upp med Johan som slutat jobba.

Eftersom det var hans sista jobbar-Lördag (i alla fall över sommaren..?) så bestämde vi oss för att fira detta med en riktigt god kall på mysiga Ölrepubliken...ska det va, så ska det! ;)
Johan avnjöt en Acme IPA och jag tog en redig Samuel Adams...satt finfint.


Mycket spännande att välja på ur öl-menyn!


Två godingar

Väl hemma och åter i soffan.
Det är för närvarande uppehåll ute och jag bara hoppas och önskar att molntäcketska spricka upp och bjuda på lite härlig kvällssol..!

Har mixat ihop en Strawberry Daquiri, lyssnar på musik och tar bara det lilla lugna innan vi ska iväg ut igen för att äta middag.
Gott e de...
Har i skrivandets stund inte riktigt bestämt oss vart än...men bord är bokat (och tur är nog det med tanke på löningshelgen!) på två ställen, så något bra blir det hursomhelst :)

Vad kvällen sedan kan ha att erbjuda får vi se..?
Vi har pratat lite om att köra en mini-runda och testa lite "nya" ställen, så man vet aldrig... ;)

Önskar Er alla en jättefin Lördag!

Puss

// Maryly


Morgonrader

Mmm...vilken härlig Lördagsmorgon!

Sitter uppkrupen i soffa i vårt lilla panoramarum, smuttar på ett glas apelsinjuice och njuter av morgonsolensstrålar...
Ser dock stora och mörka moln torna upp sig i horisonten och hoppas att de inte leder till något regn, eller i alla fall låter mig hinna med en torr promenad in till city (!)

Ännu några vardagar som passerat...



Härligt go aw, ett pub-quiz (som vi tyvärr inte vann ;p) och live musik på The Dubliner med fina Manisha!

Igår infann sig Fredags-feelingen, som sig bör, och jag mötte upp med Johan efter jobbet för lite strosande och en god fika på mysiga Ängla Café




Vidare till Bee för ett glas gott och sedan till närliggande Biopalatset för stora läsken och popcornskålen till filmen Baksmällan II





En lättsam och väl passande rulle för en Fredagskväll, dock får man ungefär vad man förväntar sig och i det stora hela är det väldigt mycket "same-same" som sin föregångare.
En typisk uppföljare och som titeln skvallrar om; 2 popcorn av 5 möjliga blir betyget för undertecknad. 

En jättemysig kväll avslutades sedan på nya favoriten 2112, där det kvällen till ära hängde en hel hoper med folk och praktiskt taget alla i In Flames var närvarande :)


Gott e de! ;)

Så, då har det blivit dags att piffa sig lite och seda sticka ut för dagens ärenden, på återskrivande...
...allt gott så länge!

// Maryly

På Löpet

I´m alive!
Näe, trots domedagprofetior och allmänna tokigheter så gick aldrig jorden under i Lördags...och jag kan lugnt ägna mig åt att knappa vidare...

...i och för sig inte så jättelugnt eftersom jag alldeles nyss petat sönder space-tangenten på datorn...liiite lätt frustrerande va (!) ;p

Annars har det varit mycket spring de senaste dagarna!

Göteborgsvarvet gick av stapeln, där då inte undertecknad deltog aktivt i själva loppet...men likväl genom att ta del av denna stadsfest bekvämt placerad och med bra utsikt (fast jag måste ju erkänna att så mycket att se är det inte...inte då man saknar det riktigt binnande intresset i alla fall...) tillsammans med min kära Johan, och lite annat glatt folk, på The Dubliners med en god kall! :)


En av de första...


Och Johan hejar på..! ;p

Sedan var det hem för finfin middag, lite goda somriga (och egenkomponerade!) drinkar, mys och softa toner, samt även en liten sväng ut igen för en skål i kvälssolen...relativt lugn och allmänt härlig kväll :)

Längsta sovmorgonen i manna-minne följdes av en monsterrunda runt Härlanda Tjärn.
Eller ja, egentligen var det ju ingen monsterrunda i de bemärkelsen att den var hemsk...nej, snarare med tanke på dess längd (oj, så mycket  längre den blev än vi först planerat!), samt att det verkligen var upp till kamp och känslan av att man levde..!

Ljumma vindar, susandet i de massiva trädkronorna, det mjuka underlaget, den varierande omgivningen, lugnet, skogens alla dofter...så vackert, så underbart stärkande...steg efter steg...det gjorde verkligen gott för både kropp och själ!


Nu kör vi!


Johan pausar lite...



Vackert...

Med cirkus någon kilometer kvar av vår dittills avverkade sträcka kom regnet...det regnet...
Det var bara att spurta på och krama ur den sista gnuttan av orken!
Och när vi tillslut entrade dörren till hemmet igen..så var det mer med ett plaskande och droppande och inte en endaste tråd på kroppen var torr (!) men, som sagt, it feels good to be alive! ;D

Kvällsmyset i soffan...och så var vi tillbaka till vardag igen...och en ny vecka, med nya äventyr!

// Maryly

Hänt i veckan

...eller ett litet tappert försök att summa summarum summera ihop senaste veckans alla upptåg och händelser för undertecknad.

Det har varit mycket nu...
Därav en hel del bilder som får berätta och tala för sig själva då det annars riskerar att bli allt för ambitiöst, och nästintill noll läsvärde, att grotta ner sig i en massa små detaljer.
Var det hände, när det hände och varför det hände...det spelar ingen roll, det hände så är det bara... :)

Var var vi?

Jo, mina glada dagar som Rockänka led mot sitt slut och det blev ett efterlängtat och kärt återseende då Johan och Amaranthe anlände till Göteborg och Trädgårn för den näst-näst-sista spelningen på turnén.



Puss å kram å hårdrock...


En välförtjänt ledig dag efter, för oss båda, och en kväll som avslutades i någon litet halv-luddigt politiskt tecken...men framförallt i glada vänners lag!
...och lite celebrity-spotting på nära håll ;D


Sushi-middag i hemmet och en skål på Scandic´s takterass i solnedgången




Hamnade på alltid så gay-vanliga och härligt stämningshöjande Gretas där Centerpartiet (?!) hade en liten "happening" inför omvalet.
Träffade Manisha och Calle mfl, skålade, grejade skönaste party-movesen, fick en finfin goodiebag och en kramgo stund med Fredrik Federley i höga stilettklackar (ja, hans klackar!) ;)


Seeegt
var det sedan, minst sagt, att stiga upp i den arla morgontimman efter endast någon ynka timmas sömn (jo, det var helt självförvållat...jag vet...man börjar bli gammal nu...) och bege mig till Centralstationen för att hoppa på bussen till Oslo.
Amaranthe spelade kvällen till ära på Sentrum Scene och, förutom att ösa till ännu en briljant show, så tog jag tillfället i akt att åka dit för att besöka vårt kära grannlands hufvudstad för första gången och hinna med lite sevärdigheter under dagen.

(Jaaa, det var även finalen i Eurovision Song Contest...och jaaa, jag missade den...och jaaaa, det grämer mig enormt!...även om jag såg reprisen...)



Operan och ett strålande vackert väder!


Slottet


På en bänk i parken utanför Stortinget


Soundcheck, filmning och väntan...


Photoshoot med Johan, lite Kamelot  och någon norsk idol-vinnare..?






Amaranthe on stage


...och det ryker om Herr Carlén ;D



Hänga lite i logen och dricka lite öl...dock undvika svettig ost och ledsna korvar...


Merch-försäljningen ser bra ut...och baren med... ;)


När hela konsert-kvällen så lidit mot sitt slut, klockan slog 03.00, var det bara att bita ihop köra på och försöka "hålla hela natten"...
...det vankades turnébuss-resa (med allt vad det innebar!) till Köpenhamn för hela högen med turnéfolk och tillbaka till Göteborg för mig.






Hoppade yrt (minst sagt ;p ) av i farten, praktiskt taget, under tidiga morgontimmar och gänget sedan fortsatte ned mot Danmark för den avslutande spelningen på turnén.
Somnade nästan direkt jag kom innanför dörren, vaknade och gick och röstade i omvalet (dock inte på Centerpartiet, trots deras tappra och underhållande försök!), gick hem och somnade i soffan igen.
Söndag var det ja.


Mörka moln och en innedag fick avsluta helgen


Tillbaka till verkligheten och en ny vecka med en hemkommen karl, jobb, gym och diverse vardagligheter.
Det rullar på...


Mmm...kaffe och lille asken med chokladpraliner



Biomys med bomber, granater och finfina pirater...arrgh! ;)
Orkar mig inte på att betygsätta eller skriva en recension...man har sett den förr, man vet vad man får...en helt okej och lagom underhållande rulle.


...och så var det helt plötsligt helg igen!

Blev en aw på Hard Rock (det var ju ett tag sedan!) och sedan även en sväng till 2112 där jag bjöd Johan på en Mackmyra och skålade i Duff-öl...gott! ;D




Trevlig kväll...

...och idag går jorden under.

Ja, det har ju förutspåtts så i alla fall...av någon toker (kan man ju anta) hemmahörande i USA.
Detta får mig att tänka på den norrländska komikern Ronny Eriksson som i en show, för en massa herrans år sedan, pratade om just detta ämne och sa ungefär följande;

...någon sa till mig att det är då människan minst anar det som jorden kommer att gå under, den dagen ingen tänker "idag går jorden under". Därför säger jag till mig själv varje morgon då jag vaknar "idag går jorden under"! Förstår ni? För det är ju först när ingen anar det, som jorden verkligen kommer att gå under...



Ja, själv ska jag strax ta och piffa till mig lite här hemma, för att sedan bege mig vidare ut på stan och titta lite på Göteborgsvarvet som går av stapeln och bara njuta av en härlig dag!

Senare kan det nog tänkas bli lite goda bubblor och en riktigt finfin Lördagsmiddag :)

På återskrivande och allt gott tills vi hörs igen!


// Maryly




Lite mindre Rockänka

Sådär ja...då lider dagarna som Rockänka mot sitt slut (för den här gången...) och yours truly sitter uppkrupen i soffan i kvällsmörkret och knappar...

Eftersom eftermiddagen och tidiga kvällen var het och kvav med mörka moln som tornade upp sig i horisonten, så har jag bara gått och väntat på att ett riktigt åskoväder skulle bryta ut (mys!)...vilken syn det skulle vara med vår panoramautsikt (!), men istället bidde det bara regn och kyla...usch och fy för västkustvädret! :p

Dagarna ja...de har verkligen flugit förbi och som alltid...vart tar tiden vägen?
Känns som om det var igår jag och min kära Johan skildes åt, men ändå som om det lika gärna kunde varit ett helt år sedan på något konstigt sätt..?
Mycket har hänt, både inne i -och utanför min "lilla värld", många nya insikter, nya perspektiv, och det känns annorlunda och nästan lite nervöst att ses igen imorgon...men jag längtar! ;)


Amaranthe´s
turné är dock inte helt över än...
Imorgon smäller det högst (!) här på Trädgårn och sedan vankas det OsloLördag, för att sedan köra avslutningen på hela härligheten i Köpenhamn Söndag.

http://www.profilrestauranger.se/tradgarn/evenemang/kamelot1/

Kom å ös! ;D

Själv ska jag hoppa i bästaste rock-outfiten och bege mig dit för, vad jag tror, kommer bli en kanon-kväll!
Sedan så har jag även bokat biljett för att stiga upp i ottan på Lördag, resa till Oslo och kolla in konserten där... :)

Har ju aldrig varit i den Norska hufvudstaden innan, så jag tänkte att detta kunde bli ett ypperligt tillfälle för en hel-dag med sighteseeing i staden, förhoppningsvis hitta en pub vis namn Olympen som jag gärna vill besöka, förhoppningsvis hinna se i alla fall liiite av Eurovision Song Contest 2011 på något schlager-vänligt ställe (såååå typiskt att det skulle krocka då!), innan allt sedan får avslutas med en grym konsertkväll...vilken dag det kan bli va?!

*peppar, peppar för krassligheten..!*

Annars har kvällen varit lugn...
Lite städ, tv, skriverier, piffing och jag har bland annat byggt finfina naglar och toppat med fransk manikyr.

Ska luta mig tillbaka nu och se lite natt-tv innan det är dags att bege sig in i drömmarnas förlovade land...och imorgon...ja, då är då...Nu.

// Maryly


Semi

Men tröttheten de luxe..!

Har, sedan jag anlände från jobbet till hemmet vid 17-snåret, ägnat kvällen åt storstädning (nu är det fan kliniskt rent!), tvätt i oilka grader och kulörer, plock, piff och relativt nyligt avslutat det hele med en efterlängtad (om än rätt fattig) middag...

Känner mig krasslig...ont i halsen och feber...inte bra.
Om det beror på den enorma tröttheten, diverse anspänningar, eller kort och gott en riktigt redig förkylning vet jag inte...men jag hoppas definitvt inte på den senare (!)

Har mysat ner mig i soffan bland kuddar och filtar och tittar på upplösningen av den 1:a semifinalen I Eurovision Song Contest...

...do not disturb! ;)

Go´natt!

// Maryly


Årets hittills varmaste dag

Några korta textrader innan jag tror att ögonlocken sluter sig alldeles och sömnen har mig helt i sitt grepp...såå trött (!)

Bra start på veckan med vad som rapporterats som årets hittills varmaste dag i landet (låt det aldrig bli kyligare!) och sommarkänslorna vaknade till liv! :)

Tråkigt att behöva spendera större delen av denna underbara dag inne på kontoret, men gott att i alla fall få äta lunch ute och sluta så pass tidigt att man ändå fick sig några soltimmar.
Ett pass på gymmet hanns det också med minsann!

Annars har kvällen mest bestått av diverse praktiska göromål så som lite sortering av papper och allmänt plockande...båda till ljudet av upphetsade supportrar inför kvällens match på Ullevi, samt en oväntat "invasion" av en mängd måsar som aningens oroväckande (tänk filmen "Fåglarna"!) samlades i luften över husen en bit bort (but why?) och förde allmänt oväsen ett tag.


Syns kanske lite dåligt...men det var ett bra gäng skrikande odjur vill jag lova! 

En liten kvällspromenad med tid för eftertanke, några rader som blev författade, samt att bara ta mig tid att sitta ned utomhus och njuta av värmen och en vacker solndegång...

Runt 21-snåret stack jag iväg till ICA för lite matinköp i bara shorts och linne (ni som känner mig vet ju hur frusen jag är!) och det var verkligen en efterlängtad känsla :D

Hem för lite pedikyr och fixa fina fossingar, och nu sitter jag här uppkrupen i soffan med fönstren öppna, skymningen som sänkt sig utanför, levande ljus tända och har en mysig avslutning på en fin dag.

På tv-vädret pratas det om lika underbart väder imorgon...det hoppas vi på!

Och...

...är tacksam för blommorna som planterades på graven från mig.


Idag hade det varit den 19:e födelsedagen... <3

// Maryly



Solig Sorglig Saknads Söndag

En riktigt trevlig (och väldigt lugn!) Lördagskväll med mamma ute i Göteborgs nattliv och "Avenyn by night" blev pricken över i:et på hennes kortis-semester här nere på Västkusten. 



Strosade omkring innan vi slutligen slog oss ned på Scandic Rubinens uteservering och delade på en mumsig dessert...solnedgången över staden var fantastiskt vacker att skåda från takterassen...

Söndagsstaren blev tidig då väckarklockan var tajmad och ringde för att meddela oss att hoppa upp, köra sista-rycket-packning, och sticka ut och iväg till Centralstationen.
Ångest-klumpen i magen...deluxe...

Åh, dagarna har gått alldeles för fort..!
Vad jag hade önskat att mamma hade stannat...om så bara liiite längre...eller att jag haft möjligheten att åka med henne upp igen...eller ja, varsomhelst typ..?!

Nej, avsked är verkligen inte min grej...
...och det var med nöd och näppe jag lyckades med att hindra tårarna att rent forsa längst med kinderna då jag kramade om min älskade lilla mor innan hon tog plats på tåget som tuffade iväg norrut :´(

Är så tacksam över de fina dagarna vi fått tillsammans!




Morgonkaffe och Juice innan avsked... <3

Var "stylad" i träningskläder och begav mig direkt från Centralstationen (med gråten i halsen) ut på en powerwalk ;p
Solen strålade från en underbart blå himmel, dofter från varierande växtlighet mötte mig, och de varma vindarna skänkte känslan av sommar...det gjorde mig lite lättare om hjärtat.


Vackra

Hem igen, ombyte till shorts och bikini, plockade ihop lite grejor, och begav mig därefter ned till ån som rinner här förbi och placerade mig på filten.
Där, i underbara sol och värme, spenderades ett antal timmar.
Gott.



När jag legat och slöat i cirkus två timmar så ringer mamma...
...det visar sig att hon efter så pass lång tid av resande fortfarande bara är i...ta taaa; Skövde (!)
Det hände något på vägen kan man ju lugnt säga..! ;p

Återigen, föga förvånande, är tåget försenat (över 2 timmar) rapporterar hon...el-fel sa SJ att problematiken låg i den här gången..?
Och detta elände pågår så under dagen, diverse andra förhinder inträffar, och medför ju såklart att att mamma försenas till övriga byten och avgångar osv..osv...
Stackare.

I skrivandets stund så har jag nyss pratat med henne, då satt hon i buss på väg från Sundsvall till Umeå.
Sedan vidare till Lycksele med taxi som de (tack och lov!) ordnat, och beräknas väl ankomma till kära Granitan någon gån runt 04-snåret...bara för att sedan bege sig till jobbet klockan sju (!)
Man blir minst sagt frustrerad och ledsen för hennes skull...men,men...k o m p e n s a t i o n för detta ska det krigas för...punkt.

Annars har jag hunnit med en runda på stan, lite mat-inköp, käk (fyy för tråkig singel-middag!), tvätt och ja...allmänt små-plock.
Nu är det verkligen tillbaka till vardag.

Skymningen sänker sig.
Trots att jag tittar ut genom panoramafönstern mot den levande staden utanför så kan jag inte hjälpa känslan av ensamhet...saknad...längtan...

Dags att ta tag i nuet, dags att börja göra verklighet av de beslut jag tagit.

// Maryly




Lördag i staden

Äntligen strålade så solen från en klarblå himmel och plusgraderna hade ökat rejält i antal...härliga start på en ledig Lördag!

Hade dagen till ära nöjet att få bjuda de två pumorna Inga och Inger (aka min egen mor -och Johans mamma) på frukost/fika/vad-man-nu-väljer-och-vill-kalla-det (?!) på Eva´s Paley ute i solen med utsikt över Avenyn.
En riktigt trevlig stund! :)



Etfer denna samvaro så fortsatte jag och mamma sedan med promenad genom Vasaallén, vidare genom Haga med stopp här och där i diverse små butiker, innan vi traskade upp mot Slottsskogen och landade gott på picnick-filten.

Skönt att bara ligga och softa, njuta av solen och värmen och bara vara...





Plockade även upp Close-Up Magazine från Pressbyrån och kan rekommendera Er att läsa sidan 28 speciellt noga... ;D



När vi lessnat på att ligga och lata oss i solen (fast gör man egentligen någonsin det..?) så strosade vi runt parken en liten stund innan det var dags att återvända in mot mitt-i-city igen.

Underbart att bara vandra, stanna till lite här och där, se uteserveringarna fyllas av glada människor och känna positiv energi med ett uns av sommarkänsla (!) strömma genom kroppen.

Middag på Skafferiet.
Placerade mot en solvarmvägg med utsikt över aktiviteten på Salutorget så avnjöt vi deras supergoda  och fräscha sallad...mums!


Den såg betydligt finare ut innan jag hann börja mumsa i mig och röra om allt... ;)

Hemkomna nu och tar en siesta...

Jag sitter och smuttar på ett glas gott rosé med hallon, samtidigt som jag känner doften från grannarnas tända grillar leta sig in genom de öppna panoramafönstren...mmm...

Ska förnya outfiten, köra lite piffing och sedan vankas det en lite sen dessert på någon mysig uteservering med mamma i kvälssolen...
En fin avslutning på hennes "sista" kväll (för den här gången) i Göteborg, innan hon tidigt imorgon tar tåget tillbaka till Norrland.
Usch...dagarna går för fort, vill inte ens tänka på det...

Kanske blir det några fler rader under nattens timmar...men tills dess...skål gott folk, för för-sommaren och en underbart vacker kväll! ;D

// Maryly




Fredags-intensiven

Hej, hej, hallå Fredag, hel-dag!
Startade tidigt med lite piffing och att bjuda mamma på min grymt goda (och nyttiga!) hemmagjorda hallonsmoothie...sedan var det ut och iväg...

Tillsammans promenerade vi genom Gårda längst ån, förbi Svenska Mässan och vidare via Korsvägen för att slutligen knata in på Universeum.




Där inne följde vi vattnets väg via kal-fjället, älvar, hav, ända ner till långt uti djupaste träsk och regnskog.
(känns aningen ologiskt nu när jag tänker på det såhär i efterhand...men,men...)
Vi tittade på fiskar i varierande art, form och färg, samt en massa andra underligheter som lever och frodas där under ytan...havet e djupt!

Vi skådade dödliga skönheter (läs; fulheter = insekter...huuga!), diverse fåglar, ödlor, sköldpaddor och sötaste aporna!
Fascinerande växtlighet, polarkyla och luftfuktighet deluxe(!)

Tränade hjärnan, testade tester, prövade på att vara CSI-wannabes och strosade runt lite inne i shopen.


Vi startar vid "fjället"...


Havet är djupt...och klurigt...


Hajen 2011...


Paus...


Bland korallerna...




Färgglada fåglar, söta apor, dödligt vackra ormar och ninja-lite segare-turtles


Mamma löser mordgåtor..!

Några timmar senare kände vi oss rätt nöjda, lämnade Universeum och fortsatte vårt strosande in mot -och vidare nedför Avenyn.
Stannade i några butiker längst vår väg och jag shoppade bland annat på mig en bikini a la...jaa, jag vet inte riktigt vad...crazy 70-tal kanske..? ;p



Blir fin på beachen den...och då talar jag icke om nåt isflak i Sverige...

Stannade upp i traskandet och tog en välbehövlig paus med gottigott-fika på relativt nyöppnade Espresso House, Södra Larmgatan...mys!


Passade på att bjuda mamma på några av mina favoriter; Scones med creme-cheese och sylt, samt en skummig chailatte...hej socker-chock! ;)

Satt en stund, fikade, pratade och hade det allmänt trevligt innan det var dags att fortsätta att avverka butiker...
Lite ditt och datt bidde det, och jag passade även på att dagen till ära inhandla ytterligare ett par rosa (såklart!) Converse <3
Var ju bara tvungen till detta inköp, då det tidigare paret dog...och dog igen...i leran under Sonisphere förra sommaren...



Nej, kronan följde tyvärr inte med i skokartongen...


Från en shoppingrunda drog vi sedan vidare med spårvagn till en annan runda...Lisebergsrundan!

Liseberg bjöd på Trädgårdsdagar med allt vad det innebar, hjul-snurr utan vinst, och icke-fritt fall eller dylika skrämsel-åk ;p
En god middag bidde det också, samt ett rätt efterlängtat tillfälle att få sätta sig ner och vila fossingarna som nu faktiskt började protestera lite...

Mätta och belåtna tog vi sedan en liten runda till i parken innan vi kände att timmen för hemgång var slagen.





Vackra blomster och höga hemskheter..!

Trask, trask...och väl hemkommen kraschlandade jag i tv-soffan med kaffekoppen i hösta hugg (!)
(så även kära lilla mamma ;) )

Behöver jag säga att det har varit -och är en lugn kväll..?

Jag har tänt massor av levande ljus i fönstret, sitter och smuttar på ett glas rosé, och lyssnar lite halvt på "Inför Eurovision Song Contest" på tv...och har det bara alldeles, alldeles jättebra :)

Är tacksam över en intensiv (!) men allt igenom jätterolig och fin dag tillsammans med världens bästa mamma!
<3

Kärlek!

// Maryly


Karate-middag

Men härligheternas härlighet!
Ja, det kan jag sannerligen lova att det var när jag (tackar ödmjukast!) fick sluta jobbet redan klockan två idag och påbörja helgen tidigare :)

Vet att det varit en riktig mjukstart på arbetsveckan efter semestern, men ändå...

Mötte upp med lilla mamma, tog en liten runda i några butiker innan vi sedan begav oss till Asienköket för att handla med oss lite vegetarisk takeaway-sushi till middag.

Traska hemåt, skynda sig att slänga in tvätten och ut på en löprunda runt Örgryte i kvällssolen!

Var en rätt bra runda, dock kom den ju inte den minstaste minsta-del i närheten av den senaste tidens härliga rundor ute i "riktig" natur (och frisk luft!) som Norrland kunde erbjuda...men ändå, gott var det att komma ut och ta i lite ;)

En välbehövd dusch och sedan var det bara att sätta sigtill rätta och kalasa på läckerheterna;



Mmm...sweeet...


Det här med rätta greppet för att äta med pinnar ja... ;)
(karate-greppet)

Mätt, belåten, och har haft lite varierande skönhetsbehandlingar med mamma...men annars, en allmänt lugn kväll...
Antagen till en sommakurs i Musikteori har jag också blivit, sen om jag nu väljer att gå den har jag inte riktigt bestämt mig för i nuläget.

Jo! Måste bara få dela med mig av en fantastisk o-mysig artikel jag läste:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.617935-flugan-sprutade-larver-i-hennes-oga



Äckligheternas äcklighet...och jag som inte ens visste att den härstammade (?) från Norrland...
Här har man knallat omkring oskyddad i alla år...kanske sett den lille tingesten och kommenterat "men åh vilken söt liten Humla", totalt ovetandes om den grymma alien som döljer sig bakom fasaden och dess djävulusiska attack-vapen (larver med hullingar...jag menar, va f*n är det?!) huuuuga!
Näe, nu blir det verkligen "bättre fly, än illa fäkta"..! ;p

Nu vaknas det dock kvälls-kaffe och några goda chokladpraliner nermysad i tv-soffan.

Sedan blir det också ett författande av ett mail till min saknade Johan som ikväll har öst i Öst..!
(...näe, det var nog inte ens lite roligt ;p )
Bratislava var det visst som gällde för Amaranthe´s erövringståg ikväll, och om 1 vecka är det dags att välkomna dem tillbaka till Göteborg!
Torsdag den 12/5Trädgårn smäller det! ;D




Kaffe och choklad var det ja...och så lite planering av morgondagen då en hel del ska hinnas med (!)

Önskar Er en finfin Torsdagskväll!

// Maryly

Meddelande

Snirk, snark.
Upp å hoppa, ut å iväg.
Ingen snö.
Bra.

Jobba, möte.
Luncha, jobba.
Flexa ut.
Bättre.

Sol, centralen.
Möta mamma, åka buss.
IKEA-shopping.
Bäst.


läs: aaiijkeeeaa

Hemkommen med kassarna som bland annat innehöll en fin ram jag gått och trånat efter, samt en vacker orkidé att ställa i fönstret till badrummet.
Nu har jag placerat lilla rumpan bland kuddarna i tv-soffan och fyllt på koffein-depåerna ännu en gång :)

Min kära lilla mor har slumrat till här brevid, trött efter en heldag i Botaniska Trädgården, fast om jag frågar om hon sover så svarar hon bestämt nej, tittar upp lite snabbt, bara för att sedan sluta ögonen igen strax därpå...hehe...söt <3

Blir nog en rätt tidig kväll för undertecknad här ändå...rätt sliten, trots en mjukstart efter semestern.
Sista arbetsdagen för veckan imorgon och sedan är det helg...love it, bara för ledighetens skull...och så får jag ju såklart möjligheten till mer tid att hitta på lite skojiga saker med mamma!

Natten till idag fick jag ett sms...eller ja, en film var det nog rättare sagt...från Jesus (!)
Han pratade en massa märkliga ord, på ett språk jag absolut inte känner igen (tungmål?) och sa att jag skulle återkomma till honom med en fråga om vad det betydde vid ett senare tillfälle...
...och allt detta förunderliga till tonerna av Ella Fitzgerald.

Och nej, det var faktiskt ingen dröm.
(dock ett välkänt avsändar-telefonnummer ;) )

Spännande (tror jag?)...och närmare Gud än så lär man väl knappast komma?! ;p

Puss å kram <3

// Maryly





Vår-bakslaget

Inte nog med att jag vändit och vridit mig av och an i sängen under den näst intill minimala sömnen inatt...näe, upp alldeles för tidigt skulle man också...bara för att strax därefter upptäcka att det första som möter mig då jag sömndrucket blickar ut genom fönstret är...SNÖ (!)

Stora lapphandskar som föll.
Detta vita helvete.
Jag dog nästan...
...jaa, en liten övrdrift kanske...men ack vilket bakslag det var.

Blev ju inte direkt mer pepp på att traska iväg till jobbet...men det var ju bara att bita ihop och fälla upp paraplyet.
Trask, plask.

Morgonkaffe, uppdateringar och sedan rullade det på...inte lång tid tog det innan jag var tillbaka i vardagens rutiner igen...huuga.
Utanför avlöste snö, hagel och regn varandra i en obestämd ordning (det låg till och med kvar på backen!) och jag undrade i mitt stilla (läs; frustrerade) sinne hur jag kunde tycka att den lilla pytte skvätt av snö som föll uppe i Norrland var något att beklaga sig över..!


Det var värre än vad det ser ut...

Nåja, jag tog mig igenom dagen trots allt ;p
Och när jag sedan mötte upp med mamma inne i Nordstan så hade molntäcket börjat spricka upp och solens underbara strålar värmde åter...
...genast känns allt lite lättare!

Middag och en kvällspromenad runt Örgryte har det också hunnits med, och nu sitter vi i tv-soffan och myser med goda koppen kvällskaffe innan det snart är dags att krypa till kojs.

Tillbaka i vardagen och dagens nödvändiga ärenden är avklarade...bland annat inbetalningen av anmälningsavgiften till kommande Makeupartistutbildning.
Känns såå grymt kul, ser verkligen fram emot att få börja nu i Augusti, hösten är räddad! ;D



Önskar Er en god natt kära läsare, med hopp om vårens återkomst!

// Maryly



1:a Maj-resan

1:a Maj välkommen till vår jord i år..!
Tralalalala vidare...och ute och gick något tåg eller demonstrerade gjorde jag...icke.
Däremot skulle jag dagen till ära åka tåg, ner till Västkusten igen med mamma (thank god!) då min semester lider mot sitt slut och min kära mors har sin början...

Plock och pack under förmiddagen...och (ve å fasa!) SNÖ som föll från himlen!
Om än väldigt kort...men ändå...


Halvtaskigt bildbevis, men jo...det faller...fy f*n...



Mycket mysigare var det då att kura ihop sig med Sotis och ta det lilla lugna en stund...


Men så tillslut så var det ändå dags...
Dags att fatta väskorna, lämna föräldrahemmet, säga "på återseende" till Lycksele och sätta sig på bussen mot Umeå och tågstationen där.
Frustration då jag placerat mig på sätet!
Insåg att jag glömt min massäck och tillhörande läsk hemma (!) inget jätteelände...men jag visste att det inte skulle vara något café eller dylikt öppet på Umeå Östra och att det kunde ta ett tag innan jag skulle få något i magen.

Ringde pappa som skjutsat oss och undrade ifall han kanske skulle hinna tillbaka en vända igen, men klockan tickade på allt för snabbt...

Dock, har jag ju en superhjälte till far (och världens snällaste!) som kirrar det mesta.
Vid en hållplats strax utanför Lycksele stads-gräns stannar bussen så till...
Varför?
Jo, därför att världens bästa pappa har tänkt till, gasat på liite snabbare och nu står och viftar med dotterns massäck...
Tack <3


Vänta och vänta lite mer...

Försenat tåg, föga förvånande.
Men till slut var vi ändå på plats med allt vårt pick och pack, placerade oss i restaurangvagnen, pratade drömmar och totem-djur (lite oväntat samtalsämne, men ändå, och mitt är katt...alla gånger! :) ) och njöt av att se skymningen sänka sig över lugna, vackra Norrland...



En stund senare avviker mamma till sovkupén och jag befinner mig ensam vid bordet i vagnen.
Det är natt, det drar kallt från fönstret och strömmen försvinner till -och från.
Tittar mig omkring, inser att jag inte bara är ensam vid mitt bord...jag är även ensam kvinna inne i restaurangvagnen och har hela 10 stycken karlar utspridda runt om mig (!)

Detta medför då till att det samtal jag uppfattar lite lösryckta meningar från handlar om;

- Inköp av -och diskussion om chips och ölsorter (här bekräftas fördomar om män lite lätt ;) )
- Sport (som sagt...)
- Motorer (jupp...)
- En uppenbart impopulär chef...

...djupanalys på ovanstående? ;p

Till sist så stänger dock vagnen och det är bara att gilla läget och bege sig tillbaka till den (faktiskt) überfulla sovkupén, trassla ned sig bland filt-lakanen och vila huvudet på typ-kudden...go´natt! ;D

...

Go´morron!
Och go´morron du älskade Kungliga Hufvudstad som jag vaknar upp till!
Hade faktiskt gärna hoppat av redan där...

Frukost (åter) i restauragnvagnen, en sol som strålar från en blå himmel och grönska som vittnar om att våren är långt mer kommen här nere i södern.
Påtår, bokläsning, liten slummer och vips så var vi framme i Göteborg!

Taxi hem till lilla lyan, en fin överraskning från Johan som stod och väntade (!), postsortering, installering, uppfräschning och sedan ut på stan igen för att avklara diverse nödvändiga ärenden, samt ägna oss åt det mor och dotter är bäst på...lite spontan-shopping ;)

Inne på Handelsbanken inträffade följande lilla scenario;

Vi har tagit en kö-lapp och sitter ner för att vänta på vår tur då en kille kommer och ställer sig framför mig.
- Hej...du jag kände bara att jag var tvungen att gå fram till dig och säga hur otroligt snygg jag tycker att du är!
- Eh...va? (jag, lite lätt generad)
- ...va?! (mamma, lite lätt chockad)
;D
- Ja, jag ville bara säga att jag såg dig direkt du kom in och tycker att du är jättesöt...
- Oj...jaha...eh ja, då får jag väl tacka så jättemycket för den fina komplimangen då...
- Ja, och hoppas du får en fin dag!
Och sedan går han.

Själv sitter jag där och funderar lite över vad som just hände..?
Visst, det har hänt förr så det är inte det...men inne på en bank, denna tysta "strikta" miljö ;p

Min kära mor ser totalt frågande ut, och kommer sig tillslut även för att fråga;
- Vem var det, känner du honom?
- Nej, mamma
- Händer sånt här ofta i Göteborg?
- Ja mamma, heela tiden...
... ;)

Så kan det va, och visst kan det väl vara en fin start på dagen att både få -och ge en komplimang!


Jättegod lunch och en skön paus på Andrum!

Ytterligare shopping, lite matinköp och en vandring hemåt på trötta ben.
En lååååång, varm och sjukt efterlängtad dusch.
Kaffe i soffan framför tv:n där jag och mamsen sitter i skrivandets stund.

Solen håller på att gå ner, skymningen sänker sig över staden och det är med en lätt ångest jag inser att imorgon är det "tillbaka till verkligheten" som gäller.
Slut på semesterdagarna...för den här gången.
Funderar mest på vart tiden tar vägen, dagarna som bara flugit förbi..?

(Sedan borde man kanske skriva något om Bin Ladin´s frånfälle och USA´s triumf idag...men neee, jag hoppar det pga en massa många anledningar...)

Tacksam över den lediga tid jag haft, över eftertanke som fått mina virrvarriga tankarna att klarna, över insikter, och över beslut som fattats.

I´m game! ;D


// Maryly





Valborgsmässoafton 2011

...och ett Grattis till allas vår Knugen! ;p

Klockan är nu 03:29...det är natt men ändå ljust ute...Norrlands-ljusert...älskar det.

Jag sitter här och knappar, nyligen hemkommen från ett alldelles, alldeles underbart valborgsfirande!
Mina fina, fina vänner...vad de betyder mycket för mig!


Ice cold


Bubbel å party-sockar


Skål och sköna Maj välkomen!


Köks-dansen ;)


God tapas-middag med "familjen"


Syskon-paus


Gitarrsolo


Kärlek <3...och obligatorisk utgång på
Hotell Lappland


Grabbarna grus ;)


Godnattpussen!

En helt underbar kväll tillsammans med de bästa, sköna Maj välkommen! ;D

Klockan är nu slagen 04:00...solen går upp...det är verkligen ljust, som mitt på dagen, och det är verkligen såå vackert ute.
Idag är det 1 Maj.
Idag, mycket senare idag, ska jag och mamma ta tåget ner till Västkusten.

Jag vill inte.

Hoppas Ni haft ett jättefint Valorgsfirande kära läsare...de har då sannerligen jag...TACK alla inblandande! :)

// Maryly


RSS 2.0