Helgfirande

Åh, vilken underbart härlig Fredag!
Sol och värme (hot! hot! hot!...love it!), ledighet och massa roligheter att se fram emot ;D

Började dagen med en liten sovmorgon, en lång dusch, och sedan var det dags att bege sig till salongen för att bli piffad och ompysslad...välbehövt (!)
Sedan hem igen för frulle-brunch och svida om till en mer somrig-fredagsfeeling-outfit, innan det återigen bar iväg ut på stan för en liten shoppingrunda.

Det inhandlades lite saker till kommande Makeupartistutbildnings-start, lite gott att förtära i helgen både i mat -och dryckesväg, samt diverse andra nödvändigheter;




Svarta makeup-handdukar, bordsspegel, anteckningsblock, sköna inne-skor, nail-art för att fixa finfina naglar, samt lite rosa bubblor var några av de saker som fick följa med hem i kassarna...


Har alldeles nyss förberett lite inför helgens planer...


Handlade nybakade baguetter på Dahl´s Baklucka och fixade två rediga salami-brie mackor att, om vädret tillåter, inta nere vid havet och Turning Torso imorgon...mums!

Det vankas roatrippande ner till Skåneland för hotellövernattning i Malmö, festivalbesök på Helsingborgsfestivalen och lite övriga hitte-på utflykter!
Jag och min älskade Johan tänkte bege oss iväg relativt tidigt med bilen och har bokat rum på mysiga och anrika Mayfair Hotel Tunneln att utgå ifrån.


http://www.mayfairtunneln.com/ 

Det ska bli så obeskrivligt skönt att bara åka iväg och hitta på något roligt, om än för bara ett par dagar, såå välbehövligt...och även också för att fira nya tider med några goda nyheter vi båda blivit varse om i dagarna ;)

Smuttar i skrivandets stund på ett glas Casas Patronales Rosé, ett helt okej budget-rosé att njuta av, lyssnar på musik och ska strax till att fixa helgens party-manikyr.





Väntar hem min kära från jobbet och så får vi se vad kvällen har att  erbjuda..?
Hade en tanke om att köra en favorit i repris och köpa med oss någon god takeaway-middag att avnjuta nere i hamnen, för att sedan ta ett glas på ett mysigt uteställe innan hemgång och laddande inför morgondagen.
Låter i nuläget som en riktigt bra plan, så vi får väl se vart hän det barkar... ;)

Allt gott kära läsare och må ni njuta av en alldeles förträfflig helg..!

// Maryly



Nästan där...

Åh, vilken mysig och alldeles jättebra gårdagskväll det blev ändå!

Onsdagen som, av lite olika anledningar, började tungt och kändes allt i genom motig gjorde tillslut en helomvändning och bjöd på strålande sommarväder och en lika så strålande och uppiggande idé från min älskade Johan.

Vi möttes upp efter jobbet, gick och köpte några goda Japanska öl och en liten, liten vinflaska, samt svängde förbi Asienköket för deras supergoda sushi-take away.
Med denna finfina middag så vandrade vi sedan ner till hamnen där vi slog oss ned på terassen till Operan och njöt av härligheterna och det faktum att solen sken och livet kändes underbart!

Satt där ett bra tag, filosoferade och bara njöt, innan vi bestämde oss för att fortsätta vår lilla Onsdags-after work med ett gott glas rosé på Bee.
Sagt och gjort, ett glas gott bidde det (två till och med!) med god stämning och lill-lördags glada människor :)


Mys-mums


Annars så är det i skrivandets stund Torsdag på jobbet.
MEN..."bara" en timma och förtiofem minuter kvar av min nedräkning mot nya tider..!
Tick-tack...

Nästa vecka väntar halvtidsjobb och kursstart på Makeupstudion ;D
Men först...snart stundar en efterlängtad långghelg tillsammans med min älskade och allt vad den kommer att innehålla!

Sista jobb-rycket nu, så sparar jag planerade äventyr till kommande blogg-inlägg.
To be continued... ;)

//Maryly


Miss Out

Nu tar Yours Trouly återigen en liten knappar-paus på ett alldeles så lungt kontor.

Känner mig till och med lite lättare om hjärta och sinne då jag fått en beviljad semestersdag även den kommande Fredagen, och kan således se fram emot ännu en långhelg, samt vissheten om att det nu bara är två dagar, fyra timmar och nio minuter kvar att räkna ned... ;p

Tänkte faktiskt även ta och bjuda er på några filmrecensioner, baserade på vad mina ögon skådat de senaste kvällarna.
Vill dock inte kalla dem "tips" direkt...
Tre stycken rullar har jag och sambon hyrt med oss från Hemmakväll, och än så länge så är 2 av 3...ja, kanske inte en jätte,jätte besvikelse...men de är då inte bra i alla fall...
Miss out!

Ritualen



Hade rätt bra förväntningar på den här rullen ändå, bara att få mysa ner sig i soffan och skrämmas lite med en thriller om hemska och övernaturliga ting, som dessutom säger sig bygga på "verkliga" iakttagelser och berättelser...!
Men nej, tyvärr...har man sett filmerna i "exorcism-mystik-religion-genren", så kan man den här också.
Jag ger den 2 popcorn av 5 möjliga endast för att det var bra skådespeleri (kanske lite för att det är en svensk regissör också...eller?) och i alla fall hade någon form av underhållningsvärde...rädd blev jag inte.

Gränsen



Jag gillar ju krigsfilmer, speciellt på slöa Söndagar (?!), och här hade jag nu en svensk (!), som dessutom tydligen fått helt okej kritik , att ta mig igenom...spännande!
Eller inte.
Jag tog mig igenom den med nöd och näppe vill jag påstå...den var dålig (!)
En story hade den, visst, men ingen direkt röd tråd och sammanhang.
Dåligt manus, dålig rekvisita och riktigt uselt skådespel emellanåt...och slutet sen...
Den får 1 popcorn av 5 möjliga för stundals vackert foto och vackra miljöer...och kanske också lite, lite för att han (?) som spelade storebrorsan i filmen I Rymden Finns Inga Känslor var den enda som levererade, både utseende och aktörsmässigt ;p

Nej, sätter istället min sista tilltro på att det inte blir en full skit-pott(a) med den tredje filmen, som eventuellt kan komma att gå upp för visning på hemma-skärmen ikväll...

The Fighter


Här hoppas jag på några fler popcorn...we´ll see... ;)

Sådärja, det var en paus med lite tyckerier det...snart är det även dags för mig att ta lunch här, och jag tror minsann jag får försöka hinna med en lite promenix utomhus för att få lite frisk luft också...så att den arma hjärnan piggnar till...och kaffe, mer kaffe.

På återskrivande Ni kära hårt arbetande, eller skönt semestrande läsare!

// Maryly



En tyst minut

Tillbaka till vardag.
Tillbaka för en ny vecka.
Tillbaka på jobbet en Måndag där tystnaden bredde ut sina vida vingar då klockan slog tolv.

På en storbildskärm i ett av konferensrummen följde jag och mina kollegor den korta, men ack så betydelsefulla, sändningen där SVT kablade ut bilder på sörjande Norrmän och Svenskar.
Människor som alla samlats för att hedra offren för detta vansinnes dåd, för att greppa det ofattbara, och kanske också kunna finna lite tröst, trygghet och värme i allt det onda.

Precis som alla dem stod även jag där idag.
En tyst minut.



Andas ut...

Annars så gick jobbardagen i lugnets-tecken, det alldeles för lugna och otroligt händelselösa-tecknet, semestertider... 
Därav så var väl nedräkningen mot framtiden mer påtaglig idag, än vad den varit någon av de andra dagarna i förra veckan.
Fyra dagar.

Pratade även med storebror i telefon om höstens flytt, boende, praktik och potentiella arbetsgivare...
Utan att säga allt för mycket...än ;) ...så var det många goda nyheter och det verkar faktiskt som att det mesta kommer lösa sig på allra bästa sätt...(vilken lycka!)
Dock, det är en  hel del planering (mest praktisk) som ska klaffa med...men det tar vi lite eftersom...



Ett pass på gymmet, hem för att äta middag, och nu sitter jag här, knappar, och känner mig rätt trött efter dagen faktiskt.
Ska brygga lite kaffe och sedan kommer jag nog att husera i sängen med en god bok, alternativt utslagen i soffan framför kvälls-tv:n eller någon bra rulle...Måndag, som sagt.

Allt gott!

// Maryly


Snart...

Knappar ner några Söndags-rader från ett blygrått Göteborg med småskvitter som piskar sidleds i den hårda vinden.

Gårdagskvällen blev för undertecknad Rockänka, som väntat, en lugn men rätt mysig historia.
Skön musik och levande ljus i sommarnatten och ett skrivande som gick över förväntningarna.
Ibland är bara inspirationen så påtagligt närvarande, och då gäller det  att ta tillvara på den.

Har skrivit -och älskat att skriva så länge jag kan minnas, och igår var verkligen ett perfekt tillfälle att återuppta detta förnöjsamma tidsfördriv och intresse.
En liten kvällspromenix hanns det också med, några telefonsamtal och sedan fram mot morgontimmarna kröp jag ner bland kuddar och filtar i tv-soffan och sussade sött.
Trots ensamheten, en helt  okej kväll...tror man behöver sådana kvällar för sig själv någon gång då och då faktiskt.



Tog en liten runda ute i staden tidigare idag, bara för att (?!) och sitter nu och väntar på att min kära sambo ska anlända hem från sina äventyr uppe i Norberg.
Har planerat en lugn avrundning på helgen med en god middag (troligen beställer vi hem indiskt...yummieyum!), samt en film att slöa till i kvällningen...gott så.

Känns dock lite lätt jobbigt med Måndag och jobb imorgon måste jag erkänna.
Men, jag försöker att se det positivt och fokusera på mina mål, samt att det faktiskt bara är en endaste jobbarvecka kvar innan det vänder...
Fem dagar.
Tick-tack.

Jag ska avklara dessa dagar och sedan börjar äntligen en ny tillvaro...dock kvar på kontoret ett litet tag till...men på halvtid (Augusti ut, fem timmar om dagen -självvalt.) och resterande dagtid kommer spenderas på Makeupstudions skola i Vasastan...åh, som jag längtar!
Äntligen får jag börja jobba -och utbilda mig vidare inom något jag är bra på, något kreativt och roligt, något som går hand i hand med tidigare utbildningar och yrkeserfarenheter, något som kommer leda till en ny tillvaro med nya möjligheter (!!!) :D

http://www.makeupstudion.com/

http://www.makeupstudion.com/sidor/elevarbeten.aspx



En av alla grymt duktiga Makeupartister...

Troligen, mycket troligt, så är det nog också därför den här korta tiden som är kvar av anställningen på mitt nuvarande jobb ibland kan kännas så outhärdlig.
I tanken och känslan är jag inte där, jag är redan på väg.
Visst, jobbet på Nordea är ett bra jobb och jag är tacksam över min tid där med nya upplevelser och kunskaper, men det är inte "jag" och kommer heller aldrig att bli...

Så, jag biter ihop nu och kör...hä ä ba å åk, snart är snart Nu... ;)

Önskar Er en finfin kväll och avslutning på helgen!

// Maryly


Long time a go...punkar-roll i Musikteater... ;)

Lördags-solo

Vid milleniumskiftet 1999-2000 fick jag tio stycken vackra millennie-champagneglas av min mamma.
De har slitits genom åren och vid diverse olika tillfällen olyckligt gått förlorade ett efter ett.
När det nu endast återsod två stycken av dessa fina och nostalgiskt laddade dryckeskärl så var tanken att jag skulle vara lite extra rädda om detta par och "spara" på dem, för att endast använda dem vid lite mer speciella tillfällen...

Ensam Rockänka som jag är denna Lördag, utan några som helst planer, så bestämde jag mig ändå för att unna mig ett glas rosa bubbel, med den obligatoriska jordgubben i, att njuta av medan jag avslappnat knappade ner några rader i denna blogg.

Absolut inget speciellt tillfälle, men jag valde ändå att servera mig själv dessa bubblor i ett av de återstående glasen...jag skulle ju bara ta ett glas och vara försiktig...
Eller?

Jo...jag korkar upp, fyller glaset med sparkling bubbles och pluppar i gubben som flyter så fint...
...bara för att i nästa sekund vända mig om för att ställa flaskan på kylning och klumpig som man föddes välta ut hela härligheten med armen...
Krasch!

Det var det glaset.

Nu återstår endast ett ensamt champagneglas av alla dessa tio...och det gör lite ont i mig med tanke på affektionsvärdet...
Bubblorna intas i nuläget från ett hederligt vinglas...IKEA...affektionsvärde noll och jag kunde inte bry mig mindre om det så föll ihop av sig själv.
Synd på drycken och efterföljande uppstädning dock i och för sig ;p


Fotobevis ifall det sista (läs; när) nu kraschar...


Gårdagen
blev dock en fin historia!

(och då inbegriper det naturligtvis inte det fruktansvärda i Norge. Hänvisar till tidigare författade inlägg angående mitt deltagande där...)

Jag njöt av att strosa runt i en Fredags-glad stad och av att molntäcket så äntligen sprack upp och solens strålar värmde.
Mötte upp med min fina Johan och tillsammans gick vi till Hard Rock´s uteservering där vi satte oss bland en hel massa folk för att njuta av ett glas gott och en grymt efterlängtad Nachotallrik (!)


Lycka! ;)

Vi satt där ett bra tag, slappnade av och bara kände hur underbart det var med allt...god mat och dryck, skön musik, ledighet, samtal, trevlig stämning och en fin sommarkväll...
Tog en sväng förbi good ol´Dubban också innan den relativt lugna kvällen sedan avslutades i hemmets tv-soffa med Monty Python som natt-underhållning :)

Idag
är jag, som sagt, återigen Rockänka.
Johan stack iväg norrut i den arla morgontimman tillsammans med Amaranthe för ett gig på Gruv Rocken tillsammans med grabbarna i Evergray och någon (tror jag?) lokal förmåga:

http://www.biljettnu.se/konsert/biljetter/Gruv-Rocken_2188_0

Är Du i närheten, eller råkar ha vägarna förbi -don´t miss it!


Känns lite underligt ändå...att vara ensam och ha en helt oplanerad Lördagskväll framför mig.
Måste nog också erkänna en viss vemodighet...mest med tanke på det som hänt vårt kära grannland, och att inte ha någon nära att diskutera, ventilera och filosofera om allt med...
Men jag reder mig...as usual ;)

Hade i alla fall en lugn hemma-morgon innan jag sedan stövlade (jo, stövlarna var på, det regnade ju såklart...) ut och in till centrum för lite shopping och känslan av social samvaro.
Mest fönster-shopping dock såhär i slutet av pengarna ;p

En fika på Espresso HouseNK med dagstidningen och en liten kamp mot tårarna som trängde sig fram allt eftersom raderna med upptadering av gårdagens händelser avlöste varandra...det är ofattbart det som skett... 




Fram mot eftermiddagstimmarna när jag också stövlade (jo, stövlarna kändes lite felplacerat där då...) hemåt igen lättade så äntligen det tunga grå molntäcket och (till undertecknads lycka!) sprack upp till en alldeles blå himmel med en härligt strålande sol!

Och här sitter jag nu, en vacker och avslappnad sommarkväll...bloggar, lyssnar på musik och smuttar bubbel.
Funderandes...
Kanske skulle jag ta och vara lite kreativ och sätta mig för några timmar av seriöst skrivande på en av någon av de noveller eller böcker jag påbörjat?
Kan vara en idé...

Utanför fönstret ser jag i nuläget två katter som leker (sötast!), samt ett gäng Gothia Cup deltagare som släpar väskor och troligen gör sig redo för avresa (att en vecka kan gå så snabbt!), samt känner den gudomliga doften som sprider sig då grannarna grillar...

Ska fixa lite käk till mig själv också alldeles snart...inget lyxigt (inte så noga då man är ensam) utan någon Räksallads-historia med Aioli och ett gott bröd till...it funks. ;)

Det lider mot kvällstimmar och ja...vi får helt enkelt se vad mer denna Lördag kan ha att erbjuda..?!

Lev å må!

// Maryly


Norge

Sitter med stora koppen morgonkaffe och följer nyhetssändningarna.
Det är svårt att riktigt ta in det fruktansvärda som drabbat vårt kära grannland...bara några mil från den stad jag själv befinner mig i.

Det finns inga ord.
Eller jo, det finns ord...men de räcker inte riktigt till...

Tänder ett ljus och sänder mina tankar till de drabbade



På återskrivande...

// Maryly

Ledighets-hitte-på

Idag regnade det.
Imorse närmare bestämt.
Och det med besked.

Det fullkomligt vräkte ner regn från skyn...och blåste så det  regnade sidledes också...ja, jag kan nog nästan påstå att det till och med regnade underifrån och uppåt (!)
Lite mer än vanligt idag alltså, lite mer än vad det regnar på typ årets andra övriga 364 dagar här i Göteborg... ;p

Regn till trots, så har det faktiskt varit en jättebra start på en härligt ledig Fredag!
Steg upp tidigt och knatade iväg till gymmet där jag tog mig igenom ett lagom svettigt pass, sedan hem för en underbart välbehövlig lång och varm dusch, och så en god frulle på det...heelt okej början på långhelgen ;)

I skrivandets stund så har regnet avtagit.
Det regnar inte alls närmare bestämt.
Och det känns bra.
(vågar nästan påstå att jag kan skönja lite solljus där bakom molntäcket..!)

Poppar musik, känner Fredags-feelingen och har piffat mig inför en senare runda ute i staden.

Har svurit ont åt barret då frippan inte vill som jag..!
Dagens outfit kan liknas vid något lite 60-tals aktigt, och håret lockades i vad som skulle påminna om lockar a la 70-tal...men jag och "platttångs-lockar" är inte en win-win kombination, utan det blev tillslut gamla hederliga locktången som fick rycka in, och lockar som därav även påminner om lite 1800-tal...vilket då har resulterat i att jag nu är en blandning av två decennier och ett århundrade i ett...

Well...anything goes...och som pricken över i:et har jag ett par svarta runda plastörhängen, samt målat naglarna i en karamelligt rosa färg! :)


Inte mina naglar (I wish!), men samma färg med det passande (?!) namnet I´m a Saint by H&M...bra budget lack!

Snart en runda ut i staden som sagt...
Ska möta upp med Johan då han slutar jobbet och sedan är planen att bege oss till Hard Rock för att där avnjuta ett glas gott och deras Nacho-tallrik som undertecknad i nuläget har sådana fantastiska cravings efter..!


Ja, Ni förstår ju...

Troligen en rätt lugn kväll som jag får njuta av att spendera tillsammans med min älskade, innan jag imorgon återigen blir Rockänka (om än en väldigt kort tid) då Johan och Amaranthe drar iväg för gig på någon festival uppe i Västmanland (har i nuläget glömt vad stället heter?) och öser tillsammans med grymma Evergray!

En ensam Lördag utan planer alltså...my god...när hände det senast?!
Hur gör man, vad ska man hitta på?
Hehe...näe då, jag reder mig nog ;)

MEN, nu lever jag i nuet och jag ska fortsätta på detta sköna spår som dagen började på och önskar Er, kära läsare, en riktigt fin Fredag och en skön start på helgen!

// Maryly

Vardags-hitte-på

Skulle det inte regna idag?
Strålande sol, klarblå himmel, dock något kyligare vindar mötte mig när jag traskade iväg till jobbet och nu sitter jag och längtar ut här bakom skrivbordet med tom kopp då morgonkaffet är uppdrucket.
(it will be påfyllning...oh yes it will..!)
Det flaggas ju för monster-regnstormar både via löpsedlar och tv-sändningar...kanske vänder det snabbare än man anar?
Jag tog ju inte med paraplyet idag...så rent "Murphys-lagligt" så borde det ju ösregna då jag ska traska hemåt igen ;p

Rätt lugn jobbardag såhär mitt uppe i semestertider och jag kan meddela att det i skrivandets stund är sju timmar och två minuter innan jag påbörjar helgen (!)
Känns skönt att kunna ta ut lite lediga strö-dagar då det inte bidde någon semester...

För att även lyxa till det lite i vardagen så fixade jag och Johan oss en mysig Lill-Lördag igår.
Vi köpte en flaska Viña Maipo Brut Rosé, nytt i Systembolagets sortiment.


Riktigt gott budget-bubbel, inte för sött utan friskt och smakrikt.
Rekommenderas!

Sedan vankades det middag med grillade örtpotatis halvor och kyckling marinerad i en chili och Jack Daniels-blandning, en fräsch sallad, nybakat börd och egenkomponerad aioli (stark!)
Satt och njöt av allt det goda en bra stund och senare blev det även en liten kvällspromenad upp till Lunden-höjden.

Underbart att sitta på stenmuren där uppe en ljummen sommarkväll, blicka ut över staden, se solen sakta sänka sig och färga himlen varmt rosa, prata och bara vara...tillsammans med den du älskar...



Man får ju försöka hitta på små roliga äventyr och upptåg då och då för att kompensera frånvaraon av en riktig semester med...så, därav har jag funderat och nu kommit med idén om att jag och min kära beger oss iväg på en liten tripp neråt i landet nästa helg.
Närmare bestämt; Skåne.

Jag hade tänkt mig (om nu allt klaffar) att vi åker nästa Fredag och stannar till i Helsingborg, där Helsingborgsfestivalen går av stapeln den helgen till ära.
Tar in på något mysigt hotell och, förutom att ägna lite tid åt festivalpartaj, gör en utflykt till vackra Mölle och Kullens Fyr.




Det hade också varit kul att hinna göra ett stopp i Lund innan vi i sådana fall på Söndag beger oss tillbaka hemåt till Göteborg igen. 

Åh, det skulle verkligen vara så kul om detta går att ordna på något sätt, verkligen en helg att se fram emot..!
Får planera och jobba vidare på det så får vi se... :)

Dags att jobba vidare nu, men först ska kaffekoppen fyllas och jag tror minsann att det mulnar på...

// Maryly

Vindarna vänder..?

Då råder vardagsrutinerna igen och undertecknad befinner sig åter på jobbet, andra dagen in på en ny vecka.

En relativt lugn och väldigt mysig helg passerade, innehållandes bland annat en riktigt god grill-middag ute i solen placerade på filten uppe på Lunden-höjden med utsikt över hela stan.


Grillmästaren ;)


Egenkomponerade hamburgare med massa smak och goda tillbehör...mums!



Å de e gott att leva!

När solen sedan sänkte sig och skymningen nalkades så plockade vi ihop vårt pick och pack, traskade hemåt, och där kalasades det på kaffe och en smarrig dessert.
Efterföljande mysigt natt-sudd med min kära, med allt vad det innebar...

Helgen till ära hade vi även bestämt oss för att mumsa i oss lite extra i diverse göttigheter som chips, godis, cookies, hemgjord paj (såklart!) och glass i stora lass!
Alla dessa härligheter avnjöts sedan bland filtar och kuddar i soffan allt eftersom timmarna passerade framför vårt planerade Gudfadern-maraton på tv:n...välbehövt slöande och frosseri de luxe kan jag påstå... ;)



Världens grymmaste triologi!
Om det var längesedan Du såg den -dags för en runda igen!
Om Du inte sett den -skämmes...bänka dig, se och lär!
;p

Och så, vardagsrutiner...

Tvätt och en liten promenad i kvällssole igår förbi Ullevi där det samlats en hel massa jättemycket folk och var ett tjo och tjim utan dess like!
Invigningen av årets Gothias Cup gick av stapeln och Svenska Damlandslaget firades för VM-bronset.


Många olika nationer och lag huserar i Göteborg i veckan, denna fotbollsfest till ära!

Annars så går ju som man brukar säga tiden...tick-tack...snabbare än man tror...tick-tack-tick-tack...tick-tick-tick (!)

Förändringens vindar tilltar i styrka och det är bara till att börja hissa seglen, göra sig beredd att åka med, och styra åt rätt håll...
Fick ett besked idag...om en förändring jag är lite orolig inför, men hoppas leder till det bättre, till något jättebra rättare sagt..! ;)

Och i sådana fall även till ett efterlängtat beslut som jag hoppas jag vågar glädja mig åt att det blir verklighet, lite av en dröm -en önskan,  som går i uppfyllelse...

Allt gott!

// Maryly


Helg-feeling

Fredagseftermidddagen kom så tillslut med efterlängtad ledighet och helg!

Molntäcket lättade och solens sköna strålar behagade till och med visa sig en aning.
Avklarade mina planerade ärenden och mötte upp med finaste Johan för ett gott glas på good ol´Dubban, satt där ett tag och snackade och ja...bara njöt av att känna Fredags-feelingen sprida sig i kropp och sinne.

Hemgång till lyan för en god middag och lite avslappnat fredagsmys med massor av musikpoppande, lite sång, lite planeringar inför framtiden, lite konspirationsteorier, lite funderingar om att köpa en Ö med tillhörande lok (en annan historia, en annan gång..!), samt en väldigt glad nyhet;

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2011/article13327444.ab

Slog Gaga Dansksvenska metalbandet Amaranthe är större än Lady Gaga och Justin Bieber i Japan.

Stoltheten de luxe! <3

Jag hade även fått en inbjudan till Jungle BoogiePark Lane, som bjöd på 10-års firande av tidningen Moore med Bingo Rimer -himself huserandes på stället kvällen till ära.

Klurade lite på om vi skulle orka bege oss dit, men kom fram till (trots tröttheten!) att det kunde vara en kul grej och ett roligt inslag efter en tung vecka.
Sagt och gjort...



Djungeltema, go stämning och fullt ös med en hel jättemassa folk! Bingo med hatt i bakgrunden och Johan är sååå starstrucked...not. ;p



Ett glas gott vitt bidde det, samt en Goodiebag innehållande diverse vesäntligheter -och ovesäntligheter att ta med hem.

Kul kväll! :)


När jag nu sitter här och knappar så är jag glad över denna härligt lediga Lördag bjuder på fint väder och inga som helst måsten.

Tog en liten sovmorgon, gick ner till bageriets Bakficka där jag köpte nybakade bröd och bullar, och efter lite morgomys och piff så begav jag och Johan oss ut i staden.

Det blev lite inköp av diverse nödvändigheter innan vi tog ett stopp nere på bryggan i hamnen för att njuta av dagen, en god glass, spana på snygga båtar, samt en snabb titt på en pågående turnering i Beachvolleyboll.





Har också nyss avklarat lite förberedelser inför kvällens middag, krossat ett glas (helt ofrivilligt!) och blivit jagad av en ilsken geting (också helt ofrivilligt...plus att alla getingar är ilskna och onda i själen!).

Lite koll på bronsmatchen i Fotbolls VM och sedan kör vi en favorit i repris här ikväll...det vankas grillning (i solen!) på höjden här ovanför med egenkomponerade hamburgare och massa gottiga tillbehör...mums-mums! :)

Ja, det är sannerligen kul att kunna uppväga dessa gråa vardagar med så fina och roliga helger, och...som så ofta annars...vad sedan den här kvällen erbjuder återstår att se..?
So far, so good ;)

Lev å må!

// Maryly






Kickar

Fyra timmar och fyra minuter...sedan är det äntligen helg!
Ja, jag slutar tidigare idag, bara så underbart efter en vecka som den här...

Trött (as usual...verkar vara en här veckans tema...) efter alldeles för få timmars sömn, samt alldeles för lite dagsljus som inte riktigt orkar tränga sig igenom de regntunga skyarna.
Det får det bli ändring på, särskilt nu när det vankas ledighet att njuta av!

Börjar med att kicka igång koffein -och sockerdepåerna med en dubbel kaffe och en redig chokladmuffins som serveras på jobbet det sedvanliga fredagsfikat till ära ;)



Ska se till att köra ett ryck med arbetsuppgifterna och få så mycket som möjligt avklarat så är det bara att bege sig ut och börja helgen med gott samvete sedan.
En runda på stan med lite ärenden som ska fixas, lite fönster (?!)-shopping, och kanske även en liten aw på det..?

Det tråkiga vädret lockar inte till några uteserveringar eller utomhus aktiviteter i överlag direkt, utan istället funderar jag på att lyxa till det lite extra i hemmet med musik, massor av levande ljus, en riktigt god middag (färska räkor ska vara inblandat på något sätt...), smarrig dessert (funderar på att testa antingen ett nytt recept på en bärpaj, eller en ny variant av en marängtårta..?) , gott i glasen och Fredagsmys med allt vad det nu kan innebära...

Ja, vi får se helt enkelt...men något som kickar igång den sköna helg-feelingen blir det allt:)

Kickar igång ja...var var jag nu?
Just det...
Go´fika coming up!

På återskrivande!

// Maryly


Bio-kväll

Tar en paus på jobbet och knappar...det är ändå rätt lugnt såhär mitt inne i semestertider...vilket aningen smärtsamt påminner mig om att det inte hade varit helt fel att plocka ut några sköna semesterdagar ändå...
...well, hell.

Trött efter en tung gårdag med nattliga maror, hostattacker, omotiverande arbetsuppgifter, tråkig stämning, timmar som segade sig fram till hemgång...
Bara för att väl hemma sätta igång med tvätt, plock, städ, fixa mat och alla de där vardagliga bestyrern som "någon" måste ta tag i.
Inte helt hundra kry och så fruktansvärt trött så jag nästan inte visste var jag skulle ta vägen...

Tog dock, efter lite välbehövd middag och vila, vägen upp till Paddingtons för ett glas gott att avnjuta till VM-fotbollsmatchen mellan Sverige och Japan.
Tyvärr förlust för Sverige, men en fin avrundning på en jobbig dag bidde det ändå :)



Mitt-i-dagen-nu och jag sitter och räknar ner...
Sitter och räknar ner till rätt mycket faktiskt.
Förändringens vindar börjar blåsa så smått ju längre tiden går och jag känner mig väldigt hoppfull inför stundande tider och händelser..!

Dock, närmast i nedräkningen står arbetsdagen.
Ungefär fyra timmar kvar i skrivandets stund och sedan vankas det bio-mys med allt vad det innebär!
(Tack och lov för Bandit Rock i lurarna...)


Harry Potter och Dödsrelikerna del 2



Dags att ta ett mer "slutgiltigt" farväl nu...även om det var fantastiskt vemodigt att läsa sista raderna och sedan slå igen boken...snipp, snapp snut...så var sagan slut.
Men vilken saga!
Nästan helt obegripligt hur många år den ändå "hängt med" och jag är tacksam över att få tagit del av denna fantastiska berättelse, att den kom till och att den kommer att finnas till...

Dags att göra lite nytta nu, ett litet ryck innan det är dags att gå på lunch!

Tre timmar och femtiofem minuter... ;)

// Maryly


Helg...e...rån?

Jaha, då bidde det en smula action på stundande helgen och den grå vardagen till trots ändå.

I ungefär samma stund som gårdagens nerknappade rader nådde sitt avslut så ringde telefonen.
Lite lätt kortfattat sådär, så var det kära sambon som rapporterade att han var på väg hem från jobbet men stannat till alldeles vid lille ån här nedanför bostadsområdet då han hört skottlossning vilket sedan efterföljts av ett jäkla polispådrag (!)
Ja...tyckte nog jag hade hört lite "ovanligt" höga -och nära sirener ljuda då jag satt och skrev...

Förvånad över sådan action i annars så lugna Gårda, så var jag ju naturligtvis tvungen att gå ut och möta upp med honom för att se vad detta spektakel grundade sig i... ;p
(tänkte ta en bild till bloggen, men det kändes lite "too much")

Ett jäkla pådrag var det, som sagt.
Poliser med dragna vapen, piket-bussar, avspärrningar, nyfikna åskådare och en helikopter som surrade över hela skådespelet...
Tydligen så rörde sig om ett dubbel-rån och jag länkar artikeln ur GP för Er som vill läsa mer konkret fakta:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.671297-en-gripen-for-ran-pa-friggagatan

Jo, jo...det var ju också ett sätt att börja helgen på.

Sedan följde kvällen med ett kalasande på mumsiga Toast Skagen och en liten tripp upp till Paddingtons för att kolla in Beach Partyt de ställt till med kvällen till ära.

Och vilket party det visade sig bli!
Grillning, live-band, "sandstrand", världens underbaraste stämning och högt i tak tillsammans med både nya och gamla bekanta...en riktigt, riktigt rolig kväll! ;D





Festfolk på topp!

Lördag -idag...en dag som präglats av en härligt skön och avslappnad stämning.
Strålande sol som endast skymts av några små molntussar lite från och till...och värme (även om det aldrig kan bli varmt nog för undertecknad i detta Skandinaviska klimat!).

Tillsammans med min älskade Johan begav jag mig utför en mysig frulle på Condecos uteservering, som en bra start på en fin dag. 



Satt där med varsin god latte, en macka och bara njöt då det helt plötsligt visade sig en massa konstiga filurer utanför Sci-Fi bokhandeln bakom oss...
Vet inte om det var någon speciell "happening" på gång...men det såg onekligen rätt lustigt ut då figurer från Star Wars och allehanda andra fantasy-karaktärer spatserade gatan fram.
Nörderi till 100%...love it! ;)




Sedan fortsatte vi och strosade runt i staden, inhandlade lite nödvändigheter och ja...tog det bara sådär gott lungt helt enkelt...
Ett stopp både på Farellis och Dubliners för en god kall i solen, snack, och spana på folk i rörelse...och jag fick nästan känslan av semester...samt lite av att vara turist i sin egen stad...inte helt fel måste jag nog säga ;)

Hemma nu och landar lite.
Poppar musik as usual, tar ett gott glas rosé och har förberett lite för kvällens efterlängtade grill-picknic (!)

Eftersom det är...eller i allafall känns som att det är...första "riktiga" helgen tillsammans med min kära på länge utan några som helst planer satta, så har vi bestämt oss för en mysig grillning ute i det gröna med egenkomponerade hamburgare och bröd, tillbehör efter smak, och en hel massa jordgubbar att mumsa på!
Gottigottgott ;)

Jag köpte även dagens test-öl åt Johan;



Göteborgs-bryggeri...och Glenn...ja, vad annars..?!

"Jävligt god...en smakrik sensation" -enligt Johan.
Inte riktigt fullt sån sensation för undetecknad dock... ;p
Helt okej visst...men nja, lite för besk och blaskig för mig...tycker den har en smak och doft av hav...men det kan likväl bero på inflytandet av etiketten (?!)...hehe...

Vad kvällen sedan kan ha att erbjuda återstår att se..?
Men det lutar åt en alldeles underbar kväll, med underbart sällskap...

Allt gott!

// Maryly



Helg?

Fredag och vips så stundar helgen igen!

Ja, nu kan jag väl inte direkt påstå att den där fantastiska helg-känslan infunnit sig i undertecknads kropp och sinne just denna helg...
Nej, inte med tanke på att jag fortfarande lever i efterdyningarna av de fantastiskt roliga helger som passerat, samt att veckans sjukskrivning bjudit på en viss ledighet...om än dock inte i det förnämsta, njutbara laget kanske? ;p

Nattliga hostattacker, kortison-kurer och allämän slöhet dagtid kan väl inte direkt klassas som "semester", om än jag tagit det väldigt lugnt, läst bok och kollat film.
Verkar dock som det går åt rätt håll nu och jag har till och med lyckats återfå det mesta av vad man kan kalla en normal röst, med en underton av whiskey fortfarande dock... ;)

Såg filmen Svinalängorna igår...och blev tyvärr besviken.





Anledningen till detta är att jag, även om den var otroligt gripande och tragiskt, fullkomligt älskade boken...och filmen kom inte ens i närheten av att förmedla den känsla och de bilder man upplever genom läsningen...inte ens "den röda tråden" fanns där tyckte jag.
Kanske hade jag alldeles för högt satta förväntningar, men nej...besvikelse var det...mest på grund av att jag tyckte att helhetsfokuset på historien bara var "fel" och det blir tyvärr inte mer än 2 popcorn från mig av 5 möjliga.
Läs boken endast!

För att idag även försöka pigga upp min älskade Johan lite, som också han brottats med detta helvetes-virus, så skickade jag en liten krya-på-dig-ros med blomsterbud att överraska honom med på jobbet idag...sådant kan behövas ibland och jag hoppas han blir glad..! :)





Utanför peakar luftfuktigheten...kvavt och kladdigt, regnet smattrar ner från den grå skyn mot fönsterrutorna...ja, till och med in på fönsterbänken och golvet ser jag nu...oops, bäst att stänga till lite (!)
Luft och väta eller kvavt och torrt, det är frågan..?

Tog en sväng ner till kvarters-bageriet och deras "Baklucka" tidigare, där kan man köpa dagsfärska bröd, bullar, bakelser och dylikt till finfina bageri-priser...inte illa!
Dagens inköp blev bröd till kvällens Toast Skagen som jag strax ska ställa mig och förbereda så smått...lite lättare middag sådär, men ack så gott!


Något liknande blir det...

Sedan får vi väl se vad kvällen har att erbjuda?
Känns som det var år sedan jag inte hade något inplanerat en Fredagskväll...men i ärlighetens namn så känns det faktiskt rätt skönt också...att bara ta det som det kommer... 

Tydligen ska det i alla fall ställas till med ett Beach Party på kära Paddingtons...bilder har lagts upp på Facebook där de bland annat meddelas att det är live-band och de har hämtat sand till en sandstrand utanför (!)
Vore faktiskt en kul grej att kolla in, we´ll see...

Poppar musik och vrider upp volymen snäppet till ändå...och kanske, kanske ska jag unna mig ett litet glas bubbel också... ;)

Happy Friday!

// Maryly

Intygad

...eller besvikelsen som infinner sig då man "vaknar upp" efter en underbart rolig helg och inser att man befinner sig mitt tillbaka i vardags-Göteborg.

Näe, trots inledande rader, så vill jag nu faktiskt inte författa ett så deprimerande och gnälligt inlägg.
Men lite surt är det allt att sitta här hemma ensammen i sommarvärmen, med ett sjukintyg från Farbror Doktorn och ett vemod i hjärtat då saknaden från Norrlandsfamiljen som begett sig vidare iväg gör sig påmind...
(Maiden i Oslo för brorsorna ikväll igen...åh,vad jag hade viljat vara där!)

Sjukskrivningen föranleds av ett envist virus med hosta som håller mig vaken om nätterna, lite feber, en ansträngd andning, höga gräspollen-halter, och en röst som i nuläget gått från obefintlig (näe, helgens konserter hjälpte inte till där va ;p), vidare till pip, vidare till krax och nu landat på en något sånär hanterlig mörk och hes whiskey-historia...smått sexigt enligt vissa tydligen ;)

Så, det blir helt enkelt till att ta det lilla lugna nu ett tag fram över...inte helt fel kanske?
Intensiv Juni och intensiv första Juli-helg...

...Och hur var då Big4?

-För-ölHard Rock med en massa andra förväntansfulla innan det bidde promenixen till Ullevi.

-Varmt...jättevarmt, med den luftfuktigheten(!)...speciellt i kön...som jag gruvade mig för att ställa mig i den, men med "rätt" taktik så gick det smidigare än någonsin tror jag..?! ;)

-Väntan innan allt drog igång...

-Norrlänningar...tyckte de var överallt (!) måste ha kryllat av dem i stan i helgen = Norrland <3 Hårdrock :)

-Mycket...fyra grymma band, det säger ju sig självt!

-Högt! Det fullkommligt dånade, öronpropparna till trots! Trodde jag blivit alldeles för gammal där ett tag, men fick ju "beviset" sedan i efterhand då tidningarna rapporterade om överskridna ljudnivåer.

-Stort...stort!

-Show...show!

-Slutsats
...: Metallica och tre bra förband. En riktigt, riktigt schysst kväll...men slog den Fredagen?
Nej, skulle inte tro det! ;)


Äntligen inne på Ullevi och safe med band till1:a fållan...fattas bara annat!


Rätt schyssta Merch faktiskt... Metallicas Sverige-tischa "pass to kick ass" med pass-stämpeln var en kul grej. Merch-killen var en trevlig typ och kände igen mig efter Fredagens Maiden-konsert-inköp :)


Väntan...


Anthrax on stage


Tog faktiskt en paus utanför Ullevi en stund och mötte upp för ett kärt återseende med älskade Johan som landat och numera kan titulera sig "Big In Japan" (!), samt med brorsorna som inte skaffat biljett men passade på att hänga utanför...det hördes ju, som sagt, rätt bra...


Metallica on stage och skymningen sänker sig sakta...







En spektakulär show, som inte bara sändes via SVT för alla att ta dela av, utan även satte punkt för en Hårdrocks-helg utan dess like...oj,oj så bra..!
Är detta framtidens musikarrangemang månne?
Jag hoppas det :)

Fortsatte med grabbarna en sväng ut i natten till Rockbaren, samt ett efterföljande stopp på för natt-mat på MAX...men sedan var det banne mig hem, bums i säng, god natt och ett STORT TACK för en underbar helg! ;D

Jag tror aldrig att den berömda Söndags-ångesten varit så frånvarande, och Måndagen gick främst i slöhetens -och reflektionernas tecken.
Tisdagen bjöd sedan, förutom läkarbesök, på en mysig middag i hemmet tillsammans med mitt hjärta och brorsorna...en fin avrundning på några härliga dagar, ett adjö och på återseende.

Så...Ni förstår säkert kära läsare...vardagen känns allt lite extra tråkig idag.
Har nu även bockat av de flesta av sommarens planer...alla dessa jag sett fram emot så mycket...men, visst finns det några "guldkorn" kvar att vaska fram också... ;)

Makeupartist-utbildning som påbörjas, och storslagna planer i hushållet inför hösten...men vad det blir av alla dessa mål och förhoppningar...det får framtiden utvisa...
(den, framtiden, kommer så snabbt bara!)

Fortsätter nu med en lugn och mysig Onsdagskväll här hemma och hoppas Ni får en fin kväll, var Ni än är...vad Ni än gör...

Allt gott!

// Maryly



Big4 -Ullevi 2011

RE-loading...
Loading...
Loading...

Jajebums, nu sitter man här igen och laddar inför ännu ett besök på Ullevi och fyrtalet grymma spelningar!
Även om de inte rör sig om husgudar i "Maiden-bemärkelse", så är det ju ändå ungdomsidolerna som intar scenen...stort.
Vill gärna förneka att jag känner mig lite sliten (om man ändå bemödar sig med att känna efter...), det har varit en intensiv helg...men än är den inte slut så det är bara att peppa och ladda om inför den stora finalen..!

Inte många timmars sömn efter en gårdag som slutade i de arla morgontimmarna...
Blev en god middag på Farelli´s och en liten runda på stan innan vi sedan vandrade hemåt för några glas, skön musik, levande ljus i ljumma sommarnatten, och samtal om allt mellan himmel och jord...
En riktigt mysig kväll tillsammans med brorsorna...tiden bara flög iväg och jag kände verkligen hur mycket jag saknat just en sådan här kväll...välbehövt.

Han även med att chatta lite med min älskade Johan, både säga "god natt" innan han gick och la sig för att sova och även säga "god morgon" då han steg upp för att lämna hotellet i Tokyo och åka till flygplatsen.
Kändes rätt skumt... :)
Men idag kommer han hem, mitt <3...som jag längtar!

Det är varmt.
Det är varmt och en enorm luftfuktighet.
Kan det vara så att det är ett åskoväder på intåg månne...?
Hoppas inte...känns som att det är nog kämpigt att köa och trängas ändå ;p
Ståplats -it is.

Ska snart bege mig ut och iväg för en runda på stan och troligen göra ett stopp på Hard Rock ,där de kör förfest, innan det är dags att bege sig till Ullevi.
Måste ju känna av den sköna stämningen och alla hårdrockande förväntansfulla människor...
...kommer bli en lång men grymt kul kväll, nu kör vi! ;D

Lev å må!

// Maryly



Maiden-dagen

...eller, when dreams come true.

Ja, men kära nån...var ska jag börja..?
Hur ska jag någonsin kunna beskriva min gårdag bara genom några simpla rader i en blogg med adderade bilder så att det gör någon som helst rättvisa..?
Jag vet inte, men jag ska försöka...

Egentligen vill jag bara sammanfatta allt med ett ord; Magiskt.
(fast det gör det inte riktigt rättvisa heller)

Efter gårdagens nedknappade inlägg så anlände Norrlandsfamiljen som planerat, och tillsammans begav vi oss upp till Överåsvallen, då undertecknad hade en liten föraning och en stark förhoppning om att en mycket speciell fotbollsmatch skulle äga rum... ;)
Och det gjorde det minsann!

Perfekt tajming för att se Team-Maiden möta Blåvitt-Paddingtons, sätta sig i gräset i solen och ta del av denna förunderliga fotbollsmatch (som ändå var 2x45!) tillsammans med tv -och tidningsjournalister, lite fans och några "vanliga" förbipasserande som förvånat stannade upp :)


Håkan och Helena (och lille bäbis i magen!) väntar på start...
(eller egentligen; på att spelarna ska komma ut från omklädningsrummet!)


Här kommer de...med Steve i spetsen såklart!



Game on!



Lycka!


Paus för vatten och taktik-snack...

Matchen slutade 1-0, till Maidens nackdel...men tror knappt någon brydde sig om det nämnvärt ;p
Då jag hade placerat mig vid avbytarbänken (och bredvid tourmanager + crew) så hörde jag (en massa intressant!) bland annat att det vankades efter-matchen-öl på Paddington´s..."min" kära gamla ex-kvarters pub.
Sagt och gjort, vi begav oss dit i förväg!


Jupp, jupp!

Vi tog oss varsitt glas...och jag kan knappt beskriva den förväntansfulla känslan...eller hur mycket mina händer faktiskt skakade av nervositet (!)
Hade ju ett mål för dagen, ett måste-mission; träffa Steve...helst hela gänget förstås...men framförallt honom, säga typ "hej" och ta en bild...

...och några minuter senare händer det.
Stort, trevligt, nervöst, vänligt, skön engelsk-dialekt, poserande, fotande, tackande, en doft av nyduschad Rockgud...
Mission completed.

Så...satt vi bara där...på samma pub...avnjöt en öl timmarna innan den stora showen på Ullevi...smått surrealistiskt för ett inbitet Maiden-fan som mig...
Jag har förfestat med Steve Harris...
...nöjd! ;D


In da house...och jag är såå nervös (!)...starstrucked som en riktig fjortis ;p


Hell Yeah!

Ja...timmarna närmade sig konsert och det var bara att bege sig vidare för att sålla sig till kön av förväntansfulla människor som tjoade och trängdes för att komma in på Ullevi.
(själva genomförde vi "Maiden-tricket"...och jag har aldrig köat smidigare eller varit inne på någon arena snabbare än igår ;p )


Kö till ståplats...vad annars?!


Safe för plats i 1:a fållan!


Ullevi here i come!
(bland de första också till och med)


Syskonen Lyktberg

En öl, lite mat i magen, lite socialiserande och så drog det hele igång!


Graveyard var 1:a förband.
Helt okej, men lite för nedtonat för den part-party stämning som rådde inför vad som senare komma skulle...



Sabaton var 2:a förbandet on stage och fick ett härligt mottagande av publiken!
Själv blev jag nyförälskad i både dal-mål och musiken...grymt!


Skymningen sänker sig, folket har slutit upp och Ullevi småputtrar...

...tills det är dags att koka över helt!

Iron Maiden -Final Frontier World Tour 2011!






(halvtaskiga iphone bilder...men va f´n...) ;)

Jaa, för att sammanfattningsvis använda ett återkommande ord; magiskt...and beyond! ;D

Tågade ut med "massan" sjungandes Always Look On The Bright Side Of Life, som brukligt är, med ett litet vemod i hjärtat...men också en stor glädje och tacksamhet!

Sedan bidde det en tripp till The Dubliner´s för att förhoppningsvis få chansen att få en sista spotting av bandet...men, med tanke på tidningarnas skriverier om kvällen innan, så var det så knö-fullt (för att använda ett Göteborgs-uttryck) med en kö som både ringlade sig lång och stagnerat...så vi släppte tanken på en öl där, och begav oss istället vidare till hotellet vi visste att Maiden huserade på.

Vi gick entrade hotellet och i receptionen möter jag Nicko..!
Ett snabbt hejande, en bild...men han var dock inte upplagd för någon fan-posé eller något signerande (det var ju inte bara jag där...) och det får man ju både förstå och acceptera...tyvärr ;p
Jo, just det! Jesper Parnevik var med också...


Flip-flop is the new black!

Så, avslutningsvis...det blev ett glas tillsammans i hotellets bar innan vi sedan traskade hemåt i natten...
Vilken dag va..?!
Allt detta ovanstående..plus en hel massa andra små detaljer som alla gjorde detta till den absolut bästa dagen på mycket, mycket länge...
TACK!

Hur smälter man nu detta  såhär i "nutid", dagen efter..?
Jag vet inte riktigt...

Tar det lilla lugna i hemmet nu och försöker landa.
Eventuellt bär det iväg ut för att möta upp med några långväga vänner på stan senare...och sedan är det ju dags att börja ladda om också...
...Big4 och ännu en helkväll på Ullevi i hårdrockens tecken...är det inte underbart så säg?!

// Maryly









Iron Maiden -Ullevi 2011

Oj, oj, oj...nu är det en förväntansfull undertecknad som sitter och knappar...idag smäller det!

Har piffat, käkat frulle, svirat om till bästa Maiden-outfiten, spelar kvällens eventuella setlist, laddar och inväntar Norrlänningarna :)

Väderomslag från gråmulet dis, till solsken och ökande plusgrader.
Peppad för en runda på stan med förhoppningar om lite spotting (vem ska man be till för att det ska hända?!), samt uppvärmning på något skönt ställe tillsammans med en massa andra grymma Maiden-fans!

NU börjar lång dags färd mot natt...
NU samlas vi och sluter upp...
NU tar euforin över...
Gudarna är i stan och jag är återigen redo för att frälsas...Up The Irons!



Welcome To Maidenville!

// Maryly

Uppladdning

(av någon anledning får bara nyss skrivna rubrik mig att tänka på han, sportkillen, i den hemska reklamen för den hårvårdsprodukten...åh, den är bara sååå dålig... ;p )

Ännu en strålande sommardag och jag njuter av att ha lagt ännu en jobbardag bakom mig, samt ser fram emot en riktig långhelg med nära och kära i hårdrockens tecken!
\m/

Hårdrocks-tecknen började ge sig tillkänna redan imorse faktiskt, då jag inhandlade Aftonbladets bilaga; Hårdrock! på väg till jobbet...en bilaga med massa gottigheter att se -och läsa om ;)



Känns otroligt kul att både kunna läsa om sina gamla "husgudar" Iron Maiden mfl, och sin älskade pojkväns band Amaranthe i samma "vanliga" kvällstidningsbilaga..!

Med tanke på ovannämnda pojkvän så hann det faktiskt bli ett snabbt telefonsamtal i eftermiddag på en halvknackig linje...Sverige-Japan...tidsskillnad, milsskillnad, kommunikationsskillnad...
Men fick dock äntligen höra min älskades röst och hann även med de allra viktigaste uppdateringarna.
En stor dag för honom där imorgon med giget och allt runt om, en stor dag för mig här imorgon med Maiden-gig och allt runt om... :)

Landande hemma efter arbete, lite shopping och diverse nödvändigheter som skulle fixas...tog en dusch, en god kall, poppade morgondagens eventuella-aktuella setlist och så började uppladdningen på allvar(!)

Något senare framåt kvällen anlände äntligen delar av Norrlandsfamiljen...ett kärt återseende!
Och efter lite installation och allmänt umgänge så traskade jag, storebror och Bosse upp till kära Paddingtons för en redig öl, nostalgiska minnen och pepp (som om det behövdes?!) inför vad som komma skall...
...imorgon smäller det; Iron Maiden på Ullevi! ;D
Som vi har väntat och längtat..!



Mina Blood Brothers...trötta (men förväntansfulla!) efter en hel dags bilfärd ner från Umeå (!)

Hemma igen och sitter ensam i mörkret och knappar.
Gråmulen himmel utanför, kvav tung luft och en förhoppning om att det inte ska regna imorgon...

Hursom...startskottet ljuder och det kommer bli en grym helg!
Relativt tidig start imorgon och uppdateringar följer...

...men nu får det allt bli Go´natt!

// Maryly


RSS 2.0