Lycka!

Vilken Fredag det är!
Såhär hemma i landningen mellan en After Work på Hard Rock och kvälls-öl på Paddan...

Nytt, nytt, nytt...den aktuella väntan går mot sitt slut och nya tider stundar!

-Nya skor (tack älskade Johan för den fina presenten!)
-Ny väska
-Ny lägenhet (kontraktskrivning imorgon!)
-Nyare lägenhet efter den föregående stundar..! (You´ll see ;) )
-Nytt kontrakt (som kan innebära ofattbara möjligheter för min kära Johan!)
-Nytt jobb...för mig...börjar på måndag!

Ketchup-effekten...eller effekten av det Väntade besöket i Söndags (som jag lovar att återkomma till) återstår att se...
...men vilken lyckans tid det är nu!
Och ja, för att få vara egoistisk...men vi är såå värda det!
Man sliter, man kämpar, man biter ihop, man hoppas, man slutar aldrig drömma...och så till slut händer det!
Jag tackar ödmjukast och tar emot.

ALLT, allt, allt det godaste gott önskas Er!

// Maryly

OCH...TACK för alla tum-hållningar! ;)



Nya sköna sneakers


Finfina gratulations-blommor av min älskade, en Mojito och Purple Haze att skåla i...och glädje!
:)

Jobbar-helg & Väntat besök

Oj, oj...nu är det mycket på gång, allt på en gång (som så ofta) och ett virvarr av tankar i hjärnan att hålla ordning på!
Försöker dock hitta Söndags-lugnet och varva ner lite såhär i kvällstimmarna...

Fredagen spenderades på Svenska Mässan med trevliga monter-kamrater, en prisutdelning för glada vinnare i diverse kategorier och ett avslut på hela Yrkes-SM.
Efteråt vankades det efterlängtad (som så ofta) After Work på Hard Rock, där vi satt och njöt på uteserveringen i ömsom strålande sol...ömsom regn och åskmuller.
Livebandet Rock Circus uppträdde med covers kvällen till ära, dock stannade vi endast några låtar innan kosan styrdes hemåt för att ladda inför kommande arbetsdag.
Jo...en sväng på kvarters-puben "Paddan" blidde det ju också ;)


Vår kära spådam var populär hos besökarna




Målare, Florister, Stylister och Bilreparatörer ( kategorin där Norrland vann...såklart!) samsades och visade prov på sina kreativa och praktiska talanger under mässan.
Erik och Mackan högg sten och testade en rad andra olika yrken till åskådarnas belåtenhet.
Mässans höjdpunkt var avslutande prisutdelning där en vinnare ur varje yrkeskategori korades!

Lördagen bjöd på strålande sol och sommarvärme!
För vissa stundade Göteborgs varvet och allmän stadsfest, för andra (det vill säga undertecknad) så vankades det ännu några timmar av arbete innomhus på biografen Bergakungen där en utbildning för KYH skulle marknadsföras. 
Jag kan ju inte precis påstå att det var en hög omsättning på antalet biobesökare under arbetstimmarna...men, jobbet blev i alla fall gjort och känslan av att sedan sticka ut i den ljumma lördagskvällen blev så mycket bättre!

En mysig och spontant egenkomponerad After Work nere vid kanalen innan det blev Champions League-final och skålar inne på ett absolut överfullt The Dubliner!
Och så vidare...




Idag strålade solen lite mindre och vindarna som hade tilltagit i sin styrka blåste lite kallare när jag begav mig ut och iväg för några timmars arbete som visningsvärd för Erik Olssons fastigheter.
Fort var det jobbet gjort och sedan spenderades söndagseftermiddagen med lite administrativt arbete, en skön promenad, en mumsig middag och organiserande av kommande flytt.
Snart bär det av...

Klockan 22.30 fick jag även ett väntat besök.
Men det är en helt annan historia...

Allt gott!

// Maryly

Yrkes-SM 2010

Saker och ting börjar arta sig...ja, kanske man tilll och med kan våga sig på att säga att det ser riktigt bra ut på fler än ett plan(!)
Men, inte för än undertecknad har undertecknat diverse praktiska papper på diverse väldigt praktiska och efterlängtade ting (ja, det rör sig om fler än ett) kan man säga något säkert... ;)

Även denna dag har bestått av idel praktiska göromål.
En hel dags arbete i en monter på Svenska Mässan under pågående Yrkes-SM, och de har varit en av de roligare arbetsdagarna jag haft!

Förutom undertecknad har montern under dagen delats med; några trevliga representanter från AMF, spådamen Rebecka (med tillhörande tält, kula och allt) vars uppgift var att sia om besökarnas framtida yrke, samt de lättsamma och underhållande tv-kändisarna Erik och Mackan...ett härligt gäng minst sagt! :D
Min roll i det hele har väl mest bestått i att fungera som "spindeln i nätet" och ha en överblick över aktiviteter, besökare, tidsscheman och dylikt.
Kul dag med många nya möten...imorgon bär det iväg dit igen och då ska även SM´s vinnare koras, som sedan skickas vidare att tävla i det större Yrkes VM som går av stapeln i London.



Väl hemkommen (fick till och med lyxen att bli hämtad!) så skulle Johan iväg på "Italiensk Afton" med företaget, och lotten med att ta hand om städning och tvätt föll därav på mig...mindre roligt.
Men, men det måste ju göras...och det gjordes, fast än det dock är värt att påpeka att jag nästan avled på kuppen!
För trots lägenhetens alla fönster och balkongdörr på vid gavel, så är det inte att rekommendera en dammsugning när solen ligger på, luften är ansträngt kvav och dagens koffein-intag legat högt...

När jag nu blickar ut i skymmningen så tornar misstänkta åskmoln upp i fjärran och färgar himlen mörkblå.

När jag nu strax efter föregående menings författande faktiskt också reste på mig och gick ut på balkongen, så såg jag en blixt skära genom himlen...hör jag lite muller också?
Jo, det gör jag bestämt.

Jag som älskar åska...nu blir det några levande ljus och mys!

// Maryly


Händelser

Händelser och åter händelser...

I Söndags avled den stora hårdrocksikonen Ronnie James Dio.
Beskedet mottogs med vemod i soffan genom det ständigt så uppdaterade fenomenet Facebook, där idel hyllningar och kondoleanser strömmar in på diverse gruppsidor.
En liten man med en stor röst...R.I.P and your music lives on forever.



I Måndags var det "Ja vi elsker dette landet..." och ett "Hurra" för lillebror Norge som firade nationaldag!
Eller ja, inte så jättemycket var det kanske så...men firade, det gjorde i alla fall norrbaggarna...



Personligen var det mest nervositet som rådde på grund av den dagens anställningsintervju.
Men det gick bra, stämmningen kändes positiv...så nu är det ju bara den här evinnerliga väntan på ett antingen bra eller mindre bra besked(!)

Under tiden man väntar så finns det ju såklart en  hel del annat smått och gott att roa sig med;

* Hockey-VM´s tittande och påhejande av ett Tre Kronor som sköter sig rätt hyfsat

* Lägenhets-tittande då det snart har blivit dags för oss att lämna den bostadsrätt vi hyr i 2:a hand

* Extra-arbete i väntan på...

* Friska power-walks i varierande vårväder

* Mysiga på-stan-fika

* Förslag och möten som kan leda till..?!

...and so on, and so on.

Idag kom dock ett fantastiskt glädjande besked, men som den lite lätt skrockfulla människa man är så tas ingenting ut i förskott innan allt är klappat och klart...men hoppet har definitivt fått sig en nytändning och tummarna hålls det hårdaste! ;D

Ikväll råder ännu ett hockey-tittande...och ett planerande för framtiden över en god kall.

Lev å må!

// Maryly

                           

Dagen efter Fredag

Några rader från soffan efter en runda ute i staden och före middagens frestelser ska tillagas.
En luftfuktighet som näst intill påminner om tropikerna och gråa moln som sakta men säkert ändå verkar ge vika för lite solljus och blå nyanser...jag håller tummarna!

En kabel (återigen detta förhistoriska fenomen!) som fortfarande sitter i datorn och begränsar rörligheten, men ett löfte från Telia om en ny box av något slag (?) som ska få både internet och television att fungera normalt igen...jag håller tummarna även där.

Igår rådde allmän fredags-feeling vilket förstärktes rejält av underbart solsken och en trevlig After Work på Hard Rock. Där satt jag endast iförd klänning och tunna strumpbyxor och njöt av värmen, världens godaste (och största!) nachotallrik, ett glas gott vitt...och livet i allmänhet!
Kvällen bjöd även på lite Hockey VM på O´Learys, samt en sväng förbi kvarterspuben Paddington för trevliga samtal med nya bekantskaper :)



Ikväll hade jag gärna önskat mig en middag uppe på höjden i ett riktigt gött grillväder, dock får den önskan infrias en annan gång och vi kör på lite marinerat kött som får grillas i ugnen tillsammans med diverse rotfrukter istället...inte helt fel det heller.
Förtjusningen över den nyupptäckta ölen Grebbestad Majbock medförde att ett par sådana fick åka med hem i kassen, samt en flaska cider från det nya sommarsortimentet.



Hanna´s Summer Mojo, söt och fruktig i smaken med inslag av blodgrapefrukt, apelsin och mynta.
Jag är egentligen ingen cider-drickare då jag tycker att de flesta är allt för sötsliskiga för min smak, dock tänkte jag att ovanstående kanske kunde bjuda på något nytt och mer fräscht men...nej.
Den liknar mest en alldeles för utspädd saft, vilket smaken också påminner om, och det blir troligen inget mer av den varan...

Annars kan det tänkas att kvällen bjuder på lite utgång, alternativt ett besök hemma hos goda vänner.
Inget speciellt planerat eller spikat, men konceptet med spontana infall brukar ju funka helt okej det också! :)

Allt gott!

// Maryly

Flygardagen

Kristi himmelfärds dag, med en annan rättare och riktigare benämning.
Röd dag.
Det märks...inte minst på alla de människor som trängdes inne i Nordstans köpcentrum där jag och min kära sambo snabbt passerade förbi efter en trevlig brunch tillsammans på Fröken Olsson´s.
Inköp av räkor, nybakat bröd och världens troligen godaste aioli...och blygråa skyar till trots så var det ändå riktigt skönt med en promenad hem i friska luften.

Telefonsamtal från föräldrarna i norr som ville rapportera om underbart väder och ryss-värme, vilket medförde att mamma gick iklädd shorts och pappa satt ute med kaffekoppen i solen på altanen och njöt...
Och hur var vädret nere i Göteborg då, lite grått sa de på väderleksrapporten?
Nej, jag är inte bitter... ;p

Man får helt enkelt festa till det så gott man kan innomhus när solens strålar skiner med sin frånvaro, därav blir det bland annat mumsiga middagar och goda drycker för att sätta lite guldkant på vardagen.
Två nyheter i Systembolagets sortiment testades och avnjöts till gårdagens middag, där den ena fick betydligt högre betyg än den andra;



Grebbestad´s Majbock var en riktig goding i en charmig liten flaska som absolut kan rekommenderas!
Sleepy Bulldog var väl okej...kanske...men alldeles för mycket persiko-smak och parfymerad för min del.

Till kvällens middag serveras dock inga nyheter, möjligen blir det en kall till kvällens hockeymatch där Sverige möter Tjeckien...
(där ligger då i alla fall Sverige i öl-mässigt underläge)
I nuläget är det ännu inte bestämt ifall VM ska skådas från tv-soffan eller om det bär iväg ut..?
Läser lite här och var i tidningarna om att kritikerna beskriver detta hockey VM negativt med bland annat ord som "iskallt"...men jag för min del tycker det har varit relativt intressant att följa med sina lite oväntade skrällar här och där.

Lite allmänt slöande vankas nu innan det är dags att sätta igång med middagen, och Torsdagskvällen är ett faktum.

Go´å gla´flygarda´!

// Maryly


Ösregn

Uppkrupen i soffan en alldeles vanlig Onsdag med ett ösregn strömmandes nedför fönsterrutorna.
Queen´s "We Will Rock You" strömmar visst ut ur radions högtalare också...

Var är våren?
Den riktiga våren, eller ja...i alla fall den våren som jag längtat efter och föreställt mig som varm, solig och fylld av fågelsång...eller nåt ;p
Var är den?
Det har varit alldeles för många kalla, blåsiga och blöta dagar...nu får allt den där ryss-värmen som tv:ns väderleksrapportörer pratar om (som i och för sig naturligtvis inte skulle beröra västra götaland) ändå ta och omfamna hela Sverige rejält!

En förkylning har också drabbat mig.
Eller så är det säsongens pollen-allergi?
Eller så är det en kombination av de båda...
...förmodligen det sistnämnda.
Därav knapras Alvedon, pappersnäsdukar förbrukas, helgen blev en lugn tillställning i feberns tecken, och frustrationen över det långa uppehållet från gymmet växer...

Sitter här med en kabel instoppad i min bärbara dator gör jag också.
En kabel!
Minns ni det kära barn...när tekniken var beroende av diverse sladdar som skulle trasslas ut, kopplas rätt och stoppas in i ett hål i väggen..?!
Fascinerande...
Anledningen till detta oturliga kliv bakåt i historien förklaras endast med ett ord; Telia.
Problem och åter problem, telefonsamtal efter telefonsamtal, räkningar på digital-tv och trådlöst nätverk som inte uppfyller vad de lovat...kompensation var ordet!

MEN, trots den tillfredställande lilla stunden att få gnälla av sig lite ibland, så lönar det sig mer att istället inta en positiv ställning till vardagens alla ting.
Vad gäller pollen-allergin så är den övergående och medicineringen fungerar ändå relativt okej, förkylningen är ändå på bättringsvägen, gym-timmar stundar och Telia har lovat (hrm...) att åtgärda felet idag, samt någon form av kompensation.
Fler timmar med extra-jobb rullar in och på Måndag ska jag till och med på en intervju för en eventuell heltidsanställning...en tjänst jag helt ovetandes blev head-huntad för...så nu är det bara att hålla tummarna! ;)

Imorgon är det även ledig röd dag; "flygar-dagen" (många av dessa röda dagar nu under våren, lite lätt förvirrande...), och även om jag tippar på att jag backar för någon form av utgång ikväll, så tänker jag i alla fall anstränga mig lite extra för att fixa en god middag till min kära sambo och några öl från Systembolagets "nya tillfälliga" sortiment.

Allt gott och skrivandet avslutas till tonerna av Offspring´s "You Gonna Go Far Kid" !

// Maryly

Också en sång...



7 dagar senare...

...och ett litet återberättande av veckan som passerat.

Valborgsmässoafton blev en riktig helkväll tillsammans med härliga vänner och god mat, bowling, tjurridning, karaoke-framträdande och allehanda festligheter!




Sedan följde en 1:a Maj som även denna bjöd på fest i form av firandet av två 60-års jubilarer!
Även här var det mycket gott som dukades upp på borden och fylldes i galsen, en del allsång, tal och lekar blev det också innan en dans fick avsluta kvällen.




Soliga Söndagen bjöd på fika på en av stadens uteserveringar och sedan var det myskväll de luxe som gällde med placering i tv-soffan och de avslutande avsnitten på Band Of Brothers-serien.



Ny vecka och nya tag.

Ett litet extra-jobb som statist för tv-serien Gynekologen i Askim ;D
En kväll med ett roligt pubquiz och nya bekantskaper på Tidblom´s
En runda nere på Paddington´s för att umgås och se IFK spöa 08-orna i fotboll
En liten släng av förkylning...som man försöker ignorera
En härlig promenad i solsken och fågelsång
En trevlig Fredags-after work på kära Hard Rock
Ett besök på Fender-vernissage, med bubbel och babbel och intressanta möten

Med mera, med mera...




Händelserika dagar som passerat har det varit, minst sagt, och vad den här lördagskvällen har att erbjuda återstår väl att se..?
Har inga direkta planer mer än att jag alldeles snart ska ställa mig i köket och fixa ihop en riktigt rejäl och (förhoppningsvis) smarrig middag bestående av bland annat; fetaost-fyllda biffar, Idaho-potatis, tsatziki, sallad och nybakat bröd...mums!

Go å gla lörda!

// Maryly

RSS 2.0