Cat-chy!

Jähäpp...då börjar denna Lördag (sista i Januari...löningshelg och allt!) nästan lida mot sitt slut...eller har den kanske månne just börjat för vissa..?!

Själv har underteckand placerat sin lilla rumpa i sköna soffan, varifrån dessa blogg-rader ikväll författas.

Startar med ett snabbt återberättande av gårdagen;

Satt ensam hemma i lyan (som Ni ju redan vet, Ni som läser) och hade fått en finfin inbjudan till Fredags-festligheter
MEN, inte nog med det, förutom underbara vänner som vet hur man peppar till positivitet på bästa sätt...så hade jag även lyxen (!) att bli hämtad och skjutsad till vinkväll och diverse partaj med både nya och gamla bekantskaper...jo, jag tackar jag! :)


En av kvällens goaste polare...lycka!

Merparten av kvällens häng-gäng var musiker (surprise, surprise...) och detta innebar ju vad det oftast brukar innebära...grymt härliga människor och grym stämning alltså..!


Mathias och musikhistoriens mest avancerade ackord (enligt honom själv då...) ;)



Hemma hos Krull (Scumkill bland annat) som festen till ära gjort en rebus av sina LP-skivor...
...som jag inte löst...än...kan Ni?



Visdomsord och en stilla bön i hallen (..?!)


Söta Challe är på festligheter!

Gänget drog sedan vidare till Scharinska, där P3-prisbelönta Syket stod för DJ:andet och nostaliska Samling tog den bejublande scenen med storm...




Samling brings it back to the 70´s

Riktigt kul kväll (det behövdes!) och Yours trouly landade i hemmet just i lagom tid för en stoooor kopp the och morgontidningen... ;)




Idag
ringde väckarklockan tidigare än önskat...men ändock ställd, och ja...sova är en värdslig sak, så det var rätt gott att gå upp, ta den däringa varma duschen följt av kaffe och morgon-tv ändå ;)

Piffad och fit for Lördag så var det sedan dags att bege sig ut och över bron till Teg och Arken Zoo.
Ty där hade nämligen undertecknad sett en annons om en "utställning" av Bengali-katter...och ja, "you had me..."
Kan ju, såhär i efterhand, säga att jag ångrar ju inte att jag gick dit...mer att jag i sådana fall ångrar att jag gick därifrån "tomhänt"...
...vilka underbara varelser!
Jag bidde så kär och så köp-sugen att jag inte riktigt visste va jga skulle ta mig till...


Två stycken charmtroll i en traditionsstylad-bur (den gillar vi inte!) med underbar teckning...


En underbar katt med mer "snö-leopard teckning" och de finaste blåa ögon man skådat


Sist (och minst!) det busiga lilla charmtrollet som var till salu och som bara värmde sååå mycket i hjärtat...
...hade jag haft pengarna så...
Kärlek <3

Efter detta kärleksfulla katt-inferno så blev det en runda inne i centrum med några shopping-fynd på den ack så givmilda Januari-rean, samt en brunch på Wayne´s Coffee.

Väl hemma igen så har jag underhållit mig (?!) med att ladda upp bilder från det gågna året på Facebook...ack och ve vilken tid det tog (!), tittat på Go´kväll, samt avverkat diverse jobb, telefonsamtal och sms...

Hade några vaga funderingar där ett tag om att besöka det nyrenoverade TC ikväll...men jag vet inte...känner mig ärligt talat rätt trött så vi får väl se vad som gäller...lugn hemmakväll, eller ett försök till pepp och utgång..?!





Hursom...hoppas Ni har en grymt skön Lördags-kväll, lev å må!

// Maryly

Red lips...

...an the wekeeend is..ON! ;)

Fredag
-it is, vilket känns skönt då det har varit en rätt jobbig vecka, på många sätt.

Förkylningen de luxe har blandats med pendling och arbete både i inland och vid kust.
(hä ä ba å bit ihop!)


Tut-tuuut! Renar på väg...försenar morgon-pendlingen en smula...

Helg -till trots, men jag har till och med tagit med mig jobbet hem ikväll.
Eller ja...bara lite...beror på hur man ser det kanske ;)
Sitter nämligen i skrivandets stund med tv:n påslagen som sänder Go´kväll och resultatet av dagens arbete.
Ett mycket roligt arbete bör dock tilläggas...men det vet ni nog redan!

De senaste makeupartist-jobben med ovan nämnda tv-program har (as usual) innehållit intressanta möten och nästintill några eldprov vad gällde smink och hårstyling.
Kvällens program gästas av bland annat; Kalle Moraeus, Sanna Martin och bokpanelen bestående av Solja och Jögge...härligt gäng!





Lördagens
program (som det arbetades med i Torsdags) bjuder både till fest och glamour, som sig bör mitt uppe i all helg-glans, med Ebba som programledare och gäster som; glammo-Martina Bonnier (där var det lite nervöst med makeup-penslarna ett tag...men nemas problemas ;) ), komikern Peter Magnusson, Johanna som lagar den klassisak "maträtten" Varma mackor på ett nytt och ack så smarrigt sätt (!), samt musikunderhållning av Anna Ihlis med band...missa inte förfesten!


Martina visar lyxiga klänningar, smycken...och spana definitivt in den flapper-klänning hon själv bär tillsammans med ett par zebramönstrade high heels...grymt!


Peter Magnusson tipsar om sina favorit-resemål


Johanna bjuder på mums!



De börjar rulla på för Anna med band som bjuder på sköna toner...

Som sagt, kolla in undertecknads arbete och Svt´s finfina program! ;)

För att skapa en gnutta glamour i vardagen själv så har Yours Trouly funderat på att införskaffa ett nytt nagellack (hoppsan Kerstin!) som jag gått och blivit smått förtjust i;


Grym nyans...
men undrar om det kanske inte är bäst att prio-etta en redig manikyr först..?

Skymningen över fredags-Umeå vilar tungt och efter jobbet traskade jag iväg för att hämta upp ett nytt och fungerande (halleluja-moment!) modem, så nu flyter internetverksamheten på aningens snabbare.
Och ja...det har snöat.
Och ja...jag har skottat.


Cyckel-säsongen är inte ON..!


Fick ett trevligt telefonsamtal tidigare och är efter detta inbjuden på middag- och vinkväll ikväll (tackar ödmjukast!).
Dock anar sig en viss sletenhet kvar i min arma lekamen, och tidigare idag övervägde jag en hemmakväll...men funderar nu ändå på att bege mig ut lite senare...kan faktiskt behöva en rejäl pepp av glada och finfina vänner tror jag! ;)
We´ll see..?

Men NU så ska jag i alla fall njuta av ett glas rött, reflektera lite över diverse ting och bara pusta ut ett tag...
Ledighet.

Önskar Er en underbar start på helgen!

// Maryly


Red lips, red wine...

Solo

Att inte bara titta, utan att verkligen se
Att inte bara höra, utan att verkligen lyssna
Att förstå meningen i orden mellan raderna...
// Maryly

Sjukligt

De senaste dagarna;

Har avverkat cirkus 25 ton pappersnäsdukar, dryga kartan Alvedon, diverse the-påsar, febergrader, frossattacker, hostattacker, nysningsattacker, och varma duschar.

Hemma-arbetande Rockänka med skavsår under nosen.

Kryper ner under täcket och hoppas på bättre dagar...



// Maryly


Lördags-spaning

Lediga Lördag...så gott!

Sovmorgon, kaffe, ligga i sängen och läsa morgontidningen med älsklingen tätt intill, en lång varm dusch, piffing och fit for fight...precis som det ska va ;)

Snön fortsätter att falla över det Norrländska landskapet, men jag och min kära begav oss ändå ut för lite hederlig frisk vinterluft och en promenix in till centrum.
Fick några ärenden uträttade, strosade runt bland glada helg-shoppare och tog en välbehövd paus för värme och gott fika inne på prisbelönta Costas.



Flaming hart-latte och Chokladcheesecake...yummie!

En runda förbi spelhålan för att kryssa i några lottonummer och travande kusar (storvinsten -det är dags nu!) innan vi promenixade hem igen för att softa till det ett tag.
(Ja, lite snöskottning av balkong hann jag ju också med förstås... ;p)

Avnjöt sedan ett glas bubblor och poppade musik medan jag preppade kvällens middag;

Bacon-biffar med rostade Rotfrukter, Rödvinskarameliserade smålökar, hemmagjord (och stark!) Aioli, Sallad, samt oliv-ciabatta...sååå gott det ska bli!




Annars så bjuder kvällen närmast (förutom avnjutandet av middagen då) på diverse tv-tittande...
Go´kväll står först på tur (då jag kritiskt ska granska mitt arbete...hehe...), sedan följer en koll på Stjärnorna på slottet och ytterligare stjärnglans i form av P3 Guldgalan...
...och sedan?
Inget klubbat i nuläget.



Eventuellt blir det kanske ännu en sväng ut för en "stillsam" öl på något närliggande och trevligt ställe...men det kan lika gärna bli en mysig hemmakväll...känns som det kvittar..?
Är bara glad över en fin dag att spendera tillsammans med min hemkomna älskade Johan, och hoppas såklart att Ni har en jättebra kväll!

Love

// Maryly



Januari-helg

Sådär ja...då var jobbar-veckan med farandes än hit, än dit och allt vad det innebär över...
- Fredag it is! :)

SVT
-jobb idag med Go´kväll som bland annat gästades av Peter Jöback, P.O. Enquist, samt den sedvanliga bokpanelen.
Intressant och roligt jobb jag har som Makeupartist måste jag säga...as usual ;)


P.O & P

En kortis-runda ute i staden efter arbetets slut med inköp av diverse nödvändigheter och den härliga känslan av att helgen äntligen stundar!
Stannade till vid Renmarkstorget och kollade in den snöborg som byggts upp där, som invigdes idag, och tillhandahåller såväl en bar som en slags oas för förbipasserande att stanna till vid...



Apropå snö ja...
...detta vita elände finnes det gott om..! ;p

I skrivandets stund (thank god!) är det uppehåll, men annars har snön fullkomligt vräkt ner från vinterskyn, från igår morse och hela långa dagen idag.
Det jag då mest försöker förmedla min frustration genom är att jag tvingades ta tag i den balkong jag så finfint skottade rent igår....ja, för den såg ju precis lika illa övertäckt ut ikväll då jag kom hem igen.
Snöskottning -var ordet...igen.




Well, när spadtagen var tagna så unnade sig undertecknad en lång och varm dusch (vilket genast gjorde att allt kändes så mycket bättre!), lite piffing, och sedan var det dags att ta tag i lite förberedelser inför kvällens mys-middag...som tyvärr blir försenad (dessa tids-zoner!)...men mys-middag it is, var så säker!

Har tänt en hel massa levande ljus i kvällsmörkret, hällt upp ett gott glas rött som jag smuttar på, samt knåpat ihop en god Tapas-middag till min älskade Johan att njuta av då han landar i hemmet från sin Amaranthe-tripp ute på havet om några timmar.
Fredags-myys...



Tills dess ska jag nu sjunka ned i sköna soffan, titta på underhållnings-tv och bara njuta av ledigheten.

Allt gott!

// Maryly



Lunka på...

Lunk, lunk, vardags-lunken är igång igen...
...fast med mer spring, spring och intensitet skulle jag nog beskriva den! ;)

Rockänka igen, därav det ensamma bloggandet...

Nej då, Rockänka är jag i och för sig då min Johan dragit ut på det stormiga vinterhavet för att ösa bas på en skuta mellan Finland och Tallin med hemkomst imorgon.
Bloggandet -för att det känns vesäntligt med diverse uppdateringar.

Dags att ta tag i verkligheten.

Årets första rediga gym-pass har avklarats efter ett uppehåll över diverse helger, samt allmän lathet... ;p
Grymt skönt var det att komma igång igen, men det känns vill jag lova...dock med en smärtsam behaglighet eftersom jag då i alla fall kan skriva under på att jag kämpat...och det är bara början!






Som sagt, jobbet är igång igen och det med basta!
Pendling mellan Umeå och Lycksele där arbetet med projektet mest handlar om sammanställning inför avslut, men också ny planering inför en Bröllopsmässa som förhoppningsvis kommer gå av stapeln på Gammplatsen i Mars (?!) och som undertecknad då är ansvarig för...kul! :)






Makeup-jobb på SVT varvas det också med...även detta så sjukt kul!
Idag arbetade jag med att sminka en hel massa människor inför Lördagens Go´kväll (don´t miss it!) som kommer att innehålla allt från smarriga dougnuts till restips och röjig rock.
Piffade bland annat till (de redan så snygga) Charlotte Perelli och Brolle, vilka var riktigt trevliga och även intressanta att få en liten pratstund med.




Snön bara vräker ner här i Umeå (från tidiga morgon och i skrivandets stund)...men Yours Trouly hade ändå bestämt sig för att efter arbetsdagens slut bylsa på sig ordentligt med kläder och testa på att traska de ovetande kilometrarna (och tiden dessa skulle ta) från tv-huset på Ersboda till hemmet Väst på stan.

Inte traska...pulsa -var ordet.

Bakhalt.
Snö-blindhet.
Stundtals lite vilset.
Flingor i ögonen.
Svettigt.
Tidskrävande.
Tungt.

Efter cirkus 5,5 kilometer (jo, jag mätte med en iphone-app) nådde jag så slutligen mitt mål med en skämmes-ta-mig-fan-tid vad gäller promenader, samt en aning av kramp i vaderna...
...bara för att upptäcka att dörren till balkongen knappt gick att öppna.

Snöskottning -var ordet.

Sedan följde även stor-städning av lyan, samt ännu en kraftansträngning för att kånka lass med smutstvätt till tvättstugan.
(han verkar ha utarbetat en bra taktik på när han ska vara borta min karl... ;p )
Vem behöver gym undrar jag?


Puls och plums...

Nu sitter jag här och knappar medan jag väntar på att tvätt-eländet ska torka (så jag sedan även kan ta tag i att sortera- och vika skiten...jaaa, jag hatar att tvätta!) och känner även en viss irritation över att den så nogrannt snöröjda balkongen åter täcks av ett vitt täcke...
Norrländsk vinter -it is.

Hade tänkt unna mig själv en liten hemma-spa kväll ikväll...men jag är helt enkelt för trött för att orka styra upp- och njuta av det hele...
Funderar starkt på att istället, as soon as, inkassera något av de presentkort jag fick i 30-års present och helt enkelt låta någon annan piffa till- och ta hand om denna slitna själ... ;)
Åh, lyxiga känsla nu när jag tänker efter!




Well hell, imorgon är det Fredag och skön helg-ledighet väntar efter SVT-jobb...underbart!

Ska mysa ned mig i tv-soffan bland filtar och kuddar ikväll istället (efter tvätt-vikandet då) och kanske...kanske...unna mig ett glas gott vin..?

Lev å må!

// Maryly








30-års dagen...

...och de efterföljande trettio-plus (!) dagarna ;)

Vaknade hemma i lyan i ensamhet, men uppvaktades dock av en hel hoper gratulationer både här och där, samt en present till mig själv -från mig själv...



...resultatet av Triss-skrapet bidde kanske inte riktigt vad jag hoppats på, men så länge man hamnar på plus så... ;p




En fin dag grydde och självklart börjar man ju sin 30-årsdag med jordgubbar och champagnefrukost!



Skål!

Fler finfina gratulationer följde och sedan kom även min älskade Johan hem från sin mini-tripp från Malmö och giget med Amaranthe där.
Skönsång, presenter, lite skönt softande och förberedelser inför kvällens middag...

...på mysiga Tapas

http://www.tapasbardeli.se/




Där fick jag njuta av gott vin, smarrig Paella, samt mumsiga små tapas-rätter (såklart!)
Underbart!

Efter middags-myset följde en runda med supergoda berry-drinkar på Allstar, en överrasknings-present i form av; resa, hotell och biljetter till musikalen Jesus Christ Superstar i Stockholm (!!!) innan det var dags att avrunda den 30-åriga födelsedagen och ladda om inför kommande baluns!

 http://www.gotalejon.se/Pa_Scen/Jesus_Christ_Superstar






Skål och Grattis!

TACK till min älskade, älskade Johan...för allt!



Finfina (?!) annonsen i VK som möte en, minst sagt, förvånad undertecknad... :D


Dagen efter och tiiidig start!

Efterlängtat besök från Sundsvall då fina Cicci anlände med bussen...sååå kul att återses!
Mathias anslöt sig också och tillsammans med dem och min kära så rattades sedan bilen mot Lycksele och Furuviksgården/Scoutstugan som jag hyrt till förmån för födelsedagspartajandet :)

Synen som mötte mig då jag låste upp dörren;




Den historiska 30-skylten som gått i arv mellan diverse jubilarer..!
Nu hade mina underbara vänner trixat och fixat dit denna vandringspokal i all hemlighet, samt skrivit ned tillhörande berättelse om hur det begav sig en gång för länge sedan...
Glatt överraskad...och vilken ära! :D


Festlokalen förbereddes och det pyntades och piffades...och stojades lite också...







Ballonger, Serpentiner, Musik (såklart!), Levande ljus, Välkomst-bål (variant starkare!).
Buffé med bland annat; Pastasallad med både lax och kyckling, Bröd och tillbehör, olika Röror, Köttfärspajer, samt Ost- och tomatpaj.
Fika-bord med Kaffe, The, Kakor och Tårta.
Godis och snacks-bord, Fylle-dart...och taggade festfolk!

Mörkret sänkte sig, Marschaller tändes, alla förberedelser var klara...
...en skål i bubblor, vänner som anlände en efter en, och festen kunde börja!


Furuviksgården



Present-öppning där undertecknat födelsedagsbarn överraskades med finfina gåvor i form av bland annat; Spa-vistelse, Presentkort, Blommor, Photoshoot, Chokladprovning (!), lyxiga flaskor med både bubbel och vin, vackra kort...och så många kärleksfulla ord och gratulationer från vännerna (eller rättare sagt min stora familj!) så att det kändes som att hjärtat skulle brista av lycka..! <3

Vigsel bidde det ju också minsann;
(ja, nu är jag 30...detta blev punkten för tokigheterna..! ;p)





Min älskade systeryster Anki och jag ingick ett "löfte"  (hrm...) när vi var yngre (vi är bevisligen inte så mycket äldre nu, mentalt...) som gick ut på att om ingen av oss har blivit friad till då jag (eftersom jag är den yngre) fyller 30 år, så skulle vi gifta oss med varandra...smart va (?!)
;p

Så, eftersom ingen av oss tillfrågats (trots att vi har våra karlar!) så friade "frugan" till mig (via sms...romantiskt så det förslår...) och en finfin vigselakt med Mathias som best man, Maria som präst, samt obligatorisk tårt-skärning hölls i all sin enkelhet...och otroliga flummighet...kvällen till ära!


Mumsning på alla gottigheter, diverse lekar, samtal, minnen, dans, allsång, posering, skratt, skrål, spontan-besökare, flertalet skålar (!), och allehanda tokigheter...festligheter... ;D









Visst saknades alla de inbjudna som inte hade möjlighet att komma på festen...men jag är så otroligt tacksam för alla mina älskade vänner som var där och gjorde denna fest till ett underbart minne...
En kväll full av glädje och kärlek...min 30-års fest.
Tack för att Ni finns i mitt liv...
TACK <3



Vardag.

För det är lite så...att efter alla dessa feslighets-helger, födelsedag inräknad, så brukar jag officiellt deklarera "tillbaka till vardagen igen" för mig själv.

Så, efter lite lätt (läs; T U N G) "storhelgs-baksmälla", dagvillhet, och allmän förvirring...så började arbetsdagarna rulla på igen, och ja...det vardagliga livet i övrigt.


Tidig morgon-pendling mellan Umeå och Lycksele


Lunch-promenix och "snö-dimma" över älven...


Norrlands-barndoms-matminne....
Bjussade Johan på en, för honom, ny rätt; Parisare (från Sibylla förstås!)
Betyget; 3,5 av 5

Igår hälsades helgen välkommen igen och denna första "vardagliga-vecka" avrundades med en rätt spontan aw på Bishop´s, med testning av en ny öl;

 
Doftade- och smakade fantastiskt fruktigt, mycket kolsyra, påminde en aning om sommarängar (?!), lättdrucken, grumlig...intressant upplevelse, men inte en favorit för undertecknad...

Hemma till Fredags-myset tillagades sedan en favorit...Toast Skagen.
Och till efterrätt kalasade vi på en redig Irish Coffee, samt de underbart goda chokladpralinerna jag fick i present av kära Cicci...mumsigt värre vill jag lova!



Det som sedan var planerat som en relativt lugn hemmakväll slutade dock med att jag och min kära (efter en viss stunds soffa-softande) drog på O´Learys där vi mötte upp med Mathias och fick en kväll fylld med skålar, trubadurande (bland annat av Mathias -himself!), samt gamla- och nya bekantskaper!
Riktigt kul kväll, som känns...

...idag.

Precis som när jag började detta återberättande, så är jag dagen till ära Rockänka...igen.

Johan (lite lätt bakis skulle jag gissa..? ;p) tog flyget till Götlaborg för att spela på Gothenburg Winter Metal ikväll (och ja...jag hade verkligen velat vara där jag med...well, min lott...), medan jag tog en stilla morgon i hemmet innan det bar in till centrum för en latte (modell skit-stor!) och avklarandet av lite arbete sittandes gott tillrätta på Wayne´s Coffee.

Hade tänkt strosa runt lite i diverse butiker...men orken tröt (läs; gammal och trött) och jag styrde kosan hemåt igen.

Så, mina kära läsare, här sitter Rockänkan nu och knappar i vintermörkret...
Har tänt de obligatoriska mys-ljusen och i bakgrunden håller tv:n mig sällskap.
Har lite funderingar på att eventuellt återigen styra kosan in mot centrum lite senare...men jag måste nog, i ärlighetens namn, känna efter om jag verkligen orkar med det först (som sagt, läs; gammal och trött) ;p

Som jag tidigare nämnde...detta är lite av en punkt . för mig vad gäller intensivitet och festlighet.
Dags att reflektera, fundera, blicka framåt...och vad framtiden har att utvisa...ja, det återstår väl bara att se..?

Hoppas Ni haft världens bästa helger och ser med ljus framtidstro på allt det nya!

// Maryly








Trettondagsafton

Och här sitter jag.
Skymningen har sänkt sig utanför fönstret (det snöar inte!) och värmen från köket blandas med doften av en nybakad Äppel- kanelkaka...




Riktigt produktiv dag för undertecknad må jag säga.
Uppe i ottan (min kära sambo tog taxi till flyget ännu tidigare och det blev endast en trött puss a la zombie-style) för att ta tag i tvätt och storstädning av lägenheten, lite piff och vidare in till centrum för en stunds strosande innan det var dags att bege mig ut på Ersboda och biluthyrningsfirman.
(Har helgen till ära hyrt en bil för frakt av festfolk- och pryttlar till Lycksele och returresa hem till Umeå igen)

Måste erkänna att det var lite fjärilar i magen då jag betalat (jo, försäkring tog jag!), instruerats, och sedan satte mig på plats i det nyfunna fordonet.
Dels för att jag absolut inte var säker på sjäva kör-sträckan hem igen, dels för att det var...en Automat..!
Well, hell...någon gång ska ju vara den första tänkte jag och gasade...

...och kom...

...ingenstans.

Bilj*vln hade nämligen frusit fast!
Det bidde lite konfunderande miner, lite hammarhugg från personalen på firman, samt en knuff i baken (ja, på bilen) innan Yours Trouly äntligen var på väg...bokstavligt talat.

Det var några tvära inbromsningar där i början, även en smärre felkörning med ett extra varv i en rondell, samt en lätt påbackad snöhög....men helskinnad hem kom jag dock tillslut ;)

Den lille rackaren...

Hade turen att stöta på kvartersvärden och samtalade mig till en finfin parkering, innan det sedan var dags att entra hemmet igen för diverse av-checkning på festlistan, en del ihop-packning, samt bakandet av bland annat ovanstående kaka.


Ja, gott folk, detta är vad den återigen blivna Rockänkan har spenderat dagen med so far...
...och NU sitter jag äntligen ned för att pusta ut lite grann...skönt!

Hade en fundering ett tag om i fall att jag kanske skulle ta och knappa ned några "bevingade" ord såhär inför den stora 30-års dagen (varför är det sååå speciellt med 30-gränsen egentligen...och vad är det en gräns för?!)
Men kommer i ärlighetens namn inte på nåt kortfattat, konsekvent- och dessutom intressant att skriva...
...jag menar...HUR sammanfattar man hela trettio år (!) ,av allt vad detta innebär, i en blogg..?
Kan ju aldrig vara ens sanningsenligt eller värdigt...


MEN, däremot kan jag ju bjuda på ett litet utkast...för att ge näring åt reflektioner, samt ändå uppmärksamma det gågna jordelivet under dessa år något sånär;



DET var en gång en kall vinterdag i det Norrländska inlandet, närmare bestämt i den lilla staden Lycksele, anno den 6:e Januari 1982 som det begav sig…

Redan tidigt på morgonen väcktes den sovande fadern av den uppspelta modern med orden ”vi måste fara…nu!”
-Var ska vi fara?
- In på BB..!
- Inte… nu..?
- Jo…Nu!
- Men…det är ju alldeles för tidigt..!

Visst det var för tidigt för den planerade barnafödseln, men nu var det bara att gilla läget och åka omdelbums till sjukhuset. Väl framme följde några värkande timmar för den arma modern, där fadern (så gott han nog kunde) försökte med de lugnande orden ”men nog gå de hä bra”

”Vad vet du om det?” Blev repliken tillbaka, ”du har väl aldrig fött barn!”
Bäst att vara tyst, tänkte fadern…

Klockan 18.40 mötte så flickebarnet för första gången världen, allt hade gått bra, och kort därefter följde en månförmörkelse som beskådades av den nyfödda med både föräldrar och sjukhuspersonal…

Maria
var namnet och hennes liv kom att präglas av; Lek i de norrländska skogarna om dagarna, Do-do-vyssja-sånger, Sagor, ”Per Olssons Bondgård” och ”Nu ska vi sjunga” om kvällen, Bam-bam-farmor, Jämtlands-mormor, Katten Missan, Diverse musikaliska instrument, Husvagnssemestrar, Bärplockning, Fjällvandring, Skidåkning, Ridlektioner, Fiollektioner, Sånglektioner, ABBA, Hårdrock, Schlager, Punk, Fritidsgårdar, Hemmafester, Stureplan, Teater- och musikuppträdanden, Skrivande, öl-filosoferande, Fotograferande, Film, Flytt hit och dit runt om i landet, Utbildningar, Arbete som; Vårdbiträde, Städerska, Frukostvärdinna, Demonstratris, Reseledare, Cafébiträde, Butiksbiträde, Värdinna, Handläggare, Event Manager och Makeupartist. Konserter och Festivaler, Resor, Träning, Glädje, Sorg, Upptåg, Kamp, Spänning, Drömmar, Sanning, Frihet, Kärlek och Hopp!


Och imorgon är det dags...
Om man känner sig som en siffra (tycker jag i och för sig att det är sorligt) så känner jag väl mig kanske som...24-25?
Kanske för att det var så bra år, vad vet jag?
Det jag däremot vet...det är att ja känner mig som jag, oavsett siffror eller förväntningar.

Jag är jag, mitt uppe i livet...ett liv att göra det bästa av, att ta tillvara på, och leva till fullo!
Hurra!

// Maryly



Januari-vardag 2012

Så har då de första dagarna av det nya år 2012 avverkats.
Tyvärr (hittills) med en allt för stor känsla av baksmälla...

Baksmälla rent fysiskt efter den glittrande Nyårsaftonens finfina partajande, såväl hemma som ute i vimmlet;



Goda Nyårsmiddagen...




Bubbel & babbel på REX, samt Tolvslaget med sprakande nyårsfyrverkeri i parken utanför!

Gott slut -gott nytt! :)

Men annars...baksmälla rent psykiskt...då jag verkligen hade så fina förhoppningar om en rejält positiv start på det nya året, men av någon outgrundlig anledning (?) verkar stött emot en del hinder och knuffats av den planerade banan lite grann...

Försöker att dämpa vissa besvikelser med det positiva "tänket" jag ändå var inställd på, men ibland så tar det ändå övertaget och hjärta och sinne känns tyngre.

Reflekterar över den så snart stundande 30-års dagen nu på Fredag...
Fick nyligen veta att jag på min födelsedag kommer att vakna upp ensam i sängen som Rockänka igen.
Johan åker till Malmö för spelning med Amaranthe, det känns...

Det känns speciellt mycket i hjärteroten eftersom vi (mest jag då) gått miste om så många andra "speciella" dagar det senaste året, inte ens någon semester har vi haft tillsammans (!) och just den här födelsedagen hade jag hoppats på- (ja, till och med bett om i förväg redan förra året) och önskat att han skulle vara hemma.
Men spelning är verkligheten som gäller, då dettta inte är något som går att ändra på.

Jag är dock glad åt att min kära i alla fall (som det ser ut som) verkar komma hem senare under dagen, samt att han är närvarande på 30-års festen i Lycksele på Lördag...det betyder mycket.
Jag förstår på ett sätt, men det känns...
Får helt enkelt bita i det sura äpplet...tugga...svälja...smälta...och fira mig själv då jag vaknar.
Kanske med en champagnefrukost och jordgubbar, ackompanjerade av en liten trudelutt "ja må jag leva"..?!




Well...trots vardag igen så är "vardagslunken" långt ifrån återfunnen än.
Har, detta till trots, ändå avklarat två jobbardagar och fokuserar nu på alla de finfina (och många!) fest-förberedelserna...och ja, det positiva peppandet såklart.
Jag menar, det går ju inte att fylla 30 och entra ålderdomen i ledsamhet...
...nej, sätta upp nya mål och ta nya tag, samt sikta högt!

Dagen till ära så har jag promenerat in till centrum genom en snöyra de luxe och vidare in i värmen på Wayne´s Coffee, där jag satt mig tillrätta i en mysig vrå och njuter av den största latten som erbjöds!
Ska fixa med lite arbete och diverse annan planering inför framtiden, och det känns skönt att göra just detta utanför hemmets väggar då jag lätt tappar fokus...eller rättare sagt; fokuserar på "allt annat" att göra...

Så, dags att ta tag i dagens göromål.

Hoppas Ni haft en jättefin start på det nya året, allt gott!

// Maryly


RSS 2.0