Earth Hour 2012

Om gårdagen var grå och bister, så har idag hittills varit dess raka motsats; klarblå himmel och strålande, värmande sol...härliga vår! :D

Molnen har dock börjat hopa sig lite smått nu och undertecknad är nyss inkommen från balkongen där jag suttit och bläddrat i diverse modemagasin, njutit, samt antagit en svag nyans av uppfriskande rosenröda kinder (läs; icket så smickrande grosa... ;p)

  +    



Rockänka-status råder dagen till ära...
Min kära Johan lämnade mig (lite lätt bakis efter gårdagen tror jag..?) i den arla morgontimman för att ta flyget ner till Västkusten där han och Amaranthe ska bjuda min gamla plugg-ort Varberg på ett redigt ösande ikväll (!)


Strawberry daquiri...en av de godingar det bjöds på igår då vi körde aw (med buffe och heele kitet!) på Allstar, samtidigt som vi också bevittnade Norrlänningarna spöa på Nollåttorna i hockey...
Go SAIK Go!
Jo, jo...livat värre var det kan jag lova... ;)


Lite ensamt bidde det när han gått...
Lite ledsamt kändes det också...fast det var/är främst av två punktmarkerade orsaker;

* Jag hade själv planerat- och hoppats på att kunna att åka ner till Götet denna helg...för att bara få "komma bort" från vardagen här uppe lite, samt att återse kära vänner för en heldag av uppdateringar och hederligt tjej-häng.
MEN på grund av olika orsaker som gjorde att denna planering sprack, där hutlöst dyra biljetter även spelade en central roll, så gick det inte att genomföra...bara att stanna hemma.
Gilla läget liksom... :p

*
Jag läste de sista sidorna och avslutade den bok som tog en så sorgesam vändning igår...och ja...vet inte riktigt vad jag förväntade mig...men hade ju hoppats på ett sådant där finfint "må-bra-slut"...och eftersom (enligt mig) mina förhoppningar inte helt och fullt infriades så kan jag inte riktigt bestämma mig för om det var en bra bok eller inte..?
Eller så är det så att det är en jättebra bok...bara att den inte slutade så som jag ville..! ;)


The book...nu (efter utläsning) är det legitimt att se filmen som baserats på den också...


MEN (igen) efter en varm och härligt lång dusch, samt en rejäl dos morgonkaffe, så återvände energin att ta sig an även denna helgdag.
Promenerade in till stadskärnan där jag möttes av en hel hoper glada Lördags-minglare som antingen njöt av en takeaway-kaffe i solen, eller hade vässat armbågarna och trängdes med glödande kredit(?!)kort.


Stadium firar 25-års jubileum, vilket resulterar i diverse realisation, och jag spanade in dessa dojjor som är en het kandidat för den fortsatta löparträningen...
Som det (tyvärr) ser ut nu så har Yours Trouly fått "ärva" ett par gamla pjucks...som dessutom är några storlekar för stora...av min kära sambo.
Två lager tjocksockar och det går...men ja, Ni kan ju bara tänka er hur mycket snabbare jag ilat fram i ett par sprojlans nya skor som passar..?! Uj, uj... 
;p



Mycket folk i rörelse på Rådhustorget...och sedan traskade jag nästan rätt in i ett skrålande tåg av demonstranter på gågatan som demonstrerade för..? Mot..? Ja, något med löner var det i alla fall....


Fönster-shoppade mest och tog sedan en paus för att sitta ned och unna mig en god fika.
Därefter följde lite inhandling av nödvändigheter där middagsmaten stod i fokus...vilket idag betyder;

* En takeaway-sallad med pasta, grillad kyckling, lite smått och gott signerad; ICA-plastlåda, tillsammans med nybakat surdegsbröd och en smaskig dressing...
...ska nog gå ned det ska Ni se ;)




Väl hemma igen bidde det ju, som knappats om ovan, balkongen.

Poppar musik (as usual) och har hunnit med att smita ifrån mellan raderna...
Lite telefonerande, lite sms:ande, lite nätshoppande (jo, det var tillgängligast så), liten kik i dagstidning- och på televisionen, samt lite spanande på vad Umeå-lörda´n har att erbjuda...

Umeå Open huserar i stan och bjuder på en hel del intressant faktiskt...men jag vet inte...antingen så blir det en senare tripp ut igen för att kolla in nattsuddandet, eller så preppar jag inför myskvällen de lux i hemmet...we´ll see..?





Eart Hour går också av stapeln ikväll minsann (!)...och hur deprimerande känns det egentligen inte att spendera Lördagskvällen alldeles i ensamhet OCH dessuton släcka ned allt och alla..?

Fast å andra sidan...hur deprimerande är det egentligen inte att vi förstör vår kära Moder Jord så mycket...
Lights off.





Ja, kära läsare...det var väl det för nu...
...önskar Er en finfin kväll...på återskrivande!

// Maryly


Sol-kis...

Stämningar

Snön som har fallit och fallit bjöd på en sorgesam stämning då morgonens första titt ut genom fönstren genomfördes av undertecknad...vår kom tillbaka!
Lika så bra att krypa ned mellan lakanen i sköna sängen igen och läsa vidare i den bok som nu endast har några sidor kvar innan den avslutas och helt plötsligt (även den) bjöd på en sorgesam och mycket oväntad vändning...

Några tårar fälldes mot kudden och ett hopp om det förväntade "lyckliga slutet" återstår väl att se tänkte jag innan jag sedan bestämde mig för att rycka upp mig...bokstavligen...och ta tag i dagen.
Jag menar...det är ju ändå Fredag! ;p

I skrivandets stund så är jag nyss hemkommen från en runda på stan och sitter och knaprar på en av de goda nyheterna på kak-fronten (eller är det kex..?) som Ballerina levererat;


Mmm...gott är det, men förpackningen lovar ändå mer än vad det smakar vill jag påstå...och kommer i fortsättningen att hålla mig till nedanstående nyhet som blev en personlig hit direkt;






Veckans Onsdag innebar sista jobbar-dagen som arrangemansutvecklare för projektet i Lycksele.
Fylld av "sista-minuten-fix" och kollegorna på kommunen bjöds på avskedsfika i form av min hemmabakade äppel-kanelkaka med vaniljsås.
Själv blev jag bjuden på en god lunch på Skogskåtan innan det sedan var dags för ett avslutande möte i konferenslokalen och analys/summering av projektet som helhet.



När arbetsdagen var slut och jag satt mig till rätta på bussen tillbaka till Umeå kunde jag dock inte undgå att känna ett stygn av vemod i hjärtat...
Inte för att jag planerat (eller önskar) en framtid med jobb i Lycksele (bara pendlingen är ju stundtals övermäktig!), men det har varit en mycket lärorik och givande tid...på ont och gott...och jag är tacksam för möjligheten.
Ett kapitel som avslutas, ett annat som tar sin början...

När jag väl anlände till busstationen i "storstan" så möttes jag upp av min älskade Johan som ville bjuda på ett glas gott på Allstar för att fira en väl genomförd arbetstid, samt se lite hederlig slutspels-hockey på storbild mitt i hopen av glada och livliga SAIK-fantaster (!)
Och match bidde det ju...



Hockey-fajt och lite gott snacks till det...


Hemma i kvällningen i lyan igen så väntade sedan av en stor bukett med vackra rosor, rosa bubbel och en present..!
Det värmde verkligen i hjärtat...så tacksam för min underbara älskling <3


Finfin uppskattning från min kära...och de vackra gula kallorna i bakgrunden stod de nu fd kollegorna för...


Veckans Torsdag var alldeles, alldeles jättevardaglig...med storstädning, tvätt, gymmande och storhandling...
...som sedan avslutades i tv-soffan...punkt.


Tittar ut genom balkongfönstren...snön har (thank god!) slutat falla och genom de grå molnen kämpar sig en aning av solljus tappert fram..!
Balkongdörren står på glänt och utanför hörs klirret nere från gatan av förbipasserande människor med fyllda system-kassar...

Själv ska jag nu krypa upp i soffan och ladda upp en stund med nyinköpta modetidningar a la Expressen och ett gott glas med rosa bubblor.
Musiken ljuder ur högtalarna -javisst ;)




Om ett par timmar är det återigen dags för oss att sticka ut och (återigen) bege oss till Allstar för (återigen) ännu en god aw och (återigen) hockey (det börjar bli ett par gånger nu!)


Kan varmt rekommendera deras aw-buffé som består av massa gott...och hoppas på ännu en kväll av lättsam och glädjefylld stämning (läs; saik-vinst)


Avslutningsvis...en önskan om en skön start på helgen, allt gott!

// Maryly


Nya planer

Jahaja, några "mitt-i-vardags-rader" en vår-Tisdag som denna då sommartid råder och livet känns "på väg"...

Sitter ned och känner mig rätt sleten efter en lång dag med pendling, jobb och gym.
Näst sista dagen som arrangemangsutvecklare för Lycksele Kommun lider mot sitt slut (my god...vart tog tiden vägen?!) och imorgon är det dags att "knyta ihop säcken" för projektet, bjuda kära kollegorna på fika, samt äta avskeds-lunch och summera ihop hela härligheten i ett avslutande möte med styrelsen.
Vilken tid, vilken erfarenhet....och, som så ofta, på ont och gott.

Vad händer härnäst..?
Ja, planerna har funnits ett tag, frön har såtts och förändringens vindar blåser.
Mer jobb på Svt ser det i alla fall ut att bli framöver och sedan...sedan får vi se hur planeringen utfaller.
Nya planer, nytt kapitel.
På väg...




Annars hade jag närmast sett fram emot en resa ned till Göteborg med Mustasch-konsert och tjej-häng i helgen...men som det ser ut nu på grund av bristande planering (vågar man ju knappt skriva som projektarbetande..!), samt hutlösa biljettpriser så ser det ut som att det kalaset måste ställas in.
Det känns...inte bra...inte bra alls...

Well...ska koka en stor kopp the, måla naglarna i ett nytt vårigt lack jag shoppat, och krypa upp i soffan för en stunds mysig läsning...
...bara att ladda om för morgondagens bravader.


Bra budget-lack i korall och en god bok...


Puss å go´kväll!

// Maryly

Sommartider

Hej hej hallå Lördag!

Pustar ut och tr mig en paus för att sitt ned och knappa lite nyligen hemkommen från en promenad i- och runt city...tö-väder...vår...sommartider stundar!
(i alla fall klock-mässigt)




Gott är det med ledig helg efter ännu en intensiv jobbar-vecka, vilken mestadels har handlat om arbete på Svt med alla de program av Go´kväll som gått/går av stapeln.


Det här kan man möta på Umeå-lokalbuss på väg till jobbet...en liten, liten invasion som stundar månne..?


Mycket jobb, men ack så kul...och vilken förmån det är att både få jobba med- och möta så många olika, trevliga och intressanta människor..! :)



Beppe har rattat programledar-rodret...

...och några av gästerna denna vecka har varit;



Christer Fugelsang -en livs levande astronaut (!), Sten Rylander som berättade om sin bok och möte med Nelson Mandela, Johanna Westman som bjuder på massa gott i köket, Tara Moshizi tipsar om bra böcker, och härliga Sonja Alden står för underbara toner...

Vad kvällens mer festliga Lördags-program har att erbjuda kan Ni kolla in här;
http://svt.se/2.154626/kol_start

Perfekt förfest-tv-underhållning med Ebba som värd och Patrik Lernberg som visar det senaste inom mode och trender.
Titti Schultz pratar resor och Winhill/Losehill står för den musikaliska underhållningen



Härligt program ikväll, don´t miss!


Poppar musik från radiokanalen Bandit Rock som, förutom diverse övriga hårdare tongångar, bjuder på Maiden-helg...inte helt fel! ;)

http://www.bandit.se/




Ska strax sätta igång med lite förberedelser inför kvällens middag...som jag faktiskt plockar direkt från ett av de goda tipsen från kvällens Go´kväll; Smörgåsbakelser...mums!

Lite av dagens mat-inköp;


En bra start...


Hoppas på något åt det här hållet...

Eftersom det är en relativt "lätt och liten" rätt, så blir det även en sallad, samt en efterrätt modell mastigare; Friterad Camembert med sylt och glass...mums, mums!


Ja, de kommer att vara allt igenom kartong-förberedda ;p

I skrivandets stund har det mulnat på rejält utanför och även börjt regna (jippi, snön smälter iväg!) och jag funderar på om vi kanske ska ta och bege oss ut på pop-quiz ikväll..?
Well, first things first...middags-prepp.

Glöm nu inte att ställa fram klockan och ha en underbar Lördag!

// Maryly




Halvleks-ditt-å-datt

Lite jobbardagar på Svt med Go´kväll.
Goda hemmakvällar med lite jobb...
Ja, en bra och kort sammanfattning av en vecka som nu passerar halvlek.

Snön som smälter...vårdagjämning (smaka på det!)
Träningsvärk.
Sena middagar.
Tv-tittande med SM-slutspel i fokus.
Planering inför att eventuellt sälja av lite skrot på loppis till helgen..?
Planering och spanande på resor inför att troligen ta en tripp ner till Götet nästkommnde helg..?
(har ju konsert-biljetter till Mustasch kirrade!)

Tips på en väldigt bra film jag sett;



Tips på ett "vårigt" nagellack jag blir glad av;



Tips på nåt gott som alltid passar för mys-soffan;




So far...en intensiv men härlig vecka...
...och så låter vi den fortsätta!

Allt gott!

// Maryly



Melodifestivalen 2012 - the aftermath

Jaa, gott folk...Lördag -it is!

Dock ingen schlageryra som hägrar...mer ett slags efter-koma med frågan "vad ska jag hitta på nu?"
Nej...inte riktigt så illa kanske, men väl...jag avnjöt finalen (rätt låt vann!), såg efter-programmet med allt snack, och får nu se fram emot le grande Eurovision Song Contest istället..! ;D





Annars då?
Ja, vecka 11...och vilken vecka det varit!

Förra Lördagskvällen bjöd på festligheter i form av god mat och dryck till finalen på storbild på O´Learys...
...för att sedan efterföljas av en liten "spontan-konsert-bjudning" av mig till min älskade Johan, då vi begav oss till Scharinska för att spana in Electric Boys (på riktigt nära håll!)
Vilket ös det var, en riktigt rolig kväll...och några hälsningar samt ett plektrum (till min nörd-samling) rikare!





Söndag
...och det hände inte så värst mycket mer än en sovmorgon, ett (förvånansvärt bra) genomfört pass på gymet, samt filmtajm med gottigheter och en uppladdning inför den kommande jobbar-veckan-de luxe!

Måndag
Kom in lite hastigt och lustigt och fick börja köra heltid på Svt.
Fråga Doktorn var programmet, som körde två omgångar ett bandat (där det firades 300:e jubileum med go´tårta!), samt senare sändes ett som sändes live framåt kvällen...




Tisdag
...och det var dags att masa mig upp i ottan (men nu är det tack och lov ljust ute..!) för att ta bussen till Lycksele.
Jobbardag med förmiddags-möte, lunch-möte, eftermiddags-möte, ihop-summerande och förberedelser inför kvällens makeup-kurs (!)



Strålande vår-sol...perfekt för en fiskestund för de lyckligt lediga nere på Gammplats-tjärn


Hade blivit tillfrågad (och fått äran!) att hålla i en liten tillställning i Bålforsen hos Barockaas i "the famous" Bodega där jag visade kvällens gäng brudar hur man gör en Clean Beauty, samt en klassisk party-makeup.
http://www.bodegan.nu/

Detta var tjejerna som inte är rädda för lite "skit under naglarna" kan jag lugnt säga...men det var kul att visa på vad lite makeover kan göra (fina Erika satt modell), samt bli så väl mottagen och dessutom bjuden på god mat och dryck efteråt...grymt gäng, grym kväll! :)


Om ni kikar in på hemsidan så ser ni att gänget i Bålforsen är stora supporters av såväl Ockelbo, som Pistvakt...där de senare nyligen besökte Bodegan för en trevlig stund och ja...förundring...välkommen till verklighetens Norrland (!) ;)


I väntan på knyt-kalas-maten (och vilka gottigheter det var!)

...SEN kväll.
Tågresan tillbaka till Umeå med hemkomst och kvällning var som ett koma för undertecknad...sååå trött...men det var bara att ladda om för;

Onsdag, Torsdag och Fredag
...vilka har inneburit "full tid- fullt ös" på Svt.

Arbete med Go´kväll, både inför de sändningar som går vardagskvällar, samt bandningen inför Lördagens (idag) finfina program..!
Väldigt hektiska och långa jobbar-dagar...men ack så kul och ack så underbara människor jag får ha omkring mig! :)
(OCH...bara att få utföra det jobb man älskar och brinner för..!)

Ett urval;


Inger Ljung -veckans programledare


M A Numminen har underhållit på sitt alldeles egna sätt


Sig-Britt Ahl fick en jättefin makeover genom "gör om mig"


Designern Daniel Lindström visade herrmode



Grammy-vinnaren Aleks underhöll även han med sitt sköna gäng


CG och Tara bjöd på både bok- och filmtips


Johanna Koljonen var Fredagens middasvärd...


...och underbara Malena Ernhman bjöd (tillsammans med sin grymma barock-orkester) på sin vackra stämma vilken gav rysningar av välbehag genom hela kroppen...gås-hud! 


Trött, men glad avrundades sedan veckan med en efterlängtad aw och hockeyfajt tillsammans med älsklingen på All Star...skål och helgen kunde ta sin början!

Idag
...var det lycka i själen då jag slog upp ögonen till solsken, fågelkvitter och ljudet av smältvatten som rinner...

Lugn start med lång-dusch, morgon-piff, kaffe och mys.
NJUTA!
En allt igenom härlig promenad (med omvägar) in till stadskärnan där det strosades omkring, gjordes diverse inköp och sedan avrundades med ett (återigen) besök på All Star för en god kall och titt på dagens hockeymatch...
...där en fråga kvarstår; vad hände Frölunda?!

Väl hemma igen...solens sänker sig sakta...vackert.
Rosa bubblor i glaset, denna finfina dag till ära, och ska strax börja förbereda kvällens middag.
Inspirationen till maten har jag fått från veckans underbara Go´kväll-kock Susanne Jonsson, vilket då resulterar i en;

*Teriyaki-lax med sesam-wokade grönsaker, nybakat bröd och en krämig chili-röra
...gott!



Apropå det så får Ni inte missa kvällens program som går i vår-glada pastellfärger, samt bjuder på en hel del smått och gott!

http://svt.se/gokvall/






Då så...vem vet vad som senare komma skall...men en sak är dock säkert; Lördagskvällen kan börja!

// Maryly


Melodifestivalen 2012 -finalen

Dagen D är här...schlagersäsongen lider mot sitt slut (neeeej!), fort har tiden flugit förbi...men vilken säsong det varit!

Smällar, skrällar, karusellar...och så Ranelid, Ranelid, Ranelid...rubriker, infall, utspel, frispel...ja, precis som det ska vara helt enkelt..!
Lite sorg i hjärtat över att spektaklet nu är i sin avrundning...men ser fram emot le grande finale ikväll, samt (icke att förglömma!) det stora Eurovision Song Contest som nalkas..! ;)

-Kvällens stad: Stockholm

- Lite snabbfakta:

*Invånare:
Ca 1 400 000
*Arenans kapacitet: Ca 13 000 personer
*Kända ansikten från staden: Carola, Fredrik Reinfeldt, Mikael Persbrandt
*Tidigare år som Melodifestivalen varit i staden sedan deltävlingarna infördes: 2002–2011
*Artisterna som tävlar i Stockholm: David Lindgren, Thorsten Flinck, Dead By April, Lisa Miskovsky, Top Cats, Loreen, Ulrik Munther, Björn Ranelid & Sara Li, Molly Sandén, Danny Saucedo
 
-Vad är Stockholm för mig?
-...mycket,mera, mest?!
Kära, vackra hufvudstad med allt från skitiga T-bane stationer till kungliga slottet och mysiga picknickstunder i gröngräset på Skansen.
Bostadsort, Utbildning, Teaterscener, Konsertminnen, Middagslyx, Grönan, Stress, Shopping, Saluhallar, Pub-efter-smak, Närhet, Möten, Gamla Stan, Museum, Semestrar...och ja, "där det händer".
Jag längtar tillbaka...
 
-Förhandstippad till Eurovision: Ja...jo...jag tror nog på Loreen ändå...som skräll dock; Top Cats

-Kvällens intressantaste:
Ranelid (näe, nu får man faktiskt inte skriva så...)...utan, självklart...vem står som segrare i slutändan..?!





Annars har det varit en allt igenom härlig Lördag, även denna!

Vaknade av solens strålar genom sovrumsfönstret och steg utsövd och relativt pigg (!) upp för en skön dusch, lite piffing, kaffe och morgon-tv...
Plusgrader, ljudet (det rinnande) av snön som smälter, samt fågelkvitter...nu är det vår!

Promenad in till stadskärnan och lite allmänt strosande med min kära, en kaffe i solen och bara njuta av livet...


Mycket folk var i rörelse på stan i dag...som njöt av den värmande vårsolen...


När klockan sedan närmande sig avstamp för årets slutspel i hockey så begav vi oss in på Allstar för att spana in hockeyfajten i "derbyt" mellan SAIK-MODO tillsammans med en god kall och hockey-glada (galna) människor..!

http://www.allstarbar.se/index.php/vara-restauranger/umea



Gott å livat!

Tog bussen hem till lyan mellan andra- och tredjeperiod.
Landar nu lite, ser den rafflande avslutnngen (go saik!) och tar det lite piano innan kvällens festliheter fortsätter...


Dagens test-öl;


Melleruds
(hårda bud) Vårpilsner

Ovanstående dryck var enligt mig alldeles för blek i både doft och smak...
Lättdrucken, javisst, men meningslös.
"Ett halvtaskigt one night stand" -enligt karln min ;p

Bord är bokat för gott käk och Mello (är det final så är det!) på O´Learys...och ja, sedan får vi väl se..?
Electric Boys spelar på Scahrinska ikväll...lite sugna är vi faktiskt, så kanske blir det en tripp dit...eller så hamnar vi på något annat finfint plejs här i den lilla norrländska stor-staden (där det måste medges...att vi hittills stött på en hel del intressanta filurer...)

Hursom, Lördag -it is!

Lev å må gott folk!

// Maryly



House Of Metal -en personlig återberättelse...

...av festlighet och diverse andra förehavanden.

Lördag -it was!

En hemkommen käresta och rockstjärna som knappt han landa, innan det var dags för middag och uppladdning med vänner på lättsamma O´Learys


Bosse och Johan i väntan på käk...



Fullt ös på Folkets Hus där hårdrocks-spektaklet gick av stapeln och en stämning på topp!
Emil och Olowee var taggade...
;)





Isbaren bjöd på värmande drycker och meet and greet med
Amaranthe!


Richard hade kvällens snyggaste tischa



Merch-mingel och en titt på diverse band...


Krux levererade...till publikens stora glädje (ös)!


The crowd -på
Idun


Paus med grabbarna för en god kall inne på
TC


Timmarna gick och kvällen förflöt med allsköns festligheter; grymma spelningar, nya- och gamla bekanta, guitar-heroes, Youtube-tittnings-salong (!), VIP-bar, drinkbiljetter, än slank man hit och än slank man dit...
Riktigt schyssta lokaler för en inomhusfestival av det här måttet (större än vad jag väntat mig), musiknörderi och bara trevliga och partyglada människor vart man än vände nosen...precis som det ska va! ;)

Kvällens ståhej avslutades sedan med en hejdundrande final; Amaranthe Idun










Efteråt, när Folkets Hus stängt sina metal-portar, var det dags för efterfest för deltagande musiker och närmast sörjande...
En underjordisk och allt igenom överfull lokal där det bjöds på en oväntat (?!) matig buffé och party fram till tidiga morgontimmarna...

TACK House Of Metal 2012!


Tänkte köra en avslutnings-dans där ett tag...men den uteblev...thank god... ;p


Vardags-vecka
-it was...and it is.

Trötthet, pendling, jobb och tyvärr en smärre sjukdomshistoria.
Förkylning, besök hos doktorn och ett konstaterande att den onda lilletån jag dragits med nu allt sedan "städ-incidenten" är bruten...usch!
Inte mycket att göra å´t tyvärr...bara vila,  invänta kurering och bättre dagar...
(och använda ful-skor...)

Så, lugnet råder tills vidare i väntan på..?

Hoppas dock att Ni, kära läsare, har en finfin lill-lördag och lever och mår!


// Maryly

Melodifestivalen 2012 -andra chansen

Strålande vår (jo, jag vågar påstå det nu) Lördag!
En dag då schlageryra återigen blandas med de lite hårdare tonerna...
...Melodifetivalen VS House Of Metal

-Kvällens stad:
Nyköping

- Lite snabbfakta:

*Invånare:
Ca 51 000
*Arenans kapacitet: Ca 6 500 personer
*Kända ansikten från staden: Anna Bergendahl, Tess Merkel, Staffan Hellstrand
*Tidigare år som Melodifestivalen varit i staden sedan deltävlingarna infördes: 2007
*Artisterna som tävlar i Nyköping: Dynazty, Top Cats, Andreas Johnson, Timoteij, Thorsten Flinck, Lotta Engberg & Christer Sjögren, Sean Banan, Youngblood

-Vad är Nyköping för mig?
-Hm...det var en tuff en...liten stad som jag sökt en utbildning i en gång i tiden och som man passerar till- och från Stockholm om man reser söderut..?
Har det inte varit något gästabud (av de mer historiska och kungliga slaget) där en gång också kanske...?

-Förhandstippade: Hm...det var också en tuff en...då jag inte riktigt satt mig in i hur det tävlas vidare bland de här återvinnings-låtarna...men den här gången har jag ju i alla fall hört bidragen (!)
Äsch, drar till med Dynazty och Sean Banan

-Kvällens intressantaste:
Hur många gånger namnet Björn Ranelid kommer att nämnas...



Kvällens duellanter och o-korade vidare-vinnare


Så mitt personliga duellerande, matchen: schlager-hårdrock kommer till stor del vinnas av det sistnämnda.
Eftersom min älskade Johan inom kort landar med planet från södern, och Amaranthe regerar på House Of Metal ikväll så kommer det mesta kretsa kring det såklart..!
Dock ska i eventuellt ut och käka med vänner på O´Learys...så kanske att det hinns med en liten titt på melodierna där..?
Det känns inte så prioriterat ikväll...och, som nämnts, det har setts och bedömts redan.




Helg-dag är det,  vilket ändå inte hindrade undertecknad från att stiga upp i relativa ottan...liiite lätt sliten efter gårdagens bravader...
Pub-kväll med Bosse och Emil bidde det tillslut ändå, och ja....jo, rätt lugn var den väl... ;p


Grabbarna-grus på Bishop´s


Hursom, det var bara till att räta ut den arma kroppen och stiga upp för att piffa mig i ordning för att sedan bli upphämtad av mina föräldrar som kom i bilen från Lycksele.

Tillsammans begav vi oss till Sävar, närmare bestämt till den vackra kyrkan, för att närvara vid dopet av min söta brorsdotter; Edina Sally Linnea




Ett vackert dop där den "närmsta kretsen" var närvarande och lilla Edina höll god min under hela cermonin


Efter dop-firande styrdes kosan åter mot Umeå och jag hann med några ärenden inne i city (sååå mycket folk det var i rörelse idag!) innan det var dags att knata hemåt och landa lite.

Landar...

Laddar...

...inför allt vad kvällen har att erbjuda!

Allt gott!

// Maryly


House Of Metal 2012

Jajebums...nu har hårdrockarna (och då menar jag de av det lite tyngre slaget) intagit Umeå, och det med besked...helgen stundar och med den House Of Metal!



Entrén till Folkets Hus där hele det högljudda spektaklet kommer att gå av stapeln i diverse lokaler under två dagar...

Är relativt nyss hemkommen från en runda ute i staden där det inte gick att undvika ett konstant myller av svartklädda, långhåriga, korthåriga, skäggiga, sminkade, piercade, tatuerade, solglasögon-prydda, skinn-läder-och nitbärande människor i varierande åldrar.
Gick in en sväng i entrén och "kände av stämningen" (startskottet har ännu inte gått), samt kollade runt lite...
(stämningen var påtaglig...den där braiga stämningen alltså...)



Inne i foajén på storbild annonserades det som annonseras bör! ;)

Ännu en dag här uppe i norr som bjudit på blå himmel och en varm strålande sol!
Dock, aningens blåsigt och takrasen är inte att leka med...
...vilket för mig in på: Gårdagskvällens hjärt-stopp:

Satt ensam och myste i tv-soffan då det plötsligt hördes ett enormt knak i huset, ett enormt brak i huset, ett enormt darrande och skallrande i huset...jordbävningsmuller och sedan takraset de luxe..!
Vårkänslor (?!)

Uträttade mina ärenden inne i city, tog bussen tillbaka hem, och placerade mig sedan ute på balkongen i en stol i sköna solen med ett gott glas rosé...Fredag -it is!


Gott liv...

Nu sänker sig dock solen och jag har återvänt inomhus, poppar musik och ska strax sätta igång med att koka ihop något ätbart till middag.
Ikväll blir det ingen Metal-fest för undertecknad, då det inte är riktigt min "typ" av hårdrock samt att jag laddar inför allt vad morgondagen kommer att erbjuda istället..!

Förutom att min kära Johan kommer hem, landar, meet-and-greet:ar och vimmlar, samt avslutar hela House Of Metal med sitt Amaranthe (!), så ska jag även hinna med en tripp ut till Sävar på förmiddagen för ett dop av min söta brorsdotter; Edina


Klassisk dop-gåva; ett hjärta i silver med hennes månadssten (Oktober, Opal)

...och en hel hoper andra saker också (!) innan det är dags att svira om och ta på sig hårdrocks-party-fejset ;)

Nyligen avslutat telefonsamtal från "storebror" Bosse, som tar en weekend i stan med en vän, erbjöd en pub-runda kvällen till ära..?
Runda vette tusan, men ska nog ta mig en funderare på om det inte kan vara trevligt med en god kall och lite allmänt socialiserande ändå...även fast kvällen kanske inte blir så ung... ;p

Skön helg är det...och jag önskar Er en finfin kväll!

// Maryly


Pusselbitar

Trots att Torsdagar vanligtvis inte tillhör mina "favorit-dagar", så måste jag medge att denna Torsdag varit en mycket givande och bra dag so far... :)

Solsken, plusgrader, fågelkvitter, en balkong som nu helt tinat fram och det rinner (!) smältvatten av taken...till och med nu ikvällningen står balkongdörren öppen och termometern visar en del grader över nollan!
Saker och ting som tagits itu med, pusselbitar som faller på plats, och den sköna känslan då så mycket bara löser sig...underbart.


Så här såg det ut på lill-husets tak på gården utanför igår kväll...
...tidigt imorse var raset ett faktum


Dock fick den helg som inföll igår hastigt avbrytas idag då jag blev ombedd att jobba lite extra för Arragamm (Lycksele-projektet)
Absolut inget som blev upphov till någon som helst irritation, då jobbet var lättsamt och sköttes här på hemmafronten.
När jag ändå var igång med massa praktiska göromål så passade jag även på att sysselsätta resten av dagen åt; planering inför jobbet på Svt, viktiga telefonsamtal, ett lyckat pass på gymet, tvätt, och storstädning av lyan...där jag klarade mig ur det sistnämnda helt skadefri...hurra! ;p

Rockänka är jag för närvarande också, då min kära Johan imorse begav sig iväg ner till Götet för återseende av familj och vänner, samt en spelning med Amaranthe i Mariestad imorgon.
De spelar här i Umeå på House Of Metal Lördag...don´t miss!



Oväntat arbetande och Rockänka är kanske inte saker att förknippa med denna finfina dag, men det förstnämnda var ett lättsamt inslag och det sista ger mig tid att i ensamhet reflektera och fokusera på diverse saker (behövligt).
Och, bådera tillstånden är ju "kortisar" denna gång och så det vägs upp av mycket annat.


Upptäckte detta fina meddelande på spegeln i badrummet...glad i hjärtat blev jag!

Ska brygga lite kaffe nu, fixa manikyr och mysa ned mig i soffan...lugn och skön hemma-kväll.
Nu är det helg! ;)

// Maryly

RSS 2.0