Pain-day

Bara lite snabb update för att visa att jag fortfarande lever, men hellre fortsätter myset i soffan än framför datorn ;)

Ny vecka, nya tag, tidig start och allt det där...
Till Borås för föreläsning och påbörjande med grupparbete.
Dock hade dagen kännts betydligt mycket bättre om det inte var för det sjukt överjordiska och plågsamma magsmärtorna som sakta men säkert smög sig på under föreläsningens första timma.

Värken tilltog i styrka, jag kunde knappt andas och blev tvungen att lämna föresläsningssalen...och sen höll det i sig...
Försökte äta lite lunch, men det blev nästan bara värre.
Kände en viss lättnad då jag senare kunde ta mig till Borås resecentrum och hoppa på bussen hem, men denna lättnad blev kortvarig då bussen var smockfull med folk som trängdes och levde om...så det var bara att bita ihop och försöka hålla så god min som möjligt i krämporna.

Framme i Göteborg, ut i regnet och iväg till gymmet.
Jag orkade verkligen inte, men någonting sa mig att om jag bara tvingade mig själv till lite rörelse så skulle hela jävligheten släppa...
Upp på löpbandet i sakta mak...och då...äntligen...gav det med sig, jag kunde andas och slappna av igen!

Vet faktiskt inte riktigt vad denna åkomma beror på...det har inträffat några gånger tidigare (bland annat i Turkiet då jag trodde döden var närvarande...en annan historia...) och på senare tid varit mer återkommande.
Efter lite rådfrågande bland "kunniga" och yrkesverksamma botgörare, verkar det nu vara beslutat att bäst är att ta en tripp till sjukhuset för undersökning nästa gång det inträffar...vilket det förhoppningsvis aldrig mer gör *peppar,peppar*!

Av ovanstående andledning känner jag mig därför riktigt trött och tömd på allt vad energi heter, och är bara lycklig över att få krypa ihop under filten med en stor kopp the framför en bra rulle...

// Maryly

DAGENS;
-Mystiska brev #2

Idag kom ett brev med posten från avsändaren; Jultomten
(!)
I brevet låg en karta över London, samt ytterligare ett kuvert med texten; Öppnas då planet lyft!
Undrar verkligen vad det kan tänkas innehålla?!
Undrar, nästan ännu mer, om jag och Johan kan hålla oss från att öppna brevet innan? ;)

Lite spännande är det i alla fall...sånt gillas!



Lediga Lördag!

Tjolahoppsansa!
Lördag it is och drinkarna avnjuts i löpande takt till tonerna av gamla hårdrocksklassiker ;)

Efter gårdagens otroligt goda middag och roliga pub-häng så blev det en liten sovmorgon imorse med efterföljande promenad, brunch och shoppingrunda inne i stan.

Nu efter middag i hemmet och, som sagt, diverse drinkblandningar vankas det återigen en sväng in till city för trevligt sällskapande på något passande ställe...?!
Vart det bär av är i skrivandets stund inte bestämt...men med nutidens mobila lösningar så borde det dyka upp ett bra förslag inom en väldigt kort framtid ;)

Jag nöjer mig med bubblet och musiken så länge...samt med vetskapen om att var jag nu än hamnar, så är det i goda vänners lag och en lördagkväll som bara bär förhoppningar om det bästa!

Have fun, have helg!

// Maryly

DAGENS;

En av alla de kära nostaligi-lassikerna att lyssna -och minnas till :)


Första "riktiga" helgen...

...på länge.
Ja, det känns i alla fall så...som att man har gjort sig lite mer förtjänt av att känna helg-känslan nu efter lite intelektuell stimulans i veckan, och fysiska aktiviteter ;)

Iväg till Borås för föreläsning idag från 9-12, sedan blev det tillbaka till Götet för en liten shoppingrunda på stan som avslutades med en go aw på gamla, kära, opretantiösa Dubban...

Är hemma en vända för att byta om och piffa till mig inför kvällens utgång (som dock förväntas bli relativt lugn) med start på en mysig restaurang med indiskt-gotti-gott-gott...
Tjohoo...fredag it is!

// Maryly
Dagens;
-Låt
Som jag haft på hjärnan hele dagen...
...och som snart driver mig till vansinne!

Nu e de fredagsmyyys...lalalalalala...
(ni vet, den från reklamen...)
;p



Skolstart

05:30
Vaknade av väckarklockans melodi på mobilen.
Hade jag ens somnat...jag vet inte?
Det kändes som jag bara slutit mina ögon för en stund, legat och funderat över virriga tankar som aldrig ville slå sig till ro, för att sedan öppna ögonen igen och inse att det var morgon.
Likt en zombie kravlade jag mig upp ur sängen och stapplade i väg till en varm dusch, som tack och lov gjorde underverk!
Mycket piggare, piffad, redo och förväntansfull över vad dagen kunde ha att erbjuda, promenerade jag sedan ner till Centralstationen för att åka med bil till Borås.

Anlände till högskolan minuter innan första föreläsningen skulle ta sin början, hittade en plats bland andra studenter i ett överbefolkat klassrum, plockade upp penna och anteckningsblock...och sedan var det bara att åka med...
Åh hej vad det gick!

Föreläsning 9-12 (thank god for coffee!) med Direkt -och interaktiv marknadsföring.

Luncha med kursisarna på kina-restaurang och njuta av tuggorna från klassisk buffé.

Föreläsning 13-(nästan)16 med Marknadskommunikation.
Och trots att det var både en väldigt intressant -och underhållande lektion och kursansvarig, så kändes det lite som en befrielse när det till slut var dags att packa ihop sig och åter bege sig tillbaka till Göteborg.
I bilen hem var det som att all energi bara rann ur mig, och en molande huvudvärk tilltog i styrka...helt, totalt utslagen kände jag mig när jag tackade för skjutsen och hoppade av vid Korsvägen.

MYCKET information och intryck för den arma hjärnan att ta in och bearbeta, då den varit iväg på sommarlov en längre tid... ;p
Men någonstans...en känsla av tillfredställelse att få ägna sig åt något kul och "vettigt" igen.

Jag var så sjukt seg och trött när jag äntligen steg innanför lägenhetens dörr.
Satte mig ner för att vila en stund, käkade lite middag och gjorde sedan en sista kraftansträngning för att få städningen avklarad också.
Nu är det gjort, och nu sitter jag här...riktigt skönt känns det...och nästan ännu skönare är känslan av, att efter avslutad föreläsning imorgon förmiddag, äntligen insupa helgkänslan utan måsten :)

Första skoldagen avklarad, några fler to go...
Tv i soffan tills sängen stundar...oh yes it is!

// Maryly
DAGENS;
-Fryra små snacks
Som förgyller tv-slöandet



Tillbaka till verkligheten...

...blir det allt, i samband med morgondagens skolstart.

Nu stundar tidiga mornar, resor med buss, billigt kaffe (!), timmar av föreläsning, snabba anteckningar, tappra försök att i efterhand tyda snabba anteckningar, sida efter sida med akademiska texter, studielån varje månad den 25:e...analysera, informera, redigera, rapportera, motivera, prestera...och mycket, mycket mera....

Och även fast jag inte är medlem i fancluben "vi som gillar rutiner", så måste jag ändå medge att det känns rätt skönt att få någon slags struktur i vardagen igen och nya mål att kämpa mot. 

Natten till idag blev riktigt sen...och det här med att vända rätt på dygnet i lagom tid till skolstarten kan ses som ett misslyckande...men, men det ordnar sig nog med också ju mer vardagen börjar ge sig tillkänna.
Sen natt betyder ju alltså då ett sent uppvaknande...
Så efter den sedvanliga ritualen med dusch, kaffe, morgontidning, frulle och allt vad man nu har för sig (?!) blev det en runda på stan för att bland annat kolla in lite eventuella inköp, samt hårda passet på gymmet...puh!

Eftersom min sambo mer eller mindre har varit frånvarande sedan i fredags på grund av inspelning med Hostile Cell, samt rep med ett nytt projekt, så roar jag mig ikväll med att ta hand om tvätten och plocka lite i lägenheten.
Tänkte även slöa till det lite framför Uppdrag granskning (go Janne!) och också kolla in seriestarten av True Blood.

När man talar om trollen...
Nu ringde Johan nyss för att meddela att de avrundar tidigare idag, och undrade ifall han skulle köpa med indisk take-away till oss på vägen hem?
Jag hatar mig själv för att jag just ätit mig mätt på tråkig fil och müsli...med ännu tråkigare mackor till...  ;p

// Maryly
DAGENS;
-Mystiska paket

Det kom ett avi med posten idag.
På något jag skulle hämta ut, och som jag för mitt liv
inte kunde lista ut vad det var för något...
Jag hade inte beställt något, men hade någon kanske
skickat ett paket till mig?!
Med min livliga fantasi så hann jag ju föreställa mig -och
hoppas på både det ena och det tredje, innan jag tillslut överlämnade
avi:n till biträdet i närbutiken och mottog min post...

Det var ett platt, hårt och tråkigt paket.
Jag rev hastigt upp det.
Det innehöll mitt diplom, min högskoleexamen.
Visserligen väldigt mycket tjusigare än jag föreställt mig att
det skulle vara...men ändå...jag hade ju väntat mig jättepaketet
innehållande...ja, jag vet inte riktigt vad..?! :)

Hehe...så kan det va...inte så spännande, men nu har jag ju i alla fall
beviset på mina prestationer...



Passing by...

Dagarna av ledighet passerar förbi i snabb takt och lider snart mot sitt slut...

På torsdag är det dags att återigen packa väskan med skolböcker, förbereda sig mentalt för kommande informationsflöde och bege sig av med bussen till Högskolan i Borås.
Jag lyckades ju med bedriften att tillslut bestämma mig för vilken inriktning studierna skulle ha, och det kommande året kommer jag alltså att läsa en Ekonomie kandidatutbildning i företagsekonomi, med inriktning mot marknadsföring.
Det känns som ett bra val, och jag hoppas bara att motivationen önskar lägga sig på en hög nivå genom det hele.

Gjorde ett tappert försök att vända rätt på dygnet imorse, seegt som attan var det att stiga upp ur sköna sängen...men det är bara att gilla läget, för med tanke på hur dygnsrytmen sett ut under sommarmånaderna så måste en förändring till om det ska hålla i längden.
För att piggna till ordentligt -och för att ingjuta lite energi i min slöa lekamen, så blev det en lång och rask promenad i morgonsolen...riktigt skönt när man väl kom igång.

En lång varm dusch, en stor kopp kaffe och en god brunch senare, så känns det som att energin är på en behaglig nivå och jag är redo att sysselsätta mig med lite små-saker som ska fixas under dagen.
Fikabjudning vankas framåt kvällen, och bland annat står lite bakning på schemat...yummie!  :)

// Maryly
DAGENS;
-Filmrecensioner

De filmer som avverkats de senaste dagarna,
och som jag sannerligen rekommenderar,
är först;

En "gammal" favorit


Såå underbar...bara älskar denna brittiska rulle!
Helt klart min typ av humor, och jag brukar inte tycka att
komedier (i överlag) förtjänar toppbetyg...men denna får ändå
5 popcorn av 5 möjliga från mig...bara för att ;)

(ett hett tips är också Shaun Of The Dead om ni gillar denna!)



Nästa film är en relativt ny favorit


En jättemysig feelgod-rulle, där jag verkligen uppskattade hur de
hade byggt upp -och förmedlade historien.
Tyckte att filmen höll en relativt trovärdig och god balans mellan att inte
bli allt för "amerikaniserad", utan behålla den indiska filmkulturen.
Att filmen sedan slutade med klassisk Bollywood-dans i
eftertexterna blev pricken över i:et! :)

Jag ger den 4 goda popcorn av 5 möjliga


Sköna söndag...

Hej!

Maria heter jag och är en glad, social och impulsiv tjej på 27 jordsnurr, som just har förstört en hel söndagsmiddag.

Ååååh, jag vet inte vad som gick fel..?!
Jag skulle ju bara till att koka ihop en (något sånär) vanlig, hederlig linsgryta...extra spicy, med grönsaker, bönor och sånt...som nu inte liknar någonting!

Eller jo, någonting liknar det ju...typ en vattnig, oaptitlig, orange, gröt-sörja...som inte ens kommer i närheten av att inta en mer fastare "gryt-liknande" form.
Suck...hur kunde det bara bli så fatalt misslyckat..?!
Jag måste ha överkokat det hele på något sätt...eller så var det bara en dålig idé till maträtt från början...

Som jag ser det nu, så finns det 3 tänkbara alternativ;

1. Bita ihop, servera skiten, äta den, och se glad ut...
2. Slänga skiten, ringa Johan och be honom köpa med take-away på vägen hem från  studion...
3. Skita i skiten, och kalasa på mackor, godis och snacksen som står i skafferiet istället...

We´ll see...

Men annars är det bra...  ;p
Jo, det har faktiskt varit en jättehärlig söndag som började avslappnat med en sovmorgon, en uppiggande dusch och en stor kopp nybryggt kaffe på det.

Jag längtade ut efter frisk luft och natur, så träningskläderna åkte på och jag begav mig iväg för en lång powerwalk runt Delsjön med omnejd.
Så otroligt skönt det var!
Bara att få vandra fram i enskildhet, med bra musik i lurarna, och känna doften av fuktig skog och växtlighet.
Bara att få avskärma sig från stadens alla ljud, och känna solens strålar värma mot huden.
Känna vinden, himlen ovanför, och grusets knastrande under skorna.
Stanna till, ta ett djupt andetag och höra tystnaden...
Underbart...gott för själen!  :)

Hur kvällen -och helgen behagas avrundas återstår att se, men det lutar åt soffa-mys framför en bra rulle...

// Maryly
DAGENS;
-Promenad


Delsjön


Underbara skogsvägar

Hemligt uppdrag

Det är lördagkväll och ensam i lägenheten framför datorn sitter jag och knappar...

Min kära sambo begav sig tidigare idag iväg till studion för fortsatt inspelning av kommande skiva med Hostile Cell, och jag får roa mig själv bäst jag kan.
Nu brukar ju jag i och för sig inte ha några större problem med att hitta på saker att roa mig med, men just nu känns det faktiskt lite ensamt och långtråkigt...

I förmiddags begav jag mig ut på ett "hemligt uppdrag" till Mölndal...
Jag blev insläppt i en lägenhet där en vänlig själ bjöd på kaffe och bullar, samt skaffade nödvändig information och material till vad som kommer att spela en viss roll under ett visst privat arrangemang, som kommer att gå av stapeln i början av oktober  ;)
Med lite saker i väskan, lite saker i en oskyldig plastkasse, och mycket saker i huvudet begav jag mig hemåt några timmar senare...uppdraget slutfört!
Planeringen fortsätter...
:D

Sitter och smuttar på ett glas gott vitt gör jag också minsann!
Har både musik och tv (friidrott) på i bakgrunden, vilket skapar en ganska intressant symfoni av ljud...vet inte riktigt om det känns lite för jobbigt för öronen, eller bara fungerar bra som ett sätt att känna att det är liv och rörelse runtomkring..?

Middagsbestyren är också avklarade...tjuvsmakar lite av Risotton (scampin var sååå god så det blev en repris!) i grytan, men avvaktar med att duka upp bordet tills jag vet att herrn i huset är på ingång...då får vi också se om det hinns/orkas med någon eventuell utgång ikväll..?
Det var på tal om att gå till någon pub för lite lugnare helgfirande...men, men we´ll see...

Nu är vinglaset tömt och det doftar grillat från grannen...jobbigt läge...då gör jag något åt det! ;D

// Maryly
DAGENS;
-Inköp



It makes no sense at all...?!
Men tydligen behövdes det...
;p


3 år i Göteborg

Så är det.
Idag är det exakt tre år sedan jag tog mitt pick och pack, satte mig på tåget från norrland och intog västkustens huvudstad med spänning och förhoppningar.

MYCKET har hänt sedan dess.
Spänningen har lagt sig en aning och många förhoppningar har infriats...men jag minns fortfarande den första dagen som om det var igår...(det lite ironiska är att vädret var detsamma också  ;p)
Den första veckan.
Helt ensam, kände inte en endaste själ här nere...men med gott mod och styrkt av tanken att klara av det mesta, så gick det...rätt bra också faktiskt ;)

Vill, med anledning av denna dagen, bjuda Er kära läsare på ett textstycke jag författade...i en dagbok (som det kallades på den tiden!) hämtat från ett annat internetforum.
Inlägget är skrivet på kvällen min första dag i Göteborg...från ett studentrum på Olofshöjd, Johanneberg.
Håll till godo;

Lost...
Daterat: 21:a augusti 2006 kl 23:54 
 
 
 
...är lilla jag i stora Göteborg ;p

Min resa började igår vid åtta-tiden från ett norrland i kvällssol, efter ett rejält åskoväder.
Såg två regnbågar som sträckte sig över himlen innan jag åkte....ett gott tecken?!

Buss till Vännäs.
En "billig" sittplats på nattåget ner, inklämd mellan en kärring som rapade och luktade illa och en tjej som (på något sätt lyckades?!) sova hela tiden med rumpan i vädret mot mitt håll...
Jag föredrar ändå det senare... :)

Drygt 17 timmar senare (ja, försenat var tåget också..."ovanligt"), minimalt med sömn, två sjukt tunga väskor och en taxi-chaffis som fick frysa taxametern för att han körde vilse (?!), så hamnade jag i alla fall slutligen i mitt lilla student-kyffe på Olofshöjd i Göteborg.
En snäll vaktmästare som hjälpte mig med packningen, och även bytte lås då det visade sig att hyresgästen innan inte lämnat igen nycklarna....dyrt för denne...
In med grejerna, ut på stan.

Dataregistrering.
Oh my god....!
Innan jag hittade från Olofshöjd och in till centrum....innan jag hittade I centrum....innan jag hittade något överhuvudtaget!
Jag har gått så mycket idag så jag har säkert gått runt hela Västra Götalands kommun sammanlagt ;p
Nej, det är säkert inte speciellt svårt att hitta....men för en trött och allmänt förvirrad norrlänning kan det bli problem ibland....och ja, jag tog fram kartan också...
Inte bara jag förresten...såg lite folk här och där som kikade lite förstulet i sina kartor i -och utanför centrum....en kille stötte jag på fyra gånger....hehe....tur man inte är ensam i vilsenheten ;)

Datan blev fixad i alla fall, konfigureringen av nätverket har jag ingen aning om hur jag lyckades med...men nu sitter man ju här och knappar...
Imorgon ska jag vara uppe med tuppen och hämta nedskickade kartonger som ska fylla mitt nu rätt så tomma rum...sen så blir det väl mer "upptäcktsfärd" antar jag...?! ;p
Övriga korridor boende har jag vare sig sett eller hört....hela området känns som ett jätte-ghetto, men jag ska göra mitt bästa för att trivas!
Och så hoppas man ju vännerna kommer ner och hälsar på någon gång....?!

Trött och dags för sova säng säng säng....
Natti natt! :)

Ja...så var det helt enkelt...en första dag, ett första intryck.
Och vad som hände de efterföljande dagarna är även det historia...och framtid...

Lite nostaligisk kunde jag dock inte hjälpa att jag blev, då jag idag på förmiddagen vandrade genom Johanneberg på min väg mot Sahlgrenska-området och det stundande tandläkarbesöket.
Allt ser så annorlunda ut idag, till skillnad från hur jag såg -och upplevde det första gången...men ändå är det detsamma.
Och jag kommer nog alltid att känna det som om stadsdelen Johanneberg är den del som verkligen känns som hemma för mig här i Göteborg.
Det var där, i det lilla trånga studentkyffet, som mitt liv på ett sätt fick en ny början...

Tandläkarebesöket ja....jodå, det gick...det gick bättre än förväntat faktiskt(!)
Har ju dragit ut på ett besök dit ett bra tag...och fruktade väl ungefär att få höra det värsta...men, ca 1000 stycken godispåsar (och mins lika många kladdkakor!) till trots, så såg det ändå bra ut...och löständerna lär inte åka in än på några år i alla fall! ;)

Nu ska jag återgå till att fira fredagskvällen med bubblande och musik på högsta volym...skål och tack kära Göteborg för 3 helt otroliga år!  ;D

//Maryly
DAGENS;
-Minnen

Bjuder självklart på lite bilder från Olofshöjd,
där jag bodde på Framgången...bara det! ;)


Området


Utsikt från fönstret


"Nya bekantskapen" Johan framför datorn :)


Jag och Johan på en av våra första dejter...naaaw! ;p

Room with a view

Halleluja-moment och kors i taket!
(för att slänga sig med några mer eller mindre religiösa uttryck)

Idag var DAGEN då de eländiga, anskrämliga och isolerande byggställningarna monterades ner...och ja, jag ser ljuset!
Vilken lättnad...att äntligen kunna skåda världen utanför fönstret på riktigt...slippa dunder, brak och skit på balkongen...slippa okända ansikten som stirrar in i lägenheten...man kan säkerligen glädjas åt större saker här i världen, men idag så räcker detta gott och väl för mig ;p

Fullt upp idag med ditten och datten, hann med ännu ett mardrömspass på gymmet, satte tänderna i världens godaste falafel-wraps, svepte en cola, fortsatte med hemliga planeringen, och ska nu äntligen mysa ner mig i soffan tillsammans med Johan för att kolla på film och frossa lite lätt i choklad...

En riktigt go onsdagskväll ;)

//Maryly
DAGENS;
-Framtida husdjur?!

Vi hittade en liten Bengan som vi tyckte var söt
och kanske ville flytta in hos oss...


Söööötheten!

Putte, här nedan, är också välkommen...


Naaaw...!
Fast Johan (elakingen) tyckte Bacon var ett passande namn... ;p






Frisk luft

Sweeeet...
Solen behagade stråla ner från den göteborgska himlen idag och väckte mig till ett glatt humör!

Dock blockerades ljusinsläppet i lägenheten bara en stund senare, då bygg-gubbarna (jaaa, de är fortfarande kvar!) verkade tycka att det var en fin idé att ställa delar av byggställningen (som i alla fall äntligen plockas ner!) precis framför fönstren...ack och ve...den står här än...

Ja, jag kunde ju hursomhelst inte sitta inne och slösa bort en fin dag som denna, så det fick bli en långfrulle tillsammans med radion och morgontidningen innan det var dags att bege sig ut på en långpromenad.

Gick i några timmar...runt i Örgryte, genom stan, över på Hisingen och tillbaka...och bara njöt.
Skönt att få känna den friska luften, vandra planlöst och bara rensa tankarna...

Trots att det varit en sådan dag då jag ändå varit vid gott mod, så kan jag inte hjälpa att jag börjar känna en viss saknad och rastlöshet inom mig...
Saknad efter de norrländska skogarna, den avslappnade miljön, tryggheten hemma på Granitan, det bekanta och bekväma, vännerna, mamma och pappa, storebror...ja, allt det som en gång var det mest centrala i mitt liv.
Jag har inga planer på att flytta tillbaka...men ibland gör saknaden bara så ont...
Varför kan man bara inte få allt..?

Rastlösheten över de framtidsplaner jag har -eller de jag inte har, att jag börjar tveka på om Göteborg verkligen är staden för mig?
Samtidigt som det nu, efter snart tre år, också börjar kännas bekvämt och hemma här.
Jag har inga planer på att spendera resten av mitt (förhoppningsvis) långa liv i Göteborg heller, men skulle nog ändå kunna tänka mig att återvända efter några års frånvaro.
Men just nu längtar jag mig iväg...bort till något annat...
Till vad, eller vart, vet jag inte riktigt säkert, det är väl det som är problemet...eller så är det väl det jag får försöka komma till rätta med..?

Dessa tankar...

// Maryly
DAGENS;
-Visdomsord

Du kan gå hur långt som helst,
bara du har bekväma skor

(kom på ovanstående idag under promenaden,
men det kan vara så att någon annan sagt det förr,
oftast är det ju så...)


Evil-Eye

Jaha ja...så var det då dags för ännu ett återberättande av den passerade helgen...så blir det då man har fullt upp och låter bloggandet ligga i vila, bättring på den fronten krävs och vi får väl se hur det blir...

OM;

Fredagen

Jaaa, det blev allsång och Caaarriii på ett smockfullt Götaplatsen då Europe spelade! ;D




Nostalgi-tripp-de luxe!

Innan dess hade det även hunnits med lite Signspotting och marknad på Gustav Adolf´s torg, lite spotting på andra kalasplatser, lite vin i Vasa, lite mer vin och musikalsång inne på Stadsteatern och ja...
Fest å folk å fart å fläkt var det i alla fall...och sådant gillas ju alltid ;)

Lördagen

Startade lite senare för min del än för min kära sambo som tvingade sig ur sängen och iväg på jobb.
Själv njöt jag av en lugn morgon med en lång dusch, god frukost, lite piffning och musikpoppning :)
Senare på dagen blev det en sväng in till stan för att möta upp med Johan, handla massa gott till middagen, köpa present och bege oss iväg till Krokslätt på barnkalas :)
Efter att ha grattat dagens 2-åring, rivit paket, ätit tårta och fått en överdos av barnaktiviteter var det dags (med en liten känsla av lättnad) att ta vagnen tillbaka till det egna hemmet igen.

Middag och bubbel blev det, en liten paus, och sedan bar det ut i den göttebosska natten för möten med vänner och nya festligheter!

Söndag

No comments...borde det egentligen stå här...
;p
Men okej då...söndagen var lugn...L U G N...
Den handlade till stor del om mys-pys-kläder, soffa-slöande, enorma mängder av onyttigheter, samt en rad av filmer som avverkades, bland annat; Into The Wild av Sean Penn.

Filmen baseras på en verklig berättelse och lämnar utrymme för många djupa tolkningar och frågeställningar.
Jag tyckte verkligen det var en bra film, men hade på något sätt ändå haft lite högre förväntningar på den och blev därför en aning besviken. I vissa lägen tycker jag filmen gav en alltför ytlig bild av något som man ändå förstår går mer in på djupet, och som man skulle vilja ha en ytterligare/bättre förklaring till -eller beskrivning av...
Jag är lite osäker på betyget...kanske var det också "fel" film en söndag som denna (?), men ger den 3 popcorn av 5 möjliga.




Idag -Måndag

Måste jag nog erkänna att efterdyningarna från helgen fortfarande ger sig till känna...
Hade tänkt vara duktig och köra passet på gymmet...men nej, jag pallade bara inte att rycka upp mig och gå dit ;p
Eftersom jag dock hade en hel del små-ärenden att uträtta så blev det en långpromenad och in till stan istället...så något vettigt har man ju i alla fall uträttat idag...och planer inför en viss händelse i oktober börjar också ta form... ;)

Mätt efter middag och allmänt slö, så spenderas resterande del av kvällen med mys i soffan...

That´s it!

// Maryly
DAGENS;
-Öga



Your´s Trouly går omkring med nån slags ögoninfektion (åkomma efter helgen?!)
och ser inte riktigt klok ut...evil-eye på riktigt... ;p

Death-breath...

... de luxe var det igår!
Efter att ha våndats med tankarna på om jag skulle kurera mig med dunderhuskuren, whiskey-hutt och vitlök, så stålsatte jag mig till slut och lät eländet slinka ner...oj, oj, oj vad det inte smakar bra det där...och den lukten..!
Vågade knappt andas då min kära sambo, som befann sig i rummet bredvid, påpekade att "nu luktar det turkiskt kök härinne"...
Men han fick stå ut, ty andas bör man...och jag tror banne mig den kuren tog död på flertalet basselusker (säkert några grannar också!), för jag känner mig mycket bättre idag :)

Någon utgång blev det förstås inte, men det var faktiskt bara jätteskönt...inte roligt att tvinga sig till något när kroppen säger emot och man egentligen inte orkar...
Näe, det blev en kväll bland kuddar och filtar i tv-soffan, med chips och godis i sann soffpotatis-anda ;p

MEN, om gårdagskvällen var lugn så blir ju förstås denna kväll ack så mycket mer fartfylld...
Med ny energi i kroppen, nystädad lägenhet, ett gott glas vin brevid mig och ljuv musik strömmandes ur högtalarna är jag redo att låta helgen ta sin början!
Ska strax bege mig ut i Kulturkalasvimmlet, socialisera och invänta kvällens spelning med Europe!
Vilken nostalgi-tripp det kommer att bli! ;D

Lev å må!
//Maryly
DAGENS;
-Önskelåt
 
Nu hoppas jag Europe spelar Carrie ikväll,
så ska jag stå där med tändaren, bli sentimental och sjunga allsång...
...caaarriii!

De blir fint de!
;p


Hösten är här...

...ja, det känns verkligen så i luften nu.
Det spelar ingen roll att solen skiner från en himmel som, äntligen, visar en blå nyans...det känns i luften, i vinden, och inte minst märks det i de löv som rasslande blåser förbi när man spatserar gatan fram.
Augusti -höstmånaden.
Inte mycket till sommar, rent vädermässigt, men så lever jag ju i Sverige också...så det är väl bara att göra som vanligt; bita ihop och dra på sig varma koftan ;p

Gårdagen
avslutades med ett hejdundrande ös på Götaplatsen under ledning av "svensson-hårdrockarna" Hammerfall.
Det var fullt tryck på den övre delen av Avenyn, pyroteknik och metal-vrål, händerna i luften och håret svischandes i takt med headbangeriet, mobiler som lyste upp och vaggade i otakt i skymmningen...skönsång, fulsång, allsång.
Jag beskådade hela härligheten från Stadsteaterns balkong, för att sedan avnjuta ett glas vin och frusen vandra hemåt.






















Hammerfall in action






















Idag var det långlunchande med Sofie på stan som gällde.
Vi möttes upp och satte oss på Espresso House NK för att prata om lite eventuella framtida planer och företagsamheter med våra nystartade eventföretag, samt en uppdatering om sommaren och en massa annat tjöt ;)
Det var verkligen jättetrevligt att träffa henne...och scones:en på Espresso House gör mig aldrig besviken!

Nu har det nyss ätits middag här hemma i hushållet.
The fick det också bli då jag börjar känna mig lite krasslig (peppar,peppar!), är egentligen mest sugen på en lugn hemmakväll...men Bob Hund spelar ikväll på kalaset och Johan vill så gärna se dem så man får väl offra sig lite...och ja, är det kalas så är det helt enkelt!
:)

// Maryly

DAGENS;
-Vånda

Ska jag tvinga i mig min sedvanliga huskur;
Whiskey-hutten & vitlöksklyftan..?

Huuuga...jag ryser...

Morgonpasset

Sitter här och skriver nyduschad och hemkommen från det tiiidiga morgonpasset på gymmet.
Det var grymt segt (det vill jag lova!) att stiga upp ur sköna sängen när väckarklockan ringde, dra på sig träningskläderna och promenera iväg.
Morgondiset låg fortfarande över staden, trafiken ringlade sig i sakta mak mot tingstadstunneln, få människor var i farten  och sopbilarna körde sakta längst gatorna och spred sin allt annat än behagliga doft.
Staden vaknade...

Vaknade och piggnade till gjorde även jag, i alla fall såpass att jag lyckades prestera det jag förväntat mig göra och ta mig igenom passet, förbi affären för att handla, och tillbaka hem igen.
Så gött att ha det gjort, men ack så skönt det är att vara hemma och strax sätta på morgonkaffet och göra frukost!

Ska (vill) nog mest bara ta det lila lugna idag...blir en sväng ner på stan lite senare, möta upp Johan för middag och sedan ut i vimmlet på Kulturkalaset.
Det finns ju en hel del att både se och göra under kalaset, och på kvällens lista står nog en titt på Apocalyptica och Hammerfall, samt lite annat som kan tänkas komma i ens väg..?! :)

Jag hörde även att de pratade på radion om stjärnfall som skulle ske inatt...blir till att släcka ljusen, gå ut, kura ihop sig under en varm filt och skåda upp mot natthimlen...

Men nu känner jag segheten komma över mig återigen...frulle it is!

// Maryly


Göteborgs Kulturkalas...

...startade idag!
Inte för att jag kommer att följa varenda punkt på hela härligheten, men en del godbitar kommer det ju att bjudas på som man bara måste ta del av.

Ikväll var det exempelvis Parken som gällde...det blev några glas vin samtidigt som det lyssnades och skrattades till Janne Bylund´s stand-up show.
Det var härligt att höra den ljuva (?!) norrländska dialekten, samt de käftsmällar han utelade och den "hemmavana" jargongen ;)

Liten runda på stan för att kolla in övriga aktiviteter hanns också med, innan det var dags för hemgång och varma mackor med the.
Nu vankas natt-tv, för imorgon väntar ännu en kalas-kväll!

// Maryly
DAGENS;
-The man, the comedian, the norrlänning



Kvällning

Nytränad, nyduschad, nyäten...allt gott och jag känner mig redo för en väldigt avslappnad kväll.
Tror nog jag ska utropa mig till kung av tv-soffan, bädda ner mig bland filtarna och bara mysa...ja, det låter inte dumt nu när jag tänker på det... :)

Önskar alla en fin kväll!

// Maryly
DAGENS;
-Most annoying sound in the world

#1 -Grannen mitt emot som drog igång med slipmaskinen i ca två timmar nu ikväll

#2 -Grannen ovanför, som när tidigare nämnda granne upphört med oljudet, drog igång med borrmaskinen

...ge mig en lugn stund nu va?!


Jag lovar, såhär stor är den...det låter så iaf... ;p

Borås, Borås!

Samt lite om helgens övriga förehavanden...

Solen strålade över Göteborg och luften kändes härligt sommarvarm igen då jag vinkade av min kära sambo till skånetripp, och själv satte mig på bussen mot Borås i lördags.

Lite lätt bakis-skakis gjorde resan till en inte alltför bekväm upplevelse, och det var skönt att tillslut stiga av och entra Dammsvedjan till Manishas och Calles fest :)
Väl där blev det lite vin, lite piffande och allmänt tjöt innan det var dags att ikläda sig bästa "hemmafru-rollen" och förbereda lite av kvällens mumsigheter till det att karlarna skulle ansluta efter en runda med frisbee-golf.
När festligheterna sedan drog igång, musiken strömmade ut ur högtalarna och folk var på plats, så åt och dracks det massa gott, presenter öppnades och stämmningen var på topp!

På grund av det dåliga utbudet av bussar tillbaka till Göteborg, så var min plan att lämna festen tyvärr allt för tidig, men jag hade i alla fall turen att få plats i en bil tillbaka till götet...snabbt och smidigt, vilket tacksamt togs emot!

När jag så åter anlände till Centralstationen var natten fortfarande ung, och jag funderade en stund på om jag skulle bege mig ensam ut i Madonna-vimmlet och invänta Johans hemkost från Eslöv...men tröttheten fick övertaget och det blev vagnen hem, musik-poppande, väntande och ett lugnt avslut på lördagen med Johan ute på balkongen istället...

Lite bilder från kvällen;


Mumsiga mackor på rad


Mmm...mangotårta


Nödvändigheter?!


Calle


Andrea & Arvid


Kok-boks visdom


Soffa-snack


Jag & Manisha

Igår, Söndag, blev det sovmorgon de luxe...jajemän!
Söndags-känslan hade som vanligt infunnit sig...men vi tog ändå oss i kragen här hemma och ryckte upp oss för en promenad in till stan och ett halvhjärtat försök till socialiserande ;p

Ringde och grattade storebror som fyllde år (Hurra, hurra!) och kände ett litet styng i hjärtat av saknad till de där uppe i norr...

Annars var det lugnet som rådde...lite åska-mys, lite go middag med paj och glass till efterrätt, lite filmtittande, stora godispåsen och söndagskvällen var ett faktum.

Idag, åter måndag -åter ny vecka, väcktes jag av detta byggnadsarbete som aldrig verkar ta slut..?!
Det skulle varit klart för över en månad sedan, men på grund av förseningar (gud vet vilka?) springer det fortfarande okända människor upp och ner för ställningarna utanför fönstret...

Ska strax ge mig i kast med att fixa ihop något ätbart, ta tag i lite små-saker som ska göras och sedan bege mig till gymmet.

På återskrivande...

// Maryly


100:e inlägget!

Oj, vem trodde att mitt bloggande skulle hålla i sig så pass att det fick bli ett litet jubileum för det 100:e blogginlägget?!
Inte riktigt jag i alla fall...men så blev det, och med ett litet tjohoo vid datorn fortsätter skrivandet... ;D

Idag drar Johan och grabbarna i Hostile Cell iväg till skåneland (Eslöv, närmare bestämt) för spelning på en festival där.
Fullt ös!
I den alltid så sanna gräsänks-andan så ser jag ju till att ha roligt på mitt håll, och tar därför bussen till allas vårat Borås för festligheterna med att fira Manisha och Calle i efterskott!

Lite seg efter en kväll av intensivt musicerande och väldigt försenad utgång igår, men på glatt humör och en övertygelse att det nog kommer ordna upp sig det här ju mer dagen lider... ;)
Solen skiner, Madonna är i stan och det är en härlig lördag!

Allt gott!

// Maryly
DAGENS;
-100:e jubileums  -och allmänna helgskål!



Idag...

  • Sol idag
  • Storstädningen idag
  • Promenad ner till stan idag
  • Latte och tidning vid kanalen idag
  • Roliga telefonsamtal idag
  • Inköp av nödvändigheter idag
  • Möten idag
  • Middag på balkongen idag
  • Fine white wine idag
  • Äppelpaj till efterrätt idag
  • Bra musik ljuder idag
  • Stämningen på topp idag!

Natten är ung...och ja, jag är det också...fortfarande! ;D
Imorgon vankas det festligheter för gräsänkan i Borås (när sambon drar på mini-turné till skåneland), men nu är nu...och nu är livet! :)

Happy Friday!

// Maryly

DAGENS;
-Sämsta skämt
Ihoptänkt av yours trouly...efter lite ensamhet och fria tankar ;p

-Vet du vad man skulle kunna sätta upp för varningsskylt om man inte vill att folk ska dyka från klipporna på Gotland?
-Nej?
-Raukning dödar...

Orka... ;D




Rosa Plektrum...

...tillhörande yours trouly blev greppat, och med K1 på tv:n i bakgrunden lattjas det lite nybörjare-bas.
Jag studerar flitigt "the master" och har redan lärt mig tre låtar...måste ligga i arvet från min kära far det där... ;p

Skymmningen sänker sig och jag är sugen på glass med chokladsås...men några toner till får det allt bli!

// Maryly
DAGENS;
-Bild


Äntligen...sol, värme och bara ben idag...än är sommaren inte helt över!


Telefonöra

Det heter ju att man kan bli drabbad av exempelvis; tennisarmbåge, musarm, sms-tumme och så vidare...men finns det något som kan tituleras telefonöra..?
Det skulle inte förvåna mig om det redan gör det, om inte så finns det nu i alla fall!

Denna åkomma drabbade mig tidigare i kväll (och har även inträffat tidigare), då jag efter att ha avslutat ett väldans långt telefonsamtal belönats med ett illrött högeröra, som hettade, värkte och kittlade sådär lite konstigt...ja, nästan på väg att fullkommligt domna bort...säkerligen fullproppat med sån där mobil-strålning som medierna skrämselpropagerar om också...telefonöra, helt enkelt...
Dock var det helt klart värt det...ett mycket givande samtal tackar jag för... ;)

// Maryly
DAGENS;
-Middag

Mixade ihop en egen-komponerad Risotto,
tyckte det skulle vara kul att testa något nytt och var sugen på en spicy-variant...
Och vilken vinnare det blev, såå gött!
Helt klart en repris, och vad kul det är när man lyckas över förväntningarna i köket ;p



The American Dream

Natten till idag har varit full av händelser, möten, samtal och budskap......ja, som alla utspelade sig i drömmarna då förstås ;p

Jag har antagligen fått så mycket "ledig tid" att fundera över saker och ting, så hjärnan inte hinner bearbeta alla dessa tankar och idéer dagtid, utan måste jobba intensivt även på natten.
Det roliga var att jag igår kväll diskuterade valet av inriktning till höstens utbildning med Johan, och sa lite på skoj;
- Jag har aldrig varit såhär velig inför någonting...kan jag inte bara få ett tecken på vad jag ska välja?

Nu besitter ju inte jag världens mest övertygande tro på någon högre makt direkt, inte heller är jag väl lagd åt det där super-övernaturliga...så vad jag, logiska människa, skulle vänta mig för tecken, eller hur jag överhuvudtaget skulle upptäcka och/eller tolka det om det kom i min väg, var ju en gåta bara det...

Hursomhelst, så har jag i alla fall i merparten av mitt liv haft en dröm och en förhoppning...ja, jag har haft -och har väldigt många drömmar och förhoppningar...men den här drömmen står liiite över de andra i rankning, och det är att inom en relativt närliggande framtid få möjligheten att göra en roadtrip genom USA, främst till LA.
Ja, ni hör ju bara...roadtrip...USA...frihet...city of angels..land of dreams...mycket, mera, mest...av allt! :)
Och inatt hände det!



Eller nej, det gjorde det ju inte riktigt...MEN, jag befann mig i ett rum där jag var inkallad till någon slag blandning av möte och firande, där en kostymklädd herre tillgännagav och gratulerade till att jag blivit utvald att uppleva mina drömmars roadtrip genom USA, och att det sedan väntade boende och ett arbete för mig där efter genomförd resa.
Vilken lycka!
Denne herre meddelade sedan att detta skulle bli verklighet om jag bara valde rätt inriktning på den utbildning jag planerade att läsa nu till hösten...och sedan sa han också vilken inriktning det var...

Hehe...kan man kalla det för ett tecken?!
Jag vet inte...jag är nog för logisk för att tänka det så...men medger att det var lite roligt...
Vilken inriktning det nu rörde sig om tänker jag faktiskt inte berätta...jag vill nämligen inte att folk ska misstro mina val, eller tro att de skulle grunda sig i drömmar...och ärligt talat är jag fortfarande lika velig ;D
Beslutstiden rinner snart ut, men jag vet att det kommer att ordna sig...det brukar det göra till sist ändå!

Och vad beträffar USA-resan, så kommer den också finnas med i planeringen...

Annars är det en helt vanlig tisdagskväll med bas-ackord och tv-slöande ;)

// Maryly
DAGENS;
-Citat

I natt smidde jag tusen planer.
I morse gjorde jag precis som vanligt.
-Konfucius (555 f.kr-479 f.kr)

Bake it!

Sitter här i lägemheten, i snurrfotöljen, i kvällningen och andas bulldoft...mmm... ;)


Efter en rätt så ohändelserik dag, samt ett svettigt pass på gymmet (där de nu tyngre vikterna tagits i bruk...uj,uj!) har kvällen till större delen bestått av bakning.

Det blev lite goda småkakor och kanelbullar, vilka intogs nygräddade tillsammans med kall mjölk...såå gott och nästan lite barndomsnostalgi över det hela!

Annars blir det mest Tv:n som får råda...det är måndag...det är liksom "bara det" idag...

// Maryly
DAGENS;
-15 seconds of fame...
...om ens det?!

Har kollat på det andra avsnittet av Peter Birro´s tv-serie, Upp Till Kamp.
Jag var med som statist när inspelningen ägde rum i Göteborg, och har nu
ikväll sett mig själv skymta förbi i några scener...hoho, inte mycket att komma med, men det var
jäkligt kul att vara med ;p



Socker-koma

Allas vår sköna-slöa-söndag passerar i sakta mak och jag är så fullproppad med socker att jag snart klättrar på väggarna...om det inte vore för att jag tror att lille magen håller på att spricka...
Idag har det verkligen varit munchies-de-luxe! ;p

Lördagskvällen
bjöd på mer än bara bubblor, och efter att ha reloadat hemma i lägenheten var det dags att bege sig ut i natten.

Första stoppet blev utanför Ullevi för att avnjuta några minuters konsert med U2.
Man såg rätt bra av vad som utspelade sig på scenen, tack vare de stora bildskärmarna de placerat högt över arenan, och hörde bra...ja det gjorde man ;)
MASSVIS med andra högljudda och festglada människor hade samlats utanför...det var nästan som en egen liten festival i sig...och jag tog några lugna danssteg tillsammans med Johan i ett mörkt hörn under låten One...
Kändes nästan som taget från någon scen ur en film där ett tag...hehe...

Vidare begav vi oss fram på gatorna till Avenyn, för att slutligen anlända till Park Lane där större delen av kvällen skulle utspela sig.
Det blev baren, spana på kändisar, träffa roliga människor, dansa loss till allsköns musik (både på dansgolv och uppe på scen!) innan klockan slog morgon och det var dags att tacka för ännu en härlig lördagskväll/natt och bege sig hemåt.

Var knappt kontaktbar då jag vaknade till vid elva-tiden i förmiddags...såå trött och såå ynklig...
Fick allt lov att sova lite mer, innan jag i alla fall kunde piggna till så pass att jag fick i mig morgonkaffet...eller ja, ett-tids-kaffet kanske är mer passande ;p

En lång dusch bidrog även den till välmåendet, men annars har det i stort sett varit jag och soffan idag.
Orkade mig iväg en sväng för att handla massa göttigheter, insåg att det var rätt skönt väder ute, men längtade mest bara tillbaka in till slöheten i lägenheten igen...
Strax vankas det ännu mer filmtittande bland kuddarna...det är en helt okej söndag med andra ord :)

// Maryly
DAGENS;
-Bilder
Några från gårdagskvällens partajande


Publiken utanför Ullevi


Rädda gatustolparna


I surrender!


Park Lane


The look ;)




Me2-but not 2-U2

Några snabba rader mellan bubblorna innan det är dags att bege sig iväg ut i göteborgsnatten...

Dagen började relativt sent efter en trevlig natt ute bland folket på, bland annat, Vasaplatsen...där det till och med blev några danssteg!

Iväg en sväng på stan för att vimmla bland alla U2-fantaster på Gamle Port och Hard Rock, och bara njuta av en ledig lördag med folkfest i byn ;p

Hem och fixa middag (grillad, hickorymarinerad kyckling...yummie!), poppa musik, piffa till sig och bara chilla här hemma ett tag innan det nu är dags att bege sig ut igen...

Smuttar på mitt glas med rosé, även innehållandes frysta bär, som nyss blivit påfyllt och tänker...jäklar va gött det är med lördagskvällar som denna ändå... ;)

Nu blir det utång...först ett stopp vid Ullevi för att skåda bildskärmarna och lyssna till konserten några minuter, sedan Avenyn och allt den har att erbjuda...here we gooo!

// Maryly
DAGENS;
-Dryck


...eller i alla fall en av dem ;)

RSS 2.0