Skottdagen

...och nej, jag har inte friat till min älskade karl dagen till ära (!)
Näe, usch så tråkigt det skulle vara att bara få fira Bröllopsdags-frieri vart 4:e år ;p

...vilket också leder mig in på en funderare kring den diskussion som utspelade sig under Nyhetsmorgon på tv imorse; alla de som föds och firar sin födelsedag denna dag.
Hur gör de?
Får de bestämma (läs; troligen föräldrarna då...) om de ska fylla år den 29/2 eller 1/3?
OCH, känns det inte liite taskigt att födas en dag som bara existerar ibland...eller är man kanske bara yngre till sinnet livet ut istället..?
Tunga frågor...

Så, lite mitt-i-veckan-bloggande och undertecknad bjuder på lite godbitar från diverse passerade förehavanden:

Lördagens finfina 3-rätters




Räkröra på toast som starter, Entrecote med tillbehör som varmrätt och till dessert en mumsigt egenkoponerad blandning av cheesecake, bär, frukt och vaniljkesella...en riktig schlager-vinnar-middag!




Utgång med Melodifestivalen på storbild från bästa platserna på O´Learys och en vidare tripp till TC där vi halkade in i "gud-vet-vad-maskerad" med massa kreativa utstyrslar och mysko musik..?!
Dock, alltid kul med nya influenser...och Johan fick visst på sig en liten ofrivillig hatt när bilden togs ;D

Söndagen bjöd på strålande solsken, fågelkvitter, takdropp och en underbart skön promenad längst älven...tåen (som fortfarande värker..!) till trots...vårkänslor!




Måndag och Tisdag...vardagen hägrar med pendling, jobb och allt vad det innebär.
Har påbörjat att knyta ihop den stora säcken för projektet och inser att det nu inte återstår allt för många arbetsdagar kvar av tiden som anställd...
...vad som händer sedan?
Ja, det återstår att se...




Idag (trots att jag absolut kunnat unna mig sovmorgon med gott samvete) var jag uppe med tuppen då jag planerat att beta av diverse ärenden på min "to-do-list".

Åren går...och det hade blivit dags att förnya passet.
Hade piffat mig, jag menar...det skulle ju tas kort...ett kort som dessutom ska "hålla"några år...men vilken besvikelse...inget var som förr...
Fick ställa mig vid nån sorts maskin, fylla i lite uppgifter, signera en ful namnteckning på "nåt digitalt vis" och sedan knäpptes en bild som jag inte ens fick se.
Så, om cirus fem dagar och 350 pix fattigare ska jag hämta ut något som jag inte riktigt vet resultatet av.
Dock, smidigt var det ju och behövligt är det.



Solen strålade och temperaturen steg.
Jag knatade vidare till allas vår Arbetsförmedling för att höra mig för om framtiden och få lite nödvändig (?) information, vidare (det låg vägg i vägg) till Skatteverket (där jag vände i dörren och bestämde för att boka tid för ett möte via telefon istället), ännu vidare förbi en salong där de sökte en Makeupartistför att kolla läget lite, samt lite strosande ute i staden och sedan ett halvhjärtat pass på gymmet...vissa dagar... ;p

I knappandets stund så har skymningen sänkt sig, men temperaturen håller sig alltjämnt kvar på plusgrader...härligt, härligt!
Strax middagsdags och sedan ska jag ta min kära under armen för att bege oss iväg ut på Pipes Of Scotland där det vankas ett pop-quiz som vi planerar att vinna ;)

http://www.pipesofscotland.se/umea/

Skön Lill-Lördag med en insikt om att det faktiskt är helg nu för undertecknad...inte helt fel!

// Maryly

Melodifestivalen 2012 -deltävling 4

Jajebums...då var det dags för schlager-Lördag igen!
Och NU, till skillnad från förra helgen då hårdrocksgalan stod i fokus (och med all rätt!) så tänker undertecknad sitta bänkad...dock inte hemma i tv-soffan, utan troligen ute på O´Learys som kvällen till ära visar detta spektakel på storbild.

-Kvällens stad: Malmö

- Lite snabbfakta:

*Invånare:
Ca 300 000
*Arenans kapacitet: Ca 15 000 personer
*Kända ansikten från staden: Zlatan Ibrahimovic, Carolina Gynning, Timbuktu
*Tidigare år som Melodifestivalen varit i staden sedan deltävlingarna infördes: 2004, 2009, 2010 och 2011
*Artisterna som tävlar i Malmö: OPA!, Lotta Engberg och Christer Sjögren, Hanna Lindblad, Axel Algmark, Dynazty, Charlotte Perrelli, Danny, Lisa Miskovsky

-Vad är Malmö för mig?
-Halv-danskar, gängvåld, skottlossning och Rosengård...
...nej,nej så är det faktiskt inte, trots att det tyvärr är det som mest uppmärksammats i media de senaste.
En vacker stad där närheten ut till resten av Europa känns påtaglig, med ett tvistat bygge där både en och två goda latte avnjutits på bryggan i kvarteren vid havet.
Mysiga hotell Tunneln, där jag och min kära huserade för en liten getaway i somras, högljudda fotbollssupportrar, pågatåg och på väderkartan ses oftast några fler plus-grader råda där än i övriga landet...

-Förhandstippade: Svårt...även denna gång...men jag kör på Danny Saucedo och Dynazty
(de sistnämnda mest för hårdrocks-patriotismen då)

-Kvällens intressantaste: Både "återföreningen" mellan Christer Sjögren och Lotta Engberg med den glömda (?) otrohetsskandalen, men mest kanske Lisa Miskovsky...bara för att det var så kul att prata lite om tävlingen med henne i sminklogen, samt att detta är ett relativt oväntat sammanhang att se henne i.


De tävlande i Malmö


Annars började dagen med en skön sovmorgon och strålande solsken...och än om det blåste lite snåla vindar så låg det nog en hel del vårkänslor i luften ändå!
Tog Johan i handen (läs; klängde och stödde på) för en promenad (hasandes, haltandes och i ett fantastiskt lågt tempo) in till stadskärnan.
Insåg väl ungefär halvvägs att bussen hade varit ett betydligt bättre alternativ...men så var det ju så skönt att komma ut i friska luften också.
Jo, den arma tåen spökar fortfarande...troligen inte bruten, men rejält tilltuffsad...attans balja ;p


Svullen och blå...fot och lilletå...

Ett halvhjärtat strosandes runt i diverse butiker för allehanda inköp...trängsel bland shoppinglada och lönestinna människor och ett haltande som bara kändes löjligt...kosan styrdes hemåt rätt snart.

Väl hemma var det dags för musik-popping och testandet av en (för oss) ny öl; Tå-biran (nej...usch...den var både äcklig och tråkig ;p ) MEN väl en god:  Oppigårds Single Hop Ale


Two beer or not two beer? That is the question! -Johan


Test-ölen

Betyget: Frisk och lättdrucken öl, med en lätt besk eftersmak enligt mig...ingen jättefavorit direkt, men klart godkänd.
Fruktig med lagom mycket beska, kan varmt rekommenderas och det kommer bli flera enligt Johan.


Innan jag placerade min lilla rumpa vid köksbordet och framför datorn för att knappa ned detta blogg-inlägg så har jag även hunnit med att preppa kvällens middag, där huset bjuder på;

* Förrätt: Dill- och räkröra på toast-botten
* Varmrätt: Pepparstekt- och grillad Entrecot, Hasselbackspotatis, Rostade rotfrukter, Sallad och grovt pumpabröd med en krämig chiliröra
* Dessert: En helt igenom egenkomponerad efterrätt med Cheesecake-botten, fyllning med varma frukter, bär och vaniljkesella toppat med mörk choklad

MUMS!



Solens strålar sänker sig i vacker skymning och nu är det dags att svira om till en mer "glammig" outfit, piffa sig lite och fortsätta njuta av denna sköna dag...

Allt gott!

// Maryly



Tåen

Sitter och funderar ifall jag kanske brutit lilletån...eller är det bara en redig stukning månne..?
Blå, svullen de luxe och lätt (läs; svårt) orörlig efter en krock med dammsugaren (önskar det vore nåt coolare...) i samband med storstädning av lyan tidigare idag...
...huuuga.

Tog en sväng på stan i ful-skorna (de enda som passade något sånär med tå-eländet) för fika på NK och en insikt om en hel massa uteblivna ärenden på grund av detta lilla och ack så förtretliga "handikapp"...


Musik i lurarna, tidning, fika och café-mys...

Snöyra, landning hemma för is-i-påse på foten (massvis med snö utanför...varför inser man inte det självklara först i efterhand.?), och lite "knyta-ihop-vecko-säcken" innan det bar ut på en skön "efter-städ" tillsammans med min älskade Johan.

Kosan styrdes mot Allstar och deras supergoda After Work...mycket att välja på och den kan varmt rekommenderas!

http://www.allstarbar.se/index.php/vara-restauranger/umea



Vidare sedan för ett stopp mittemot på Bishop´s där vi slog oss ned (helt oplanerat) till bords med ett helgalet gäng av nya bekanta...som bjöd på både öl och en hel massa roliga (och otroliga!) historier..!
Intressant...och alltid lika kul med nya influenser och finurliga karaktärer (!)
Skrattade så tårarna rann åt all galenskap...skönt! :D



Lite nödvändiga inköp på ICA, bussresa hem i den fortfarande pågående snöyran (sluta..!) och nu tar myskvällen vid i sköna soffan framför diverse tv-underhållning...Fredag -it is!

// Maryly

Bandit Rock Awards 2012

Aningen sen uppdatering, jag vet...
...MEN, självklart vill jag ju bjuda på föregående helgs festligheter från en helt underbart fartfylld och allt igenom fantastiskt kul Hårdrocksgala! :D

Regnet öste ned då undertecknad anlände till galan i taxi och möttes upp av Johan, men vad hindrar väl det en party-kväll som denna då folket köade i långa rader och utsikten från Münchenbryggeriet var storslagen


Ute på terassen

Temperaturen var desto högre backstage där de band som stod för underhållningen kvällen till ära huserade och laddade upp med diverse..?


Catering-häng-i-gäng


The Amaranthe table...

Mingel innan det hele drog igång ute i både "allmän-lokalen", samt i VIP-avdelningen på övre plan innan det var dags för en hejdundrande start!






Dunder och brak...sedan var det dags; BanditRock Awards 2012!



Presentationer från diverse hårdrocks-ikoner på storbildsskärmar, här; Sam Dunn


Supercharger -första bandet on stage!

Bakom ridån...
...Johan laddar..!




Amaranthe
on stage!




Fina som få i sina gala-outfits...och ett grymt ös, as usual!


Paus...
...
...och en cigarr ute på terassen för att fira nyblivna pappa-Andy!



Jodå, det var lite stämningsfull snöyra på det hele... ;)


På´t igen!


Stenhårda Raubtier sedda från VIP-balkongen...



Seether från backstage...



Bandit Rock-chefen talar...

...och priser delas ut:


Bollnäs-Martin och Peter presenterar nominerade och vinnare

Och vinnarna är:

Årets svenska grupp: SABATON
Årets internationella grupp: VOLBEAT
Årets svenska album: IN FLAMES
Årets internationella album: Foo Fighters; Wasting Light
Årets svenska liveakt: SABATON
Årets internationella liveakt: IRON MAIDEN (bäst!)
Årets svenska genombrott: AMARANTHE (bäst!)
Årets utländska genombrott: Rise To Remain (åh,pappa Bruce måste vara stolt!)
Legend Award: SLASH


Sheriffen rockar loss till nominerade Amaranthe...gänget som nu fått en "föraning" och står väntandes backstage...
...framför scenen stiger spänningen och tummarna hålls hårdast..!


Stolt (och uppspelt) flickvän!


And The Winner Is...


Presenterat av de sköna snubbarna Sheriffen och Richie Puzz


A M A R A N T H E

- årets genombrott!



Tack-tal, publikens kärlek och glada vinnare!



Klockan tickar...


...och 3 Doors Down avslutar scenframträdandena, men påbörjar efterfesten!

Seger-lycka, stolthet, massa-mingel och party all night long är vad som sedan gäller denna alldeles, alldeles underbara kväll...


Andy, Johan, Bollnäs...och statyetten...


Manager-Thomas och filur-Johan...skål och grattis!


Jag tillsammans med sköna Richie Puzz och hans kumpan från bandet
Ztringtrosa ;)


Ölen badar...


Morten poserar i sina nya fina RÖDA byxor..!


Vinnarna exponeras rejält...som sig bör!


Den åtråvärda (tunga!) och finfina statyetten...


...som Yours Trouly fick äran att känna på när kalaset så led mot sitt slut...

...och vi drog vidare...
(efter diverse kordinering, logistik och avlastning)
...
...till; Pub Anchor!

http://www.pubanchor.com/



Behöver jag säga att det var ett redigt ös..?!
Långt fram till småtimmarna bjöds det på; mingel, vimmel, skålar, skrålar och en hel hoper härliga människor..!
Vilken absolut härlig kväll, natt, och tidig morgon i huvudstaden!

Dagen-efter-frukost;


...och kaffe, kaffe, kaffe!

TACK alla inblandade (och ja, alla i övrigt) för en grymt kul gala-kväll!

När vi sedan "dagen-efter-trötta" lämnade mysiga Hotel Hellsten så spelade de Amaranthe (vilket de inte brukar göra, då de har en mer jazzig-approach) genom högtalarna...love it! :)

TACK
Stockholm!

// Maryly




Melodifestivalen 2012 -deltävling 3

-Kvällens stad: Leksand

-Lite snabfakta:

*Invånare:
Ca 15 000
*Arenans kapacitet: Ca 7 650 personer
*Kända ansikten från staden: Stiko Per Larsson, Johan Hedberg, Per-Olov Brasar
*Tidigare år som Melodifestivalen varit i staden sedan deltävlingarna infördes: 2006 och 2009
*Artisterna som tävlar i Leksand: Mattias Andréasson, Maria Benhajji, Andreas Johnson, Björn Ranelid feat. Sara Li, Carolina Wallin Pérez, Molly Sandén, Youngblood

-Vad är Leksand för mig?
-En stad jan passerat otaliga (?!) gånger på diverse bilresor (mest semesterresor med päronen)...och som liksom bara svischade förbi.
Och skog...skog, skog, skog...och väg..?

-Förhandstippade: Hmm...Andreas Johnson och Björn Ranelid

-Kvällens intressantaste: Björn Ranelid -alla kategorier


De tävlande i Leksand

MEN...och håll i er nu...kvällens schlageryra och tv-tittande uteblir för undertecknad (oh.my.gooood..!) till förmån för hårdrocksgala och toner av den lite brutalare sorten...jajebums, så är det! ;)
Sörjer kan jag dock inte säga att jag gör, då jag förväntar mig en riktigt grym kväll ute i Stockholm istället...mest synd skulle det i sådana fall vara på missen av Ranelids framträdande...men, jag tar igen det med reprisen av programmet..!

Så, hårdrocksyra är nu vad kvällen har att bjuda på, live-gala dessutom...inte illa!
Sitter piffad (behöver jag skriva att outfiten går i svart..?) och dricker (och här gör vi ett undantag) bubbel (...eller så är bubbel bara det nya svarta) i väntan på taxin som ska ta mig från hotellet och vidare till Münchenbryggeriet och Bandit Rock Awards!



Johan åkte dit redan tidigare idag för soundcheck och diverse andra förberedelser inför kvällen.
Amaranthe levererar inte bara on stage ikväll, utan bandet är dessutom nominerade i två kategorier;

*Bästa album
*Årets nykomling


Så nu håller vi tummarna! :D




Dags nu att samla ihop mina pinaler, ladda för fullt ös, hoppas på att se Er som har möjlighet i vimlet, och önska Er som inte kan närvara under detta partaj en riktigt supergo Lördagskväll...
...allt gott!

//Maryly


Stockholms-weekend

Uppe i ottan...ja, långt före tuppen var vad som gällde för undertecknad med älskad sambo imorse...

Taxi till flygplatsen, incheckning, stora koppen kaffe och sedan...ja, lite mer människa blev man ju kanske ;)


Umeå City Airport
, arla morgontimma, inchecknig, och tröttheten de luxe...


Dimma och av-isning av flygplan...men, start-luftresa-landning följde utan några som helst problem...tack!

Pjuh...

Stockholm i mitt hjärta...nananananananaaaaa...
...och äntligen ankomst till vår vackra huvudstad!

Express-tåget in till T-centralen, vidare till mysiga Hellsten och incheckning med följande avslappnings-stund där...



Soft stund i lobbyn med kaffe och tidning...


En lten bit av vårt mysiga rum...
...ingen stolp-säng dock...
;p


Förmiddags-kick för att ladda energi-depåerna...kan inte fatta att denna nyhet tagit mig såå länge att testa (ber om ursäkt till senaste tidens "kvalitéts-choklad" dock)...men grymt god var denna, rekommenderas!

Lång och varm dusch, piffing och sedan var Yours Trouly laddad för storstads-galej...jajebums!
Och som jag saknat detta inser jag..!

Solen sprack igenom det tunga molntäcket och ut för lite shopping (mest fönster-shopping faktiskt), samt allmänt härlig och sol-skönt storstads-strosandes var vad som gällde...


Med solen i ögonen...


Stockholms-ström...rödnosig men med vårkänslor..!




Ett stopp i Sturegallerian och en ny-test vid bland annat Naked Jucie Bar för en supergod strawberry-juice-smoothie-like...även denna vitamininjektion är mycket värd att rekommendera!

Nästa stopp; Riche

http://riche.se/sv-se/start/


En god aw (om man nu kan kalla det så eftersom helgen påbörjades redan igår...egentligen..?) med ett glas vin till mig och en god kall till mannen...
Mycket vimmel, mycket folk, avslappnd stämning...me like!


Efter den friska luften, solskenet och de många stegen...plus allt detta gottigott-gott var det ändå dags för en redig middag i "kvarteren"...

...Thank God It´s Friday -it is (and was)


Ballonger i väntan på bord så personalen skulle hitta oss, intressant koncept...


Mumsig Mediterrainian Salad med grillad kyckling och chili-vitlöksmarinerat bröd för undertecknad...gott!

Mätta och grymt belåtna begav vi oss sedan tillbaka till hotellet igen för en god kopp kaffe och nuvarande syssla; bloggande och lite tv-tittande bland annat...

Andas ut...

Smuttar på ett glas gott rosé (har nyss bokat bastu till imorgon..!) , lägger upp fossingarna en stund och laddar lite inför ett besök på Les Bon Palais.

http://www.lebonpalais.se/



Planen är DOCK en relativt lugn kväll, med ett litet besök på något mysigt (?!) uteställe bara, för att istället spara på krutet och ladda upp inför morgondagens (troligen) betydligt hårdare bravader.

Bandit Rock Awards vankas...kommer bli grymt och jag hoppas verkligen att se Er som är i närheten där..! ;D

Det var det, för nu...

Trevlig start på helgen mina kära!

// Maryly




Helg-pepp!

Dagarna går...och vips så stundar helgen igen!
Ja, i alla fall för undertecknad som veckan till ära påbörjar helgen redan idag, då det vankas tiiiiidig start och flygresa (= nerver!) till vår vackra hufvudstad för en weekend-de luxe imorgon..! :)

Förutom att spendera några sköna dagar med diverse påhitt i Stockholm så ska det njutas av god mat, shopping, vimmel och ett (troligen) rejält ös på Bandit Rock Awards, Münchenbryggeriet!
(det som från början, innan jag visste vad galan skulle innebära, var en julklapp till min kära..hehe...så kan det va...)



Münchenbryggeriet

Min kära Johan och hans Amaranthe är inte bara nominerade på galan, utan ska även stå för en del av underhållningen tillsammans med; 3 Doors Down, Seether, Sabaton, Raubtier och Supercharger...oj, vad jag vågar lova att detta kommer bli grymt! ;D

http://www.bandit.se/rockawards




OCH...en fantastiskt efterlängtad hotellvistelse...!

http://www.hellsten.se/



Grundarens avsikt är att varje gäst som besöker hotellet skall överraskas och inspireras av hotellets atmosfär och inredning. Hotel Hellsten är beläget i ett hus från 1898 och man har bevarat ursprungliga, vackra och välbevarade detaljer från den tiden såsom kakelugnar, stuckaturer och snickerier samt spegeldörrar.

Ser personligt och supermysigt ut...längtar redan!


I väntan på...
...så har det avverkats två pass på det närliggande gymmet (så skönt att vara igång igen, nu ska inga krassligheter sätta stopp här inte!), samt en jobbardag på Drömfabriken...aka Svt.

Lördagens Go´kväll var vad som gällde idag, som alla andra Torsdagar, och programmet gästas denna vecka av; Melodifestival-aktuella Lisa Miskovsky (såå underbart trevlig, jordnär och...vacker!) med reseberättelser, Johanna som bjuder på Pinchos (tror jag det hette, tapas-aktig mat...mini-bläckfiskar bland annat..!), nya stjärnskottet Amanda Mair med band, samt stiltips av Åsa.
Programledar-rodret rattas av härliga Karin Adelsköld....som vanligt; don´t miss! ;)






Gott var det minsann (!) att sedan komma hem för helg-påbörjning till en nytvättad tvätt och en städad lya...han kan min karl ;)

Själv tog jag tag i lite (ja ni vet...läs; mycket) packning, putsande av silversmycken, och ska strax sätta igång med ett hopkok av något som kan mätta magen..?
Sedan väntas både manikyr och pedikyr, samt en soft tv-kväll i sköna soffan...andas ut och ladda...

Allt gott!

// Maryly

Alla Hjärtans Dag 2012

Hjärtedagen började med, as usual såhär i vardagstider, oliiidliigt tiiidig start...MEN med en liten överraskning "framdukad" åt min älskade Johan i form av en blandning godis-hjärtan, ett finfint egenkomponerat kort, samt ett löfte om ytterliga följande överraskningar framåt kvällningen... ;)





Buss dit.
Jobbar-dag.
Buss hem.

(pendlings-veckan är över, ledig dag imorgon, en jobbardag på Svt och sedan en efterlängtad Stockholms-weekend...jag jublar högt..!)

Härligt var det sedan att komma hem efter arbetsdagen till rosa bubbel, rosor, jordgubbar, presenter...och ja, kärlek!


En fin bukett, rosa bubblor i glaset, lyx-choklad a la förra veckans rekomendationer från chokladprovningen, samt ett vackert hjärta till Thomas Sabo-samlingen

Sedan var det undertecknads tur att bjuda min fina Johan på lite mer Alla Hjärtans Dag-känsla i form av en present samt en middag a la indisk-style ute på mysiga Taj Mahal
http://www.tajmahalumea.com/




Lättdruckna Cobra och metalliska Chakra passade bra till maten


Vitlöks (såklart) naan-bröd


Johan beställde en "kockens-special"; Dhansak Tikka


Jag beställde en; Garlic Chicken Tikka Sizlar


Rekommenderas.
Mycket mat (!), men oj så gott det var!

Mätta och allt igenom belåtna så vandrade vi sedan ut och den korta vägen ned för gågatan till All Star för ännu ett glas gott, samt en liten titt på hockeyn och goda skratt åt diverse kommentarer som yttrades av bordsgrannarna...men, är det match, så är det..!




Väl hemma nu så myser vi ihop oss i soffan och avrundar en grymt skön dag med Grammisgalan...




Hoppas Ni alla har haft- och har, en underbart fin och kärleksfull Alla Hjärtans Dag...var Ni än är, vad Ni än gör!

K Ä R L E K

// Maryly


Pendling...

...mellan helgfestligheter, vardagsbestyr, orter, arbeten, temperaturer, energi, tankar, känslor...ja, you name it!
Livet.

Lördag




Bubbel i glasen och gottigheter på spett var nog ledordet för allt som avnjöts till schlager-festen!
(märk väl hur snabbt hallonen försvunnit från undertecknats spett...yum-yum...)

Efter hemma-partajet (om det nu verkligen kan kallas partajande är dock tveksamt...) bidde det sedan en mysig runda med öl och vin...och en hel massa tjöt ute i vimlet på Lottas


http://www.lottas.nu/



En ny öl-sort testades kvällen till ära!


Söndag

Liten sovmorgon, sedan en lång och skön promenad ute i strålande solsken, takdropp och fågelkvitter...vårkänslorna var närvarande..!


Dripp-dropp från tappar på rad...

Kvällen avslutades sedan med mysig filmtajm och en redig portion med kladdkaka, glass och grädde...mhm!



Måndag -idag


Umeå busstation
...och såhär trött kan man se ut vid sisådär 06.30-tiden...stora kaffen till trots

Tiiidiga morgon-starten, en buss som strejkade och det fick bli trång taxiresa till Lycksele istället.
Jobbardag med allt vad det innebär, lunch-ärenden (kanske med någon surprise inför morgondagen..?!) och sedan tillbaka till storstan igen...med en buss som, tack och lov, inte strejkade.

Gym, dusch och middag.
Äntligen pustar jag ut i soffan...
Kortis-vecka i veckan...med en hel massa roligheter som väntar så...nu kör vi!

Puss!

// Maryly


Melodifestivalen 2012-deltävling 2

Hej, hej hallå Lördag med schlageryra i luften!

-Kvällens stad: Göteborg

-Lite snabbfakta:

*Invånare: Ca 550 000.
*Arenans kapacitet: Ca 14 000 personer.
*Kända ansikten från staden: Lasse Kronér, Håkan Hellström, Elena Paparizou...Glenn(?!)
*Tidigare år som Melodifestivalen varit i staden sedan deltävlingarna infördes: 2003-2011
*Artisterna som tävlar i Göteborg: Andreas Lundstedt, Top Cats, Mimi Oh, Thomas Di Leva, Sonja Aldén, David Lindgren, Ulrik Munther, Timoteij.

Vad är Göteborg för mig?
-Mycket...Götlaborg, Götet, Gbg, Lilla-London, Sveriges (så kallade) framsida...ja, kärt västkust-barn har många namn!
Personligen främst en före detta bostadsort där jag huserat under några år...vilket således innebär att denna stad är en hel massa mer än "bara" Avenyn, Goa-gubbar, Feskekôrka, Räkor, Slottsskogen, Liseberg...och ja, allt det där ni vet...
Inom musiken är det ju mest hårdrocken som stått i fokus för undertecknad, men en musik-stad är absolut vad Göteborg är och där fick ju också schlager-spektaklet upplevas live (and kickin´!) på Scandinavium 2010...lycka! :)
Nästan hemma-plan ikväll alltså...

-Förhandstippade: Ulrik Munther och Sonja Aldén
Precis som förra veckan så har jag inte lyssnat på bidraget i förhand, utan går på någon trolig magkänsla..?
Har nog inte heller någon personlig favorit ikväll...

-Kvällens intressantaste: Thomas Di Leva -utan tvekan, schlagerdebut och allt...my god(!)
MEN också vilka skämt det fömodligen kommer bjudas på från detta "ordvitsarnas huvudstad"...jag tänker mig något i stil med; "vad du ser Munther ut ikväll" eller "ja, må Di Leva"...vidare förklaring överflödig ;p 



De tävlande i Göteborg

Härliga Lördag är det som sagt, då inte bara schlageryran ligger i luften...utan även relativt ljumma vindar, en temperaur runt nollan, samt fågelkvitter...nästan en liten snudd på vårkänslor där.

Sov lite extra länge och vaknade upp till en ljus (!) och avslappnad morgon med stora koppen kaffe, samt efterföljande långa dusch och piffing modell festligare;


Dagen till ära bidde det en riktigt lockig uppsättning tillsammans med sotade ögon lite spets och vibbar a la 1800-tal...typ... ;)

Tog en promenad in till stan medmin kära, strosade runt, handlade och tog en välbehövlig stund för fika inne på mysiga Mekka...där premiär-semlan "tjuv-åts" i förtid.
Jag är inte alls speciellt förjust i detta (enligt mig) grymt överskattade bakverk (alltså, ingredienserna var och en för sig okej, men kombon grädde-bröd...nja...) så Johan fick mumsa i sig merparten och jag laddade koffeindepåerna några omgångar.

http://www.mekka.se/





Back home...musik-popping och förberedelser inför kvällens middag;

*Grillade citron- och sesam marinerade-laxspett med Fetaostsallad, Sweetchiliröra och nybakat bröd
*Chokladfondue (med inspiration från både gårdagens provning och kvällens Go´kväll) där det ska spettas- och doppas diverse gottigheter som; Melon, Druvor, Päron, Jordgubbar, Hallon, Björnbär och Marsmahllows...yummie!


Preppade laxspett redo för grillning


Några av ingredienserna till kvällens chokladfondue
(hittade tyvärr inga färska bär denna gång..!)

Gottigottgott!

Apropå god kväll...Go´kväll...tv-programmet alltså (jo, de dåliga Göteborgs-ordvitsarna haglar redan här hemma..!) får starta förfesten även denna vecka.

Tittar med lite "jobb-kritiska" ögon, men passar förstås mest på att underhållas av programmet som ikväll bjuder på; en finfin färgkavalkad vad gäller både stil och smak!
Ebba rattar program-rodret, Åsa bjuder på stylingtips, mycket a la 60-tal...söta Susanne bjuder i sin tur på en redig festmåltid (det vill jag lova!) och skidstjärnan Maria PH berättar öppenhjärtligt om sig själv och sina favoritresmål.
För den musikaliska underhållningen står gruppen Väärt.
Don´t miss out!

http://svt.se/gokvall/





Under nedknappade rader har skymningen hunnit sänka sig här uppe i norr, ljusen är tända och jag ska snart sätta igång med middagen på allvar...

Vad kvällen sedan har att erjuda efter hemma-festligheterna återstår väl att se..?

Lev å må gott folk -Lördag it is! ;D

// Maryly


Choklad -love it!

Åh, underbara sköna Fredag...med helgen som tar sin början och all vad det innebär..!

Har avverkat en mycket bra dag på drömfabriken, aka Svt, med makeup-jobb inför kvällens Go´kväll som gästades av bland andra; Thomas Andersson Wij med band, Anna Blomberg, samt bokpanelen bestående av C-G och Solja...mycket trevligt gäng!

 



Efter dagens arbete var det ON vad gällde Fredags-feelingen och uppladdning på bussen (?!) från tv-huset in till centrum och direkt ut på After Work TC...en mycket, mycket efterlängtad och god sådan kan jag lova!




Ett litet stopp för besök i is-baren utanför TC...mycket mysigt, men brr...kallt(!)



Väl inne på mysiga TC (var det betydligt mycket varmare) bjöds det på grymt god buffé bestående av bland annat; Sallad, Nybakat Olivbröd, Pizza, Grillad Kyckling, Olika sorts Sallad, Potatisklyftor, samt diverse smakrika röror...sååå gott!
Till detta avnjöt jag och min kära Johan både en god kall, samt ett gott vin...inte illa alls...
;)

Rätt mycket folk hade samlats och skön musik blandades med vimmel och mingel...helg-starten var ett faktum.

Efter att vi avnjutit dessa gottigheter, samt pustat- och pratat ut efter veckan so gått...och känt av stämningen, så var det bara att fortsätta vidare till nästa efterlängtade "happening"...

Nämligen; inkasserandet av den födelsedagspresent min underbara vän Cicci bokat in åt mig (och hon vet sååå väl vad som faller undertecknad i smaken..!) - Chokladprovning!
Förväntningarna var höga, smaklökarna på g...och jag blev inte besviken! ;)

 
Ankomst med ett fat uppdukat där diverse chokladbitar både presenterades och avnjöts...


Såhär börjar det...Nibbles av rostade och krossade kakaobönor

Det hela blev en redig lektion i chokad på cirkus en och en halv timma, med en resa från dåtid till nutid, en hel massa fakta, samt en njutningsfull stund då diverse bitar testades och avnjöts på "det rätta sättet"...

Lite fakta:

- Choklad höjer serotoninet (uppåt-tjack..?!)
- Minst 43% kakao ska en chokladkaka innehålla för att få kallas för mörk choklad
- Rosta inte chokladbönan över +42 grader, då förloras näringsämnena
- Kakaomassan ska stå som första ingrediens på innehållsförteckningen, ett tecken på bra kvalitét
- Två kvalitétsbönor; Forastero och Criollo
- Endast 5 ingredienser "behövs" för riktig choklad; kakaomassa, råsocker, vanilj, sojaelestin och smak


Vår choklad-guide kvällen till ära


Äppelbitar och vatten "rensade" smaklökarna mellan de olika chokladproven



Två av kvällens favoriter...ekologisk och "riktig" choklad som fick följa med hem för vidare njutning...

Kan verkligen rekomendera alla choklad-älskare att prova på detta!

En riktigt intressant och kul Fredag och nu, väl hemkommen, smuttar jag på ett glas gott rött och underhålls av QX-galan...härliga helg!



Friday I´m in love! ;D

// Maryly

Jubileum

Hemkommen efter en härlig och kul arbetsdag på Svt där jag, förutom arbetet med Lördagens Go´kväll (som jag lovar kommer bli både en underhållande och smarrig...och ja, riktigt färgglad historia!) även firat 15-års jubileum av detsamma!

Efter makeuparbete och bandning av ovanstående program startade nämligen ett litet firande där det, förutom lite tjuv-smak på de gottigheter programmet kommer att bjuda på, även serverades kaffe och underbart goda prinsesstårtor dagen till ära...yummie! ;)



Ironiskt nog så var det sedan dags för undertecknad att bege sig vidare till NUS där det bokats tid för en (helt "normal") tandläkarundersökning...
(jo, jag hann med en tandborstning innan)

Tack och lov hade inga små "troll" behagat bosätta sig i någon endaste tand och hele undersökningen gick avverkades således snabbt och smärtfritt...det sistnämnda mest med tanke på efterföljande nota som på grund av någon slags rabatt ( ?!) landade på ynka 55 riksdaler...en positiv överraskning, minst sagt..!


Klad tand!


Dock, gott att vara hemma nu och ja...jag pustar ut och känner faktiskt en aningens trötthet i både kropp och sinne efter denna intensiva, men roliga, vecka.

Har avverkat tre dagar av pendling mellan Umeå och Lycksele, i såväl gryning som skymning;


Strax ankomst till Lycksele och -31 grader i gryningen...hurrrvligt!

Fortsatt arbete med vad som känns som tusen saker på en gång, men mest kan förklaras med att dels sammanfatta och "paketera" ihop det projekt jag jobbar med inför avslut och överlämning till andra aktörer, samt arbete med marknadsföring, planering, intresseundersökningar och en fråga om genomförbarhet vad gäller projektets eventuella avslutning; en Bröllopsmässa.

Jobbar i nuläget (förutom alla de tusen andra sakerna) främst med att "ragga" olika potentiella utställare till denna mässa (förtvivlas över o-nåbarheten vad gäller bristen på hemsidor och...till och med...e-post adresser till företag..!), samt att komma på- och boka in ett (gärna musikaliskt) dragplåster...
Idéer (med tanke på grymt kort varsel) mottages tacksamt! ;p


Underbart vacker vinterdag...lunch-promenad med frisk och klar luft för att piggna till i kropp och själ!



Hemresa med tåg i solnedgången tillbaka till 'storstan' efter sista jobbardagen i Lycksele denna vecka

Även ett gym-kort har Yours Trouly gått och skaffat sig...jajebums!
Ett pass på det närliggande gymmet har det i veckan också hunnits med...efter den krasslighet som så envist bosatt sig i min arma lekamen...och jisses vad gott det kändes..!
Tar det lilla lugna nu i början och så börjar "allvaret" mer i och med nästa veckas intåg känner jag...hjälp(!)



Bortskämd bidde jag igår då jag (lyckligt!) fick komma hem till färdiglagad middag ihopkomponerad av min kära.
Det bjöds på en super-duper-spicy köttfärsås med pasta...vilken troligen gjorde att varendaste bassilusk i mig tvär-dog på dess utrensnings-resa genom kroppen...men gott var det att känna att man levde! ;) 
(och nästan sprutade eld på kuppen)

Habaneros var det gott om i röran...


Bortskämd har jag blivit även idag, då jag fick komma hem till både nytvättad tvätt och en redigt ren och nystädad lya...underbart för en trött själ..!
OCH även middagen slipper jag "oroa" mig för ikväll, då jag i skrivandets stund sitter och väntar på ankomsten av god takeaway (där gjorde han det i och för sig liiite lätt för sig ;p ) som min älskade fixat att mätta magen med.

Så, strax dags att avnjuta kvällens gottigheter...sedan blir det vila i sköna soffan och uppladdning inför morgondagen...då det efter jobbet både vankas aw och chokladprovning...jo, jag tackar ja!

Helg-feelingen anas...

// Maryly




Melodifestivalen 2012 -deltävling 1

Äntligen, äntligen, drar Melodifestival-karusellen igång igen...som jag har längtat! :)

Ni som känner mig, samt trogna läsare av denna blogg, vet ju vilken inbiten schlagernörd undertecknad är...och nu börjar alltså min säsong med några glamorösa Lördagskvällar hemma (tyvärr ej på plats i år!) framför tv:n för att njuta av yran...love it!




-Kvällens stad: Växjö

-Lite snabb-fakta:

*Invånare:
Ca 61 000
*Arenans kapacitet: Ca 5 000 personer
*Kända ansikten från staden: Carl von Linné, Carolina Klüft, Charlotte Perrelli
*Tidigare år som Melodifestivalen varit i staden sedan deltävlingarna infördes: 2002 och 2005
*Artisterna som tävlar i Växjö: Loreen, The Moniker, Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern, Dead by April, Abalone Dots, Marie Serneholt, Sean Banan, Afro-Dite

Vad är Växjö för mig?
- Tyvärr inte mycket mer än "någon stad" som stod som producent i eftertexterna när det visats något program på kanal 1 eller 2 (som det hette på den gamla goda tiden...när man för övrigt bara hade dessa kanaler att tillgå också...jo, jag har levt under en sådan tidsålder...OCH närman bytte kanal genom att gå fram och trycka på tv:n...ve och fasa!)
...och så har de lite konstig dialekt där också...tror jag...

-Förhandstippade: Sean Banan och Dead by April

Har faktiskt inte hört något av bidragen i förväg, blir roligare att inte göra det tycker jag, och därav är min alldeles vilda gissning att dessa två står som segrare ikväll...då den första artisten nog lockar med humor och allmän "slag-dänge-attityd", men där jag självklart håller på de sistnämnda grabbarna!

-Kvällens intressantaste: Thorsten Flinck


De tävlande artisterna i Växjö

Mys-morgon och sedan en runda på stan, fortfarande med kvicksilvret i botten men mycket folk i farten.
Uträtta nödvändigheter...

I skrivandets stund sitter jag dock åter hemma i goa stugvärmen, poppandes musik "for the feeling" och omgiven av levande ljus...och min käresta förstås ;)

Har nyss preppat finfin tapas-middag som kvällen till ära består av en hel hoper med gamla favoriter, samt några nytilkomna smaker;



Rostade majs och vitlök för att sedan mixa ihop allt till en god Majsaioli


För-stekning av Tandoorikyckling som blandas med yoghurt, i bakgrunden Chorizo i Sweet Chili


Köttbullar preppade med vitlök som serveras i en het tomat- och basilika sås


Johan förbereder
Cheddargratinerade Jalapenos inlindade i bacon

Det serveras även: Grillade ost-och lökfyllda TortillasSallad, Nachochips, Guacamole, och spicy-dip...
...med andra ord; en riktigt grym Schlagermiddag!


Köpte även hem en ask jordgubbar och sitter nu och laddar inför kvällen med en gubbe (modell STOR!) i ett glas med ljuvliga bubblor...Lördags-lyx it is!
Tänkte även kolla in Go´kväll Svt för att ytterligare bättra på den härliga helg-stämningen :)

Kanske blir det utgång efter schlager-yrseln också...har funderat på lite olika alternativ, men inget klubbat...så det får helt enkelt bli ett senare beslut.

Hoppas Ni har en helt underbar kväll gott folk...skål!

// Maryly


Helg-start!

Hej, hej, hallå!
Fredag -it is!
Helgen stundar...
...and don´t you just love it! ;)

Kvicksilvret har sjunkit allt eftersom veckodagarna avverats och i nuläget sitter undertecknad och knappar i en varm och go lägenhet...men frusen så in i märgen av vinterkylan utanför..!
(tror knappt fingrarna hänger med..)

Vilken vecka...intensiv är bara ett av orden att beskriva den med...
Fullt jobbar-ös och start med tv-programmet Fråga Doktorn, där det bland annat handlade om hjältarna från 'Mot alla odds', Anna och Harald;




Mycket intressant program och ja, man får perspektiv på saker och ting....


Sedan var det pendling och arbete i Lycksele som var i fokus.
(mycket jobb, men grymt kul det med!)
Arbete med slutförande av projekt, samt planerande av förhoppningsvis genomförbara Bröllopsässa i fokus...

...innan det återigen var "storstan" Umeå som gällde.

Bedövad av både bitande kyla och tandläkare (med feting-räkning!) tog Yours Trouly sedan tag i de sista arbetsdagarna på denna vecka med hull och hår!

Go´kväll hägrade med inspelning av både kvällens proram med gäster som; Leif Andrée, Dan Hylander med band, samt bok- filmpanelen.





Arbetet på Svt denna vecka har, as usual, även inneburit makeupartist-jobb inför Lördagens program...som gästas av grymt trevliga och roliga författaren Viveca Lärn, American Idol-vinnaren Chris Medina, samt prisbelönta Roy som bjuder på semlor...missa inte förfesten som sagt! ;)

(och missa verkligen inte efterföljande Melodifestival!!!)



Lördagens hjältar

Efter dagens intensiva (det var såå mycket gäster..!), men absolut roliga arbete...så mötte jag upp med min kära Johan inne i stan för en efterlängtad aw på mysiga TC...ett perfekt sätt att börja helgen på!


Is-bar utanför...



En välförtjänt aw på mysiga TC efter en hård arbetsvecka...god öl och gott vitt i glasen till tonerna av skön musik var vad som gällde...

Lite mat-inköp och sedan hem för att landa hemma i lyan och värmen...

Har tänt massor och åter massor av levande ljus...smuttar på ett glas rött, njuter av att helgen stundar och ska strax sätta mig till bords med min älskade för en sen och relativt "lätt" middag bestående av Tonfisksallad med gott bröd till.

Diverse tv-underhållning och allämnt Fredags-mys följer på det...underbart skönt...slappar efter den gågna veckan och laddar inför morgondagens Melodifestival-start..! ;D

Puss!

//Maryly


RSS 2.0