Dag med Drag

Tack alla Ni fina för tröstande ord och hälsningar, det värmer ♥
Livet går vidare och minnena lever kvar...




Sista arbetsdagen på Nordea avslutades igår...en liten gnutta vemod, men en stor portion lättnad.
Bjöd på uppskattat avskeds-fika, fick presenter, lyckönskningar och lämnade allt och alla nöjd med flaggan i topp!
Dags för ett nytt kapitel i livet nu...nya tag, nya möjligheter...

Min första dag som Makeupartist på heltid, som faktiskt är en semesterdag jag tagit ut för att korta den sista jobbarveckan, började med uppstigning i den arla morgontimman.
Sedan följde;

- storstädning av lyan
- gå till bageriet och handla nybakat bröd till frukost
- plugg
- piffing
- en runda på stan
- skola
- tvätt
- löprunda
- handla lite och hämta ut beställd vinterjacka
- middag

...och så äntligen en stund i kvällningen med levande ljus och soffa-softet framför tv:n.
Semester-dag var det ja... ;p

För att återkoppla till det här med Makeupartisteri på heltid (åh, så bra det känns!) så följer här nedan några bilder på de sminkningar som sysselsatt mig under veckan med temat "Scen";


Visitkorten har äntligen anlänt!


Sara och jag sminkade varandra då lektionen var "30-tal"


Emma och jag sminade varandra då lektionen var "Kabaré/Showmakeup"
(jo, jag tog vagnen hem i makeupen och fick lite blickar hehe...)


Dagens lektion var Dragqueen-makeup och min snälla, underbara Johan ställde upp som modell och fick genomgå en finfin förvandling :)

MYCKET av allt skulle det vara...min kära fick pröva på att få ögonbrynen övervaxade och enorma lösögonfransar fastlimmade...och allt annat där emellan (!)


Före -och efterbild på fina Johan


...Joline(?!)

En stor eloge till min karl, samt alla de tappra männen som kom till oss på Makeupstudion idag och satt modell.
En tidskrävande och inte helt "självklar" situation där de fick stå ut med mycket nytt och ovant...stort tack och all respekt för att Ni vågade!

En lång, men rolig, dag har det varit och tröttheten gör sig påmind...
Ska krypa tätt intill min älskade och mysa tryggt inne i värmen, medan mörkret och den täta dimman som intagit staden vilar utanför i höstnatten...

God Natt

// Maryly


Mormor

Många mil med bil, Kolasnören, Varierande landskap, Vitter-berget, Vild Husse, den mytiska Lapp-skatten, djupt in Jämtländska skogar.

Kälarne, det vita vinda knarriga Huset, Ute-dass, Vedeldad spis, Kallvatten, Gångar i väggarna, Kristallkrona, Löpare, Fotgrafier, Dockan Lisa, Katten Tusse, Möbler från varierande decennium, Telefon med sifferskiva, Kak-mascara vid lill-spegeln, sluttande Ovan-våning, Tvättfat med kanna i porslin, Hattask, Stenkakor, Varma spisväggen, Medaljongtapeter, och den branta Trätrappan med Cocosbollar i en ask på nedersta trappsteget.

Matoset, Tjocka pannkakor med sylt, Köttfärsås, Katrinplommon med grädde, Drömmar och Kaffe på fat...på bit...
TOY, ACO-mintkola, Sockerdricka.
Smultron på strå om sommaren, Tomtebloss i mörkret om vintern.

Hjortronmyrer och Jaktmarker, Spökhus och förrädiska Forsar.
Jordkällare, Utflykter, och Sagostunder.
Tåget som rusade förbi på spåret utanför varje natt.

Din kärlek, din styrka, och din otroliga envishet.
Ditt skratt, ditt slit, och ditt sätt att se på världen.
Allt det som präglat mig...och så mycket, mycket mer...

Tack för din stund på jorden, tack för det du gett mig, tack för tiden som blir till minnen...

Världen förlorade en fin människa idag:

Sally Albertina Lyktberg  27/10-1916 --> 27/9-2011

(på dagen endast 1 månad kvar tills vi skulle firat ditt 95-års jubileum, men det visste du nog va? ;) )

Vila i frid älskade lilla mormor, jag saknar dig <3

// Maryly


Höstsol

Mmm...det doftar så gott av nybakad äppelkaka med kanel och ett knäckigt täcke så Ni anar inte!

Gott var det att mumsa på den också...dock, inte hela härligheten (!) då den bakades i syfte att bjudas på då jag slutar mitt jobb på Nordea på Onsdag.




Gårdagskvällen;

Blev bjuden på god mat och dryck ute på Vasastan av min kära <3
Mysigt att sitta och äta tillsammans i höstmörkret ute på den inglasade serveringen, innan det sedan bar iväg för ett stopp på Dansforum där vi firade Mike´s 2-års dag i Sverige! ;D


Kyckling och grönsaksspett på en bädd av tomatrisotto för mig, och Entrecote med grönsaker och klyftpotatis för Johan...yummie!


Fri bar och partyglada människor ;)


Söndag...idag...

Började ovanligt tidigt...redan vid åtta-snåret faktiskt...lite oväntat..?
Well, så kan det va...käkade frukost och efter lite vila så bestämde vi oss för att sticka upp till Härlanda Tjärn för en redig runda...sagt och gjort!

Strålande sol, varma (!) vindar, flera plusgrader och en riktigt härlig höstdag att ta sig an spåret i skogarna.
Vi blev positivt överraskade då det visade sig att vi avverkade milen på bättre tid än förväntat och sedan även orkade med (mestadels promenerande dock) ytterligare fem kilometer hem igen.
Var ett tag sedan jag rörde på mig nu, så det var minst sagt välbehövt!




Eftersom vädret visat sig från sin bästa sida denna höstdag så fick tröttheten som smugit sig på efter rundan läggas åt sidan för att istället ge plats åt en upp-piffning och en runda ut i staden.
Mycket folk ute även idag och några stopp blev det både här och där...bland annat för att kolla in ett potentiellt sko-köp, samt en modevisning som hölls i Nordstan.



Som kompensation (?!) mot förmiddagens nyttigheter, så följde eftermiddagen sedan med mumsig takeaway-middag hemma, samt en hel del frossande i kakor, muffins, chips och dylikt... ;p
Ja, ja...är det mys-söndag så är det!

Sitter nu på min söndagsslöa plats i soffan, planerar att fortsätta mysa och funderar på att avrunda kvällen med en bra film...
...allt gott!

// Maryly

Flowet

Återigen; outdoor-blogging!
Eller ja...outdoor-indoor-blogging då jag, precis som föregående Lördag, befinner mig på mysiga (och bloggvänliga!) Fröken Olsson´s Kafé :)

Dåligt med uppdateringar, jag vet...men dagarna går snabbt nu...ja, riktigt rusar iväg gör tiden och det är mycket som ska slutföras -och styras upp med jobb, utbildning, slutprov, packning, flytt, turné, nytt jobb och allt vad det nu rör sig om hör framöver..!

Jobbade sista Fredagen på Nordea igår, så nu återstå endast tre (!) jobbardagar att avklara innan jag sedan kan ägna mig åt Makeupartisteri på heltid...gott!
Och vad gäller det sistnämnda så tänkte jag bjuda på lite tillbakablickar på vad det sysslats, både på Makeupstudion och hemma, med under veckan som gått...


Så här roar vi oss, jag och min kära, en vanlig hemmakväll...
...nejdå, det testades "snabb" och aningen oseriös barnsminknings-läxa a la Mc Donalds typ...
;)

Temat för veckans sminkningar har varit Mode/Trend/Catwalk;


Jag har fått mig ett par riktigt grymma bryn av Viktoria...en trendsminkning där det oftast är en eller två detaljer som sticker ut.


Uppgift; kopiera modebild. Jag sminkade Emma efter en bild i Elle med blek bas, svaga skuggor och fokus på bryn och shading


Själv så fick Yours Truly bli en kopia av denna bild...


Delprov
; Programledare-makeup på äldre modell
Tid; 30 minuter smink och 10 minuter hårstyling


Annica på jobbet skulle leda "Så ska det låta" (!) och jag sminkade henne i relativt ljusa aprikosfärgade toner med mjuka skuggor och glansiga läppar, samt en hårstyling med två inbbakade flätor och lite tupering av hennes redan självlockiga hår


Manlig Catwalk
Vanligt förekommande makeuper är; sotningar, rinnande sotningar, "död"-look, röda ögon utan barriärer etc...

 

Min fina Johan kom och satt modell för den manliga catwalk-makeupen som jag la åt det ”rockiga” och ”skitiga” hållet, i en sjukligt blek ton med fokus på ögon och raka linjer. Blev riktigt nöjd över resultatet!


Fransförlägning
Har tränat på Frans i hemmet framför tv:n och svurit otaliga gånger över eländet med att genomföra en lyckad fransförlägning..!
Strå för strå ska de fejkade fransarna först doppas i lim och sedan appliceras med pincett (vassa specialare) på den riktiga ögonfransen.
Det sätts cirkus 80-100 strån per öga...piller-göra de luxe!


Övningsdockan Frans...limkletad, stucken och (tack och lov) tyst och känslolös...

Så, ni förstår ju kanske att jag gått och gruvat mig för detta Fredagens prov, då det så var dags att sätta dessa fransar på en livs levande människa och genomföra en lyckad fransförlägning...
Jag var så nervös att jag hade ont i magen (hade nog lyckats elda upp mig lite onödigt extra också då det inte gått så bra med Frans) och var tvungen att stämma av med min modell om hon var helt okej med att resultatet kunde bli...skit  (?!) och i sådanafall vara tvungen att gå hem utan fransar?
Det var hon...hon var helt lugn och även helt säker på att jag skulle greja det hele galant...

...vilket jag också gjorde! ;D


Före -och efterbild på min fina och tålmodiga modell, som fick ligga helt stilla med tejpade underfransar och blunda precis hela tiden behandlingen pågick (drygt två timmar)
Lite skakigt ibörjan innan jag kände att jag fick in ett "flow", såg några saker efteråt jag kunde gjort bättre men är i det stora hela nöjd med resultatet som gick alldeles över förväntningarna..!
Nöjd var också modellen och det här (som jag inte alls tänkte ge mig in på först) kommer jag absolut att fortsätta jobba med
:)


Efteråt var det dags att bege sig från skolan, andas ut och lugna nerverna lite med en god aw på kära Hard Rock, ett gott glas och en bamse-tallrik med nachos att mumsa på...välbehövt!
Dock en väldigt lugn Fredagskväll som avslutades med filmtajm hemma i tv-soffan...välbehövt!

Latten el grande är nu uppdrucken och jag ska strax packa ihop mig här och bege mig ut i Lördagsvimlet...MYCKET folk i farten, löningshelg som det är!
Gick in en sväng i Nordstan, men gick ut lika fort igen då det knappt gick att ta sig fram bland massan och de glödande kontokorten...

Har ändå lite ärenden som måste uträttas och butiker som ska besökas, så det är bara att stålsätta sig (!)
Möter även upp med Johan då han slutat jobba och handlar lite nödvändigheter innan det bär hemåt för att landa ett tag innan kvällens eventuella bravader...


Hittade dessa i mataffären...ja, ni ser ju själva...ett givet namn, ett givet köp ;)

Vi är bjudna på fest på Dansforum, samt funderar även på att sticka ut och käka indiskt innan.
Bokmässa är det i stan och det händer även en hel del andra festligheter i helgen...bara att välja och ta för sig, vilket det känns som att de flesta kommer att göra...party-helg it is ;)

Jo, glada nyheter bidde det också då jag fick ett telefonsamtal från pappa i förmiddags, där han ville meddela att det "löst"sig med flyttlass från Göteborg upp till norr (en tung sten föll från mitt hjärta!)
Han åker nämligen ned med några vänner som ska köra ett lass ned, stannar några dagar och hjälper till och sedan kör vi tillsammans upp igen...lätt, smidigt och heeelt underbart...så otroligt tacksam.
Jag har sagt det förut, jag säger det igen; jag har världens bästa föräldrar!

Allt gott denna finfina dag, lev å må!

// Maryly




Sofflig Bloggning

Sweet Sunday...ja, i ordets verkliga bemärkelse då det i skrivandets stund slött bloggas från tv-soffan kalasandes på en massa sötsaker...mmm... ;)


Bland annat så mumsar jag på en utav mina favvisar; Polly, som nu kommit i en ny "rockigare" tappning a la Dregen som jag ju bara var tvungen att testa...ingen jättehit som slår orginalet, men gott som variation :)

Var även ute en sväng på stan tidigare idag och spanade...nu har den börjat...jakten på en ny vinterjacka (!)
Hittade några potentiella kandidater, men ingen som kändes sådär "mitt i prick" tyvärr...well får leta vidare, det blir ju inte varmare precis och i år vill jag vara ute i bättre tid än förra säsongen.

RACE MARINE W KALDVIKA JKT F11 NAVY
En potentiell kandidat...

Regnet bara öser ner, riktigt forsar längst med rutorna...
Rätt mysigt ändå när vi tände ljus, åt en god middag, och sedan tog plats i soffan under filten för att kolla på en gammal dokumentär som jag har tänkt att jag ville återse nu ett tag.

Dokumentären är gjord av Donald Macintyre, en välkänd irländsk journalist, som går undercover och har "Wallraffat" sig in i inte helt ofarliga situationer för diverse avslöjanden.
Just den här dokumentären behandlar ämnet fotbollshuliganer, och jag kan starkt rekommendera den för Er som inte redan vet vad jag skriver om!




Så, att det verkligen är Söndags-känslan som råder i dag är det ingen tvekan om...och kommer att fortsätta råda kvällen igenom.
Mera film, mera läsk, mera gottigheter comin´up!

...Och så ska ju de däringa lösfransarna sättas (strå för strå) på dock-jäkeln (som jag även döpt till Frans nu...) så jag får avlägga provet på Makeupstudion live på Fredag, men det försöker jag skjuta upp och förtränga så långt det nu går... ;p

Hoppas Ni har en skön avrundning på en fin helg gott folk!

// Maryly

Offentlig Bloggning

Nu har det varit glest mellan uppdateringarna under den gågna veckan...inga alls närmare bestämt.
Men nu har jag i alla fall äntligen tagit mig tid -och tagit mig ut...sitter i skrivandets stund på Fröken Olsson´s Kafé och knappar, samtidigt som jag avnjuter en god fika och en skön ledig Lördag.

Ska möta upp med min kära Johan som jobbar fram till klockan två och sedan hade jag hoppats på ett glas gott på någon servering ute i solen (den sol som strålade och värmde så otroligt tidigare imorse...som nu tyvärr är dold bakom molntäcket el grande...men som undertecknad alltså fortfarande hoppas på... ;p) och bara ta vara på helg-känslan.
Sedan har jag även lovat honom en finfin överrrasknings-middag hemma...gottigott! ;)

Arbetsveckan avslutades -och helgen inleddes för övrigt med ett gott partajande på Sticky igår där vännerna i Within Y bjöd på releasefest
Många festglada människor, nya bekanta och gamla godingar...fullt ös och en jättekul kväll!



Annars så har det ju, as usual nuförtiden, handlat rätt mycket om jobb och makeuperi för min del.
Men timmar, dagar och veckor flyger förbi och nu har jag bara cirkus en vecka kvar att beta av på min anställning på Nordea...och cirkus en månad kvar till slutproven på Makeupstudion (!)

Kommer nog inte att sakna kontorsjobbet och det ska bli så skönt att kunna lägga all sin tid och satsa ännu hårdare då det nu bara blir fokus på utbildningen.
Det är mycket just nu, men faktiskt bara roliga saker att se fram emot... :)

Lite av det som sysselsatt mig vad gäller makeuparbetet det senaste presenteras nedan;


Melodifestival-makeup med ett "måste" att sminka färgglatt, så jag sminkade Louise i rosa medan hon piffade upp min nuna med grönt ;D


Delprov där uppgiften var att sminka en mörkhyad modell. Fina Manisha ställde upp, tog bussen från Borås och fickbland annat en färgsotning i lila toner

Grupparbete; redovisning av årtionden 70, 80, 90 och 2000-tal


Hippie-chich och Disco-Stu? Amanda och Victoria var snygga som få i sina härliga 70-tals outfits...


Emma och Sara hade gått ut stenhårt med neon-färgerna och visade verkligen på "det glada 80-talet"...


Nostalgitripp de lux för undertecknad! Drog upp troskanterna, målade "härligt" bajsbrun kajal runt de bleka läpparna och dansade in till Spice Girls "Wannabe" tillsammans med Louise för en rejäl dos 90-tal...


Maria och Karolina proppade bh:n full med papper och redovisade ett 2000-tal där det bara skulle vara mer av allt...

Riktigt, riktigt rolig lektion...många skratt och minnen bidde det, samt en liten seriösare pratstund efteråt om hur vi tror att det nu påbörjade årtiondet kommer att se ut, eller vad vi kommer präglas av i framtiden...både vad gäller det ytliga så som trender och makeup, eller diverse världsfrågor i övrigt..?

Veckans sista lektion handlade om Barnmålning, exempelvis på MC Donalds, i köpcentrum eller på barnkalas.
Det sminkades med vattenfärger och jag fick lite tips och trix på snabba och roliga sminkningar för de små... :)


Söt! Jag skulle göra en "snabb katt" på Amanda...men ja, det var lite test hit och dit, samt lite stressigt där i slutet...så jag tror det hele resulterade i någon form av kanin istället... ;p


Själv så testade jag för första gången (på mig själv) en lösfrans-rad gårdagkvällens festligheter till ära...kändes lite lätt ovant att gå ut med dessa till en början, men my god vilken effekt det ger ändå!


Nu är kaffet uppdrucket och det är starx dags för mig att plocka ihop och bege mig ut från caféet för en liten runda i några butiker...
En kul vecka har övergått till helg...och vem vet vad kvällen har att erbjuda..?
På återskrivande...

(PS; jag har inte fattat varför all text blir i kursiv-stil...tryckte nog på nån knapp...kan i alla fall inte komma på hur det ändras och ja...lite irriterande är det...jobbar på det... ;p )

Allt gott!

// Maryly

11 September 2011

...och en påminnelse samt en eftertanke att det idag är tio år sedan terroristattacken som skakade världen.
Tio år sedan...åren går...

Jag minns att jag satt i min lilla 1:a i Lycksele, min första lägenhet, och såg på ett tv-program som plötsligt avbröts av extrainsatta nyhetssändningar.
Jag höll andan, såg i direktsändning det andra planet krascha in i tornet, ringde pappa och mamma, följde det hele från start och uppdateringarna dagarna där efter.

Jag förstod att detta var en dag då historia skrevs, en dag de flesta (precis som jag) skulle komma ihåg vad man gjorde och var man befann sig.
Jag funderade också på vad jag skulle tänka på i "framtiden" då jag såg tillbaka på den här dagen om exempelvis tio år...hur skulle världen se ut då? Hur skulle mitt liv te sig?
Och här sitter jag nu.


Har följt SVT´s sändningar från minnescermonin vid Ground Zero från tv-soffan idag...

Tröttheten och krassligheten har annars dominerat dagen, som startade med ett besök på Akuten i Borås...

Hade en jättetrevlig kväll igår med uppdateringar, makeup, festligheter, god mat och dryck tillsammans med vännerna;




Före -och efterbild på Sofie som sminkades a la Marilyn Monroe...

Bubbel och babbel till midnattstimman slog, då det var dags att bege oss ut med taxi ner till city för ett besök på Grand.
Ett besök som uteblev för undertecknad.
Hann bara stiga ur taxin och gå några få meter mot entrén innan "någon" (modell osmartare) kastar en flaska mot mig som går i krasch och jag oturligt nog trampar rakt ned i glaskrosset (!)

Skär upp foten över hälsenan och blöder så mycket så (efter ett kortare rådslag) vi alla bestämmer oss för att åka hem igen, försöka lappa ihop mig och avrunda kvällen...

Vaknar och har ont.
Blöder och inser att plåstren inte lyckas göra jobbet, samt att det eventuellt kan finnas glas kvar i såret.
Därav ett tack till Manisha för en finfin festkväll, och sedan en tripp till Akuten för en lösning på problemet.
Väntan...

Blir tillslut inkallad och ihoplappad...de ville sy, men på grund av att det hunnit gå så många timmar sedan skadan (infektionsrisk) så rensade de bara ut såret och tejpade och lindade så gott det gick.
Det sitter ju på ett svårläkt ställe som ofta är i rörelse tyvärr...
Får ha lite koll på om det "håller ihop", samt inte ser ut att bli infekterat.
Annars -allt väl.
Ja herrejisses...så det kan gå... ;p

Hemma i Göteborg.
Sitter i soffan framför tv:n som jag gjort större delen av dagen...orkar inte så mycket mer.

Mumsat på takeaway-middag som finaste Johan hämtade hem, blåbärsmuffins och jättepåsen (!) med godis...riktigt onyttig och slapp Söndag med andra ord...
Preppar med Alvedon, hoppas på att må bättre imorgon och ska strax se en dokumentär.

Önskar Er en fin kväll!

// Maryly

Fredags-kvällning

Hemma efter en underbar fredags-eftermiddag med prov a la "kopiera en reklambild" på Makeupstudion tillsammans med härligaste tjejerna i klassen;


Min kopierade bild på fina Emma

Middag och en god aw på Glenns´s med finaste Johan....krassligheten är ett faktum, men vad gör det..."hä ä ba å bit i hop"...imorn vankas tripp till Borås å middag, samt utgång med goa vännerna...nu är det helg! ;)



Hoppas Ni alla har en finfin kväll, allt gott!

// Maryly

Muffins-kuren

Thank God It´s Friday...! ;D

Tar en liten snabb morgon-paus på jobbet för att knappa ned några rader med uppdateringar denna sköna Fredag som bjuder på blå himmel och strålande sol, för att inte tala om den stundande helgen...gillar´t!

Kontorsjobb fram till lunchtid och sedan vankas det ännu ett delprov på Makeupstudion.
En reklambild ska "kopieras" och min modell (som jag inte har den blekaste aning om hur hon ser ut.?!) ska förhoppningsvis i alla fall efterlikna den bild jag valt då resultatet är klart.

Genomförde en liknande makeup igår, med undantaget att det då var jag som var modell.
Kände (och känner) mig rätt krasslig och avstod från att lägga en makeup på någon annan, så Karolina fick sminka mig efter en färgglad Isa Dora-reklam...sedan blev hemgång bums för undertecknad med soffa-häng under filten resten av kvällen...


Så kan det se ut... :)
Krasslig ja...*peppar,peppar* för att det inte eskalerar...vill inte, och har inte tid (!)
Testar lite dunder-kurer och hoppas på ett supersnabbt kurerande...(mår faktiskt lite bättre idag ändå)

Måste ju bara vara pigg och alive till morgondagens inplanerade festligheter!
Då bär det nämligen iväg till Borås tillsammans med min kära Johan för middag, partaj och övernattning.
Fina Manisha står som värdinna för kalaset och jag ska även ta tillfället i akt att sminka både henne och Sofie inför kvällen...dessutom utlovades det visst lite bjudning av bubbel att njuta av under makeup-sessionen...inte illa vill jag lova... ;)
Ska bli såå kul att träffas, ser verkligen fram emot en helskön Lördag!

Dags att fylla på kaffekoppen...och så var det visst Blåbärsmuffin till fredagsfikat också...mmhm...muffins-kurering kanske kan va nåt?




På återskrivande...snart är det helg igen!

// Maryly

Regn-rusk-kväll

Inne i vardags-lunken igen...

Fast inte så mycket "lunk" idag i och för sig...näe, mest ett stretande mot de enorma vindstyrkorna som pinat staden ( behöver jag säga att ännu ett paraply fallit offer för värstkust-vädret..?!) och ett tappert försök att undvia de värsta regnskyarna.

Tillbaka till kontorsjobb efter en "semester-dag" igår, då jag var på skolan hela dagen och informerades av Skatteverket om företagande med mera.
Inget nytt under solen för undertecknad, som ju redan startat -och innehar sitt egna företag, men däremot en bra möjlighet att ställa lite frågor och boka in ett möte för huruvida jag ska ändra verksamhetsinriktning, samt lägga till -eller ändra namn.

Gjorde min plikt på Nordea-kontoret och hastade sedan vidare till Makeupstudion för en eftermiddag med information om studiofotografering (inget jättenytt där heller med tanke på tidigare utbildning i foto ;p ), olika ljussättningar, samt hur makeup samspelar med/i olika ljus och filter.
Sminkade-testade-fotade-bedömdes.
Temat, som mest riktar in sig mot reklam, fortgår resten av veckan...





Efter lektionens slut hann jag med en snabb (väldigt snabb och intensiv!) kort-visit på gymmet och sedan var det hem för att få i sig en sen och bälbehövd middag..!

Sitter nu uppkrupen i soffan, insvept i mys-filten, med levande ljus tända i mörkret då regnet och vinden piskar mot fönsterrutorna...bus-väder de luxe!

Hade gärna underhållits av kvällens fotbollsmatch, eller bara något annat se-värt program...men nåt är knas med tv-sändningarna...inga signaler som går fram...och ja, på rutan syns nu 4 stycken gröna prickar...samt en ensam gul prick som står och blinkar..?
Kanske betyder det något? Kanske är det en hemlig morse-kod? Kanske är det bara för att irritera eller hålla förhoppningarna om att det snart ska fungera vid liv?
Kanske är det lättsam underhållning för vissa..?

Roar mig med nätet och lite läxa så länge...

Allt gott!

// Maryly



Höst-sommar-känsla

Skön Söndagskväll och vad som (troligen) kan var en av "sommar-känslans" sista dagar...

Sol och underbara värme har präglat denna helgdag som började med en skön sovmorgon med efterföljande motionsrunda på cirkus 1,5 mil...stundtals svettigt kämpigt, men riktigt härligt att komma ut i friska luften och röra på sig!
Färdades tillsammans med älskade Johan längst hamnen, ut mot Röda Sten, en svängom där och sedan tillbaka igen.



Tog filten, lite att knapra på, och sedan satte vi oss nere på bryggan vid ån för att uppdateras av tidningsnyheterna, känna Söndags-easet och jag fick till och med lite Makeup-läxa gjort i form av antecknandet av loggboken på den "lilla rosa", som visade sig vara alldeles ultimat att ha med för ändamålet :)

Gårdagkvällen
bidde rätt lugn...riktigt skönt faktiskt.
En runda på Magasinsgatan med stopp på 2112 och Puta Madre för goda glas och diskussion och planeringar inför framtiden...tick-tack time flyes och det är mycket som ska ordnas med -och lösas...och det kommer bli tufft att styra upp alla förändringar (!)
Men, tack och lov, är det ju riktigt roliga och ljusa framtidsutsikter i görningen...

Hemgången skedde relativt tidigt och slutade i soffan framför en film och ett redigt kalasande på läsk, chips och dip...gottans! ;)


Puta Madre

I skrivandets stund så sitter jag ner efter att ha preppat middagen, känner goda dofter sprida sig i lyan och bara väntar på att de rostade rotfrukterna och chili-fetaost-biffarna ska bli klara i ugnen...yummie!

Planerar en riktigt soft kväll med mitt hjärta... endast lite planering och förberedelser inför den kommande veckan, har bland annat tagit ledigt imorgon då Skatteverket kommer på besök på skolan (tidigare lagd lektion) och informerar om företagande med mera...varav jag vill ha några frågor besvarade. 
Även en koll på Idol 2011 med startskott 20.00 hägrar ikväll...dags att dras med i Idol-karusellen igen..?!


Nya ansikten, nya intriger..?

Hoppas Ni har en finfin kväll och laddar om för en ny vecka!

// Maryly

På Personlighetsfronten

Lång tid ingen sedd...
...nedan följer senaste nytt med utgång från personlighetsfronten under den vecka som gått;

Lördagspartaj!


Midnattsloppet gick av stapeln i staden...

...jag och min kära bevittnade det hele från en skön och lagom lazy plats på Hard Rock
( där det även hanns med lite bilspel kvällen till ära...)




Mmm...Mojitos!



Resa!


Bokade en resa till London och julhandel ;D
Det är nämligen så att Johans sista spelning på turnén med Amaranhte och Hammerfall infaller den 12/12 i staden, och då kom vi på idén att kombinera ett schysst turnéavslut med några mysiga dagar i den Engelska hufvudstaden för oss att bara njuta av...längtar redan!


Photoshoot!



Fick tillfället att genomföra en TFP tillsammans med professionella fotografen Johan Carlén och min egen kära Johan.
Bilderna ska användas i sponsor-syfte för Fender, där min del i det hele blir att jag stått för makeupen, samt får bilder (mestadels close-up) till min egen portfolio...gott!
Ovanstående bild är dock en "plo"j i slutet av sessionen...men visar ju helt klart att "white men can jump" ;)


Ny leksak!

-men den har jag ju redan berättat om i tidigare blogg-inlägg...finfin är den att knappa från i detta nu!


Hemsida!



I samband med utbildningen -och på vägen till Professionell Makeupartist ska det beställas visitkort (spanar på olika layouter) och fixas med hemsida...
Har i nuläget köpt en domän och ska upprätta en hemsida;
www.maryly.se
Syftet är att marknadsföra mig själv som Makeupartist, samt koppla samman det med en blogg om arbetet/makeup och diverse annat smått och gott...stay tuned...
...under uppbyggnad, som sagt!


Krasslihet (!)

Men det är så tråkigt att skriva om...så det struntarjag i...


Idag!

Sov jag ut...
Bryggde starka koppen morgonkaffe och tog itu med lite piffing av mig själv som delvis bestod i övning av makeup; Sotning.


Relativt blek bas, rökig sotning av ögonen vilket då också fick matchas med en blek-rosa rouge och rätt så neutrala läppar, kalla toner allt som allt.

Förmiddagens piffing och allmänna hema-häng efterföljdes sedan av en runda ute i staden och en uppdatering av diverse butikers utbud och nytillkommna höstmode.
Det var ett tag sedan jag var ute ch spanade...det märktes helt klart...men åh vad jag älskar höstmode och det kliade i fingrarna kan jag säga (!)...får verkligen tänka efter och välja ut favoriterna till eventuellt kommande shopping-kasse här inser jag...

Stoppade för en fika på NK, där det också bjöds på modeshow med höstens godbitar...mycket päls (oäkta hoppas jag på -och propagerar för!), metallic, bohemiskt, flätor, höga klackar, samt diverse andra påhittigheter;


Tvågs-mask i guld..?!


Pink lady!


Slå klackarna i...huvet?

Mötte sedan upp med min kära, som kom direkt från jobbet, och tog ett glas gott ute i solen och folkvimmlet.
Inhandlade lite nödvändigheter och begav oss sedan åter hemåt för middags-prepp och landa lite.
Vilket jag gör i detta nu...

Får se vad denna Lördag, en vecka senare, har att erbjuda...inga direkta planer såhär i skrivandets stund...

Lev å må!

// Maryly

To be...

Mycket som pågår...

There will be uppdateringar inom en snar framtid...oh yes there will...;)

Tills dess; stolt över nya leksaken;




liten men naggade god ;)

Allt gott så länge denna Torsdagskväll!

// Maryly

RSS 2.0