Valborgsfirande!

Så var det då dags att börja ladda inför dagens festligheter...
Solen strålar från  en klarblå himmel, musiken strömmar ut genom högtalarna, rosén bubblar i glaset, temperaturen stiger och humöret  med det! ;)

Efter att jag lycko-sparkat-iväg min bästaste rocker-sambo för bilresa upp till 08-land och spelning ikväll, så var det dags att krypa ner bland bubblorna i karet och unna mig lite morgonlyx, för att sedan stiga ur med ny energi och "piffa till sig".
En sväng ner till bolaget, en sväng förbi affären och en god brunch.

I sann gräsänksanda har jag inte bara omgivit mig av olika slags bubblor idag...nej, jag har även bokat in en heldag för att umgås med tjejerna, köra grillning på Guldheden, och sedan gå på kvällens STORA partaj på Chalmers!
Gött lär det bli!

Önskar er alla ett underbart valborgsfirande!

// Maryly

DAGENS;
- detta sitter jag och avnjuter för tillfället, gött e de!



Skymning...

Solen har sänkt sig ner över Göteborg och ögonen svider av trötthet...en väldigt lång, men också väldigt givande dag som lider mot sitt slut.

Tog tåget till Varberg i morse för projektmöte med ledningsgruppen inför den annalkande Rockfesten, och en liten guidad tur av evenemangsplatsen för att få inspiration till hur denna smidigast ska arrangeras.
Många idéer som poppade upp, många funderingar som diskuterades, och många beslut som fattades.

Rockfesten, som är en tribute-festival till tidernas största rockklassiker, kommer att gå av stapeln den 4:e juli i Varberg och i nuläget är det många bollar i luften att hålla koll på för att allt slutligen ska klaffa.
Det största fokuset ligger just nu på området; marknadsföring.
Vidare upplysningar om aktuell hemsida, biljettköp och annan relevant information, kommer att uppdateras i denna blogg inom en snar framtid... ;)

Väl hemma i Göteborg igen så hann jag shoppa ny jeansjacka (!) och få någon timmes solljus innan det var dags att ta tag i lägenhetsstäd, lite små-plock, tvätt och matlagning.
Trött och allmänt sleten tänker jag nu förpassa mig till tv-soffan med en god kall, bara njuta av allt som är avklarat och det som är kvar av kvällen....imorgon vankas ledighet och valborgsfirande! :)


DAGENS;
- lunchen i solen som intogs nere i hamnen vid campus.
Sol, vind och vatten...



Funderingar...

Funderar på om jag skulle ta och äta frukost...eller vad man nu ska kalla det då klockan börjar närma sig tre på dagen..?

Funderar på varför det efter två års intensiva (ja, relativt iaf) studier, med bara veckor kvar till examen inte känns som man hittar vare sig orken eller motivationen att ta sig an det slutliga arbetet...
Kanske är det på grund av dagens bristande näringsintag? Kanske är det för att oron över vad som ska komma sen börjar kännas i magen? Kanske är det pollen..?

Funderar också på över vad som bör inhandlas till Valborgs festligheter, då jag...i sann "gräsänks-anda" (Johan drar me grabbarna och rockar i Spånga) ska börja dagen med bubbel i badkar och i glas! ;)

Borde sluta fundera så mycket och bara ta tag i det...jag börjar med frukosten...

Over ´n out for now!

// Maryly

DAGENS;
-ord blir Bumblebee
dels för att jag nyss såg en genom fönstret,
dels för att det är ett roligt ord att säga på engelska ;)



Humlan, från filmen Dunderklumpen

Back to reality...

Puuh...äntligen har jag intagit kvällspasset i soffan och kan andas ut...
Ganska så nyss hemkommen efter månadens stor-handling på Allum, och med överfulla matkassar, en tung väska och två (!) par nya skor så var sista etappen upp för backen till Wrangelsgatan en liten kamp i sig ;p

Måndag återigen, tillbaka till verkligheten och fokusera på det pågående examensarbetet...ibland undrar jag om jag har tagit på mig lite för mycket...jag ska alltså författa en bok nu på fyra veckor...
Okej, det är en handbok och tanken är ju att den inte ska bli allt för avancerad, men ändå...det här med att begränsa sig har aldrig riktigt varit min grej och jag får verkligen kämpa med att minska på mängden material, samtidigt som det också måste inehålla det mest relevanta.
Det blir mycket text...och någon idé-torka finns det inte tid för...so, the writing goes on...

Helgen som passerade bjöd i alla fall på ett välkommet avbrott.

Lördagen;
Henriksbergs takterass är ett underbart ställe för att sitta och titta på solnedgången, samtidigt som man sippar goda drinkar, pratar med trevliga människor, laddar inför spelning på Belse och bara njuter av livet!
När solen så gått till ro och stadens ljus är det enda som lyser upp vårnatten, var det bara att ta trapporna ner till bottenvåningen och låta partystämmningen flöda fritt!
Högt, hårt, trängsel, blod, svett och...inga tårar, bara gapskratt...fin-fina bilder, mer att dricka...skål!
Natten avslutades på morgonen med den sedvanliga natta-maten bland tv-soffans mjuka kuddar... ;)

Söndagen;
Zzz...
Vaknade faktiskt, duschade och kände mig ganska mänsklig igen.
Bestämde mig för att ta en sväng på stan, få lite frisk luft och solljus.
Det blev tyvärr en kort sväng, var nog inte så mänsklig trots allt, så det var lika bra att återvända hem.
Zzz...
Powernap som visade sig bli fyra timmar längre än beräknat.
Macka och godis till middag, och lite kvälls-tv på det.
Zzz...

Ja, ibland är man för ynklig... ;p

Tackar i alla fall alla inblandade för en superkul helg, det gör vardagen så mycket lättare när man vet vad man har att se fram emot!

// Maryly

DAGENS;
- får bli två bilder som påminner om en kanon-lördag!

Före



Efter
- jo, jag står för suddigheten


Saturday night metal-fever!

Sådär ja...fyra timmars jobb och en dundergod middag var avklarat, helgen är "på´t" igen!

Strax dags att bege sig till Henriksbergs takterass för att avnjuta goda drinkar, se solen gå ner över Göteborg till tonerna av ljuv musik, umgås med goda vänner och bara njuta av livet...
Sedan tar vi trappstegen neråt till Belse för lite hårdare tag, metal it is  ;)

Liten kortis rapport såhär mitt i festligheterna...lev å må vänner, lev å må!

// Maryly

DAGENS;
Helt klart,
-summer is in the air!



Götteborg! - från utsiktsplatsen ovanför lägenheten

Friday I´m In Love!

Jag har nog egentligen inget smart att skriva (för det har jag ju alltid annars ;p), utan bara avlägga en rapport från en relativt lugn och avspänd fredagskväll...
God mat, gott att dricka och underbar musik som ljuder ur högtalarna ;)
Det är något speciellt med fredagar, än fast det vankas jobb imorgon har man ändå den där härliga känslan av helg och oftast något party-relaterat nöje att se fram emot...några dagars flykt från den trista grå vardagen antar jag?
Och att vädret bjuder på ett förspel av sommar gör ju det hela så mycket bättre...
Veckans storstädning av lägenheten är gjord, nödvändigheterna inhandlade och allt jobb med examensarbetet ligger vilande, allt för att ge plats åt livsnjutning och påfyllning av energidepåerna...å gött e de!

Imorgon, efter avslutat butiks-arbete, vankas det drinkar i solnedgången på Henriksbergs takterass som sedan avslutas (?!) med ett besök på Belse och kvällens spelning....saturday night metal-fever!
Tills dess höjer jag mitt glas med gott vitt och säger; friday I´m in love...skål på er vänner!

DAGENS;
Måste ju bara bli "fredags-drinken" -den lätta

Highballglas
Ca 5 isbitar
1 slice citron
X-cider, rubarb


Skål!..... ;p



Tröttsamt...

Men arrrgh vad less jag blir!
Så frustrerande...när man går med förhoppningen om att ännu en uppgift på agendan kan bockas av så kommer beskedet om att arbetsbördan istället ökar ytterligare.
Mer jobb, mer skrivande, mer tid som går åt och mer energi som försvinner...

Nyss hemkommen från seminariet för metodrapporten, ett delmoment i mitt examensarbete, ett tråkigt och tungt arbete.
Fick veta att jag fått komplettering (dvs skriva om) hela den jefvla problematiserings-biten!
Okej då, det är inte allt för mycket som måste fixas, och det kunde absolut varit värre...men det är just orken att göra det!
Orka sätta sig och leta fram relevanta teorier, formulera dem på ett vettigt sätt och skapa denna "problematisering" där vad som ska framkomma ur den bara är ett enda stort frågetecken för mig just nu..."någon tycker si, en annan tycker så, det här tycker jag....men det får jag inte tycka".  
 
?

Varför överhuvudtaget leta problem alls kan man ju också fråga sig...

Ja, det är väl bara att bita i det sura och ta tag i det hele så man kan njuta av en helg utan plugg-ångest.
Mmm helg....avslappnat, sol, ledighet, rosé, latte på stan, musik, fest och glada miner...tillbaka till verkligheten för jobb i butiken fyra timmar på lördag och sen på´t igen...love it! ;)
Men tills dess...jag och ett blankt word-dokument som ska fyllas.

// Maryly
DAGENS;

Full pott på hemtentan i affärsdesign!

-en glad nyhet som uppväger lite av den negativa kompletteringen


-tydliga symptom på förvirrade tankar!

It´s done

Då var det gjort...
Efter en inte allt för lång väntan i skatteverkets telefonkö, samt några minuters konsulation, är de nödvändiga uppgifterna ifyllda och registreringen av eget företag underskriven och inskickad!
Nu återstår bara väntan på att se om företagsnamnet godkänns och allt går vägen...och en hel del planering och strukturering av allt arbete från min sida.
Det känns lite nervöst, lite osäkerhet i att bara "kasta sig ut" i ovissheten...men alla är vi nybörjare någon gång och det gäller ju att våga för att vinna.
Jag tar det från här nu...går ut på en långpromenad, andas frisk luft och rensar tankarna.
Det är ju en hel del annat som just nu knuffas och trängs inne i den arma hjärnan med...

// Maryly

DAGENS;

Visdomsord 1
"ångra inte det du gjort, ångra det du inte gjorde"

Visdomsord 2
"att medvetet undanhålla sanningen, är bara ett annat ord för lögn"




Holy Smoke!

Efter den mentalaste av alla mentala förberedelser , och ingen nämnvärd förbättring på uschlighets-fronten, var det så dags för intagandet av dunderkuren...
Med vitlöksklyftan i ena handen och Jimmie B flaskan i den andra tog jag ett djupt andetag och svepte...svalde...tuggade...svalde...hinkade på med vatten...andades ut igen och lutade mig kallsvettandes mot diskbänken...
Jag överlevde den här gången också.
Jag kan ju, så här i efterdyningarna, bara konstatera att det är tur att min kära sambo är iväg och repar med grabbarna ikväll, för jag...kära läsare...är knappas det populäraste umgänget just nu ;p
Det sägs ju att det som inte dödar en, härdar en...härdad är jag, och blir jag inte kryare av det här då vet jag inte vad...

// Maryly

Only The Strongest Survive ;p




Inte lika nytt

Inlägg nummer två...det tar sig ;)

Sitter återigen på plats i soffan ihopkurad under mysfilten.
Dagen känns slö och grå, med en sån där "obestämbar" himmel...en nyans av grå då det inte går att få någon som helst uppfattning om vilken tid på dagen det egentligen är, bara att det är dag helt enkelt.
De metodrapporter jag ska opponera på under torsdagens examinerande seminarium ligger utspridda runt om kring mig, och jag försöker hitta energi och motivation till att bara ta tag i det hela...
Att börja med att stänga av tv:n vore kanske en idé?
Snart vankas i alla fall dagens första kopp kaffe, men jag börjar känns mig lite uschlig och funderar på vilka ingredienser det finns att tillgå i hemmet för att exprimentera ihop en redig huskur som får bacillerna (och antagligen alla/allt annat) på flykten.
Dunderkuren som rätt ofta brukar fungera;

1 hutt whiskey -ju värre desto bättre
1 vitlöksklyfta -tuggas och sväljs trots de frambrytande kallsvettningarna
1 nära-döden-upplevelse i samband med detta
och efter det, några klunkar vatten och exbiritoxtabletter

Ovanstående är inget för den svagsinnade, men jag garanterar att de förkylningssymtom man tyckte sig lida av innan, inte är de man känner av i första hand efter denna kur!
Som sagt, jag funderar på det...känner att det krävs en mental förberedning först i så fall.
Tills vidare fortsätter sökandet av energi, inspiration och motivation denna dag...

// Maryly

DAGENS;

"73,5 vad är det för jävla standard"

-citat ur filmen Ping Pong Kingen.
Såg denna kufiska och underbara film igår och de norrländska känslorna vaknade till liv ;)



Nytt, nytt, nytt!

Sådär ja, då var det äntligen dags att infria nyårslöftet och skapa sig en blogg.
Jag har ju funderat, filosoferat och diskuterat kring detta förehavande, fått tips och påtryckningar från bloggande vänner och nu insett tiden vara inne...bara liiite senare än alla andra ;p
Men, men...vad kan vara bättre än att starta en ny blogg första dagen på en ny vecka...ny vecka, nya tag och, som sagt, bättre sent än aldrig...

Vad kommer då att författas i denna blogg kan man ju fråga sig?
Ja, jag sitter väl och försöker fundera ut det själv genom dessa rader...samtidigt som jag, med mina bristande kunskaper inom teknikens underbara värld, även klurar på hur själva designen av bloggen kan göras mer attraktiv?!
Det är ju i alla fall inte helt otippat att denna virituella dagbok kommer att bjuda på lite inblickar och relektioner från livet, redogöra för intressanta och vardagliga händelser, filosofier, frågeställningar, samt en del tips och goda råd från yours truly...
Oh well...here we go...


Dagsformen lyder som följer;
Sitter i soffan och undrar var vårsolen tog vägen, samtidigt som jag dricker dagens starkaste kopp kaffe och försöker strukturera upp det pågående examensarbetet sammankopplat med starten av det egna företaget.
Så mycket information, så många val och så många frågetecken som behöver rätas ut...
Dock ter sig nog det mesta övermäktigt i början, speciellt när man är något av en rookie på området, jag har förhoppningen om att pusselbitarna faller på plats allt eftersom, samt lugnar mig själv med vetskapen om att jag har förmågan att ibland förstora upp saker till mer än vad de behöver vara.
Det ska nog gå vägen det här, den norrländska envisheten är inte att försaka!
Så, dags att sätta igång med litteratur som ska plöjas och anteckningar som ska skrivas...

Tacksam för kommentarer och feedback på hela härligheten!

Love
Maryly

DAGENS;
Another Way To Die
- nya bondlåten med Jack White & Alicia Keys, spelas flitigt här...bara sååå skön!











Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0