Lugn fredag i väntan på...

...en eventuell utgång imorgon och firandet av Halloween...boohoo...scary... ;p

Morgonen började med en uppfräschning av lyan, lite frulle på det och sedan var det dags att sticka iväg för att avklara sina arbetstimmar...
Segt och lite halvt jobbigt när man mer eller mindre vant sig vid att fredag innebär helg och festligheter, men det gick rätt bra ändå och väl hemma blev det massa levande ljus, go musik, middag och fine-wine som belöning.

Hemmakväll i kväll eftersom det även är en del arbetstimmar som väntar imorgon, men troligen så lutar det nog åt att det kan bli någon slags form av Halloween-firande framåt kvällen...we´ll see...?!

Minns tillbaka till passerade Halloweenfester med spökhistorier, anden i glaset, tarot-kort, och diverse äventyr i de mörka norrländska skogarna...
Där det också (innomhus) dukades upp med specialitéer som; giftgrön sockerkaka, röda popcorn, blod-kola, mask -och spindeltårta, pumpor i alla möjliga former osv... ;D
Fantasifulla sminkningar, kreativa utklädnader, underbara människor...och sen var det fest!
Saknar dessa teatrala festligheter en aning...men man vet aldrig, snart kanske det kan bli aktuellt igen...

// Maryly

DAGENS;
- Halloween-memorabilia


Halloween förberedelser hemma på Granitan, typ...1995..?
Dahlén, Mathias & Linda


Mathias, Jag & Jack...som sagt...-95 eller nåt...


Halloweenfest i Kramfors 2004...häxa of curse ;P


Mary & Joey på Linda & Daniel´s Halloweenfest 2007


Grrrr!

Nästa bio..?

Sitter och slösurfar lite såhär på torsdagskvällen...känner mig väldigt nöjd med att äntligen fått avklarat och inskickat det sista av skolarbetet som krävdes för att komma ikapp efter kursbytet..helt klart värdig en soft kväll!

Imorgon blir det lite städning på förmiddagen, innan det återigen bär iväg för jobb...

Såg en annons om en ny, och för mig, hittills okänd film.
Kollade upp den på Youtube, vilket också leder till...

DAGENS;
- Måste gå och se på bio film


Jag bara älskar ju katastrof-filmer och har gått och väntat på att det snart skulle dyka upp någon riktig värsting som man kan mysa ner sig i biomörkret till. Efter vad jag sett på diverse små trailers så verkar 2012 vara riktigt lovande, och förhoppningsvis bio-värdig...för det lutar åt att nästa biobiljett tillägnas den! :)



Katthemmet Granitan

Granitan är namnet på mitt kära barndomshem.
Namnet är inte märkligare än att det kommer sig av att detta kära, röda hus med vita knutar ligger beläget på Granitvägen i Lycksele, och har helt enkelt alltid bara kallats så.

När jag flyttade ut från Granitan (mååånga år sedan är det nu!) bodde det där då kvar en mamma, en pappa, ett marsvin vid namn Spock och världens bästa katt...en Missan.
Missan var från början en pytteliten "hitte-katt" och ingick i en kattfamilj som elaka människor bara lämnat vind för våg.
Precis som otaliga (både friska och skadade) ekorrar, fåglar, kaniner, marsvin, rävar, renar, rådjur...och ja, you name it, så fick Missan vård och ett nytt hem på Granitan.

Åren gick...skokartonger med läkande djur avlöste varandra, bås där mat lades ut spikades upp i skogen ovanför huset åt de vilda djuren, och mat ställdes även ut i skålar på altanen åt de mindre (något tamare) djur som hade vägarna förbi.
(Här skall även påpekas att filtar och en liten mjuk hund-koja också ställdes ut)
Marsvinet Spock avled och fick en vacker begravning.

En kall norrländsk vintermorgon upptäcktes en tanig och väldigt liten svart katt sitta skakandes av köld på altanen, utställd mat hade börjat försvinna veckorna innan och det var troligen den lilla kissen som var den "skyldige".
Det värkte i hjärtat på de vänliga djurvännerna på Granitan...och katten kunde ju bara komma in för att få lite värme en stund...och kanske kunde de sätta ut en annons och se om någon kunde tänka sig att ta hand om denna katt...även om den förstås var väldigt snäll och såg ut att trivas väääldigt bra på Granitan...

Stunden blev till dagar, dagar blev till år...och helt plötsligt bodde det en mamma, en pappa, en Missan och en Sotis på Granitan...plus två utflugna barn som kom hem emellanåt, samt de lite vildare djuren som fortfarande matades uppe i skogen.

För 1 år sedan, den 25 oktober 2008 närmare bestämt, lämnade den älskade familjemedlemmen Missan jordelivet och fick en hederlig begravning även hon.
Detta ledde till att Sotis blev enda katten på Granitan...fram tills nu.

Kanske går det ett rykte i någon kattvärld  man inte vet något om, kanske är det bara den utställda matens dragningskraft...men nu när vintern så smått börjar få sitt fäste uppe i norr kommer katterna till Granitan en efter en.
Genom information via telefon har jag fått rapporter om först en lite större katt som suttit på altanen och spanat in i vardagsrummet, sedan hade det visst kommit en liten svart-vit katt som suttit och jamat något alldeles förskräckligt vid en tom matskål...och sedan så var det visst också en liten, liten brun katt som pappa till och med fått lyfta upp i famnen.

Alla katterna är i rätt dåligt skick, med tanke på matbrist och kyla, och är antagligen kvarlämnade sommarkatter.
De är rädda för varandra och rädda för att komma för nära människor...men ju mer dagarna går, desto tamare blir de...och jag kan riktigt föreställa mig hur samtalen avlöser varandra inne i huset...

-Nej, vi ska inte ha någon mer katt
-Jag vet, men de kan ju få komma in och värma sig lite
-Nej... (går sedan ut för att försöka locka in katten)

-Sotis skulle nog tycka det vore roligt med lite sällskap
-Jo, men vi kan inte ha hur mycket katter som helst i huset
-Nej, men bara tills vi hittar någon annan som kan ta hand om den

Och så kanske en...eller fler katter tillslut kommer in, och då låter det nog såhär;

-Ska vi sätta ut en annons?
-Nej, den har det nog bäst här

...så, min undran just nu är hur många som kommer att vara inneboende på kära Granitan när jag kommer hem till jul...och hur många av dem som är katter..?! ;)

Jag är så lyckligt lottad över att ha så underbara föräldrar med så stora hjärtan, inte bara då det kommer till kärleken till djuren, och tacksam över att jag fått växa upp i en så djurvänlig miljö!
Ibland är det mycket snack och en del av den hårda norrländska attityden...men när det väl kommer till kritan...vem kan motstå en hjälplös, övergiven liten katt?

// Maryly


Granitan julen-08


Missan


Sotis



Tröttare fötter

Oh yes...så gött det är att äntligen ha fått komma hem, dragit på sig mys-outfiten och slappa deluxe i tv-soffan!

Morgonen var segstartad och det krävdes en kopp kaffe av det starkare slaget och en lång dusch innan energin ville infinna sig.
Jobbade framför datorn med lite ditt och datt innan det blev en promenad i den kalla höstluften mot Handelshögskolans bibliotek.

På biblioteket fanns massor av böcker (oväntat va), men tyvärr inte en endaste en av den kurslitteratur jag hade behov av...attans, får försöka lösa detta snarast möjliga på något sätt...hm...
Så det blev att gå tomhänt därifrån, sätta sig för att käka medhavd lunch på spårvagnen ut mot Frölunda Torg och dagens arbete.

Mycket stå -och gå-tid, men timmarna passerade ändå relativt snabbt, och kulor på kontot blir det! :)

Nu ska jag krypa ihop och läsa lite tidning för att uppdatera mig om vad som pågår i världen utanför shoppingcentren...sen tänker jag allt unna mig lite manikyr och pedikyr medan kvällens tv-program avlöser varandra...och till detta avnjuts förstås en kall och god öl.
En helt okej kväll med andra ord! ;)

// Maryly

DAGENS;
- Fyra vise män

...eller i alla fall de du inte vill ha emot dig! ;p


   

Trötta fötter

Hela min vakna tid spenderas snart i olika köpcentrum känns det som, men idag var det faktiskt min tur att få ströva runt i lugn och ro och njuta av att shoppa loss lite...yeeyh! ;)

Lite nya skor, lite partytop, lite annat smått och gott...

Många timmar senare var det skönt att äntligen komma hem och ta en varm dusch, äta lite efterlängtad middag och bara slappa lite i tv-soffan.
Fötterna värker efter dagar av steg och kräver viloläge resten av kvällen...för imorgon vankas en dag av ytterligare promenad och plugg kombinerat med eftermiddag/kvällsjobb.

// Maryly

DAGENS;

- Gårdagens permiär-dricka!

Efter storhandling på ICA var det gött att ta sig några välförtjänta klunkar inhandlad julmust ;)
Blev nästan lite julstämning där ute i höstmörkret...åh norrlands-jul...vad jag längtar!


It´s a must..! ;D


UTeblivna INköp

Har just avslutat renskrivningen av den intervju jag genomförde med Got Event´s VD idag på förmiddagen, och ska nu ta mig en liten vilare framför tv:n i väntan  på att Johan kommer hem från managementmöte och vi ska bege oss iväg till ICA (modell större) för storhandling (det behövs!).

Mötet på Ullevi var lika trevligt som de föregående gångerna, men dock i stressigaste laget då VD:n hade hela dagen fullbokad och praktiskt taget sprang iväg efter vi sagt hej då.
Ja, så ter sig nog vardagen för många chefer...fullt ös...men det är ju också det som lockar...
Förresten så har jag återigen insett hur kul det faktiskt är att göra intervjuer...eller ja, egentligen bara möta nya människor och få möjligheten att ta dela av deras berättelser...tyvärr gäller dock inte riktigt detsamma med renskrivningen ;p

Efter mötet blev det en liten runda på stan för eventuell shopping.
Den eventuella shoppingen uteblev dock då jag ganska snart insåg att;

1. Några av mina planerade inköp tyvärr sålt slut under lönehelgen (då jag jobbat och inte haft möjlighet att hinna med och inhandla dem själv, attans!)

2. Det tydligen är höstlov = massa hormonstinna tonåringar att försöka forcera sig fram genom för att nå mina mål

Detta planeras dock åtgärdas genom att;

1. Söka mig till andra butiker som eventuellt kan ha det jag letar efter, alternativt beställa online

2. Ge mig ut tidigt på morgonen alldeles lagom till butiksöppning och avklara shoppingen snabbt som bara den!

3. Bita i det sura äpplet och vara glad åt sparade pengar (nja...inte så troligt...)

Go´kväll!

// Maryly

DAGENS;
- Klipp

Hittade ett så roligt klipp som jag bara måste få dela med mig av här

http://www.youtube.com/watch?v=f3sX30NubTs

Haha...don´t we all love cats! :)


Jobba, jobba, jooobba!

Aldrig förr har så många timmar spenderats inne i ett köpcentrum...och fler ska det bli!
Frölunda Torgs invigningsevent blev en hit, och förutom att nya fräscha lokaler och generösa erbjudanden lockade, så går det inte att komma ifrån att lönings-helgen driver ut folk i fullkommlig shopping-hysteri ;)

Trött i hjärnan (och oh my god...fötterna!) efter allmänt fixande, välkomanande, guidande och socialiserande så sitter jag nu uppkrupen i soffan med ett glas gott vin och hejar stenhårt på mina "landsmän" i Team Pontare, Lycksele :D
Hä ä ba å ös!

Egentligen var konsert inplanerad ikväll...men efter starkt övervägande, enorm seghet och vuxenpoäng som skjuter i höjden, så blir det hemmakväll i soffan som gäller...för imorgon är det back to work again!

Men jag är faktiskt bara nöjd... ;)

// Maryly

DAGENS;
- Göteborgs-humor

- Vem är äldst i smurflandet?
- Göörgammel

...hahaha...fy f*n va sämst! ;D

  
Invigning på av nya Frölunda Torg, och gammal smurf (real-stuff) :)


Utbildning...

...verkar ju nästan vara det enda som pågår i mitt liv just nu.
Men jisses vad jag lär mig! ;)

Förutom att stiga upp tidigt och ytterligare sätta mig in i Human Resource Management, så har jag också varit iväg på en kvällskurs inför helgens arbete.
Frölunda Torg (som är kund till företaget jag är anställd åt) ska inviga sina nya lokaler och den nya logotypen med ett pampigt evenemang, i vilket jag då ingår att arbeta med.
Har tittat över schemat och det kommer att innebära många, långa arbetstimmar...men det känns riktigt roligt att få köra igång med något praktiskt arbete, och särskilt eftersom det innebär festligheter och kontakten med människor!

Har nyss ätit en alltför sen middag, tagit en dusch och funderar starkt på om jag inte skulle ta och vara duktig och krypa ner i sängen snart..?
Tidig start imorgon, jobba i ca 12 timmar...och det är bara början...
Då gäller det att vara laddad!

// Maryly

DAGENS;
- Citat

"Kunskap är inte nog, den måste också brukas; vilja är inte nog, vi måste också handla"



Magkatarr & Moralpanik

Idag sov jag längre än jag borde, vilket ledde till lite lätt (!) stress över att hinna med det plugg som jag hade framför mig.
Men soffan var så otroligt skön igår...och så började ju filmen Ice Age där mitt i natten (lättsam hjärnstimulans)...och så blev det en slummer när den var slut, ett uppvaknande vid 5-tiden för att masa sig till sängen...och ja, de extra timmarna av sömn behövdes antagligen ;)

Återigen en dag av idelt pluggande...kommentarer överflödiga...

Frisk luft och ett skönt avbrott blev det i alla fall framåt 4-snåret, då jag knatade ut på promenad och iväg till ett möte med Farbror Doktorn (jo, lite åt farbror-hållet var han nog...) på Capio Citykliniken i Gårda.
Svarade snällt på de frågor han ställde, berättade om mina åkommor och erkände att jo...nog kanske det har varit lite mycket stress och oro den senaste tiden...

Han klämde och kände på lille magen och kom fram till slutsatsen att jag troligen har magkatarr.
Dock ska fler prover tas och ytterligare återbesök väntar, men vi börjar med receptutskrivning och medicinering i ca en månad av -just det...magkatarr.
Usch, det ordet klingar verkligen inte vackert någonstans...men man får väl hoppas att medikamentet hjälper och i så fall vara glad för att det inte var något värre *peppar,peppar*...men liiite synd känner jag nog ändå att det är om mig... ;p

Promenerade hemåt och gjorde middag åt mig och karl´n.
Mätt och belåten får det nu bli en lugn tv-tittar kväll...kanske lite bläddrande i kurslitteraturen...men bara kanske...och i så fall bara lite... ;)

// Maryly

DAGENS;
- Suck

Kolla in länken nedan;

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1750527/har-visar-svt-reportern-brosten-i-tv

Det är min kära storebror som är fotograf för detta inslag som visades på Västerbottensnytt härom dagen, och jag kan lova er att det är med en stor portion humor och glimten i ögat som han och hans kollega spelat in inslaget!

Jag har själv jobbat på SVT i Umeå och vet att det är en öppen arbetsplats med sköna och lättsamma människor, och att folk orkar störa sig på detta i Sverige år 2009 (med tanke på allt annat som flashas på tv) är för mig förvånande...
Visst, denna inzoomning var väl inte "nödvändig"...men hallå, denna dubbelmoral...denna moralpanik som vissa människor drabbas av...den är ju bara så sjukt löjlig...orka.

Keep up the good work SVT! ;D


Min lediga kväll i tv-soffan...

...börjar nu.

Ville egentligen bara meddela detta konstaterande...å gött e de! ;D

//Maryly

DAGENS;
- Telefonsamtal

En uppdatering från vännen, information om hennes kommande Göteborgsvistelse och bara så skönt att få snacka av sig lite (mycket)...inser att det kommer att krävas ett inköp av minst en bag-in-box för sena kvällar och inspirerande samtal! ;)


Goda nyheter!

Då var det back on track och ny start av ny vecka återigen.

Iväg till Borås för examination av arbetet i kursen Performativ managementrevision, något som blev mycket mer avslappnat än vad jag först förväntat mig och innehöll intressant återberättande av de olika intervjuerna som klassen genomfört.

Tillbaka till Göteborg igen, och när jag stiger av bussen vid Nisse-terminalen så ringer telefonen.
Domen från fredagens intervju föll...
Och jaaa!
En ny anställning är aktuell, inom ett område som ligger mig varmt om hjärtat, för ett företag som verkar både intressant och spännande.
Arbetet kommer att innebära varierande arbetsuppgifter (thank god!) men är alla inriktade på evenemangsproduktion och marknadsföring...taget! ;D

Annars har kvällen bestått av ytterligare skrivande -och ännu ett arbete har blivit avklarat.
Imorgon är det återigen dags för examination...

Sneglar på Roast på tv:n och ikväll är det Markoolio som grillas.
Jag har träffat denna "allkonstnär" två gånger, varav ett av mötena innefattade ett Tequila-race inne på den lokala puben i Kramfors...kippis! :D

//Maryly

DAGENS;
-Otroligt roliga nyhet!

Min fina, underbara vän Cicci kommer och besöker mig här i Göteborg inom en snar framtid!
Det var på tiden... ;)
Yeeeyh! Sååå länge sedan vi sågs och sååå grymt kul det ska bli att träffas...ser verkligen fram emot det!


Puss sötis! (ja, jag var brunett då...)


Lika barn -leka bäst ;)
-2004


Hallå eller...

...vad har en söndag som denna haft att erbjuda?
Jo, det ska jag tala om...den har i överlag spenderats i tv-soffan från tidiga morgon till sena kväll, framför denna (antagligen) ohälsosamma dataskärm.

Det började med ett förvirrat uppvaknande (i tv-soffan ja) där det första jag kraxade fram till min kära sambo var att jag drömt om en affärsidé som skulle bli en totalt överlägsen och lönsam idé för ICA (!) och sen somnade jag igen...

Uppvaknande nummer två blev lite mindre förvirrat, men desto mer smärtsamt då gårdagens alkoholintag gjorde sig påmint...och det första jag såg när jag slog upp mina ögon var tillverkningen av en tvångshandske på Tv4-nyheterna...

Morgonkaffe och dusch innan dagens arbete tog sin början.
Och sen har jag suttit där (fortfarande tv-soffan)...suttit och skrivit å skrivit å skrivit...å skrivit och suttit lite mer...
Utanför har tydligen solen strålat och Tv4:as alla repriser från veckan som gått har passerat...och jag har mått dåligt...ätit och mått lite bättre...fått en släng av dålighet igen...ätit mer och slutligen hamnat i någon sorts limbo-mående...men mest av allt har jag skrivit.

NU är jag dock äntligen färdig...halleluja moment!
Och att jag ens ids författa dessa rader förstår jag inte...separationsångest ifrån tangenterna..?
Examination i morgon, men nu blir det allt slö-tvoch en hjärna på off.

Och jo...ICA´s suveräna affärsidé...den sov jag bort ;p

// Maryly

DAGENS;
- Flashback

Gårdagens partaj blev en livfull och härlig tillställning! ;D
Johan och Amaranthe körde ett privat gig på en 30-års fest med massa nya och gamla ansikten, lite pics;


Fullt ös!


Bas´n


Och öl ja...


Några glas senare var jag ur fokus och Johan ur bild...


Hej å hå...

..vad det går, och härligt med en ledig dag!

Sitter och dricker lite vin VS whiskey och inväntar Pontare med Lycksele-kör i körslaget.
Efter en dag som började med allmänt slöande, en städning som tog vid och en sväng ut på stan så var jag först tveksam till om jag skulle orka med någon form av festlighet ikväll...
Men efter en god och mättande middag, skön musik och viss övertalning så ser det nu ut att luta åt att jag hoppar i party-outfiten och sticker iväg!

Johan och Amaranthe ska, som ett av tre band, spela på en bekants 30-års fest ikväll.
Jag fick förfrågan om att hänga med och partaja...och det kan nog bli riktigt kul och säkert så träffar man både nya och gamla bekanta att roa sig med! :)

Så ser det ut, så får det bli!

// Maryly

DAGENS;
- Man tager vad man haver

I slutet av månaden är kontot sinande och kylskåpet likaså...
Jag lyckades, trots detta, med bedriften att ro ihop en grym lördagsmiddag på de stackars få ingredienser vi hade hemma...bara det är ju värt något...att det sedan blev en spicy-favorit är en bonus!
En form av gratinerad kycklingpasta it...was.. ;)


Fine-wine och plugg-fredag...

Jaha...här sitter man då, såhär på fredagskvällen, och skriver skolarbete tills hjärnan kroknar samtidigt som det smuttas på lite gött vin.
Om man ska se något positivt i att sitta och arbeta en fredagskväll så är det väl just att det kan göras från hemmet...och vem vet, kanske vinet kan påverka till oanade aha-upplevelser?! ;)

Tidig start imorse...upp och iväg, för idag var det min tur att bli intervjuad!
Ett eventuellt nytt arbete är det som jag kan komma att stå inför, vilket känns både spännande och roligt!
Jag är för skrockfull för att berätta vad det hele rör sig om då jag ännu inte vet utgången av dagens möte...men det gav mig bra vibbar och jag skulle "preliminär-boka nästa helg"...hmm...
Hursomhelst gick intervjuen i alla fall jättebra och på måndag får jag reda på "domen".
Jag hoppas verkligen på positivt utfall...och att det är en bra möjlighet till att även dryga ut csn-beloppet, det ska gudaran veta!

Inser nu att jag verkligen försöker komma på massor med olika saker att göra istället för att ägna mig åt det jag borde...det vill säga; jag skriver bland annat här i bloggen istället för på inlämningsuppgiften... ;p
Gräsänka är jag till på köpet också...så jag har verkligen inga ursäkter till att inte kunna fokusera mig...

Se så, på´t igen bara!

// Maryly

DAGENS;
- Insikt

Är egentligen ingen insikt, utan mer en förundran över hur man varje gång kan förvånas så över att olika saker inträffar när man minst anar det...
Inte när man mest behöver det, ber om det, hoppas och vill...utan "bara sådär" mitt i vardagen.


Mittwoch

Mätt på mumsig kladdkaka och glass sitter jag nu och knappar, klappar mig på magen och funderar på om det inte är dags att erkänna sig fri från förkylningssymptomen och boka in ett pass på gymmet snart...
Dessa kalaskvällar kräver kompensation i form av svettiga timmar på bandet om det ska vara någon fortsättning på´t! ;p

True Blood
startar i bakgrunden...åh, bara älskar den inledningsvinjetten...grrrym!

Dagen har bestått av idelt telefonerande till olika människor och instanser, varvat med skrivande och utforskande av kurslitteraturen, och imorgon bär det återigen iväg till Ullevi för ytterligare intervjuarbete.
Mycket jobb, men riktigt roligt och lärorikt är det :)

Måste ju även skriva ett GRATTIS till Johan som numera är officiell medlem i Amaranthe och pusha lite för att ni tar och kollar in denna sextett på www.myspace.com/amaranthemetal
"Gamla" förmågor som samlats i ny tappning, med mycket på g och dörrarna öppna för oanade möjligheter... ;)

Oj! Nu kröp det upp en naken man ur myllan på tv:n...dags att återgå till denna underbart skumma serie.

// Maryly

DAGENS;
- Energikick

Timmar av arbete framför en dator instängd i en lägenhet kräver frisk luft, solljus och nya intryck.
Sagt och gjort, bra musik i lurarna och en lång och härlig höstpromenad blev det!

 Vackra, värmande höstsol

 


Disciplin var ordet...

...och tack vare en rejäl dos av detta lyckades jag genomföra vad jag planerat att genomföra idag, och tänker nu ta mig en välförtjänt paus från arbetet :)

Morgonen var kall och frostig, men bjöd i alla fall på solsken och lite blå himmel då jag traskade iväg mot det stora bygget Ullevi för det avtalade mötet med Got Event´s administrativa chef.
Trots tidigare erfarenhet som reporter kunde jag inte hjälpa att jag kände ett litet nervöst pirr i maggropen och en undran över om intervjufrågorna var tillräckligt välformulerade och skulle leda till ett möte med avslappnad kontakt och bra respons.

Jag hade inte behövt oroa mig.

Jag blev varmt välkommnad, fick kaffe och en skön stol i en avslappnad miljö, samt ett öppenhjärtligt samtal som gav mig både information och insikt värdefulla för såväl skolarbete som på ett personligt plan.
Två timmar (!) senare tackade jag nöjd och belåten för mig och började vandra hemåt med tankarna snurrande kring hur jag skulle sammanfatta allt jag fått reda på till en kortare version och en sammanhängande text...

Väl hemma blev det en välbehövlig lunchpaus för att sortera tankarna, låta allt landa och få lite ny energi.
Sen satte skrivandet igång.

Lite svårt med fokuseringen var det till en början, och några intressanta telefonsamtal blev det också som kom emellan, innan disciplinen till slut fick råda.
Men klart bidde det, å gött känns det! ;)

Sitter och funderar på om jag ska ta en lång och värmande dusch, eller ställa mig vid spisen och slänga ihop en äppelpaj...eller kanske båda?!
Dock inte samtidigt...även om det är troligt att det onekligen skulle innebära en ny och intressant upplevelse...

Åh...orkar verkligen inte tänka "smarta" tankar mer... ;p

// Maryly

DAGENS;
- Citat

"When you get into a tight place and everything goes against you, till it seems as though you could not hold on a minute longer, never give up then, for that is just the place and time that the tide will turn..."




Ofokuserad...

...på det jag egentligen borde göra, det vill säga; studera.

Började med att snegla lite på tv:n, bara för att övergå till ett mer intensivt tittande...och nu när Roast på Berns dragit igång är det svårt att slita sig och fokusera endast på kurslitteraturen ;p
Hahaha...fan vad kul det är...tittar, skrattar och skriver!

Har i alla fall förberett morgondagens intervjuer, det är det absolut viktigaste och nödvändigaste.
Har en kommande inlämningsuppgift där ledarskapet och ledningsprocesser skall beskrivas utifrån olika roller och perspektiv från en studerad organisation, för att sedan presenteras och examineras.
Jag kontaktade Got Event och har nu fått möjligheten att komma och genomföra dessa intervjuer, vilket både ska bli intressant och spännande!
Så imorgon blir det till att bege sig, pigg och påläst, till Ullevi för att samla information och sedan väntar otaliga timmars skrivande för att sammanställa den...

Ska samla ihop de material jag behöver med mig nu och kanske...men bara kanske...försöka pressa in lite mer kunskap i den arma hjärnan...

// Maryly

DAGENS;
- Tävling

Inspirerad av min gamla "foto-klasskompis" anmälde jag mig till Metro Photo Challenge, där jag tävlar med bilder i kategorierna; platser, människor, klimatförändring.
Det var ett rätt så hastigt beslut, så jag vet inte riktigt om jag tog de bästa av mina bilder...men gå gärna in och titta och rösta så blir jag glad! ;D

http://www.marialyktberg.mpchallenge.com/



Sovmorgon & lokalpatriotism

Återigen så vaknade jag upp till en morgon som icke-miljonär, trots gårdagens tappra försök och förhoppningar ;p

Dock var uppvaknandet i senaste laget och jag insåg med en snabb blick på mobilens klocka att den rejäla sovmorgonen hade sträckt sig en bra bit in på dagen, och det var bara till att pallra sig upp om det skulle bli något effektivt arbete gjort.

Dusch, kaffe och plugget var igång igen...
Så har det väl i det stora hela sett ut denna söndag, med några små avbrott för inköp, telefonsamtal, matlagning och tv-tittande.
Seminarie i Borås imorgon och jag ska ta mig en sista titt på anteckningarna innan jag lägger ner för idag med beslutet att avsluta kvällen med mys i tv-soffan framför någon bra rulle.

Gårdagen ledde förresten till att jag ryckte upp mig trots allt, och det blev en trevlig kväll tillsammans med nya och gamla vänner!
Trots att kvällens fotbollsmatch var ren...skit(!), så var stämmningen på topp...och jag slutade också kvällen på topp genom att faktiskt ta mig hem i "lagom tid" , frossa i chips och ostkrokar (som vi säger i norrland) och somna tryggt omstoppad, nöjd och belåten :)

Lugn helg, mycket sömn, ny energi att ta tag i ännu en "arbetsvecka"...

// Maryly

DAGENS;
- Lokalpatriotism

Ni som följer tv-programmen Idol och Körslaget kan ju inte ha undgått att höra att den lilla norrländska ödemarks-hålan ;p Lycksele är på tapeten!

Jag kan inte hjälpa att hjärtat klappar lite extra ändå, när jag ser bilderna och de mycket välkända ansiktena från min uppväxtstad flasha förbi på tv-skärmen...och måste ju självklart följa programmen nu och hålla tummarna för dessa genuina norrlänningar och den urkraft som de besitter!
Som Pontare sa;

GO NORTH!  ;D


En liten del av en liten stad...

 
Representerat i Körslaget och Idol


Easy Saturday

Sitter här och sippar lite försiktigt på en drink till tonerna från Hardcore Superstar, ganska så nyligen hemkommen från en runda med mysig fikapaus på stan.

Efter gårdagens totala massakering av hals och röst så känner jag äntligen (thank god!) att svullnad och smärta börjar lägga sig...
Jag var ju inte smartast precis, då jag igår på dagen fick för mig att jag skulle ägna mig åt några timmars musikalsång...något jag grymt fick ångra framåt kvällningen.
Men roligt och välbehövligt var det så länge det varade ;)

Därav blev gårdagskvällen en otroligt lugn kväll för att vara fredag, halsontet höll på att ta livet av mig och jag fick spendera kvällen i soffan framför tv:n inlindad i diverse värmande attribut och ett knarkande av alvedon och halstabletter...och ja, en liten skvätt whiskey slank ner det också...

Somnade tidigt  och vaknade skönt utsövd och aningens piggare idag...inte helt hundra, men så pass att jag kände mig alltför social och rastlös för att bara sitta inne.
Därav stadsrundan efter en slapp morgon och frulle-mys.

Ikväll känner jag väl inte riktigt heller att det är upplagt för någon hårdare form av festlighet, men eftersom vi är bortbjudna till vänner för lite lättare hemma-festande så funderar jag ändå på om jag inte ska försöka rycka upp mig så pass att jag orkar haka på och välkomna en rolig kväll..?!
Jag börjar med drinken nu, sedan ska det fixas lite käk och så får vi väl se hur det känns allt eftersom...
Hursomhelst...en skön lördag utan stress är det i alla fall, och ska så förbli.

Peace Out

// Maryly

DAGENS;
- Spel

Har satsat på veckans hästar, har kryssat i rutorna på lotto, ska se Sverige spöa skiten ur Danmark...
...och förhoppningsvis vakna som miljonär imorgon!

 



Ful-dagen

Vaknade imorse med en tennisboll...nej, basketboll nerkörd i halsen (Ja, det var i alla fall så det kändes kan jag föreställa mig...)

Spottade ut nattens tuggummi (min eget lilla påfund; att ha ett super-strong tuggummi i munnen som jag har fått för mig underlättar lite då man vaknar till av halsontet), försökte svälja lite vatten och gick till spegeln för att inspektera eländet.
Det såg inte bra ut...inte alls.
Funderade ett tag om det skulle löna sig att kontakta sjukvården, då det var misstänkt likt halsfluss...men bestämde mig istället för att avvakta, tog några alvedon, gurglade lite saltvatten (också en bra kur!) och tog en lång och värmande dusch.

Efter en stund under varma strålar och medikamentets inverkan (påverkan?) kändes det lite bättre, och eftersom dagen var vigd åt stillasittande skolarbete inomhus så var mys-outfiten ett faktum.
Detta i kombination med jättestora vinterhalsduken virad om halsen och ful-sockar på fossingarna.
Pluggandet tog sin början.

Efter några timmar kurrade magen, och jag insåg att för att kunna stilla mina behov så behövdes det en kraftansträngning för att ta mig till affären och handla.
Sagt och gjort, jag tog mig upp ur soffan men orkade tyvärr inte med någon förbättring av mitt sjukdomshärjade utseende...
Rufsig som ett skogstroll i håret, blek och med mörka ringar under vattniga ögon, bylsade jag bara på mig mer ful-kläder och steg ut i världen.
(världen var för övrigt ful och grå dagen till ära..)

Tack och lov ligger mataffären relativt nära lägenheten och jag dök långt ner i halsduken och undvek i den mån det gick att möta andra människors blickar när jag passerade dem i min fulhet.
Fick handlingen avklarad, snabbt hem igen, stängde dörren om mig och återgick till att bara vara ful i min privata sfär.

Det är intressant hur känslan man känner innobords kan spegla sig utåt så...eller ja, i alla fall känslan man själv har av att den gör det...

Nu såhär i kvällningen känns det dock lite bättre...halsontet har lagt sig en del och det finns hopp om livet igen ;)
Fick några intensiva timmar av plugg avklarat och har förtjänat en plats framför tv:n.

Go´kväll!

// Maryly

DAGENS;
- mööl, svullande, pressande, köttande, frossande...

S C O N E S !



Bjöd Johan (och mig själv!) på nybakade scones med creme cheese och sylt ikväll...sååå gott! ;D

Festligheterna

Oj, oj, oj...känns konstigt att säga att man såhär på en måndag pustar ut efter de vardagar och den helg som passerat...
Det har varit mycket, det har varit intensivt, men det har också varit grymt kul! :)

Jag har varit så uppe i varv så jag kommer nästan inte ihåg allt vad jag företagit mig, men en liten återberättelse ska jag väl kunna prestera...

Fredag

Uppe med tuppen och iväg för att handla det sista inför lördagens partaj.
Johan iväg för bandmöte, riggande och soundcheck på Sticky.
Lite matlagning, lite piffing av lägenheten, lite piffing av mig själv och sen var det även dags för undertecknad att bege sig ut i kvällen.

Han med en god kall, lyssna på hårdrocksquiz och lite småtjöt i logen innan det var dags att sälla sig till den förväntansfulla och (kvällen till ära!) ovanligt taggade publiken som kommit för att ösa till Amaranthe.
Fullt hus och bra drag var det vill jag lova...och jag tror inte de skivbolagsrepresentanter som närvarande för bandets skull blev besvikna! ;)

Min lille kamera är kass vid sådana tillfällen, men några bilder bjussar jag på ändå;



Johan, Andy och Joacim



Bas´n



Andy Hell (yeah!), en av tre (!) sångare

En riktigt schysst spelning och jag är så stolt över min karl! ;)
Endast en halv öl senare, och väl hemkommen, så ställde jag mig och gjorde i ordning ca 60 stycken mackor och blåste lite ballonger...sen var jag så trött att jag nästan ville gråta, och när Johan anlände hem nån timma senare efter möte med skivbolaget så var sängen ett tacksamt faktum!

Lördag

Den stor dagen! ;D

Vaknade "zombie-style" och tog mig så tyst jag kunde, utan att väcka det sovande födelsedagsbarnet, till duschen.
Duschad, piffad och något piggare förbereddes sedan paketen, en liten födelsedagsbricka och champagnefrukost
med jordgubbar...mhmm!

Älsklingen väcktes av den sedvanliga skön(?!)sången, hurrarop och en party-popper-smäll!
Här kunde man inte ligga kvar och ta det lugnt bara för att man nått den aktningsvärda ålderna av 30 år ;p

Mys-morgon, bubbel-skål, paketöppning...och sedan var det bara att ta tag i allt som skulle plockas fram och stå färdigt för den familj och de vänner som väntades.

Vi hade öppet hus från 15.00 och en trevlig stund med "bara" Johan´s familj innan de inbjudna vännerna började strömma in en efter en.
Tempot, musiken och partystämmningen höjdes, många fina flarror i present och biljetter till konserter att se fram emot!

Lite sång, lite dans, lite naket...
Massa göttigheter som åt och dracks, roliga konverstioner, stämmningen var på topp och ett STORT TACK till alla sköna människor som kom och gjorde födelsedagsfesten till en supertrevlig tillställning och ett underbart minne! :D

Lite pics såklart!



Nyvaken men glad skit! ;)



Bästa frullen ever!



Massa göttigheter på rad



Make a wish!



3 generationer



Söting brorssönerna!



Festfolk



Singstars!



Soffa...mys?!



Alkoholhaltiga miner...



Alkoholhaltiga gåvor ;)

Söndag

Sen (tidig?!) lördag = slö söndag...
Sov sammanlagt ca 17 timmar...vaknade och åt lite rester om vartannat...levde dagen, kvällen och natten i tv-soffan... ;p

Idag, Måndag

Tillbaka till verkligheten...och det känns nästan skönt...

Även fast jag fortfarande befinner mig i någon slags trötthets-koma efter dessa intensiva dagar, så börjar det ändå kännas lite lugnare i nerverna och jag tog mig upp och iväg till Borås för dagens föreläsning.
Nu är det fokus på plugg som gäller...det är rätt mycket att ta igen nu när jag bytt inriktning och allt...men det ska nog lösa sig...det mesta brukar ju göra det tillslut :)

Lev å må gott folk!

// Maryly

Det närmar sig...

...30-års kalas! ;D
Tomorrow, tomorrooow!
Är både stressad och lite nervös...men tycker mest att det ska bli så grymt jäkla kul!

Har fixat å donat, pyntat å piffat hela dagen och ska nu starx bege mig till...

DAGENS;
- Konsert

http://www.stickyfingers.nu/kalender_detail.asp?id=1987

Älsklingen och Amaranthe på scen ikväll!

Dock blir det relativt lugnt med tanke på att jag ska förbereda lite mat när vi kommer hem i natt (...?!) och tidig start för skönsång imorgon ;)

Men nu alltså...fullt ös!

//Maryly

Ett livstecken!

Hej, Maria heter jag och jag skriver blogg...
Kanske har det fallit i glömska då jag varit så fantastiskt dålig på att uppdatera vardagens alla små händelser på sistone, men här kommer i alla fall ett livstecken och några händelser från tiden som passerat;

- Ångest och byte av studieinriktning från marknadsföring till management = ingen ångest mer

- Lugn helg med en stor god kall på Bishop´s

- Tandläkarebesök med röntgen hos studenter...resulterade i 26 (!) röntgenbilder, en jäkligt öm mun, och en faktura som skulle eftersändas...

- Plugg med massor av härliga akademiska meningar att traggla sig igenom

- Telefonsamtal

- Födelsedagspresent-shopping

- Shopping på IKEA, ÖB, Systembolaget och Willys (lååååånga kvitton!)

- Bakning

- Matlagning

- Frisörbesök

- Super-mega-stor-städningen

- Tvätt

- Pyssel, knep, knåp och hemligheter med förberedelser inför födelsedagsfest!

- ...jo, jag har sovit lite också...

Ja, ovanstående var ett snabbt och enkelt sätt att sammanfatta ungefär vad som försigått mitt i livet.
Det mest centrala, och det som upptagit större delen av tiden, är planeringen och förberedelserna för att styra upp mina älskade sambo´s kommande 30-års fest som går av stapeln nu på lördag!

Nära och kära är inbjudna, ett riktigt gött gäng, och trots all stress och allt arbete så ser jag verkligen fram emot det hele jättemycket och hoppas att Johan får en helt underbar dag...för det är han väl värd! :)

Dagen har bestått av att städa och organisera lägenheten, samt lite piffing och lull-lullande här och där.
Har nyss gjort en födelsedags-låt-lista på Spotify, och funderar om det inte är dags att ta time-out i soffan för att vara piggelin till morgondagen då det sista av festmaten ska inhandlas och förberedas...

...OCH

Imorgon kväll spelar Johan och Amaranthe Sticky Fingers!
Ett helt nytt band med nya konstallationer av musiker, en viktig spelning då olika personer som spelar roll kommer att finnas i publiken.....så, kom  dit och ös! ;D

// Maryly

DAGENS;
- Craving

Det ligger fullt med mumsiga kakor (med mycket fokus på choklad!) i frysen.
Men jag kan inte ta en endaste en...de måste räcka till festfolket...
Åh, lördag...kom nuuu! ;p

  

RSS 2.0