Inför -Svensktoppen

Upp i ottan (ja, nästan i alla fall) var vad som gällde då undertecknad startade denna Lördag.

Tog en uppigande dusch, samlade ihop mitt pick och pack, kysste älsklingen "hej då" och styrde kosan mot spårvagnen och Liseberg för dagens makeup-arbete inför Svensktoppen.

Blixtar och dunder, magiska under...näe, det sistanämnda var det ont om...men tryckande kvav luft, regn och ett väldans åskoväder (fick höra senare att blixten slagit ner i masten uppe på höjden ovanför oss!) var vad man befann sig i under den korta resans gång och under uppsamlingen av oss makeupartister utanför stora entrén.


Typ... ;p

I logerna bakom Lisebergs Stora Scen var den fuktiga värmen och bristen på luft (och plats!) ett faktum...men det var bara att gilla läget och köra på efter bästa förmåga och dags-schema.
Fort gick det och själva arbetet avlöpte i något som närmast kan liknas vid en "löpande-band-princip" där de olika artisterna som skulle förskönas avlöste varandra.

Först ut var ett band från Umeå (heja Norrland!) som jag var med och sminkade..."bigger boat" nånting (?), efter följde sångaren från ett Uppsala-band, samt en medlem av ett band...någonstans...söder ifrån..?
Hrm... ;p
Alla tävlade de hursom, om jag nu förstått det hele rätt (ja, ni ser ju hur "bra" koll jag har...), om att komma in på den åtråvärda Svensktoppen i slutändan.

Riktigt rolig förmiddag och riktigt trevliga människor mötte mig vilket håll jag än vände blicken åt, go stämning och en jättekul erfarenhet! :)


Fina flickor i makeup logen...


Genrep för Norrland efter makeup-session (ja, solen tittade fram ett tag där...ett litet tag...)

En sväng förbi stor-ICA för lite inköp och sedan hem för att diska penslar och piffa sig själv Lördags-fin.
Bidde en sotad look med något sånär countrychich-outfit innan det sedan bar iväg ut i staden...

Löningshelg = MYCKET folk ute!

Mötte upp med bästaste Johan som kom direkt från jobbet och strosade sedan runt i några affärer en stund innan han föreslog en paus med ett gott glas på Hard Rock...vilket jag inte var sen att tacka nej till ;)
Regnet fullkomligt vräkte ner och det  var riktigt mysigt att sitta där inne och småprata bland helg-glada människor, levande ljus, skön musik och titta ut på de förbipasserande i grå-rasket.

Rätt som vi satt där så kom en servitör in med en stor ishink och en flaska bubbel till bordet bredvid...och bara en stund senare hördes jubel och applåder från övrig personal...
...det visade sig vara ett frieri som undertecknad glatt fick bevittna!
(och ja...rörd till tårar blev jag ju naturligtvis också...:)
Inte illa...såå glad man kan bli över att se lyckan i de käras ögon... :)

Hemma nu, landar lite, bubblar lite, samt funderar över potentiella utgångs-alternativ för kvällen...
(det var visst Wrestling på Trädgår´n bland annat..?!)
Lär ju vara en del folk i rörelse (märk väl ordvisten ;p)...både på grund av efterlängtade kulor på kontot, men också för att Midnattsloppet går av stapeln här i Göteborg klockan 22.00 -->?


Rosa bubbel me gubbe...finfin twist en gå-trist värstkust-Lördag...

Ska strax sätta igång med middagen, och huset bjuder ikväll på;
Hemma-komponerad tapas buffé!
Sallad, Chorizo i en hitte-på chiliröra, citron -och vitlöksmarinerad Kyckling, stekt Ris, friterade Ost-tortillas, samt en köpt (aj,aj!) Aioli ;)
Gottigott!

Lev å må!

// Maryly


Dagens personliga makeup; mineral-bas, highlight under bryn, kall rouge i rosa nyans, grundskuggning, fransmarkering, sotade ögon i "Antracit" (grå), svart intensitetskugga, sotad droppskugga i "Antracit" eyeliner, mascara, samt ett ljusrosa läppstift blandat med glans.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0