Melodifestivalen -deltävling 1

Jajebums, då var det dags för den glittriga, glammiga och alldeles, alldeles underbara schlager-karusellen att börja snurra igen!
Den långa väntan är över för undertecknad Melodifestival-nörd, och några sköna helger med musik och glamour har jag nu att se fram emot...lycka! :D




Kvällens stad:
Luleå

Lite snabb-fakta:

*Ligger i norrland, underbara norrland med en underbart vacker kust (speciellt under ljusa sommarnätter då solen aldrig går ner!)
*Uttalas absolut inte LuleÅ...trots att det skrivs så är ändock det "rätta" uttalet på staden LulE...det vet man, annars är man inte från trakten ;p
*Stoltserar med en av Sveriges tre scenskolor, där yours trouly var på antagningsprov vår/vintern 2003...men lyckades tyvärr  inte knipa en av de fem stycken åtråvärda platserna...vem vet var man hade varit idag i så fall? ;)
*
Bond-bruden Maud Adams hemma arena...
*Apropå arena...staden har ett helt ok lag i hockey (det måste man tycka om man härstammar där uppifrån) och de gör sin entre på isen ur ett stort björn-gap...respekt....hrm...

Det finns säkert en massa, massa mer att säga om staden som är värd för starten av årets Melodifestival, men det lämnar jag åt andra att skriva om.




Uppladdningen har börjat och nu är det bara några timmar kvar!

Annars så började denna Lördag lugnt med några extra timmars sömn, lite piffing, soligt väder med plusgrader, och en supergod smoothie fullspäckad med vitaminer.

Ut för en runda i staden med brunch på mysiga Le PainVallgatan, allmänt strosande i diverse butiker och lite ärenden som skulle uträttas.
Inga direkta planer, inga tider att passa, ingen stress...bara skönt att vandra omkring och sedan vända kosan hemåt igen då det passade.



Hemma igen och, som sig bör på Lördagar, på med go musik, tända ljus, och skåla i bubbel samtidigt som min kära sambo smakar av veckans test-öl och noterar i boken ;)



Einbecher Ur-Bock Hell
En öl som gick hem hos mig!
Tyckte att doften påminde lite om källvatten (sen om det är för att jag förknippar det med titeln "becher" är ju en annan femma...), och att smaken påminde mycket om alla de andra "bockarna" jag uppskattar att dricka (läs: Grebbestad Maj -och julbock).
Ljus och lättdrucken, ingen lyx men helt okej.
Sambon tycker ungefär detsamma, påpekar dock att det var en aningen lite för mycket smak av sprit (?)

Sitter och tar det lilla lugna i soffan nu, bloggar och smuttar på mitt finfina bubbel med frysta hallon (mycket godare än öl...mycket mer party ;) ), och ska alldeles strax sätta igång med middagen.

Kvällens meny;

* Pepparbiff med Västerbottenostpaj, Fetaostsallad, smörstekta Champinjoner, hemmagjord Aioli (men myyycket vitlök!) och nybakad Olivchiabatta.
* Kaffe med avec och Chokladpraliner



Mumsigt och en bra uppladdning inför kvällens spektakel!
Ombyte till en mer festlig outfit, schlageryra framför tv:n och sedan får vi väl se...?!

Lovely Lördag!

// Maryly


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0