Kalender-makeup

Spenderat större delen av dagen nere på Gammplatsen med att utföra diverse makeuper, samt assistera inför de olika scenerna som skulle fotas till kommande kalender.
Lång men rolig jobbardag! :)

Modellerna, som den här gången är något äldre, representerar Hembygdsgillet i Lycksele och syftet med deras kalender är att en del av den förväntade försäljningsvinsten ska gå till välgörande ändamål, samt också vara ett sätt att visa upp Gammplatsen med allt vad den innehåller.

Fotograferingen och de olika scenerna utspelade sig i olika hus och på platser med tidsenligt tema, makeup och klädsel.
Viss makeup-ovana här och där (främst från karla-karlarna..!), men alla ställde upp med glatt humör och ick verkligen in för sina modell-roller...sånt gillas!
Sminkade ett halvår idag (sex personer) och ska sminka resterande halvår imorgon.


Ruselegården, ingen sminkstudio direkt...men jag dukade upp mina grejor och kan man bara tänka till lite innan och anpassa sig på plats så funkar det mesta ;)


Först ut var fina Anneli, som här har förberetts innan hon går ut till Brudstugan och agerar...ja, brud förstås.


Synnöve ska husera i Bagarstugan i full färd med att baka tunnbröd och Marcus (3dfoto) ger instruktioner inför fotoraferingen...


Värmen av den sprakande elden i ugnen, doften av nygräddad mjuk-kaka...

...och den stora lyckan då undertecknad fick med sig en påse färskt bröd (med mycket smör och ost på) till morgon-fikat!


Gottans!

Fler makeuper följde och fler månader av kalendern avverkades, bland annat;


Kurt som handlare i Lanthandeln


Photoshoot med Björn-Åke vid Bensinstationen

Med mera, med flera...
Har bett att få några bilder, bland annat till min egen (försenade!) hemsida av Marcus, så bättre bilder är på gång...och så får Ni ju gärna köpa kalendern ;)

Timmarna flög förbi och väl hemma har jag "bara" hunnit med en liten löprunda, dusch och middag...innan det hux flux visar sig vara kvällning och jag landar i tv-soffan igen...
...Måndag och första dagen på en ny vecka avklarad!

Hoppas Ni fått en finfin start!

// Maryly


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0