Melodifestivalen -andra chansen

Kvällens stad: Sundsvall

Lite snabb-fakta:

* Fire! Fire! En storbrand skedde en gång i tiden...närmare bestämt år 1888 (ja, detta var jag tvungen att kolla upp ;p ) som förstörde stora delar av staden. Därav är också det ofta använda (i allehanda varierande situationer) norrlänska uttrycket "sedan Sundsvall brann".
Typ..."det var det värsta jag sett sedan Sundsvall brann"...ja, ni fattar...
* Den vackra stadsbilden, för en fin stad är det, förstörs tyvärr av de rök-bolmande fabrikerna
* Stolta innehavare av Sveriges första Casino (!), samt metropolen Birsta, norrlands största shopping-center...så att man riktigt ska få den däringa "storstads-feelingen" ;)
* Det tar cirkus fem timmar att åka med tåget från Sundsvall till vår vackra och livfulla Hufvudstad, därav ligger det ju rätt centralt enligt norrlänningarna...
* Det tar cirkus fyra timmar med bil till min kära uppväxt ort Lycksele, rätt ovesäntligt vetande.
* OCH...en av de potentiella städer i Sverige där yours trouly faktiskt skulle kunna tänka sig att bo ändå...



Och vad ska man egentligen säga om fenomenet Andra Chansen..?
Lycka till...igen! (?)
Dueller är vad det handlar om ikväll och ska jag våga mig på att tippa två lyckliga vinnare som går vidare till den stora finalen i Globen så får det nog ändå bli...Jenny Silver och Pernilla Andersson...men det är bara en gissnig...svårt...

Annars så tänkte jag ju återberätta lite om Fredagskvällens rock-änka-baluns på Trädgår´n!
Hittar inte riktigt ord att beskriva Black Label Society och själva spelningen i dess rätta mening...men attans va grymt det var och jag är sååååååå glad att jag vann biljetten och bestämde mig för att gå!

Massor av folk, underbara toner och en stämning som verkligen var på topp ;D
Bjuder på lite bilder som får tala för sig själva:








Av någon konstig anledning så lyckas jag alltid hamna på den sida av scenen där basisten står...måste ligga i generna ;)

Dock, får jag tyvärr medge, inträffade två smärre "misstag" igår (må liknande aldrig hända igen!) som undertecknad får ångra...

1. En kille i baren (som jag i och för sig tycker ser lite bekant ut, men inte kan placera) frågar om jag vill ha en öl?
Jag tackar nej (bara det är väl ett misstag?!)...för att sedan, när grabbarna grus dragit igång öset på scenen, inse att det var trummisen i bandet som frågade...aj, aj...gör om (när?), gör rätt.

2. Tonerna ebbar ut, jag står alldeles framför basisten, applåderar och han säger "thank you" och slänger åt mig sitt plektrum (till saken hör att jag samlar på plektrum)...inte ens en meter emellan oss, men ja...självklart glider det mellan fingrarna och en annan sniken jä#¤! roffar åt sig det...grr...

Man lär sig av sina "misstag" (och nej, dessa var inte i värsta laget) och jag är bara tacksam över möten med trevliga människor, nya upplevelser och en kanonkväll!

Vaknade upp, denna Lördag, till en fantastiskt vacker soluppgång som bredde ut sig över götet.
Stora juiceglaset, morgon-tv, dusch, piff, klarblå himmel, strålande sol och jag var redo för att sticka ut för en heldag i staden!

Mmm...underbar paus i solen!

Frulle, några ärenden som skulle uträttas, lite shopping och bara allmänt strosande...

Fick samtal från finaste Johan som, i ringandets stund, befann sig i Kiel där dagen skulle spenderas med "det som faller en in", innan det var dags att kliva ombord på båten igen och bege sig ut på havet och tillbaka mot Göteborg.
Det verkade som att spelningen med Amaranthe hade gått finfint och ja...party all over! ;p

Eftersom jag är rock-änka även idag så tänkte jag absolut inte vara "duktig" och förbereda någon hejdundrande middags-meny (och ärligt...hur kul är det då man är själv?), utan lät bekvämligheten få övertaget och svängde förbi I <3 Pizza på vägen hem från stan för lite god takeaway-middag att mumsa på ;) 

Så, ikväll bjuder huset på:

* En fräsch sallad med diverse grönsaker, vit sparris, champinjoner, kräftstjärtar och handskalade räkor med vitlökssås och nybakat bröd (från påse ;p )

Till detta dricks det bubbel...och mycket troligt så slinker det också ner en och annan chokladpralin till efterrätt!



Sitter nu i skrivandet stund och beundrar en vacker solnedgång...
Tänder ljus, poppar riktigt "poppig gladmusik" för att känna härlig Lördagskänsla, dukar fram lite godsaker och inväntar sedan fina Sun som kommer för att hålla mig sällskap genom schlageryra och eventuell utgång i natten!
Två rock-änkor är absolut bättre än en ;) 

Önskar en finfin Lördag!

// Maryly


Kommentarer
Postat av: Cicci

Men bejbsan! De e ju fabrikerna som gör Sundsvall ;) hihi särskilt de som det står SCA på :) hihi!

Åh de skulle va heeelt grymt om ni flytta till Sundsvall <3 ni är så välkomna! :)



Pussar o kramar

2011-03-06 @ 12:15:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0