En underbar vårdag!

Åh vilken alldeles, alldeles härlig vår-Lördag det hittills varit! :D

Somnade gött i tv-soffan igår kväll och vaknade upp till soluppgången i sköna sängen.
(hur -eller när jag tagit mig mellan dessa två knutpunkter i hemmet har jag ingen aning om..?!)

Tog en lång och skön dusch, kokade varmchoklad och packade massäcken till dagens utflykt med "klassiker" som; Apelsinjuice, Skogaholmslimpa med ost alt. prickig-korv, Ballerinakex och Kanelbullar, samt den fyllda termosen med choklad...altt gott!

Tillsammans med min kära begav jag mig sedan iväg och tog spårvagnen ut till Saltholmen.
Solen strålade från en klarblå himmel, våren kändes verkligen i luften och allt tydde på en riktig kanondag, den första verkligt riktiga vårdagen...





Vidare från Saltholmen tog vi båten ut till Styrsö.
En vacker och jättemysig ö ute i den södra delen av den Göteborgska skärgården...


På bryggan!

Vi strosade omking på ön (utan något som helst mål) och bara kände det avslappnade lugnet, den varma solen, doften av gräs som eldades, andetag av frisk luft, tittade på de vackra omgivningarna och hejade på lokalbefolkningen.


Vid lunchtid hade vi avverkat en bra bit av ön, magen börajde kurra och det var dags att sätta sig ner vid havet och plocka fram massäcken.





Mmm...gott var det (allt smakar ju bara sååå mycket godare när man är på utflykt!) och det var nästan så att en liten känsla av barndom infann sig mellan mumsiga mackor och söt choklad ;)

Tog det lilla lugna i solen efter kalasandet och sedan var det dags för oss att ta båten tillbaka till fastlandet.
En underbart välbehövlig "halv-dag" var avverkad...

Tillbaka inne i stan insåg vi hur många massor av människor som, liksom vi, beslutat sig för att ta tillvara på denna dag och vistas utomhus i solen...folkmyller (!) 

Delade på en god kall nere vid kanalen och försökte sedan hitta ett vettigt ställe som behagade visa eftermiddagens slutspelsmatch.
Det visade sig vara lättare sagt än gjort...
De flesta ställena visade fotboll i allmänhet, och GAIS-matchen i synnerhet.

Så, det bidde helt enkelt hockey hemma i tv-soffan (tooo baaad saik, men vi tar igen det!) och en god takeaway-middag (som nyligen avslutats) med tillhörande panoramautsikt ;)

Solen strålar fortfarande från himlen, sköna toner ljuder, det bubblar gott i glaset och festligheter vankas framåt kvällen!
För, förutom, att överraska min fina med dagens utflykt så är planen vidare att bjuda med honom till Sticky för en konsert med Royal Republic :)




Tror det kan bli en riktigt grym party-spelning och har förhoppningen om en minst lika underbar och rolig fortsatt Lördagskväll!

Allt gott kära läsare!

// Maryly


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0