Påskafton

Den arla morgontimman.
Solen strålade redan högt på den klarblå himlen, termometern visade nollgradigt, luften var frisk och en tunn hinna av frost efter nattens kyla bredde fortfarande ut sig över marken.

Djupa andetag, steg efter steg, stela leder som mjuknade allt eftersom kroppens rörelser satte fart på cirkulationen.

Med solens varma strålar i ryggen.
Med solens varma strålar mot mitt ansikte.
Med solens varma strålar och ökande energi...

...till takten av sporrande toner och drivande tankar.

Milen som satte startskottet för dagen var en bra mil.

Sedan var det fortsatt uppåt och framåt!
Termometerns plusgrader steg allt eftersom den tidiga morgonen gled in mot förmiddag, humöret ökade i takt med insikten om (ja, jag vågar nog nästan påstå det) vad som liknade sommarvärme utomhus, samt ett hopp om livet vilket genomsyrade allt och alla och förutspådde en riktigt Glad Påsk! :)



En god brunch, lite påtande på gården, strövande i skogen med mamma, en runda i staden (oj, vad man märkte att verkligen alla man mötte helt plötsligt tinat upp!) och sedan var det bara hem igen för att kasta av sig kläderna!
...ja, kanske inte precis alla paltor då.

Barfotahopp, fågelkvitter, solstol, musik, kall läsk, spännande bok, grilldoft, grilllunch, avslappnade känslor, lugnet, nuet, sol och värme...återigen, äntligen!







Behöver nog egentligen inte nämna att större (största) delen av denna Påskafton 2011 har spenderats utomhus...avnjutits utomhus är nog i och för sig ett mer passande ord...

Annat som dock också avnjutits (jo,jo!) var den stora brak-påsk-middagen här på Granitan som den samlade familjen glatt kalasade på!
(undantaget en tom plats, en saknad...)
Bordet fyllt med allehanda traditionella -och mindre traditionella göttigheter, påskmust i glasen, samt den maffiga tårtan jag knåpat ihop och kaffe till efterrätt.



Skinka, köttbullar, prinskorv, räkor, lax, ägg, potatis, sallad, hemmagjord sill, diverse röror och bröd...ja, you name it!


Den egen-påhittade tårtan...där inte en endaste kalori saknas ;)

Mycket, mera, mest...
Mätt, mättare, mättast...
...belåten :)

Skymningen stundar, men mörkret har dock inte riktigt sänkt sig helt och fullt ännu.
Funderade ett tag på om jag skulle bege mig ut på en liten promenad bara för att riktigt "krama ur" det sista ur dagen, men jag tror latheten (och det faktum att jag fortfarande befinner mig i en påskmats-koma) kammar hem vinsten ikväll...

Lite tv och allmänt socialiserande tillsammans med familjen och sedan tror jag banne mig att jag ska avnjuta ett gott glas vitt, mysa ner mig i en filt och försöka författa några väl valda rader i natten...känns som ett helt okej avslut på en bra dag.

Till sist, några goda råd;


Ta´t lungt med äggen...

...och med godiset!



Önskar Er en fortsatt fin Påskafton kära läsare!

GLAD PÅSK! ;D

// Maryly


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0