2:a Advent

Så bredde söndagsslöheten åter ut sina vida vingar över mig, och nu sitter jag här nyvaken (yrvaken?) och knappar efter ett par timmars ofrivillig slummer i soffan.

Dagen började, lite senare än vanligt, med en lång och riktigt uppiggande promenad i det ack så gråa adventsvädret.
Liseberg med alla juleljusen var en skinande kontrast mot det gråa, och på gatorna inne i centrum rådde allt annat än söndagsslummer då folk trängdes med kassar i händerna eller avnjöt en fika inne på något café.
Efter några timmars knatande gjorde hungern sig påmind och det var gott att tillslut komma hem och duka upp kvällens middag; Taco-buffé!

Lördagen fick däremot en tidig start.
Vi hade bestämt oss för en frukost på stan och att påbörja julklappsshopping i samma stund som butikerna slog upp sina dörrar.
Efter en underbart god frukost med latte (el grande!), smörgås, samt en pepparkaksmuffin var energidepåerna fyllda och köpracet satte igång!

Utanför H&M i Nordstan stod folk i kö inför premiären av Sonia Rykiel´s kollektion.
Jag sällade mig till skaran, och då butiken öppnade gällde det att hänga med i svängarna då handlingskraftiga kvinnor (och även en del män) kastade sig som hugriga lejon över godsakerna!
En tygkasse till mamma och en liten present till mig själv bidde det dock :)



Butiker avverkades, klappar köptes och kassar bars.

Väl hemma efter några intensiva, men ack så roliga, timmar blev det lite vila och uppladdning inför kvällens festligheter.
En kombinerad födelsedagsfest och utflyttningsfest för två av våra kära vänner var det som gällde.
Det bjöds på god mat och gott vin, samt en härlig stämmning innan det blev dags för hela gänget att samla ihop sig och fortsätta festen vidare ut i natten...en riktigt lyckad kväll! ;)

Nu
fortsätter söndagen med adventsmys och slöande i soffan framför en film...precis som det ska va.

// Maryly


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0