Mycket Om Mat
Då så kära läsare (om jag nu har lyckats hålla några av Er kvar trots dagar av frånvaro) så var det dags att sätta sig och knappa ner några rader om diverse förehavanden igen.
Som ni (uppenbarligen?) märker så är bloggen "under konstruktion" och en förhoppningsvis mer tilltalande yta kommer att uppenbara sig i en inte allt för avlägsen framtid.
Det har saknats tid, det har saknats ork...och så saknas det (måste jag lite ovilligt erkänna) tekniska kunskaper...
Patience my young padawan´s.
Annars kommer jag att fokusera på temat; mat i detta blogg-inlägg, något mycket visat sig kretsa runt den senaste tiden...om man väljer att se det så vill säga.
Det säger jag och tar därmed upp tråden från var jag lämnade Er i den senaste (never mind the irritations-inlägget) stundens skrivande.
Föregående Lördag´s "middag exclusive" blev inte bara en hit inne i mitt huvud, utan även en ren fröjd för fat och gom! (Carl-Jan Granqvist varning?!)
Den meny huset så efterlängtat bjöd på bestod av:
* Marinerad, stekt och grillad Sir Loin stek med rödvinsås, rostade rotfrukter, smör -och vitlöksstekta champinjoner, tomat -och fetaostsallad, samt nybakat paprikabröd.
* Kladdkaka med glass och hallon
Sååå gudomligt gott det var! Kanske för att jag gått och längtat efter smakkombinationerna i sig långt i förväg, men oj vad jag kan rekommendera denna rätt! :)
Förberedelser och fina färger
Ett nytt öl testades det också till, även den en riktig vinnare värd att rekommendera!
Eftersom detta öl´s föregångare, Grebbestad Majbock, blev en hit här hemma i hushållet i somras så var vi ju bara tvugna att testa dess vintrigare variant.
Grebbestad Julöl är smakrik, mustig, passar bra för årstiden, och gillar man "klassiker" som Guinness och Kilkenny så lär man inte bli besviken...
Mer prat om mat bidde det sedan då Måndagen stundade och undertecknad till sin positiva förvåning insåg att det kulinära tv-programmet Halv åtta hos mig, som veckan till ära sändes från vackra Piteå, innehöll en överraskning...
Mitt ex, och numera goda vän, Crister var en av deltagarna!
Cheers Norrland!
Den rödhåriga trummisen bjöd på något så innovativt som norrländska tapas (ett måste att testa!), samt älg i cola marinad...ett recept jag bestämt tror att han snott från sin mor, då det var den första middagen jag blev bjuden på hemma hos dem ;)
En klar vinnare tycker jag, och recepten hittar ni på:
http://www.recept.nu/1.311645/2010/09/14/halv_atta_hos_mig
Från detta...vidare till en inte lika fullt så näringsrik meny som kära Torsdagen bjöd på;
* Kaffe x flera
* Banan
* Macka
* Matigare macka
* Stora Godispåsen
* Stora popcorn-skålen
* Macka
Det handlade om mycket jobb under dagen och direkt till en mysig stund i biosalongen efteråt.
Harry Potter Och Dödsrelikerna, part 1.
Jag har älskat sagan från första raden i boken, från första filmen, och gör så fortfarande.
Det närmar sig slutet, jag inser det, och även fast jag vet hur det hele kommer att gå så vill jag inte riktigt att det ska ta slut.
Sagan kommer att ta slut i och med sista filmen, och detta var början på slutet...
Dock, en typisk "mellanfilm", lite att jämföra med känslan jag fick av Sagan om de två tornen (Lord Of The Rings part 2...duh!) , en "transportsträcka" till le grand finale.
Men, för ett fan, fängslande, intressant och ett vackert foto...om än några godbitar saknades.
Betyget blir 3 stora popcorn av 5 möjliga.
Och nu...Fredag...helg!
(timmarna av jobb är redan glömda...)
Lönings-helg och ett virr-varr av människor inne i Nordstan...där jag naturligtvis skulle in och trängas jag med.
Avklarade lite olika nödvändiga ärenden, mötte upp med Johan som suttit fast i stadstrafiken, handlade lite gött till kvällen och körde hemåt.
Fredagsmyyys...med allt vad det innebär!
Sitter och smuttar på ett glas gott vitt och är fantastiskt mätt efter en grymt god tapas-middag.
(Och där kom maten in i bilden igen)
Hushållet var sugen på små-plock och ordnade därför en meny bestående av:
* Tomat, fetaost -och paprikasallad
* Friterade tortillas med skinka, ost och rödlök
* Chilimarinerad kyckling
* Vitlökschampinjoner
* Spicy öl-korv
* Chili-röra
Mmmm...
Lite oväntat (då det inte är Lördag) men idag testades ännu en ny öl.
Hibernation Ale, Denver Colorado, men en smak av....ja...enligt mitt första intryck och kommentar; sirap.
Tung, väldigt söt och lite svårdrucken för min smak.
Min kära sambo höll med i början, men påstår samtidigt att man vänjer sig vid smaken och att den är riktigt god om än man kanske inte väljer att dricka så mycket av den.
Resterande del av kvällen består nog av slöande hemma i lyan framför Idol och allehand program som kan tänkas intresera en.
Det blir en relativt tidig start imorgon då vi med lånad bil (tack snälla Inger!) beger oss ut och iväg för en shoppingdag med vinterjackor som högsta prioritet!
Önskar Er en jättefin start på en underbar helg!
// Maryly
Som ni (uppenbarligen?) märker så är bloggen "under konstruktion" och en förhoppningsvis mer tilltalande yta kommer att uppenbara sig i en inte allt för avlägsen framtid.
Det har saknats tid, det har saknats ork...och så saknas det (måste jag lite ovilligt erkänna) tekniska kunskaper...
Patience my young padawan´s.
Annars kommer jag att fokusera på temat; mat i detta blogg-inlägg, något mycket visat sig kretsa runt den senaste tiden...om man väljer att se det så vill säga.
Det säger jag och tar därmed upp tråden från var jag lämnade Er i den senaste (never mind the irritations-inlägget) stundens skrivande.
Föregående Lördag´s "middag exclusive" blev inte bara en hit inne i mitt huvud, utan även en ren fröjd för fat och gom! (Carl-Jan Granqvist varning?!)
Den meny huset så efterlängtat bjöd på bestod av:
* Marinerad, stekt och grillad Sir Loin stek med rödvinsås, rostade rotfrukter, smör -och vitlöksstekta champinjoner, tomat -och fetaostsallad, samt nybakat paprikabröd.
* Kladdkaka med glass och hallon
Sååå gudomligt gott det var! Kanske för att jag gått och längtat efter smakkombinationerna i sig långt i förväg, men oj vad jag kan rekommendera denna rätt! :)
Förberedelser och fina färger
Ett nytt öl testades det också till, även den en riktig vinnare värd att rekommendera!
Eftersom detta öl´s föregångare, Grebbestad Majbock, blev en hit här hemma i hushållet i somras så var vi ju bara tvugna att testa dess vintrigare variant.
Grebbestad Julöl är smakrik, mustig, passar bra för årstiden, och gillar man "klassiker" som Guinness och Kilkenny så lär man inte bli besviken...
Mer prat om mat bidde det sedan då Måndagen stundade och undertecknad till sin positiva förvåning insåg att det kulinära tv-programmet Halv åtta hos mig, som veckan till ära sändes från vackra Piteå, innehöll en överraskning...
Mitt ex, och numera goda vän, Crister var en av deltagarna!
Cheers Norrland!
Den rödhåriga trummisen bjöd på något så innovativt som norrländska tapas (ett måste att testa!), samt älg i cola marinad...ett recept jag bestämt tror att han snott från sin mor, då det var den första middagen jag blev bjuden på hemma hos dem ;)
En klar vinnare tycker jag, och recepten hittar ni på:
http://www.recept.nu/1.311645/2010/09/14/halv_atta_hos_mig
Från detta...vidare till en inte lika fullt så näringsrik meny som kära Torsdagen bjöd på;
* Kaffe x flera
* Banan
* Macka
* Matigare macka
* Stora Godispåsen
* Stora popcorn-skålen
* Macka
Det handlade om mycket jobb under dagen och direkt till en mysig stund i biosalongen efteråt.
Harry Potter Och Dödsrelikerna, part 1.
Jag har älskat sagan från första raden i boken, från första filmen, och gör så fortfarande.
Det närmar sig slutet, jag inser det, och även fast jag vet hur det hele kommer att gå så vill jag inte riktigt att det ska ta slut.
Sagan kommer att ta slut i och med sista filmen, och detta var början på slutet...
Dock, en typisk "mellanfilm", lite att jämföra med känslan jag fick av Sagan om de två tornen (Lord Of The Rings part 2...duh!) , en "transportsträcka" till le grand finale.
Men, för ett fan, fängslande, intressant och ett vackert foto...om än några godbitar saknades.
Betyget blir 3 stora popcorn av 5 möjliga.
Och nu...Fredag...helg!
(timmarna av jobb är redan glömda...)
Lönings-helg och ett virr-varr av människor inne i Nordstan...där jag naturligtvis skulle in och trängas jag med.
Avklarade lite olika nödvändiga ärenden, mötte upp med Johan som suttit fast i stadstrafiken, handlade lite gött till kvällen och körde hemåt.
Fredagsmyyys...med allt vad det innebär!
Sitter och smuttar på ett glas gott vitt och är fantastiskt mätt efter en grymt god tapas-middag.
(Och där kom maten in i bilden igen)
Hushållet var sugen på små-plock och ordnade därför en meny bestående av:
* Tomat, fetaost -och paprikasallad
* Friterade tortillas med skinka, ost och rödlök
* Chilimarinerad kyckling
* Vitlökschampinjoner
* Spicy öl-korv
* Chili-röra
Mmmm...
Lite oväntat (då det inte är Lördag) men idag testades ännu en ny öl.
Hibernation Ale, Denver Colorado, men en smak av....ja...enligt mitt första intryck och kommentar; sirap.
Tung, väldigt söt och lite svårdrucken för min smak.
Min kära sambo höll med i början, men påstår samtidigt att man vänjer sig vid smaken och att den är riktigt god om än man kanske inte väljer att dricka så mycket av den.
Resterande del av kvällen består nog av slöande hemma i lyan framför Idol och allehand program som kan tänkas intresera en.
Det blir en relativt tidig start imorgon då vi med lånad bil (tack snälla Inger!) beger oss ut och iväg för en shoppingdag med vinterjackor som högsta prioritet!
Önskar Er en jättefin start på en underbar helg!
// Maryly
Kommentarer
Trackback