Höstdagjämning

...eller höstdagsjämmer kanske hade passat bättre.
Mornarna blir allt mörkare och det känns bara mer och mer motigt att stiga upp ur sköna sängen och ta tag i dagen.
Antagligen är det väl en övergångsperiod som man inom en framtid anpassar sig till, men tills dess...trötthet...

Hösten är alltså här "på riktigt" och då var det dags att rensa ur garderoberna på sommarkläder, frakta dem vidare ner till förrådet, bara för att återvända upp till lägenheten med högen av vinterkläder och en massa annat "oj-var-den-där...den-kommer-nog-till-användning-saker"...
Det är fantastiskt hur mycket man samlar på sig egentligen...och att vissa saker ska vara så svåra att göra sig av med!
Jag är inte typen som gillar att ha en massa pynt och pryttlar omkring mig, utan vill mest ha det rent och öppet och är relativt bra på att göra mig av med saker som bara ligger och skräpar och tar plats, men med de saker som besitter något slags affektionsvärde är det lite svårare...får jobba vidare på det... ;)

Mycket att göra de kommande dagarna...agendan är fulltecknad och listor som minneshjälp är skrivna.
Skolarbete varvas med planeringen för den annalkande 30-års festen och däremellan ska några pass på gymmet, shopping, samt umgänge med vänner också klämmas in!
Mycket att hålla ordning på, men med stora förhoppningar om att det nog ska lösas på bästa sätt :)

Har nyss rullat lite chokladbollar och ska nu kika lite på elaka Gordon Ramsey innan sängen stundar...

//Maryly

DAGENS;
- Middag

Dagen till ära bestämde jag mig för att tillaga den norrländska "national-rätten" Palt!
Denna utsökta rätt serverades (som sig bör) med lingonsylt och smör, samt ett glas mjölk till.
Runda, traditionella paltar med fläsk i tillagades, men även flata (utan fläsk) som satt precis där de skulle i lille magen och som sedan också ledde vidare till det förväntade stadiet...paltkoma.
Eat that Gordon!  ;p



Paltar på kokning



Redo att avnjutas...yummie!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0