Choklad -love it!

Åh, underbara sköna Fredag...med helgen som tar sin början och all vad det innebär..!

Har avverkat en mycket bra dag på drömfabriken, aka Svt, med makeup-jobb inför kvällens Go´kväll som gästades av bland andra; Thomas Andersson Wij med band, Anna Blomberg, samt bokpanelen bestående av C-G och Solja...mycket trevligt gäng!

 



Efter dagens arbete var det ON vad gällde Fredags-feelingen och uppladdning på bussen (?!) från tv-huset in till centrum och direkt ut på After Work TC...en mycket, mycket efterlängtad och god sådan kan jag lova!




Ett litet stopp för besök i is-baren utanför TC...mycket mysigt, men brr...kallt(!)



Väl inne på mysiga TC (var det betydligt mycket varmare) bjöds det på grymt god buffé bestående av bland annat; Sallad, Nybakat Olivbröd, Pizza, Grillad Kyckling, Olika sorts Sallad, Potatisklyftor, samt diverse smakrika röror...sååå gott!
Till detta avnjöt jag och min kära Johan både en god kall, samt ett gott vin...inte illa alls...
;)

Rätt mycket folk hade samlats och skön musik blandades med vimmel och mingel...helg-starten var ett faktum.

Efter att vi avnjutit dessa gottigheter, samt pustat- och pratat ut efter veckan so gått...och känt av stämningen, så var det bara att fortsätta vidare till nästa efterlängtade "happening"...

Nämligen; inkasserandet av den födelsedagspresent min underbara vän Cicci bokat in åt mig (och hon vet sååå väl vad som faller undertecknad i smaken..!) - Chokladprovning!
Förväntningarna var höga, smaklökarna på g...och jag blev inte besviken! ;)

 
Ankomst med ett fat uppdukat där diverse chokladbitar både presenterades och avnjöts...


Såhär börjar det...Nibbles av rostade och krossade kakaobönor

Det hela blev en redig lektion i chokad på cirkus en och en halv timma, med en resa från dåtid till nutid, en hel massa fakta, samt en njutningsfull stund då diverse bitar testades och avnjöts på "det rätta sättet"...

Lite fakta:

- Choklad höjer serotoninet (uppåt-tjack..?!)
- Minst 43% kakao ska en chokladkaka innehålla för att få kallas för mörk choklad
- Rosta inte chokladbönan över +42 grader, då förloras näringsämnena
- Kakaomassan ska stå som första ingrediens på innehållsförteckningen, ett tecken på bra kvalitét
- Två kvalitétsbönor; Forastero och Criollo
- Endast 5 ingredienser "behövs" för riktig choklad; kakaomassa, råsocker, vanilj, sojaelestin och smak


Vår choklad-guide kvällen till ära


Äppelbitar och vatten "rensade" smaklökarna mellan de olika chokladproven



Två av kvällens favoriter...ekologisk och "riktig" choklad som fick följa med hem för vidare njutning...

Kan verkligen rekomendera alla choklad-älskare att prova på detta!

En riktigt intressant och kul Fredag och nu, väl hemkommen, smuttar jag på ett glas gott rött och underhålls av QX-galan...härliga helg!



Friday I´m in love! ;D

// Maryly

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0